12134
1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• Palinko
    Laria sincs pedig megnéztem a listán ahol minden város fent van.
  • Palinko
    lovaglás szintről írtam. a sebességet nem skill alapján mondom hanem vidd a térképen a lovasod fölé az egeret
  • uwu400
    A noldorok a Laria melletti erdőkben mászkálnak a kis tó környékén, néha egész közel szoktak jönni Lariához.

6-os riding kell a Noldor Spirit Horse nevű lóhoz. Az a leggyorsabb, és jó erős is.
    Ha kinyitod a fegyverboltot Lariában Qegefin-nél nagyjábol 120ezerért kapsz ott egy ilyen lovat, spirited változatban.
    A Noldor lovagi tornákon is lehet nyerni lovat, Champion Noldor Spirit Horse-t például szinte csak ott lehet szerezni, de én még csak egyszer láttam olyat, 8-as riding kell hozzá. Elbileg a Noldor városban a kereskedőnél is felbukkanhat ilyen ló, de kevés rá az esély, mert az általában rossz minőségű Noldor cuccokat árul, kevés a kivétel.

Egyaébként bármelyik kereskedőnél felbukkanhat Noldor Pony az emberek városaiban is. Az is nagyon jó ló és csak pár ezerbe kerül kb. az alap változata. Mindenben elmarad a Noldor Spirit Horse-tól, de kezdésnek nem rossz az se, csak nehéz találni.

Egyébként 6-al meg 1-el semmilyen ló nem tud menni.
    Egy sánta gebe is megy megy legalább 20-al.
    Aminek a speed-je 40 fölött az már egész gyorsnak számít.
    A Noldor Spirit horse alapból 50-el megy.

Biztos hogy kevered a speed-et a lovaglás skill követelménnyel, ha ennyire fogalmad sincs miket jelentenek a lovak, fegyverek és egyebek értékei, szerintem hanyagoljad ezt a játékot, vagy tanulj meg olvasni:)
    Bocs hogy ilyen csúnyán beszóltam, ne szívd mellte, de hogy a picsába lehet összekeverni ennyire összekeverni az értékeket? Tök egyértelmű ahogy le van írva.
  • Palinko
    ja meg a leggyorsabb ló fellelhetősége is nagyon érdekel legalább 6 al menjen mert nagyon elhúz előlem mindenki pedig nem 1 szintes lovam van.
  • Palinko
    Noldorokat hol találom?
  • uwu400
    Békeidőben én a rablókat ütöm, benézek minden város kocsmájába és piacára.
    A saját városaimban építkezek, meg rendezem az őrséget és a foglyokat.
    Más városokba első utam a börtön, hogy a raboskodó lordokat kiszabadítsam.
    A Noldorokat is írtani szoktam, az összes többi nagyobb csapattal együtt (Mattenheim, Singalian és egyéb ritkán spawnoló csapatok)
    A Noldorok írtása különösen jó, mert a foglyok elengedésével könnyen növelhető velük a viszony, ráadásul honor jár érte, méghozzá nagyon sok, és ha esetleg pénz kell, iszonyú sokat adnak értük a rabszolga kereskedők.

Én is járok tornákra is, de a felsoroltak azért elég sok időt elvesznek ám, én szoktam örülni egy kis békének, hogy rendet rakjak a világban.

Más népek közt ha mákod van lordoknak csinálható küldivel elvileg lehet háborút szítani, de én nem szoktam ilyesmivel foglalkozni. Általában háborúznak azok maguktól is.
    Ha rohadtul megunom a békességet, egyszerűen hadat üzenek valakinek.
    Van hogy nem is foglalok semmit, csak ütöm a lordokat, és hagyom őket futni. A király az kivétel, mert azt el szoktam fogni, és pénzt csinálok belőlük.
    3 király fegyverét is megnéztem már, de egyik se volt olyan nagy szám, úgyhogy inkába pénzt szoktam bezsebelni.
  • Palinko
    hát sajna nagy a nyugalom a birodalomba, ilyenkor rozsdásodik a kardom, sorra nyerem a tornákat stb de mit lehet tenni egy jó kis háborúért? :D
  • uwu400
    Na most eljött a vég a Mystmountain bandák számára.
    Lespawnolt egy sereg a 990. nap környékén, miután levertem őket, destroyed státusba kerültek. Csak ki kellett várni.

