Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nearo
Á nehogy azt hidd... najó lehet, hogy tényleg így csinálták. De amiket említettél, azokat pont simán meg lehet állapítani tapasztalati úton is. Somesz féle m&b oldalra pl írtam is egy kezdõstatos cikket (bár van benne egy baki), és van hõsös cikk is - ami mondjuk félkész volt, amikor legutóbb néztem.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
De wikia alapján úgy tûnik, hogy az a Wercheg inkább Tihr 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
Asszem Warbandben "csalás" nélkül csak ezt a kettõt tudod megszerezni. Alap m&b-ben Werchegben volt még két item, az utolsó kettõ meg talán valami õsrégi patchben Jelkalában.
Két módszer van:
1. behozod cheatmenu-t, és camp-ben megveszed pénzér.
2. egy kicsit hosszabb: aktiválod indításnál edit mode-t, és az adott városokba lerakod a ládákat, kiszeded a cuccot, aztán eltünteted a ládákat. Bõvebb (avagy érthetõbb) leírás itt.

A teljes szamuráj felszerelést hogy tudom összeszedni , pontosabban hol ?
Idáig még csak a ruhát meg egy kardot talátam a warband-ban a Vaegirek egyik városában .
Mert ingyen megtanulhatsz angolul, ha angolul játszol. Ha meg magyarítást használsz, amilyen minõsége azoknak szokott lenni...még magyarul is elfelejtesz beszélni...

Lacoka12
miért mondjak le róéa ha 80 %-on áll?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Ami azért lenne fura, mert közben egy csomó egyéb adat van abban a wikiben, ami a játék buherálásával tudható csak biztosra. Vagy ha nem is csak modtoollal kinyerhetõ, de úgy a legegyszerûbb. Gondolok itt a hõsök kapcsolati hálójára vagy a kezdésnél a kiválasztott elõtörténet válaszai után járó statok pontos értékeire...

Van olyan mentésem amibe ki lehet próbálni, de az a tippem, hogy a wikibe rosszul írják. Ha nem felejtem el holnapra megnézem.
Én meg azé' mondtam ezt, mert feketén-fehéren le van írva a wikiben, ott ahol azt részletezi, hogy ki a nemes, meg ki nem az.

El tudom képzelni, hogy hülyeség a wiki, de azt is, hogy nem ír ki minden egyes piros üzenetet a játék.

Rosszul tudod, én is ezt hittem egy darabig, mert te mondtad.
De a származás csak indok. Részben ezzel van megmagyarázva miért ellenségesek egymással. Baloldalt lent tényleg ki is írja viszonycsökkenést adományozásnál, de igazából tök mindegy mi a háttérsztori, a lordok néha utálják egymást és kész, és lényegtelen hogy miért. Akik bírják egymást, néha még növekszik is a viszonyod adományozásnál.
Olyan sose lesz hogy az összes lorddal romlik a viszonyod, de tény hogy vannak közútálatnak örvendõ lordok, és akkor elég sok kis piros üzenetet fogsz kapni, de nem feltétlen a nemesi származás miatt van, és a legkreténebbeket se utálja mindenki.
Jobban jársz, ha egy életre elfelejted a magyarításokat.

Az nem teljesen igaz, hogy csak az egymás közti viszonyba számít bele. Illetve leginkább egyáltalán nem. Az a bajuk a lordoknak, hogy nekik születésük jogán _jár_ a földbirtok, viszont te meg egy aljadék parasztnak adsz földet. Amikor elõször csinálsz közemberbõl nemest, akkor a világ összes nemesével romlik a viszonyod egy picit. Elhanyagolható mértékben, teszem hozzá.

Lacoka12
másnál el indul a fire sword magyarositása mert hiába katingatok rá nem történik semmi

http://aronj.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1170276

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Én lebeszélnélek arról hogy a warbanddal játszál.
Ha tetszik a játék, szedd le a Floris modot!
Lényegében ugyan az a játék, de rengeteg kényelmi funkció és újítás kapott benne helyet, mindegyik elõnyére változtatja a játékot. Ha valami mégse tetszik, ki lehet kapcsolni. Lényegébe egy mod csomag, így kedvedre szabhatod át a játékot, nagyon igényes munka.

