23171
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
#19915 már kerestem infót az 5-dik évadról! de lessz?? igaz én csak a 4-diket kezdtem el nézni meg az elsőt ...hihi :D:D -
#19914 Amerikában minden meg van keverve: pl. NASCAR on ABC és mégis ESPN adja. Ott feszit a képernyőn az ESPN logó és az ABC logó is, és még sorolhatnám... -
Orionk #19913 A Prison Break sorozat elméletileg a FOX amerikai tv csatornáé, de akkor miért van, hogy néha mégis a Global tv adja le?
-
#19912 Az "ő már csak ilyen"-t cementre irtam, nem seth-re. azt sem tudok ki az a seth, csak annyit, hogy fordít és idejött káromkodni :) -
#19911 Ja, legalább lesz mit fikázni. -
#19910 várjuk. -
#19909 hosszúpuska -
Suffering #19908 hova fogod felrakni majd? én megnézném majd szivesen -
#19907 en is meg fogom csinalni a feliratot, akar lesz ra igeny akar nem. ha valakit erdekel :) azt irjak kedd ejjel szerda hajnal en szerintem kedd delutanig be tudom fejezni... -
#19906 Nem akarok látni több vitát felirat miatt! -
#19905 még mindig ez a téma? cuppanjatok már le róla :D -
Verseghy #19904 Rá kéne hagyni..:) Csak cement bácsi olyan hülye, mint a nickneve és nem bírja ki..:) Nem kéne minden hülyének neki ugrani. -
szanand #19903 Ez nem elég? C-note billentyűzetéből:
"Sziasztok!
Elnézést kérek minden fantól akik várták tőlünk a feliratot, de sajnos a technika éber ördöge közbe szólt. 3 soron ként újra indult a gépem, aztán újra raktam mire kiderült h a táp a bibi. Hajnali 3ig sikerült eljutnom a nagy részéig, de sajna én is emberből vagyok (elfáradtam). A mai napom temetéssel telt , ezért nem volt időm. Mégegyszer elnézéseteket.
Azok akik elmondtak mindennek csak annyit tudok mondani, hogy nem csak ez van a világon. Mindenkinek van magánélete ami néha úgy alakul ahogy nem akarja... Eddig azt hiszem nem lehetett panasz a munkánkra és mindíg szállítottunk időre. Vannak sorik amikhez csak napok múlva lesz felirat... a PB nem ilyen és nem is lesz."
Nem hiszem, hogy ezen a fórumon kéne feliratról tájékozódni. Például a két feliratos fórumon van külön topic a feliratok értékelésének, ahol cement elmondhatta volna az észrevételeit, és ahogy azt Kelta is idézte (egyébként tőlem) nem ebben a hangnemben, mert "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megb*sszák" (nem utalás a foglalkozásodra, így szól a mondás). Az meg másik dolog, hogy persze nem szép Seth-től sem, amiket mondott, de ő "már csak ilyen" by pyrohun (sztem egyikre sem magyarázat).