A játék vége előtt meg akarom csinálni az utolsó achivementet követelményeit, 30 lordot kell átállítani, csak sajnos már nem tudom hánynál tartok, meg hogy beleszámít-e az amikor foglyokból csinálom őket.
    A rengeteg eltelt idő alatt a karakterem rendesen kikupálódott, még szerintem lesz egy szintlépés a vége előtt, majd rakok fel róla képet, mert ilyet én eddig még nem láttam, gondolom másoknál is ritkaság.
  • uwu400
    Van aki egy életen keresztül lottózik, komolyabb nyeremény nélkül.
    Ilyenkor nem a tervezésbe van a hiba, és nem is azért nem sikerül neki mert annyira nehéz lenne lottózni...
  • uwu400
    Ez részben megtörtént:)
    De az a helyzet, hogy még azelőtt obliteratd-re raktak 3 frakciót, hogy elkezdtem volna komolyabban hódítani. Én csak a gemet adó seregekre kattantam rá, néha azokról is lecsúsztam.
    Nem tudom hogy ez az új verzió miatt van-e vagy csak nem volt szerencsém, de nem volt alkalmam vezér nélküli army-val csatázni, legalább 10-et intéztek el a különböző királyságok.

Most lassan elérem az 1000. napot. A kis zsoldos seregek, mint Oswald, meg Boris, rendszeresen spawnolgatnak, voltak már vagy hatszor, és csak úgy szórják a gemet:) De nem sok hasznát veszem, ha kell ha nem, elixírt veszek belőle. Most 106 a hp, 18 elixír van a karakteremben, csak mert fun:)

Én meg úgy látom hogy a tippek, trükkök szarra se jók. Én csinálom, de nincs hatása.
    Egyetlen dolog lenne a lényeg, spawnoljon le egy sereg, az meg legkevésbé rajtam múlik. Olyan kicsi a beleszólásom, hogy elhanyagolható, csakorlatilag ha a gép bedobja akkor jó, ha meg nem akkor cumi van. Ebbe semmi nehézség nincsen.
    Ha meg akarnám verni a szomszéd hatéves kisfiát, és nem jönne ide a pofonjáért, nem mondanám hogy hú de nehéz megverni...

Egyébként meg jó tervezgetést hogy mit dobjon neked a gép randomra! XD
    Nekem az a szakmám hogy tervezek, és én a legkevésbé sem hívnám tervezésnek amihez ennyire nincs közöm.
    Ha a gépnek épp olyanja lenne azonnal is dobhatná azt a sereget, esély mindig van re, és akkor büszkén mondhatnád hogy hú de megtervezted, meg hogy de nehéz volt LOL
    Ha meg nem dobja soha, mert mondjuk előbb halsz meg, akkor meg te vagy a lúzer mert nem tudsz tervezni?
  • SaGa Jr
    Rendszabályozd meg őket.
    Töröld el a renitens királyságot lordostól és nem lesz ilyen gondod.

Én túl nagy agressziót nem tapasztaltam a királyságok lordjaitól a minor faction seregek irtásában (egymással szemben valóban erőteljesebben lépnek fel, komolyabb létszámúak az összecsapások). A nevesített kisebb méretűeket (zsoldos vezérek kompániái) azokat lerendezik ha véletlenül utolérik, de a szép nagy, több száz fős brigádokkal nem tudnak nagyon mit kezdeni. Ez alól csak akkor tapasztaltam kivételt, ha éppen egy hadba vonuló horda útjába került egy balsorsú minor faction sereg. Ha meg még kérésre háborúkat is szítok a frakciók között, akkor pláne nem gond szabályozni a helyi rendfenntartó erőket és ezáltal erősíteni a kisebb frakciókat.

