Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát azért a Protoceratops meg a Coelodonta között van különbség...:D
Menj be a gyakorló(k)ba és ott nézd meg a fiókokat.
Menj be a gyakorló(k)ba és ott nézd meg a fiókokat.
Szerintem ma is élnek még dinók leszármazottai. Gondolok itt a hüllõkre. De a múltkor figyeltem mamámnál a tanyán a tyúkokat és nagyon hasonlított a mozgásuk a velociraptoréra.
Ma megtaláltam a suliban az ásvány és földtudományi részleget,ahol volt pár kövület(kb fele csak gipsz másolat volt),de 1 dinoszauruszét se találtam(igaz még nem az egész részleget jártam be).
Csak mamut állkapcsot és combcsontot,barlangi medve koponyát,tapír állkapcsot,szarvas aggancsokat,õsi teknõs koponya,és állkapcsok,és rengeteg kagyló,meg csigahéjat találtam.Messzirõl még láttam 1 koponyát amirõl azt hittem egy hiányos protoceratops koponya,de közelebrõl kiderült h csak gyarpjas orszarvúé:D
Csak mamut állkapcsot és combcsontot,barlangi medve koponyát,tapír állkapcsot,szarvas aggancsokat,õsi teknõs koponya,és állkapcsok,és rengeteg kagyló,meg csigahéjat találtam.Messzirõl még láttam 1 koponyát amirõl azt hittem egy hiányos protoceratops koponya,de közelebrõl kiderült h csak gyarpjas orszarvúé:D
Én csak ajánlani tudom ezt a játékot. http://www.youtube.com/watch?v=Tst9qHh9MyQ&feature=related
Meggondolom:),csak az a baj h messze van.
Lehet h csak hobbinak marad meg,mint a filmezés...
meg talán a restaurációbiológiával többet tok segíteni
De ha eljutok odáig,és nem lesz olyankor órám akk biztos be fogok ülni ismerõsömhöz a paleontológiaórájára:p
Am ma megnéztem a könyvtárban a könyvet,de nincs meg,csak Az ember után:a jövõ zoológiája,és a Vad jövõ van meg Dougal Dixontól,de majd azokat is kikérem,mert az is érdekel:)
Lehet h csak hobbinak marad meg,mint a filmezés...
meg talán a restaurációbiológiával többet tok segíteni
De ha eljutok odáig,és nem lesz olyankor órám akk biztos be fogok ülni ismerõsömhöz a paleontológiaórájára:p
Am ma megnéztem a könyvtárban a könyvet,de nincs meg,csak Az ember után:a jövõ zoológiája,és a Vad jövõ van meg Dougal Dixontól,de majd azokat is kikérem,mert az is érdekel:)
Gyere át nyugodtan hozzánk<#vigyor3>#vigyor3>...De ha paleontológus akarsz lenni,amúgy is át kell majd menned valahová.
Nem arra értettem:)
én a 4208 as hozzászólásodhoz írtam h kár h nálunk nincsenek dinoszaurusz maradványok,eddig csak 1 rakás növényt láttam,mert növénytanunk van bõven...de max. ásványok vannak még,mert ismerõsöm meg földtudományira jár,és azt mondta az utolsó évében lesz csak paleontológia neki,de itt olyan szakon nem lehet végezni...
A könyv meg nekem is eszembe jutott h megnézem a könyvtárban(mert állítólag ott minden itthon megjelent könyvbõl van legalább 1 példány)
csak most "szakmai hetünk"van:)
de ha nem találom akk szólok:P
én a 4208 as hozzászólásodhoz írtam h kár h nálunk nincsenek dinoszaurusz maradványok,eddig csak 1 rakás növényt láttam,mert növénytanunk van bõven...de max. ásványok vannak még,mert ismerõsöm meg földtudományira jár,és azt mondta az utolsó évében lesz csak paleontológia neki,de itt olyan szakon nem lehet végezni...
