12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
Oltred #11253 Sziasztok!
A PoP-val kapcsolatban két nagy kérdésem volna:
1. Hogy lehet céhet vagy lovagrendet alapítani? Állítólag lehetnek lovagjaim,stb. Ha lehet egyszerűen magyarázza el valaki ( uralkodónak kell, hogy legyek, mennyi honor kell, milyen város, hol, stb ) mert nem fogom érteni. :)
2. Szoktam látni, mindegy melyik uralkodó nézem, de az a "kevéske" 400 emberével tart valamerre, de a seggébe lohol egy 800-1000 fős kísérősereg! Na ilyet én tudok létrehozni és ha igen akkor hogy kell? Ezt pláne háború idején szoktam tapasztalni, de amúgy is.
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
priluki #11252 legujabb mindenből.. de olvasgattam másnál is volt ilyen de nem tudom mi lett a megoldás.. -
Zero 7th #11251 Driverek, DirectX? -
priluki #11250 üdv, feltettem a játékot régen toltam vele gondoltam ujra előveszem.. a menü tökéletes de a karakter formálásnál és a játékban is fekete a kép.. csak az irást látom .. valaki ötlet? -
zolee24 #11249 Toborzás:
Toborzást Hirdet 15th regiment . Ez egy nemzetközi regiment világ minden tájárol való játékosok . Ezen belül 15th foot guards néven alapitotunk egy magyar egységet,ezért kérek minden magyar játékos aki szertett játszani és egy jó közöségbe tartozni annak jelentkezését szivesen várom
Elérhetöség
Teamspeak szerver :710997.ts3.mpgs.co
Steam Cime : zolee24
szükséges : eredeti warband illetve Napoleon Wars Dlc
-
uwu420 #11248 Jól hajad a játék, bár csak 135 fős a sereg, de le le tudtam győzni Wolfbode-ot és Syla Uzas-t is, úgyhogy a 100-adik nap környékén van +2 gemem.
Wolfbode-ot odacsaltam egy Ravenstern hadsereg mellé, és gyakorlatilag az ő seregükkel győztem, mi voltunk túlerőben.
Syla Uzas nem volt ilyen egyszerű, beállt zsoldosnak a D-shar királyhoz. Egyedül kellett megverni, de szerencsére csak 290-en voltak. Háromszor támadtam meg, és daráltattam be a pici seregem mire elfogytak.
Egy haverom velem párhuzamosan elkezdett egy játékot, de ő ragaszkodik az egykezes karakterhez, és nem hajlandó íjászkodni. Sokkal lassabban halad mint én, de úgy is lehet csinálni. Az a módszere, hogy nem karakterből oldja meg a felmerülő problémákat, hanem türelmesen más megoldásokat keres. Most pl beállt zsoldosnak az Empire-hez, és 8 ezr dínárt kap minden héten. Most arra hajt hogy legyen lovagrendje. -
uwu420 #11247 Tegnap elvoltam egy darabig abban az arénában, de nem biztos hogy megéri túl sok időt ott elpazarolni, azért a pénzen kívül másra is szükség van ebben a játékban. Mindenesetre összeszedtem pár céhre valót, és útra keltem.
Ha valakinek pénz kell tényleg jó ott farmolni, de nem szabad közelharci fegyverekkel csinálni, túl sok idő míg lemegy egy kör. Azokkal inkább menjünk csapkodni amíg a sors engedi. Akkor hatékony a kőre ugrálás ha íjat kap az ember. Az mondjuk amúgy is hatékony, de nem 100%-hogy sikerül kőre ugrálás nélkül. -
uwu420 #11246 Elkezdtem egy újabb Pendort.
Most nem igazán érdekel hogy elrontották a Windridereket, akkor is velük fogom nyomni. Csináltam egy Khal Drogo karaktert, de sajnos nem hasonlít rá kellőképp.
Most épp Sanderfallban arénázok. De nem hiszem el hogy ez addig nem jutott eszembe. Vannak benne azok a nagy kövek, és van köztük olyan is amelyikre felugrálva, ne mtudnak megütni, így aztán elég sűrűn jön 2000 arany meg 200 xp, ami jó így az elején. -
uwu420 #11245 Nemigazán. Az AI tök másképp ostromol mint a player, így igazából csak akkor derül ki ha már véded. Épp ezért áll elő néha az a fura helyzet, hogy van pár olyan vár is amit foglalni és tartani is könnyű.