Én nem érzem helytelennek a nehézség kifejezést ezért is használtam, mert vannak rá trükkök és megoldások, hogy tudd szabályozni egy frakció erejét, így tehát a játékoson is múlik a dolog nem csak a véletlenen és lehet tervezni. Hagyni kell elkanászodni őket és lekötni az esetleges ellenfeleiket (akár a likvidálásukkal akár mások odacsődítésével vagy háborúkkal; de egyébként ezt én is többnyire elfelejtem/megszegem ha belelendülök a játékba). Északon különösen utálják a nőciket (Persione) és a mettenheim gyalogos brigádokat a helyi lordok. Mondjuk többségük elvérzik rajtuk mire leszabályozzák őket de úgy kell nekik.
  • uwu400
    Azt hogy hagyjam életbe a seregeket mégis hogy képzeled el?
    Ha nem én verem le őket, akkor valaki más. Sokszor oda se érek időben.
    Nem tudom őket kísérgetni, hogy senki ne bánthassa őket, képtelenség rájuk vigyázni. Ahogy jönnek úgy halnak, mocskos agresszívek a lordok a 3.51-ben.
  • uwu400
    Értelek, de a megfogalmazást akkor se tartom helyesnek.
    Ez nem nehézség, nem rajtam múlik. Akkor lenne nehéz ha nekem valamit jobban kéne csinálni hogy sikerüljön.
  • SaGa Jr
    Illetve ha nincs kedved ezzel szórakozni akkor irány a PoP fórum azt lehet ott érdeklődni a minor faction spawn rate emeléséről a quick question/quick answer topikban.
    Az általam leírt infók és összefüggések is onnan származnak (mondjuk tapasztalom is azokat), méghozzá noosers nevű egyéntől aki az egyik programozója a modnak.
  • SaGa Jr
    Az benne a nehéz, hogy nekik jelenik meg szándékosan a legkevesebb sima seregük, márpedig egy frakció végleges megsemmisítéséhez ezek lenyomása a leggyorsabb út. A neves vezérek első lenyomása 2 fokozatot ront a frakció erején, de utána már kevesebbet, ahogy írtam is és ahogy te is tapasztaltad.

Az aprólékok irtása általi erő csökkenés nem legenda. Mindössze egy fokozat romláshoz sokat kell kinyírni. A MM brigád esetében ráadásul a dolgot nehezíti, hogy vannak sima banditáik, neves őrjárataik és klános csapataik. Ezekből kell sokat (a a mennyiség az adott frakció aktuális erejétől függ, minél erősebbek annál kevesebb gyilkolás kell egy fokozat rontásához) szétverni, hogy egy fokozatot romoljon az erejük. Én így tudtam levinni őket fading állapotba úgy, hogy Wolfbode csak egyszer lett leverve. Azóta már crushed állapotban vannak, köszönhetően két kifüstölt banditatanyájuknak és a banditák, klános csapatok ritkításának.