A lordokról még annyit, hogy tök lényegtelen nemes volt-e vagy nem. Ez csak a köztük lévõ viszonyba számít bele. Bannak lordok akik utálják egymást, és ez csak egy indok a sok közül a rossz viszonyra a nemesi és köznépi származásúak közt.
Logikus elképzelés, de valójában nem sok különbség van a lordok közt.
Az számít hogy milyen népbõl való, mert olyan sereget fog magának toborozni.
A seregméret csak a földbirtokaitól függ. Amelyiknek sok vára, falva van, az nagy sereggel mászkál. A városok még többet nyomnak a latban, de azokat jobb ha megtartod magadnak, mert a város egyetlen településfajta amibõl akármennyi lehet, több lesz tõle a bevétel, a sok falu pl. csak viszi a pénzt.
A lordok karakterének statisztikája csak a harcértékeinél fontos, ezért tök fölösleges erõn és ügyességen kívül mást fejleszteni nála.
A skillpontok kiosztásánál csak arra kell figyelni, hogy elég jó harcos legyen, és elég jó felszerelést lehessen rá adni, a többi lényegtelen.
Amint egy hõsödbõl lord lesz, meg fog állni a fejlõdésben, az XP-t az összes NPC megkapja de a lordoknál nem osztódik ki a pont.
Nyilván a vezetõi jellemzõk szükségesek ha vezetõt akarsz belölük. Pl függ a vezethetõ harcosok száma ,etc. Tehát koncepció kérdése mire mész rá. Ha elolvasod az oldalt levõ ismertetõ anyagot az nagyon jól elmagyarázza mi mire kell. És az adott szinten mire elég a kapott szint. Nyilván a faj is meghatároz dolgokat. Khergit az lovas nép pl. Szóval nézegesd át újra a dolgokat és menni fog.

Most ujrakezdtem a Mount and Blade Warband-ot .
Szeretném megkérdezni azt hogyha királyságot alapitok majd akkor höseim közül csak a nemesi származásuakbol csináljak urakat ( Firentis , Alayen stb ? Ha már egyszer urakat csinálok belölük a kiképzésük kezdetétöl mely tulajdonságaikat fejlesszem és milyen értékre ( személyiség , vezetõi képesség , lövöerõ , lovaglás stb ? Pl azt nemtudom hogy érdemes-e olyan tulajdonsággal foglalkozni a hösöknél hogy felszereléskezelés , fogolytartás , meggyözés stb vagy csak a harci jellemzõikre érdemes gyurni ( lovaglás , ütõerõ , fegyvermester stb ) .
Felvettem a gépemre a Mount and Blade With Fire and Sword-ot . Kijött-e már-e hozzá a magyarositás ?
Nálam meg komoly baj van, Pendorfüggõ lettem, nem tudok mással játszani.
Most fejeztem be egy játékot, és egybõl újat kellett kezdenem. Biztos ami biztos realistic-on nyomom, hogy jó sokáig tartson.
De most végre találtam Eventide knight csapatokat, lehet hogy most elõször sikerül õket megtartani. Még sose volt ilyen lovagrendem, mindig elõbb lett meg Singal mint a jó viszony a lovagrenddel.
Foglalni kell újakat, meg visszafoglalni amit elvittek. Védekezni legtöbbször nem éri meg. Más modokkal mondjuk simán meg lehet fogni elképesztõ túlerõt is, de itt a puskák miatt más a helyzet.
Még sose próbáltam, de szerintem lázadóként is meg lehet hódítani a világot pusztán a saját sereggel, csak sokáig tart.
ja értem :/ hát a szöveg azt irta h lehetnek lordjaim csak azért gondoltam :S de be is foglalták rögtön a mocsok lengyelek xd max 10 napig lehetett az enyém 😄
Csak rebelnek hívnak, és soha nem lehetnek lordjaid.

nekem össze jött a saját királyság 😄 legalábbis saját lobogo saját vár meg minden, és nem tartozok senkihez
Szállj be a csatáikba segíteni. Küldetések szart sem érnek.

Ez a With Fire and Sword egyébként nagyon ki van herélve, az egyik leggázabb M&B mod... Nálam például a fõ küldetésszál, ami elvileg a mod lényege, teljesen bebuggolt és nem lehetett folytatni.
Gondoltam akkor hagyom a picsába, alapítok saját királyságot. Na azt meg nem lehet... Köszi...

fu hogyan tudom feltornázni a befolyásomat a nemzeteknél ? a kozákokhoz akarok csatlakozni de egyszerûen 12 pontál jobban nem megy feljebb, és már elég a levél hordozásból és az adó behajtásból xD semmit nem kapok érte a pénzen kívül
Lehet (már a sima, módosítatlannal). A mikéntje egy vagy két oldallal ezelõtt le lett írva ( lényege, hogy olyan tört változatot kell beszerezni ami alkalmas erre).