Ha gondoljátok töröljétek, de nem lenne fair a két fordítóval szemben, ráadásul talán némileg tanulságos is, és esetleg ezek után nem itt fognak offolni feliratügyben. -
#19902 mekkora bunyó xD -
#19901 hagyjad a verzsit, kicsit defektes szegény gyerek :DDD -
#19900 Hogy miről akarsz olvasni, az a te magánügyed. Hogy valami téves elgondolástól vezérelve azt hiszed, hogy egy PB topikban csak a filmről szabad véleményt alkotni, az a te bajod. Ha olyan szűken értelmeznénk az összes topikcímet ahogy te szeretnéd, akkor vagy gépeknek kéne egymással beszélgetni vagy minden, kicsit eltérő gondolatnál új topikot kéne nyitni és így 1000-szer ennyi topik létezne. Szerinted mi a teendő, ha bejön seth-hez hasonló gyerek ugrálni? Mindenki hallgasson nagyokat, mert csak Scofildékról szabad beszélni? Ugye nem gondolod komolyan? -
Verseghy #19899 De okos vagy..:D
Valószínű velem van a baj, ha a PB topicba PBről a PSP topicba pedig PSPről akarok beszélgetni, nem pedig más(ok) vitáját lapozgatni, és keresni az értelmes hozzászólásokat. De én ehhez nem fűzök hozzá semmit, úgyis okosabb akarsz lenni, legyél az!!:D -
#19898 szépszonbol ne mért azenber. de mint kiderült a rosszbolse :D -
#19897 ha normálisan beszéltél volna nem töröltem volna -
#19896 persze az én hszeim törölve lettek :D flémek meg ottmaradtak szintugy. (y) -
#19895 hú de berúgtam az éjjel -
#19894 A magázódásra visszatérve, mivel az angolban nincs magázódás, senki nem tudhatta, hogy a tábornok hogyan szól a lányához. Valószínű, hogy ha lenne magázó megszólítás az angol nyelvben, akkor magázta volna a többiek előtt. Én ezt nem tartom fordítási hibának. -
#19893 Miért kéne abbahagyni? Túl hangosak és kihallatszik? Beszélgetés folyik. Nincs rosszabb, mint amikor jönnek a jófejkedő erkölccsőszök és kérdőre vonják a fórumozókat, mert valamiért azt gondolják, hogy a PB topikban csak a film történéseit szabad kitárgyalni. -
Verseghy #19892 Feltoltátok a topicot a legnépszerűbb (félm)topicok közé a 7. helyre. Grat! GTA IVet úgyse előzitek meg..:D -
Verseghy #19891 Nem hagynátok abba? -
#19890 Mostmár fejezzétek be az egész vitát.. nyissatok egy Prison Break off topikot és ott folytassátok. -
#19888 Szia
ami tele van hibákkal,az seth fordítása volt,mert amit én küldtem (később tényleg kiderült,hogy teli van hibákkal) ,azt egy másik szokésfan-es címre küldtem,és azt szerintem azt a mailt még a mai napig nem nézték meg :D nem is kell,rájöttem utána,hogy mekkorákat hibáztam benne.
én személyszerint hálás vagyok seth_grevennek,amiért lefordította beugróként,és mindenkinek ezt kell(vagy ezt kéne) tennie,de szerintem ezzel nincs is gond,csak valaki bedobott egy kritikát.ha úgy nézzük,igaza van mindenkinek: igaza van a fordítónak amiatt,mert hát milyen alapon kötnek bele a munkájába,amiért pénzt ő nem kap.igaza van cementnek,mert 1-2 hiba tényleg van benne,de hát még hivatalos dvd-n található feliratokban is előfordulnak hibák.igaza van kandurexnek,amiért nem adott pontot,ha pontozza vagy kibannolja,nem jön vissza bocsánatot kérni - mint kiderült,normális hangnemben is tud kommunikálni.igaza van annak,aki c-noteot védte,csak ez úgy lenne fair,ha szól,hogy bocsi,de most ne várjátok,nincs kedvem.ez korrekt lett volna,ugyanis nem mondhatják,hogy "miértnemcsinálodakurvaanyád??!!",nem ez a munkája,biztosan volt más elfoglaltsága,különben ha nem lett volna,biztosan lefordította volna.már eleve magának is,mivel neki is kényelmesebb így nézni a sorozatot.és igaza van annak is,aki várta c-notetól a feliratot,de csalódott,csak hogy nem kellett volna ide leírnia.legbelül lehet csalódott,ezt jogában áll megtenni,de senki ne rójja fel c-note számlájára,ha egy részt kihagyott.
tehát: mindenkinek igaza van valahol,csak mindenki azt hiszi,hogy csak neki lehet igaza,emiatt alakult ki a veszekedés.
[megmondta a frankót]
na,mostmár ON :D -
#19887 LOOL :D Hát nem tudom.
Viszont képzeld el milyen érzés a lányának, hogy egy vele egykorú (sőt talán még fiatalabb) nőt (Gretchen) dugott a tábornok-apu :)))))) -
Larvin #19886 Na akkor én visszakanyarodnék a topic eredeti témályához:
Most nem jut eszembe semmi lényeges csak az, hogy én megdugnám a tábornok lányát :D -
#19885 reklámozóval az a baj, hogy visszajön...rám meg nem néz, hogy káromkodik egyet valaki és rögtön adom a pontot, összekeversz valakivel
nem azt mondom, h ez a stílus a helyes, sőt,...de ha egyszer így is meg lehetett oldani, akkor miért ne oldottam volna meg?..ugyan mit számított volna Seth esetében ha kitiltom,...semmit, jah, hogy itt megnyugszik valakinek a lelke,..na, hát nem erre törekszem.