Ha megjelent egy neves vezér egy minor faction-höz akkor ne támadj neki. Hagy erősödni a frakciót mert csak így fog megjelenni sima sereg is hozzájuk. Nem szabad azonnal nekiesni a seregeknek. Akkor tudod sikerre vinni a harcodat ha hagyod hogy sokan megjelenjenek. Duzzadjon csak fel az aprólékok hada és mászkáljon csak kedvére a neves sereg. Eddigi játékaimban nekem is még csak egyszer sikerült megsemmisíteni a MM frakciót és akkor úgy csináltam ahogy az imént leírtam. Nem piszkáltam őket (meg más seregeket sem), hagytam megerősödni őket és mikor már 3 seregük is rohangászott akkor mentem nekik. 4 csata árán és az aprólékok likvidálásával obliterated (ez azt jelenti hogy a frakció megsemmisült és nincs egyetlen aktív csapata sem a térképen, mert ha akárcak 1 is van akkor csak destroyed státuszú) állapotba is került a brigád. Csak ezután kezdtem el foglalkozni a többi minor faction-nel. Szóval míg a Mistmountain brigád nincs lerendezve addig senki mással ne foglalkozz.
  • uwu400
    Én se írtam le jól. A Pendorban spawnoló kis frakciókhoz tartozó seregek amiknek vezérük is van, pl Wolfbode serege, vagy a Dred legion lespawnoláskor egy szinttel erősíti a frakciót, és ha legyőzzük őket, egy szinttel romlik a frakció állapota. Ha csak ilyenek spawnolnak, nem lehet kiírtani a frakciót.
    Az én játékomban vagy 5-ször spawnolt le Wolfbode, de csak az utolsó két alkalommal figyeltem, hogy változik a frakció állapota (volt szíves 2 hónapon belül 2X lespawnolni), mindkét esetnél ugyan az történt: spawn=+1, levereve=-1.
  • uwu400
    Hát igen, az újrakezdős.
    Ha a Pendorral végzek, én is megyek egy kört azzal a WFaS-el.
  • Balintos
    Az egyik ellenséges frakciót megkérdeztem, kb. 40000-ért békülne ki, nekem van kb. 700-am. -40-től -44-ig vagyok az ellenséges népekkel (amikor csatlakoztam a lengyelektől, akkor kaptam a -40-et, előtte 0 volt).
    Olyan 11-12-es szintű vagyok, úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy újrakezdem.
  • uwu400
    Én is csak tippelgetni tudok.
    Pénzért nem tudsz kibékülni?
    Mennyire rossz a viszony?
  • Balintos
    A With Fire and Swordben zsoldosa voltam a lengyeleknek akik 3 néppel álltak háborúban, már csak 2 városuk van, lejárt a szerződésem és nem hosszabbítottam meg. Viszont így is a 3 nép aki a lengyelek ellensége volt most is az ellenségem. A Warbandben azt hiszem úgy van, hogy ha kiléptél lenullázta a viszonyod a többi nemzettel. Ez megváltozott a WF&S-ben, vagy csak bug?
    Attól tartok kezdhetem újra, mert ebből a zsoldoskapitányi szerepből semmi jó nem származott és teljesen ellehetetlenít.
  • uwu400
    Jut eszembe... nem értek egyet a megfogalmazásoddal, miszerint "a MM kifüstölése szándékosan nehéz".

Mégis mi benne a nehéz?
    Az mondjuk nehéznek mondható lenne ha bejönnének egy 20ezres sereggel. De nem, ezekkel semmit se lehet csinálni. A nehéz szó legkevésbé sem indokolt, ez nem nehéz hanem el van baszva. Semmi értelme. Olyan mintha bármi más játékban a főellenséghez érve nem lenne ott senki. Nesze neked, nehéz.
    És akkor ott kéne várni órákat, mire kiderül hogy soha nem is fog jönni, és mondjuk kiírná a játék hogy beszoptad, mert a főellenségnek nincs kedve harcolni, kezdd elölről a játékot ha látni akarod a végét...

Mindenesetre elkezdtem irtani a MM csapatokat, most épp nyomuk sincs, de semmi változás, nem tudom hányszor kéne megcsinálni, de régebben is próbálkoztam ezzel, és a sokadik hullám után se történt semmi. Szerintem ez csak legenda hogy így lehet nekik ártani.
    És szerintem az is csak legenda hogy a nevesített seregek bármit is befolyásolnak a kis frakció erejében. Én még sose vettem észre változást miután nevesített sereget vertem le. Viszont a név nélküli nagy seregek megjelenésével, vagy épp leverésük után mindig változik a kis frakciók állapota. És nagyon úgy tűnik, mindenféle babona ellenére is, hogy csak a szerencsén múlik mikor mi spawnol le, és az is csak szerencse kérdése hogy engedi-e a játék hogy befejezzed ténylegesen.

