5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • gothmog
    Forrai ugyanezzel próbálkozott, talán betűre ugyanezzel a szar dumával. Ez valami idióta tanfolyam vizsgafeladata?
  • gothmog
    Kellenek a hívek -vagy fejhető balekok?- az egyházba, mi?
  • W B
    Vakegér. Én már leírtam max. hogy lehetséges élet a magmában. Olvas vissza.
  • xelag
    Ez így van! Ahogy cáfoltok én úgy találom ki az kifogásokat rá, ezáltal idővel eljutunk odáig (ha akarjátok) hogy vagy teljesen rácáfoltok, vagy pedig rádöbbenünk hogy mégis lehetséges és akkor elmondhatjuk, hogy együtt felfedeztünk valamit.
  • W B
    "Tartalmazza a tudományok minden ágát (amire fejlesztenem kell)"

Mi után fejlesztettél gyere vissza.
  • gothmog
    "legmélyebb és legősibb történetek egyike"
    Ja. Olyan ősi, hogy menet közben találod ki.
  • xelag
    Természetesen e köré a téma köré fog épülni minden egyéb tudomány és mese, mivel ez a legmélyebb és legősibb történetek egyike. Tartalmazza a tudományok minden ágát (amire fejlesztenem kell) és a mesék fantáziájának minden oldalát.(ami már megvan). Most már csak tudományosan kell elmagyaráznom és bizonyítanom a történetet.
  • gothmog
    Jó. A mese része már megvan. A többi részéhez tényleg olyan sötét vagy, vagy csak szívatsz minket? Mert ezzel a céllal indíthattál volna önálló topikot is. (na persze azzal úgy járhatsz, mint forrai meg anaid a sajátjaival) Nem szép dolog összebaszni más fórumát.
  • xelag
    Arra gondoltam, hogy ez lesz majd az a könyv, ami a tudományokat összekapcsolja a mesével. A mesék tudományos elmagyarázása és a tudományok mesévé alakítása a cél. A lényege ,hogy mindkét oldalról szemléltesse a mese világát és a tudomány elméleteit. Így az is szívesen fog majd tanulni, aki nem szereti a száraz anyagokat. Aki pedig szereti az még mesét is olvashat száraz anyagból.
  • gothmog
    És ebből a terveid szerint fantasztikus regény lesz vagy egy új vallás, aminek te leszel a főpapja?
  • xelag
    Ezt én is szerettem :) Főleg a Barba papát.
  • W B
    Baz, a leming az leming. De más állatok nem öngyilkos lemingek!
  • xelag
    Pont erről beszélek, hogy náluk a családtag elvesztése már számít.
  • gothmog
    [LINK]
  • xelag
    Az érzékszervei mellett hajtotta egy olyan ösztön, ami a túlélésre törekedett minden áron. Beleértve a csillapíthatatlan vágyat, ami egyre mélyebbre húzta,(a gravitáció, amit érzékelt kiváltott belőle valami kíváncsiságot) ezáltal a tudata elkezdett tágulni és minden akadályra kifogást találni (rajtam nem fog ez a ki...ott meleg) csak érjek célba. És ezt addig "mondogatták" szugerálták generációról generációra, míg tényleg alappá nem vált az életükben az a bizonyos hőfoknak való ellenállás.
  • gothmog
    Akkor viszont semmi szüksége rá, hogy eljusson a "tökéletes" lényig a fejlődése során..
  • W B
    Hú basszus... te aztán nem tanultál biológiát se

Az elefánt ama ritka állatok egyike kik felfogják a halált. Meggyászolják, van mikor levelekkel be is takarják a halott társukat. Megállnak az elefánt csontoknál és tiszteletet adnak az elesett társuknak.
    Ez az állat pont, hogy eltud valamilyen szinten tűnődni a halálon.
  • xelag
    Végre valaki figyelt :)

Viszont ne vedd készpénznek a lubickolós elméletet, mivel még az sem olyan biztos, hogy a föld mélyén mindenütt láva van. Most azért mert ezt írják le, ettől még nem járt odalent senki.
  • gothmog
    Az érzékszerveit követve nem fog beleugrani a magmába se. Vagy ha igen rábaszik, és akkor nincs "legközelebb", azaz a "föld alá menő" vérvonal megszakad.
  • xelag
    Létezik az ösztön is, ami születés óta benne van mindenkiben. Egyszer leesel, máskor figyelni fogsz. Vagy ,ha látsz valakit leesni, tanulsz belőle.
    Igazából ezen most elkezdhetünk "vitázni" de felesleges. Minden élőlénynek más az agykapacitása. Amíg egy hal nem tanul a hibáiból, addig egy elefánt annyit még meg tud jegyezni, hogy a szikláról nem kéne leesni, mert akkor meghal. Viszont nem kezd el filózni rajta, hogy miért ... bár ki tudja. A sajnálat és egy családtag elvesztése biztos megviseli őket is! Ez a minimum érzésvilág bennük is meglehet, maximum nem olyan intenzív, mint nálunk embereknél.
  • W B
    Na jó, akkor el mondom mi jött ki az elméletedből.

Réges rég, egy dínó lement a föld alá, ott alkalmazkodott a magmához, abban lubickol. Ebből a lényből egy van, és ez a tökéletes lény. Eme tökéletes lény, pedig Isten.