A könyv meg nekem is eszembe jutott h megnézem a könyvtárban(mert állítólag ott minden itthon megjelent könyvbõl van legalább 1 példány)
csak most "szakmai hetünk"van:)
de ha nem találom akk szólok:P
Miért ne lenne nálatok is úgy,mint nálunk?Nem azt mondom,hogy gyere át hozzánk és robbantsd fel a részecskegyorsítót a mínusz harmadikon elárulom,hogy van mínusz negyedik is:)),de szerintem Te is kb akármit csinálhatsz a sulidban<#wink>#wink>
A könyv pedig sajnos nem jelent meg magyarul.Asszem az egyetemi fõfõ könyvtárban talán van egy példány.Ha gondolod,megnézhetem.
A könyv pedig sajnos nem jelent meg magyarul.Asszem az egyetemi fõfõ könyvtárban talán van egy példány.Ha gondolod,megnézhetem.
Kár h nálunk nincs ilyen....
Am tudtok vmit errõl a könyvrõl,itthon megjelent valaha?,mert nem találtam semmit róla.
Alternatív dinoszauruszok
Am tudtok vmit errõl a könyvrõl,itthon megjelent valaha?,mert nem találtam semmit róla.
Alternatív dinoszauruszok
Az egyetemnek megvan az az elõnye,hogy bárhova bemehetsz a sulin belül.És ahova mégsem-nos aláírod a papírt(már ha van ilyen) és elkéred a kulcsokat.
Már a második évnél tartok...<#vigyor2>#vigyor2>
Ezért van õslénytanom,meg hozzá gyakorlatom.
Ezért van õslénytanom,meg hozzá gyakorlatom.
lehet lemaradtam valamirõl, de nem tiszta ki vagy. addig talán tudom hogy elsõ éves egyetemista.
A gyakorló laborunkban-ahol zhzunk(értsd:zárthelyi dolgozatot írunk),mikroszkópozunk és hasonló apróságok-vannak szekrények,benne tárolófiókok,azokban õsmaradványok.És igen,az egyik fiókban-nagy meglepetésemre-találtam 4 db-Hungarosaurusnak címkézett-bordatöredéket,meg fogakat egy rakással.
mimi?!
Hétfõn õslénytan zh-t írtam.Utána szünetben a labor fiókját feltúrva néhány Hungarosaurus-csontot meg vagy 40 fogat találtam(és igen,jó alaposan össze is fogdostam õket:D)
Úgy rémlik, került elõ pár fog a Morrison formációból. Másról nem tudok.
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
1-0.:)És ha jól sejtem,a korai idõpont miatt nem vándorolni,hanem ugrálni fog a kladogramokon...(mint általában a legtöbb dinoszaurusz)
Jó, akkor beszúrom még egyszer azt a részt, ahol még csak véletlenül sem azt mondja, hogy az Anchiornis troodontida:
"...troodontids ..."
Hm? :)
Egyébként tényleg nem hasonlít túlságosan a Troodonra. Kíváncsi vagyok, mennyit fog össze-vissza vándorolni a kladogramokon...
"...troodontids
Hm? :)
Egyébként tényleg nem hasonlít túlságosan a Troodonra. Kíváncsi vagyok, mennyit fog össze-vissza vándorolni a kladogramokon...
Pontosan.Vagyis a szöveg példákat hoz fel tollas dinoszauruszokra és nem azt mondja,h az új dinoszaurusz troodontid.:)Ellenben a Nature cikkében már ezt írja:)Bár mit mondjak,annyira azért nem hasonlít a Troodonra.
Még hogy a szövegben nem ez áll... :)
"...Paraves, a group containing dromaeosaurids , troodontids , and birds..."
De ha igazán biztosra akarsz menni, itt az eredeti cikk a Nature-bõl (pdf)
A pre-Archaeopteryx troodontid theropod from China with long feathers on the metatarsus
"...Paraves, a group containing dromaeosaurids
De ha igazán biztosra akarsz menni, itt az eredeti cikk a Nature-bõl (pdf)
A pre-Archaeopteryx troodontid theropod from China with long feathers on the metatarsus
Várható volt hogy elõbb-utóbb elõbukkan vmi,ami tollas és idõsebb szegény Archaeopteryxnél.
Azt amúgy honnan szedted,h troodontida?Mert a szövegben nem ez áll(túlzásba viszem az õslénytanra bejárást:))
Azt amúgy honnan szedted,h troodontida?Mert a szövegben nem ez áll(túlzásba viszem az õslénytanra bejárást:))
Amúgy tankönyvi rajz alapján(ld 4164-es hozzászólás)problémás volt megcsinálni.A pikkelyeket meg eltoltam,de azért köszi:)
má ez is tollas?