PoP moddal speciel akkor sem tudnál multizni ha eredetid lenne, ugyanis single player mod, nincs multis része így még ha fenn is van a gépeden és multit indítasz akkor is sima WB multit kapsz csak. Más modok kimondottan multira vannak kihegyezve (ezekben nincs single lehetõség) és akadnak olyanok is, amik egyaránt játszhatóak multiban és single-ben is.

A mûvészet inkább abban van, hogy megtaláld azon szervereket ahol kimondottan a mod multiját játsszák (ahol nincs meg mindenkinek az adott mod és nem erre lett belõve a szerver ott fel sem tudsz csatlakozni, illetve egyes helyeken igen masszívan szûrik a játékosokat a tört verziók miatt és akinek van az kivágásra kerül). Ehhez meg segítséget a modok saját fórumai és topikjai jelentenek.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sziasztok.Lehet tort jatekkal jaccani multiplayert? Warband vagy a POP modban ?Ha igen akkor varom a segitseget 😊
hmm kár :/ de am nem rossz a játék elég jo 😄
Nem.
A jobb fegyver, vért, paci vételezése a zsoldosok kiváltsága, mert õket olyanná formálod amilyenné akarod (már ha a zsoldostáborokból vetted fel õket és nem kocsmákból). Cserébe jó drágává is tudnak ezáltal válni, de olyan cuccban fognak feszíteni amilyenben te akarod.

A parasztokból képzett regulárisok mind ugyanazon, nem módosuló fegyverzettel vannak ellátva amin nem variálhatsz. Ha átképzed õket mássá (mikor um. "szintet lépnek") akkor változik csak a felszerelésük.

és a sima parasztokbol verbuvált katonákat nem lehet felszerelni jobb páncéllal :/ ?
uuu banyek akkor én elég rosszul értelmeztem xD
Szerintem fuss neki még egyszer az adott szöveg értelmezésének. 😊
Az a -3 az akkor játszik be ha azt az opciót választod és annyit jelent, hogy a jelzett értékkel fog romlani kettõtök viszonya. Magyarán ha most 7-es akkor lesz belõle 4-es ha ezt választod.

Amennyiben ezt el akarod kerülni, úgy fejleszd a karaktered meggyõzõ skill-jét (persuasion) és karizmáját.

ahh zsíír köszi 😊) én meg a kozákokkal próbálok barátkozni és pont a lengyelek falvait zaklatom XD majd akkor kezdek egy újat 😛 am van egy pali akitõl bekéne vámolnom a pénzt és ugye meggyõzni nem tudom, de már elméletben 7 es a bartátsági szintünk, de amikor erre szeretnék hivatkozni - 3 at mutat :S ez valami bug lehet ? ( a szöveg azt irja, h: tedd meg a barátságunk miatt, vagy valami ilyesmi 😊
Attól függ milyen újoncokat (zsoldosok, királysághoz tartozók). Van olyan egység amit csak 3-4 fokozatot lehet fejleszteni (fõleg a falukból felvettek és a zsoldosok), van amit többet. A zsoldosok általában kevés alkalommal fejleszthetõek, cserébe fel tudod õket szerelni testületileg sokkal jobb felszereléssel a zsoldos táborokban ami által jelentõsen megnõ a túlélõképességük és harci alkalmazhatóságuk. Jobb királysági katonákhoz meg városokból és erõdökbõl juthatsz ahol a helyi fegyvermesterrel lehet képeztetni õket majd onnan te magad fejlesztheted tovább õket (nem lesz itt sem 3-4-nél több fejlesztési lehetõség).

Az átlagos egységek meg egyébként is harmatgyengék a játékban. Életerejük valahol a bányászbéka alfelétõl lefelé keresendõ. A nehéz lovasság, ami itt a legszívósabb brigád, is karcsú, egyedül a páncéljuk emeli ki õket a többiek közül és emiatt tûnnek szívósabbnak, de egy muskéta sortûz ugyanúgy elkaszálja õket (hiába ellenállóbbak a nyilakkal és a kardokkal szemben ha egyszer az ellenfél már távolabbról kivégzi õket muskétával). Tehát ha M&B és Warband szintû ütõs egységeket (mint a Swadian lovagok) keresel, na azt itt nem igazán fogsz találni.