• uwu410
    Kösz a választ.
    Akkor elszaladgálok még pár száz napot ezeket szem előtt tartva, hátha vége lesz egyszer.
    Addig nem akarom lenyomni a megmaradt 3 királyságot amíg ezen nem vagyok túl.
    Mondjuk ott van még az achivement aminek a teljesítéséhez 30 lordot kell átállítani, most asszem 8-nál tartok. Remélem ha ez meglesz, a MM banda is eltűnik végre.
    Bár biztos sajnálni fogom ha vége lesz, de hát ezzel jár ha minden megvan ami megszerezhető.
  • SaGa Jr
    Nem hinném, hogy nagyon befolyásolni tudnád a dolgot, mert egy hardcoded script-hez van az egész hozzárendelve. A unique spawn-ok kapcsán úgy tudom független script van, ám ezek kapcsán nem árt tudni, hogy az ismételt lenyomásuk sokkal kisebb mértékben számít bele a victory conditions részlegben látható frakció erejének csökkenésébe. Szóval ha harmadjára jelenik meg mondjuk a dread legion és lenyomásra kerül az kevésbé csökkenti a snake cult frakció erejét mint mikor először kerültek lenyomásra.

Noha a MM kifüstölése szándékosan nehéz, van már könnyítés ezen a téren hiszen a státuszukba beleszámít nem csak a klános csapatok, de a noname mistmountain bandits csapatok pusztítása is (korábban ez nem számított bele, csak a sereg spawn esélyek terén játszott szerepet és ez a dolog nem módosult). Igaz ezzel lenullázni nem lehet egykönnyen őket.
    Ellenben ha már 2 teljes sereget lenyomtál akkor utána a likvidálásukkal (és pár bandit lair-juk kifüstölése mellett, mert ez is rontja az erejüket) már destroyed státuszba taszíthatóak.

Plusz azt sem árt tudni, hogy ugye hetente van egyre növekvő 1-3%-os esély arra, hogy sereg jelenjen meg egy frakcióhoz (az aktuális pletykák 2-3%-ot adnak egyenként pluszban a következő heti százalékhoz). Az adott százalékos érték a frakció státuszától függ. Ha nagyon le vannak nyomva (crushed vagy rosszabb) akkor 1% esély adódik a meglévőhöz, míg ha strong akkor 5%. Ami viszont nagyon nem mindegy, hogy ha egy sereg megjelenik, mindegy melyik frakcióból, akkor automatice mindenki esélye visszaesik az adott státusznál lévő alap százalékra (1-5%).
    A pletykákkal viszont vigyázni kell, mert ha célirányosan egy bizonyos frakcióval kapcsolatban akar az ember javulást elérni akkor a megjelenési helye közelében szabad csak érdeklődni. MM esetében ez Rane és Senderfall között értendő a városokra és várakra. Ha annál messzebb érdeklődsz akkor esélyesen nem a MM-hez kapsz pletykákat és így az ő megjelenési esélyüket rontod.

Jelenleg én már a 3. bandit lair-jukat pusztítom el és ezzel már crushed státuszba sikerült vinnem őket (teljes aprólék likvidálással többszörösen és még Wolfbode lenyomásával is csak fading státuszig sikerült lenyomnom őket). Szóval búvóhely vadászatra fel és ne kímélj semmilyen kis csapatot. Vagy hagyd őket szaporodni és csak a fent említett helyeken érdeklődj pletykák után. Így 6-10 hét alatt, ha más sereg nem spawn-ol, akkor megjelenhet egy seregük. Ha vársz még egy kicsit hogy legalább két seregük jöjjön akkor még könnyebb lesz elérni a kifüstölésüket.
  • uwu410
    Úgy tűnik Pendorban a jelenleg több mint 800 napja tartó játékomnak is teljesen megszokott vége lesz. Azaz nem lesz vége.
    Jó sok türelem kell ám hozzá hogy ne foglaljak el mindent amit csak lehet.
    Meg akartam várni míg lespawnol egy mystmountain sereg, hogy végre az utolsó kis frakció is a megfelelő állapotba kerüljön, de nem jönnek.