Közben itt az 'év legfantáziátlanabb dinoszauruszneve' cím esélyese, Raptorex kriegsteini. 125 millió éves miniatûr tyrannosaurida Kínából.

Kicsit olyan, mintha az orra nem arra nézne, amerre az alsó állkapocs és a taréj. És én személy szerint nem vagyok rajongója annak, ha valaki ennyire kiemeli a rajzon a fenestrákat. Így azt a hatást kelti, mintha csak bõrt húztál volna a koponyára, a hús meg lemaradt volna :)
Egyébként nem rossz. Sõt. Az aprólékos pikkelyezésért pluszpontok járnak :)
Egyébként nem rossz. Sõt. Az aprólékos pikkelyezésért pluszpontok járnak :)
így hírtelen ezt a két témához illõ rajzom találtam meg.
alsó állkapcsa kicsit furcsa, de jobb mint az én rajzaim.
Debreceni virágkarneválról:D
Am tényleg nemsok evolúcióbiológiám lesz,az is kb a 3. félévben:)
Úgy kb mindenféle,de fõleg végtagcsontok végei.Voltak csigolyák is.Mosasaurusfogakból meg egy mosasaurusra való(egy doboznyi):D
milyen csontok voltok? :D
Na emberek:kb 2 teljes centire álltam attól,h ellopjak pár dinoszauruszcsontot.Merth a suli õslénytani laborjában jelenleg azok foglalják el a legtöbb helyet×D
Sziasztok! mi is voltunk, és az unokatesómnak nagy tetszett, csillogtak a szemei, és nagyon élvezte végig! rohangált, mindenre felült amire tudott, és nagy élmény maradt neki...aki menni akar az még a hétvégéig megteheti! vasárnap zár :(
Szia gamerarc!
Igen voltam már. Nagyon igényes az egész kiállítás. A tárlat végén van egy játszóház, ahol a kisgyerekek felülhetnek, fényképezkedhetnek dinokkal, láttam olyan gyereket akit nem tudtak a szülei elrángatni onnan<#smile>#smile>. Van ingyenes tárlatvezetés is. Egyszóval, ha a tesód szereti az õslényeket, tetszeni fog neki!!
Igen voltam már. Nagyon igényes az egész kiállítás. A tárlat végén van egy játszóház, ahol a kisgyerekek felülhetnek, fényképezkedhetnek dinokkal, láttam olyan gyereket akit nem tudtak a szülei elrángatni onnan<#smile>#smile>. Van ingyenes tárlatvezetés is. Egyszóval, ha a tesód szereti az õslényeket, tetszeni fog neki!!
SZia Calogero85!
Nagyon sokhelyen látni, hallani errõl a dinokiállításról. Gondolkozom, hogy elvinném a testvéremet, mivel nagyon szereti a dinókat. Te voltál már? Ha igen írd már le légyszi, hogy milyen volt... Üdv!
Nagyon sokhelyen látni, hallani errõl a dinokiállításról. Gondolkozom, hogy elvinném a testvéremet, mivel nagyon szereti a dinókat. Te voltál már? Ha igen írd már le légyszi, hogy milyen volt... Üdv!
Sziasztok!
Akit érdekelnek a dinók, azoknak figyelmébe ajánlom a Dinokiállítást a Hungexpo G pavilonjában! Remek szabadidõs program kicsiknek, nagyoknak egyaránt!<#kacsint>#kacsint>
Akit érdekelnek a dinók, azoknak figyelmébe ajánlom a Dinokiállítást a Hungexpo G pavilonjában! Remek szabadidõs program kicsiknek, nagyoknak egyaránt!<#kacsint>#kacsint>
Nem tom,h a DE-n van-e földtudományi alapszak.ELTE-n,SZTE-n biztosan van.Ezeket kellett volna megcélozni.Földrajzon...földrajz van-térképészet,országok,némi politika.Ásvány-és kõzettan nem igazán abban a formában,meg nem olyan részletesen,ahogy én tanultam.Nem hiszem,h a keménységi skálára rákérdeznének:)