A "szárnyas lovagok" a lengyelek elit lovassága. Olyanod akkor lesz ha az õ településeiket elfoglalod és onnan toborzol katonákat.

*dunayivtsi
ja és annál a speciális küldinél ahol dunavitsy be kell menni hogyan lehet az öregbõl kicsalni a pénzt ?
ja a with fire and sword rol van szó
hy, azt szeretném kérdezni h az újoncokat csak ilyen veterán szintig lehet fejleszteni ? mert az nem tul sok nem ? mert kb annyi h felbérelem õket a falubol kicsit harcolok velük, aztán max 3 at tudok rajtuk fejleszteni ? :/ simán meghalnak a csatában nálam. am a szárnyas páncélos lovagok melyik nemzetnél vannak ?
Nekem tényleg arról van szó, hogy novembertõl kezdve tényleg szuroksötét van - nem tudom mi okozhatja, gammátn v min próbáltam állítani, hogy világosabb legyen, de semmi. Gondolom ezt dobja a program.

"Mert az éj sötét, és tele van iszonyattal" - azt hiszem így aktuális 😄
Lehet spottolni, csak csökken a távolság.
Egyébként nem nagyon lehet észrevenni, csak ha magas a spotting skillje valakinek a partyból. Alapból amúgy se látni túl messzire, így nem feltûnõ a különbség. Én is akkor vettem észre mokor már volt egy hõsnek 10-es spottingja, ami partyskillben 11-ként jelenkezett, mivel nekem is volt rajta 2 pont.
Buci
Elsõ karakteremmel már 350 napot mentem, kb egy évet és nem tapasztaltam ilyesmiket. Szóval nem a kitartással van a baj 😊 Na mind1, nem mintha hiányozna, h ne tudjak spottolni.

carpe diem

Ja meg ha nem vagy elég kitartó, nem is fogsz ilyet látni. A játék ugyanis jó idõben kezdõdik, azt hiszem valamikor tavasszal. Le kell játszani vagy 200 napot mire eljön a tél.
Ez a játék nem a grafikájáról híres😊
Csak annyit látsz hogy homály van vagy mi, meg sokkal kisebb távolságra tudsz spottolni, én ezért utálom. Ha csatát kezdeményezel a környékbeli barátságos csapatok is nehezebben csatlakoznak, csak a közelebbiek szállnak be a csatába.
Buci
Én eddig semmilyen extra idõjárás változást nem láttam 😞 Se köd, se semmi, csak nappalok, éjszakák. Kicsit furcsállom is, fõleg h láttam 1-2 let's playben...
(vanilla Warband)

carpe diem

Idõjárásfüggõ is, a köd miatt annyira gáz. Én is a nyarat szeretem, de télen sincs mindig szar idõ.
Csak nekem van az, hogy novembertõl az éjszakai térkép igen koromsötét? Kb. az orromig nem látok el - remélem tavaszra kivilágosodik megint, mert így az éjszakai haladástól nagyon ódzkodom.
Hoppácska, az könnyen lehet. Az alapban eleve király se lehetsz vagy mi, azzal nem is játszottam.
nearo
Átállítani csak warband-ben tudok, nem?

Szerintem annyi játékidõ után már simán át tudnád állítani a lordokat, nem kéne õket elfogni, és a foglalni se kéne feltétlenül, csak egy pár várat minek az urával nem elég jó a viszony.
nearo
Jah, gondoltam már rá, hogy megcsinálom, csak úgy voltam vele, hogy elõbb összeszedek egy lordly plate armort (már csak az hiányzik a perf equip-hez), csak aztán olyan 100 nap keresgélés után meguntam. Meg azt is meg akartam várni, mire a legyõzött frakcióból mindenki átpártol Harlaushoz, de még mindig vannak, akik nem akarnak.

De amúgy jó móka lenne... amikor egyedül mennék, ott már nem lenne kegyelem, akit egyszer elfogok, az a börtönömben rohadna, amíg ki nem szabadulna magától 😄

Csatlakozz a sunához, foglald végig a térképet megint, aztán az utolsó várnál lázadj fel ellene is és foglald végig a térképet harmadszor is! 😛