...ha valakinek mégis problémája akad ezzel azt kérem a moderátori topikba írja már, köszi. -
Dean Winchester #19884 okés értem.de igy kb az átlag userek 90%nak nem kéne büntipont! (pl vki reklámoz vmit és kap 5öt egyből pedig egy törléssel megoldható:P,vagy káromkodik egyet és egyből kap 2 pontot pedig sizntén 1del..stb) na mind1.okés értettem
flamer.:
prison break topic mivel angol a film és felirattal nézzük igy vmi szinten beszélni kell a feliratról,most sajnos ilyen formában tettük meg:P
-
#19880 Szia!
Ebben neked teljesen igazad van. És amúgy szerintem senkinek semmi baja nem lett volna seth-tel, ha nem mocskolódik. Ez, amit cement csinált, semmi. Mármint igen, lehet negatív kritikaként értékelni, de cement már csak ilyen :) Ráadásul az interneten szerintem megszokhattuk azt, hogy mindegy mit csinálsz, mindig lsznek olyanok, akik hibásnak, rossznak vélik és ennek hangot is fognak adni.
De már megbocsáss, az, amit seth művelt utána... Hát az valami szánalmas. Ennyire primitív lenne az, aki sorozatokat fordít? Vagy azt hiszi, hogy mert letett valamit az asztalra, ez őt feljogosítja erre?
Stílus, emberek, stílus...! -
#19879 Sziasztok
Csak egy-két észrevétel, egyik vezető admin vagyok az egyik említett nagy felirat oldalon..
Idézet cement nevü-től:
"nézem a feliratot, az elso resze amit asszem hunbasser csinált tele van hibával :SS
Majd:
hosszupuska szerint vmi seth_greven csinálta. mindegy, akkor se valami jó
Majd, felszólításra, hogy ne cseszegessen:
ha valaki nem tud rendesen forditani az inkabb ne is forditson nekem ez a velemenyem, melyik a jobb? varni tobbet egy rendes forditasra, vagy megnezni kicsit elobb hibakkal "
Ez sok minden de nem építő kritika, ez fikázás, leszólás..teljesen egyértelműen. Nem értem az itteni moderatorokat, hogyha Seth-et
(egyébként teljesen jogosan) megrótták, akkor a beírót mért nem?? mert egyáltalán nem volt jogos amilyen hangnemben irt. Hibák voltak, mindig vannak, kicsik, nagyok, ez már csak így megy. De a stílusod nagyon bicskanyitogató....
De, cement nevű, tudod, mikor nincs hiba egy feliratban?? ha el se készül!
Tapasztalatból mondom, az ilyenek miatt utóbbi években, pár fordítót vesztettek már az oldalak. Ezt pedig sok sok ember szívja meg..
Gondold át, hogy a kritikát máskor hogy fogalmazod meg...
köszi. -
Chunky #19878 Hát skacok ez beszarás.
Nem voltam fent két napja, és majdnem 150 hsz.
És mind a fordítás körül. Ez a topic eddig nem erről szólt. Menjetek a dühöngőbe vagy mit tudom én.
arról meg le lehetne szállni, hogy a tábornok magázza a lányát. Érdekes módon egy pár résszel ezelőtt senki nem reklamált mert még nem tudtuk hogy a lánya. Nézzétek vissza. C-Note is magázva fordította. Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy a Cég-nél senki sem tudja, hogy a lánya. A csapat is Gretchen-től tudta meg, amikor nem tudta megszerezni az öreg kártyáját és küldött nekik egy borítékot két fényképpel.