Van valakinek tippje melyik fájlba kell belepiszkálni hogy a spawnolás valószínűségét mebuheráljam?
    Ezt a készítők is igazán megtehették volna már, sok-sok verzió óta azért nincs vége a Pendor játékoknak, mert nem spawnol mystmountanin sereg.
  • uwu410
    Hát ez a háború nem volt túl hosszú.
    Pár nap bunyó után már békül is a kis viking.
    Közbe meg nagyjából egyszerre spawnolt le Boris, Oswald, meg Burulgi.
    Ha szerencsém van az három gem. Nem mintha nagy szükségem lenne rá, de ha mindet el tudom fogni, és elixírt szerezni kereken 100 lesz a HP-m.
    Most már 6 szabadon elosztható skillpontom is van, nem tudom mire kéne rakni, már minden 10-es amire szükségem van, ez már csak bónusz.
  • uwu402
    Pendorba a 750-edik nap környékén hadat üzentek a vikingek.
    80 volt velük a viszony, right to rule 100 körül.
    Már vagy 300 napja nem háborúztam, de elég rosszul jártak, mert 450 RoCC lovagom van 1.28 milliós upgrade-el. Ostromnál és nyíltteres csatába is verhetetlenek, nem nagyon kell taktikázni se, csak hagyni hogy pusztítsanak.
    A lordokra sincs semmi szükségem, akármekkora túlerőt le lehet verni, minimális veszteséggel. Így a végjátékra eléggé el tud durvulni a helyzet, és amilyen lassan indul, annyira könnyűvé válik a vége.
    A karakterem is 45-ös lett már közbe, a hősök is nagyon kemények, és ezzel a sereggel hiába van maximális nehézségűre állítva, nagyon könnyű a játék.
  • SaGa Jr
    TweakMB-ben sehol, de ezt már írtuk.
    Azt egy másik programmal, a már említett Battle Sizer nevűvel (a megfelelőt töltsd le mert azonos néven van a sima és a warband verzióhoz is programocska) tudod módosítani.
    De számold bele azt is, hogy ahogy a 150-es létszámnál sem kezd 150 fő összesen a harctéren (csak nyomd meg a backspace-t ami előhívja a térképet és számos egyéb infót, így láthatod, hogy mennyi a résztvevők létszáma amit ha összeadsz rájössz, hogy bizony elmarad a beállított értéktől) úgy a beállított limit sem lesz annyi amennyit beállítasz, hanem annál kevesebb lesz.

TweakMB-vel csak a csatákban beküldött erősítések számát tudod manipulálni. A battle options részben a reinforcements alatt tudod ezt növelni (érdemes; a wave oszlopban lévő számokat írd át nagyobbra). A kérdéses részlegben a treshold azt jelenti, hogy mi az a létszám ami kiváltja az erősítés behívását. Ha erre vagy ez alá esett vissza a létszám akkor jön az erősítés.
    Csak mikor betöltöd a modult akkor a megfelelőt töltsd be a sikeres manipulációhoz.
  • vegytek
    letöltöttem ezt a TweakMB-t.
    sikerült beállítanom, h ha meghalok csatában, attól még folytatódjon az ütközet.
    hol tudom átállítani, h egy csatába 150 helyett 200 legyen a térképen lévők maximális száma?
  • SaGa Jr
    uwu410:
    A hazátlan/földtelen lordok is elkezdenek kóborolni egy idő után, mivel kapnak erősítést, csak ennek ideje a földterületek hiánya miatt nem egy hét hanem egy hónap és egy reinforcement hullámtól nem érik el az alap létszámot sem, így tovább dekkolnak a váraidban vagy városokban. Azonban amint megvan a kellő számú emberük akkor nekiindulnak császkálni kérés nélkül is (ahogy a járőrbe küldött lordok is elunják egy idő után magukat aztán mennek a saját fejük után).

Számomra elfogadhatatlan a területvesztés, szóval eleve a lehetőségét sem hagyom meg az ellenfélnek erre. Bár a falvak fosztogatását sem szeretem, azt van hogy nem tudom megakadályozni idejében, így ezt bosszankodva ugyan de elviselem.

Az átdumálós dologba úgy emlékszem elsősorban az általad átdumált lordok tartoznak bele és azok akiket fogolyból tettél alattvalóvá. A maguktól jött hozzád típusúak nem.

A 20000-es tornát meg nem azért rendezem mert olyan nagyon azt akarom hogy visszajöjjön az ára. Az egyéb extrákért és mert van pénz dögivel. Meg aztán jó is az ha eszement magas bevételt termel a város. Elégedettséggel tölt el. Ha pénzhiányban szenvednék akkor meggondolnám az olcsóbb rendezését vagy simán csak járnék az egyébként is fellelhetőekre.

