Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gondolom. Mert ezt konkrétan nem próbáltam, de minden mást is így kell.
innen töltöttem le a warbandot és napoleon wars telepítõje nem érzékelte hogy a warband fel van telepítve a gépre!
Az egész játék egyik legfontosabb tulajdonsága az intelligence. A legtöbb skill ettõl a tulajdonságtól függ. Naná hogy fejlesszed, méghozzá gõzerõvel. Nem kell kitolni 30-ra hogy a hozzá rendelt skill-ek 10-ig mehessenek (bár a training 10-es értéken meg pár egyéb skill, például a gyógyító skill-ek mindegyike, szintén hasznos lenne maximális értéken de végülis azok megtaníthatóak másnak, bár ne márt ha jó magas a karakternek is mert a bónuszok a karaktered skill értékébõl számolódnak).
A nativ-ban a nõsülés elõnye, hogy egy raklap right to rule pont jár érte. Már ha rendesen nõsülsz és nem szöktetsz. Ennek meg haszna abban van, hogy könnyebben kötnek veled békét, kevésbé abuzálnak a többi királyság lordjai ha magas. A companion-ok is elküldhetõek, hogy növeljék ezt az értéket (3 hétig lesz miatta távol és egy nap csak egy manus küldhetõ ilyen feladatra, aztán minimum 24 óra kell elteljen de inkább 36 mielõtt egy másikat is elküldesz hasonló feladatra), ám a hatékonyságuk a közelében sincs a nõsülés jelentette elõnyöknek. Plusz a feleség hasznos segítõ a saját birodalmadban. Más szerepe nincs.
Ha meg bekavar a magyarítás, akkor kukázd. Semmi bonyolult nincs az angol nyelvû részében sem a játéknak és többet használ neked is ha angolul játszod.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
De ez teljesen tökmindegy, mert vers csak néhány van, a legtöbb viszonyt meg úgyis abból fogod szerezni, hogy egyesével, minden találkozáskor nõ egyet, ha legalább egy hete nem találkoztatok. De ez sokáig tart.
Leggyorsabban úgy lehet csajt összeszedni, hogy megnyert lovagi torna után elmész a feastre, megnézed, melyik csajnak nõ a legtöbbet a viszony, ha mondod, hogy nagy hódolója vagy, annak felajánlod a lovagi torna gyõzelmét, elhívod találkára, és elmondasz neki egy verset. Ha mentettél elõtte, visszatöltögetéssel meg lehet keresni a kedvenc versét. Ez jó kezdõ lökés a viszonynak, nem kell vele 40szer találkozni, mire hajlandó megszökni.
Rabokat pedig úgy tudsz szerezni, hogy lecsapsz egy olyan sereget, amiben vannak olyan katonák, amiket a megbízód kér. Zúzófegyverrel kell csapkodni (olyan fegyver, aminek a sebzésénél egy b betû van), és akkor akit leütsz az csak eszméletlen lesz, de nem hal meg. Csata után pedig szépen be lehet gyûjteni a rabokat.
Igen, a Nordok elég erõsek 😊
De egyébként mindig az lesz az erõs, aki mellé szegõdsz... de majd jönnek a többiek, és elmagyarázzák, hogy nem érdemes senki mellé se szegõdni, hanem inkább alapíts saját királyságot 😉
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
de az miért van hogy tele van a vár rabokkal de a börtönben meg egy sincs
illetve ha azt mondja a megbízóm hogy vigyek neki 4 voluntert mint rabokat azt honnan szerezzek?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Valaki játszik a napoleon wars al?
Steamen olvastam ha onnan veszem meg a napoleon dlc-t az csak steames warbandal müködik.
Érdekelne hogy van e olyan csoport vagy klán aki warbandozik és napoleon dlc vel multizik is.
fire and swordban kaptam a svédektõl egy olyan küldetést hogy menjek be lvievbe ami egyébként lengyel vár akikkel háborúban állunk és beszéljek valami kémmel de egyszerûen nem tudom hol keressem?
fire and sword-hoz van magyarítás? illetve ha van honnan lehet leszedni mert én nem találtam
Idõközben meg ráakadtam a korábbi verzió és a PL összeházasítását taglaló topikra. Polished Landscapes in PoP
A halál csupán a kezdet...
Speciálisan kell beállítani a PoP alá a Polished Landscapes-et, nem elég a telepítése. Annál ez sokkal bonyolultabb, mert a PoP számtalan helyen átalakította a terep grafikáját is.
Pontos leírást találsz a Taleworlds fórumában a polished landscapes-el foglalkozó topikokban, meg van leírás a PoP topikjai között is de most ha megfeszítenének sem tudnám emlékezetbõl megmondani mi a neve a topiknak.