Ja. Én személy szerint köszönettel tartozom minden fordítónak. -
#19876 és? mintha ez lenne a munkája, szerződése lenne, és fizetést kapna érte
ingyen csinálja, a saját szabadidejéből áldozva... tehát, a követelőzés a legutolsó dolog amit tenni lehet ebben az esetben -
Suffering #19875 én inkább c-notet szdnám a helyetekben aki előkerült a forditás után 1 nappal érdekes modon és még mindig nem állt elő magyarázattal hogy hova tünt el kedden és szerdán, mivel még a telefont is szarta felvenni. azt pedig nehezen hiszem el hogy egyszere romlott el a nete és a teloja. szerintem ő eljátszotta 2 napig ezt az eltünös szindarabot mert neki nincs kedve forditani. -
sethgreven #19873 nem tudom, írt-e valaki közben (biztos igen), write only mode-ban nyomom most is, és az utolsó pár hsz-t is már úgy írtam, tehát a válasszal ne fáradjatok.
szóval egy bocsánatkéréssel tartozom, és itt a hangsúly az "egy"-en van.
az pedig a feliratok.hu oldalnak szól tőlük bocsánatot kérek, ha esetleg valaki az itteni viselkedésemet velük azonosította volna. és egyben kijelentem, hogy a "mai énemet" senki ne kösse ahhoz az oldalhoz, teljesen "partizán módon" okádtam a hülyeséget.
ott értelmes emberek vannak (nyilván én nem vagyok az - most már talán az ő szemükben sem), nem ilyenek, mint én.
bocsánatot kérek továbbá attól az embertől, akit itt idéztem a tudta és engedélye nélkül. pontosabban azért kérek tőle bocsánatot, mert ő azzal a hsz-szel azokkal szemben állt ki mellettem, akik azt mondták, hogy nem kellett volna "belepofátlankodnom" a fordításba, és különben is miért magázódik két szereplő, akinek nem kéne (vagyis, hogy hibáztam). tehát egy más kontextusban megírt dolgot idéztem. a lényeget vastaggal kiemeltem belőle, az engem dicsérő szavakat csak azért hagytam benne, hogy akik nem ismerik a fordításomat, azok egy kis ízelítőt kapjanak abból, hogy fordítói körökben egyesek milyen véleménnyel vannak a fordítói képességeimről.
lényeg a lényeg: engem lehet hülyének nézni, de a feliratok.hu stábját ne.
nem azért említettem meg őket, merthogy azt gondoltam volna, hogy a hülyeségben mögöttem állnak, hanem mert ők tudtak volna érdemben hozzászólni a hibákhoz, és egyéb dolgokhoz, ha cement felvette volna az intellektuális kesztyűt, és nem kibújik (b)előle. illetve kérek mindenkit, hogy vegye észre, hogy amikor őket (f.hu) először megemlítettem, akkor még próbáltam értelmes diskurzusra invitálni az érintetteket.
aki ismer, tudja, hogy mi zajlott az utóbbi két napban, hogy én teljesen jó szándékkal fogadtam el a megtisztelő felkérést, és segítettem a felirat fordításában, és ehhez képest már fordítás közben is csak a sürgetést kaptam. PBaddictnak már az anyját szidta a sok majom emailben, amiért késik a felirat, az enyémet konkrétan senki nem szidta, de olyanokat kaptam én is közben, amit egy éppen segítséget nyújtó ember talán nem fogad kitörő örömmel, és amik ki is zökkentik őt.
ezek után még le is szarozzák az embert olyanok, akik nem ismerik a munkáját, nem tudják, hogy csak úgy beszállni tényleg nem egyszerű dolog, meg úgy egyébként sem tudnak túl sokat a fordításról, mint olyanról.
illetve mégis: bocsánatot kérek itt is sokaktól.
elsősorban a moderátor(ok)tól, amiért felesleges munkát adtam nekik (kiszórakozhattam volna magam, és levezhettem volna a feszültséget máshol is).
továbbá azoktól a userektől is, akiket érdemtelenül megsértettem.
a cement-féléktől viszont NEM. -
#19872 Csávókám befosott, hogy mi lesz a feliratok.hu-beli renoméjával, és most kézzel-lábbal magyarázkodik. -
#19871 link -
#19867 Őt is töröltem, ne aggódj...őszintén szólva 1-2 pontot be lehetett volna neki dobni, akár a banánt is, de mi értelme, ha egyszerűen nem jár ide? Folytatni nem fogja.