A fejlettebb katona felvétele faluból az alapjáték része is. A viszonytól függően van egy minimális esély rá (ezt ráadásul lehet piszkálni a TweakMB által is, mind a max tier-t mind a gyakoriságot és még pár dolgot ennek kapcsán).

vegytek:
    Foglyokat alapvetően add el, ha csak nem akarod betoborozni őket magadhoz (ennek van rövidtávú hátránya is mert minden így felvett ember 3 ponttal rontja a morált és a felvételét követő napon hajlamos lelépni ha nem helyőrségbe lett betéve).

A várakban és városokban hagyott emberek trenírozódnak, de marha lassan (az alap játékban is benne van, valami minimális - valahol anno 100 Xp-ről ovlastam - per hét összesen ami szétosztódik minden ott lévő katona között, szóval még kis létszám mellett is hónapok kellenek a legalacsonyabb szintű egységeknek is).
    Ha képzést akarsz akkor vedd magad mellé őket és képezd a társaidat is a training skill-ben. Így minden este kaphatnak a nálad lévő katonáid (már akik szintje alacsonyabb mint a trénereké) Xp-t és ha eleget kaptak akkor fejleszthetőek lesznek.
  • uwu410
    Lehet hogy van olyan mod, de az alapjáték biztos nem ilyen.
    Florisba pl, lehet toboroztatni, és akkor eleve fejlettebb katonákat kapsz (maguktól gyűlnek az adott helyen), meg ha jó viszonyba vagy a falvakkal, egy idő után nem csak a létszám nő hanem a szintjük is, de fejlődni ott se fejlődnek ha berakod őket a várba.
  • uwu410
    El kell őket adni, nincs más értelme a foglyoknak.
  • nearo
    Őőő rémlik nekem, hogy volt már ilyen kérdés, és akkor valaki azt válaszolta, hogy nagyon lassan, de fejlődnek a helyőrségben hagyott katonák is.
  • vegytek
    a foglyokat érdemes városban, várban tartom vagy inkább adjam el őket?
  • uwu410
    Van egy achivement ami +1 persuationt ad, már csak az az egy hiányzik.
    30 lordot kell gozzá átcsábítani, eddig 3-at sikerült.
    Ebbe a 30-ba azok is beleszámítanak akik a trónterembe ácsorognak, vagy épp kis csapatokkal flangálnak, vagy csak azok akiket saját kezűleg hoztam át?
    Csak mert ha 30-at kell rádumálni, nem biztos hogy meglesz.
    Ez az egy acsi van amit még soha nem szereztem meg, ezt a játékot meg azért indítottam, hogy mielőtt befejezném, legyen meg mindenem amit meg lehet szerezni, köztük ez is.
  • uwu410
    Képezni kell őket.
  • uwu410
    Az ilyen hazátlan lordok a trónterembe szoktak gyülekezni, azokkal nem szoktam törődni, mert általában 0-velük a viszony.
    Nekem korábban nem voltak olyan lodjaim akik sereggel is mászkálnak.
    Hozzájuk se érdemes szólni, mert igazából ők se szeretnek, mivel nincs földjük.
    Ilyen menekültekkel én nem foglalkozok. Csak annak adok földet akit én csábítottam át, mondjuk megesik hogy hozza azt is amije van.
  • vegytek
    alap játék esetén a várakban, városokban hagyott katonák fejlődnek maguktól (csata nélkül) vagy ki kell vennem őket és a seregemben kell őket képezni, majd visszahelyezni a várba, városba?
  • uwu410
    Ha fiest-es torna van az más, azt lehet nyomni orrba szájba, bár úgy tényleg gagyi a nyeremény.
    Mivel 5000-ért leeht tornát rendezni, meg lehet nyerni minimum vagy 7000-et, ha van saját városod, a végtelenségig lehet tornákat rendezni, és megéri.
    Volt olyan játékom ahol felvitttem 100-ra a viszonyt az összes városommal. Na ott örökre megutáltam a lovagi tornázást. Azóta csak akkor megyek ha muszály, illetve ha úgy érzem megéri baszódni vele. Néha ritka nagy szopás tud lenni a torna, azért utálom, eléggé lutri. Kivéve azokat a városokat ahol mindenkinek van lova, ott nem nagyon tud kibaszni velem a szerencse. Persze zömébe nem nehéz nyerni, de vannak lehetetlen szituk, főleg a Noldoroknál, ahol eléggé igazságtalanul is sorsolhatja a csapatok fegyverzetét.