A lényeg, hogy a dolog elég bonyolult, idõigényes a kivitelezése és akkora változást nem hoz. Egy része meg a frissített grafikában (ami a 3.5-ös verzióban van)integrálva is lett.
Wreck86:
Multiplayer only a Naoleonic Wars. Eredetileg is annak tervezték és egyenlõre pletyka szinten sem merült fel, hogy lenne single player verziója (arra vannak/készülnek modok amúgy most is ha jól tudom).
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
A Warband legújabb verzió az 1.153?
Persze a kényelem az nagy úr kétségtelenül. 😉
A szövegek egyébként ugyanott vannak ahol a többi is (letekintve az achievement-ek leírásától), de a file-ok egymásra való hivatkozása és keresési útvonalak átrendezõdtek, kikerülnek bizonyos alapvetõ blokkokat amik az alapjáték file-jain alapulnak és ha ezekbe belepiszkálsz azzal tönkrevágod az egészet.
Valamikor régen külön fel is hívták a figyelmet erre a mod készítõi. Jobb ha nem honosítja senki a modot mert számtalan elõre meg nem jósolható problémát generál vele.
Ahogy elnézem, jó sok alapvetõ változtatás történt az új, 3.5-ös változatban (új troop típusok, megvariált balance, új tárgyak és felszerelések, javított grafika, több rejtett dolog és így tovább), így lehet, hogy az erõviszonyok és képességek terén is történt változás a noldor csapatoknál.
Azt nem hinném, hogy a sorrendjük felborult volna, az viszont elképzelhetõ hogy kicsit variálva lettek a képességeik és felszerelésük, mert autocalc csatákban nem nagyon volt esélyük szerencsétleneknek ezért lehet, hogy itt is történt változtatás.
A gem elég ritka dolog ahhoz hogy katonákra pazarold, amik elõbb utóbb úgyis meghalnak. Fõként a karakteredre, meg rúnás fegyverekre érdemes ezeket felhasználni.
A lovagrendekkel érdemes inkább próbálkozni, igen jó katonák hozhatók ki.
Némelyikhez ugyan kell gem, de ha olyat is választasz, akkor is csak egy kell hozzá, és több száz katonád is lehet, amik vannak olyan jók mint a noldorok, ha beletolsz egy kis pénzt.
Ha a londor lovasíjászok tetszenek, ott van a Laria-ban egy lovagrend, ahol hasonló lovagok képezhetõek. De ha D-shar frakciót választasz, Torbah-ban ott vannak a Windriderek, amik szintén jóféle lovasíjászok.
Ha a noldor gyalogság tetszik, a Silvermist rangerek hasonlóak, vagy az Ebony Gauntlet rend, bár ez inkább csak annyiban hasonlít rájuk hogy ez is gyalogos és tud lõni.
Nem egészen tiszta miket csinálsz, az tény hogy sokféle képen lehet ezt a játékot játszani, de azért bármit itt se lehet. Asszem nagyon el van rontva nálad minden.
Sajnos most újra kellett kezdenem mert kijött a 3.5-ös verzió és az nem kompatibilis a régi mentéssel.
Sorrendben a következõ az erõszintjük:
Infantry (nagyjából egy kicsit erõsebb mint a pendor grey archer, de egy silvermist már leiskolázhatja) - ranger (ezzé továbbképezhetõ az alap katona, továbbképzési lehetõség nincs, egy pénzzel erõsített silvermist ranger eléri sõt meg is haladhatja a harcértékét és könnyebben megszerezhetõ meg többen lehetnek) - noble (lovas íjász, elég jó, továbbfejleszthetõ knight-á) - maiden ranger (lovas hölgyemény, igen jól lõ és harcol, szívósabb mint a noble, nem képezhetõ semmibõl) - twilight knight (a legdrágább és legerõsebb egység, lovas, noble-bõl képezhetõ).
A maiden ranger és a twilight knight erõ és agility tekintetében jócskán 30 feletti értékekkel rohangászik (náluk nagyobb ereje csak a tényleges démonoknak van), erõs vértekben, jó fegyverzettel és pacikkal. Szívósak de nagyon, gyorsak és aprítanak. Én igazából azt szoktam volt csinálni ha netán noldorok toborzásába kezdek, hogy noble lovasságot és sima gyalogokat veszek (nem Laria városában hanem a noldor városban így egy kavicsért többet kapok), mivel ezek továbbképezhetõek. Lesz ugyan veszteségük de így is jóval több katonád lesz belõlük. Meg olcsóbbak mint a drágább tesók ám annyival nem rosszabbak (tényleg nincs nagy léptékû különbség az egységeik között).