Gyerek, reseteld az életed, és kezd újra...
  • xelag
    Igen azt mondtam, hogy csak 1 lehet. A teremtő isten pedig az! Akár emberi formában is megjelenhet, de számára a test csak egy eszköz.

Azért mondom, hogy mindenki tökéletes, mert úgy kell elfogadni mindenkit, amilyen! De ettől függetlenül nem tökéletesek, inkább a tökéletes részét képezik.Szóval mégis csak azok.
  • gothmog
    Oké. "maguknak a lényeknek nem kellett észben tartaniuk ilyesmit, elég volt az érzékszerveikre hagyatkozva közlekedniük."
    -Nahát, ezért nem lép le a szakadék széléről, ugye?
  • xelag
    Ahogy minden élőlény, az elefánt is érzékeli a gravitációt. Ha tisztába lenne vele, akkor elkezdene gondolkodni. Szóval nem!
  • W B
    Nah játék: még nem válaszolsz gothmog kérdésére minden hozzászólásodat törlöm.
  • W B
    Aha... előbb nem azt mondat hogy tökéletes lényből mindig csak egy van? Emberből meg több milliárd. Továbbá a tökéletes lény nem fejlődik tovább, betegségek stb. sem hatnak rá. ILY LÉNY NINCS. (Maximum a teremtő Isten)
  • xelag
    Mindenki a saját gondolkodását osztja meg másokkal. Bocs, hogy nem a te elméleteidet lopom....
  • gothmog
    [?]
  • xelag
    Az ember szánalmas mivolta a gondolkodásából adódik.
    Tökéletes lény pedig létezik. Mind azok vagyunk!
    Nem a biológia tantárgyból kell kiindulni, hanem abból, hogy minden lehetséges az idő múlásával.
  • gothmog
    [LINK]
  • xelag
    Természetes , hogy azért járok ide, hogy foglalkozzanak és reagáljanak nekem, te nem?! Erről szól a fórum. Arról nem tehetek, hogy kiüti a biztosítékot nálatok a téma. És hogy tudom-e, hogy hülyeségeket beszélek? Igen tudom, hogy hihetetlen és hogy elég nehéz bizonyítani, emellett meg nevetek azon, hogy kiben mikor megy fel a pumpa teljesen értelmetlenül.
  • gothmog
    Szólhattál volna már az elején hogy a béna valláskezdeményedet próbálod itt propagálni, és akkor nincs ez a felesleges szócséplés.
  • W B
    1, Tudás nem hozta létre a bűnt. A bűnt más hozta létre, még pedig az ember szánalmas állatnál is rosszabb mivolta.
    2, NEM LÉTEZIK TÖKÉLETES LÉNY
    3, Nem fogod fel hogy biológiailag képtelenség átlépni bizonyos határokat?!
  • gothmog
    Az elefánt tisztában van-e a gravitációval?
  • xelag
    Elvileg pont a tudás és a gondolkodás hozza létre a bűnt.(bizonyos biblia szerint)

Tisztába vagyok vele, hogy attól még hogy nincsenek definiálva, működnek a természeti törvények. Viszont maguknak a lényeknek nem kellett észben tartaniuk ilyesmit, elég volt az érzékszerveikre hagyatkozva közlekedniük.
    Ezáltal olyan helyre is elmerészkedtek, ahova egy gondolkodó lény nem lett volna képes.
    Azért gondolom hogy csak egy van, mert tökéletes lényből mindig csak 1 lehet és a másik ok, hogy valószínűtlennek tartom azt, hogy többnek sikerült volna.Ez egy olyan dolog, amire tömegesen nem képesek.
  • gothmog
    Továbbra is tartom a véleményem. Épp az imént bizonyította.
  • W B
    Legfőbb bűn a tudatlanság.

Attól hogy nincsenek definiálva a dolgok attól még ugyan úgy működnek.
    Továbbá mi az hogy csak egy van?

Ember neked annyira nincs tudásod mint Hitlernek zsidó szeretete. Ember egy átkozott általános iskolás fizika kémia tankönyvet olvas már el.
  • xelag
    Csodálkozom, hogy te hiszel a lélek, illetve a szellem fogalmában, de nem erről van szó.
  • xelag
    A periódusos rendszer és a thermodinamikai főtétel leküzdése elég lehetetlennek tűnik, mivel akkoriban még nem találták fel, vagyis nem kellett ilyesmit észben tartani. Bőven elég volt annyi, hogy a kellemetlen környezetetekhez megpróbáltak hozzászokni, illetve megpróbálták elkerülni. Sokkal inkább másra koncentrálódott ezeknek az élőlényeknek az energiája, mint az ész kifejlesztésére. Természetesen lent elkezdhettek már gyúrni az agyukra is, mivel a fizikumukat csutkára tolták.(az hogy többen vannak-e, vagy csak egy van ebből az élőlényből azt nem tudom, de én egyre gondolok, mégpedig azért mert ilyen lényből nem lehet több.
  • W B
    Igazából van olyan "lény" ami lubickolhat a föld mélyén, de az maga a lélek XD A szellem.
    De eme témával más fórumot kéne felkeresnie...