A 20ezres tornát én is próbáltam, lófaszt se ér, sose jön vissza a pénzed, legalábbis pár száz nap alatt nem. Az ötezres az tiszta profitot ad, és végtelenszer ismételve végtelen pénzed lehet, csak az a kérdés meddig bírod cérnával. Egy idő után undorítóan unalmassá válik, és elmegy a kedve az embernek az egésztől ha ilyen gályázásba fog.
  • uwu410
    És miért baj ha elfoglalnak valamit?
    Ez háborúba megesik.
  • SaGa Jr
    Nálam kell a védelem, mert alaposan feltuningoltam a lordokat és minden csapatot (létszámilag) ami szembe jöhet (így a banditákat is, neves és nem neves seregeket szintúgy) és belepiszkáltam még pár dologba (így bizony minden lord kapott support skill-eket is, tehát némi gyógyítást, spot, pathfinding, engineer esetleg training; de hasonló változtatásokat végrehajtottam számtalan egységen, főleg a magasabb szintűeken, így nem csak harchoz értenek a katonák), így biza megfelelő védelem nélkül akármelyik várat gyorsan elmossák. Néha gyorsabban mint ahogy akár a szomszédból odaérnék (saját területet még nem vesztettem, csupán nyomon követem a többiek ténykedését és figyelem az eseményeket).

Így legalább megvan a tényleges háborús hangulat számomra, nem kis csapatok pofozkodása zajlik hanem igazi bunyók, időnként 3-4000-es (nem elírás, négyezer fős) összeröffenésekkel úgy, hogy max a lordok harmada-negyede vesz részt a bunyóban mindkét oldalon.

Módosítatlan Pendor esetén max 100-150 fő dekkolna a városomban, illetve ez a 100-150 fő lenne egy olyan csapat amit leparkolok a meghódított új helyen míg az meg nem erősödik, aztán megy tovább. Lényegében a mostani 300 fős galerim is ezt a célt szolgálja. Ők adják a masszát ami védi a frissen megszerzett területeimet míg azt le nem passzolom, illetve mikor ostromlok ők adják a tömeget a tényleges gyilkos haderő mellett.

Várja ki a fene a 2 hónapot a tornánál, főleg ha épp buli van és emiatt akár napi két torna is letudható és még másnap is nyomhatok egyet. :)
    Pénz így is van elég enélkül is, csak leírtam, hogy már egy ideje nem ez a fő bevételi forrásom.

Saját helyen én mindig a 20000-es tornát csinálom. A jól jön az extra bevétel az adott helyen amivel a torna ténye megemeli a fix bevételt. Plusz az extra egyebek is jól jönnek.

A kaját én úgy halmoztam fel nagy mennyiségben, hogy elsősorban a romlandó árúból (nyers hús, csirke és disznó amik egészen jól adják a morál bónuszokat), nagyon sokat odaadtam az asszonynak, mondván tegye be a household possession ládába (csak nála elérhető) ami kvázi hűtőként működik mert nem romlik meg ott a kaja.
    Az ostrom ellátmány meg nem fogy el 2 hét alatt sem, annyi idő múlva meg úgyis lesz újabb ellátmány egy város esetén is. Így ebből gond nincs. Egyéb nem romlandó árú meg mindig van valahol a környéken így a morál is magasan marad.

Lordokat meg úgyis kaphatsz, hogy ha jóban vagy velük mikor elbukik a saját birodalmuk és a gép úgy dönt, neked kevés az alattvalód. Ekkor kioszt/besorol melléd a haverok közül egy-kettőt. Különösen igaz ez akkor, ha több város is a te irányításod alatt áll és nincs nekik saját uruk lordok személyében.