Persze némi tapasztalattal azért szemrevételezéssel is lehet sejteni, hogy mi várható.
-
Azért ostrom közben is kiderülhet, hogy egy vár mennyire védhető... ha az átlagosnál nagyobb veszteségekkel sikerült csak bevenni egy várat, az azért már gyanús.
Emlékszem még alap m&b-ben Rivacheggel szenvedtem marhasokat, mert az adott helyzetben az volt a Vaegirek utolsó területe, és oda tömörült az összes lord... azt valahogy úgy vettem be, hogy az első néhány kört a részvételem nélkül lefuttattam, amíg a lordok nagy része ki nem dőlt, de még utána sem volt egyszerű.
A másik ilyen Grunwalder volt. Az is szemét hely. Messziről indulnak az ostromlók, hegynek felfelé kell menni és a létra is meredek, a teteje meg szűk, nagyjából csak egy ember fér oda egyszerre. Íjjal is nehéz szedni az embereket, mert vannak olyan falszakaszok, amiket csak a létráról lehet belátni, ergó az ott álló íjászok rendesen megtizedelik a létrán tobzódó tömeget. Ráadásul (szerintem) a legerősebb várvédők, azaz Rhodokok kezén van eredetileg.
Volt még egy vár (ennek már nem emlékszek a nevére), amit úgy vettem be, hogy a közelben lévő dombtetőről előbb megtizedeltem a védőket és csak utána adtam ki a parancsot a rohamra... az is mókás volt.
De vannak tipikusan könnyen bevehető helyek is (amiket gondolom nehéz védeni). Ilyen pl nagyjából az összes Nord város Warband-ben... közelről indulnak a támadók, széles a létra, és a létra tetején is nagy a hely, könnyen át lehet törni a védelmet. Meg van egy vár talán a Swádoknál amihez két létra van, az is megosztja a védelmet és viszonylag könnyű bevenni. -
uwu420 #11243 Vannak létrás várak is amik piszok jól védhetőek. A falak geometriája sokszor fontosabb mint az hogy ostromtornyos, vagy épp létrás.
Az ostromtornyos még szívás is lehet, mert ha már megy a csata, és özönlik rajta az ellenség néha visszasírod a létrát. De annyiféle vár van, hogy nem igazán van értelme így általánosítani. Sajnos csak védekezés közben derül ki hogy hogy lehet védeni.
Oregar meg Pagzndur Castle-t például szinte akármekkora tólerő ellen is lehet tartani. -
pergus #11242 Ostromtoronnyal bevehető várat érdemes elfoglalni, és onnan kiindulni. Ott több napig álldogál az ellen: könnyebb eltéríteni így az ostromtól, ráadásul ritkábban is ostromolnak ilyet, ahogy megfigyeltem. -
SaGa Jr #11241 Ha egy frakciónak vége akkor a nemesei átállnak máshoz idővel. Ha valamelyik nemes nagyon jóban van veled és van ki nem osztott vár a birtokodban akkor akár hozzád is beléphetnek.
A várnagy (ileltve falusi főnök) képzése nem szükséges de erősen ajánlott, mert ez nyitja meg az utat a kismillió épület előtt amik mind valamilyen skill értékhez kötődnek.
Ha képzed annak az az egyik kimagasló előnye, hogy építkezést gyorsítasz vele (már ha növelted valakinek a capatodban az engineering skill értékét), ugyanis míg sima M&B esetén és Warband-nél is a karaktered (illetve csapata) legmagasabb engineering skill értéke számít az építkezésnél, addig a Pendor modban a várnagyok/falusi elöljárók saját skill értéke a lényeg, amit képzéssel tudsz csak átadni nekik. Ekkor némi pénz és közel egy nap alatt megtanulja az illető az aktuális csapatod és karaktered legjobb party skill értékeit.
A noble katonák felvételéhez bizony kell a training ground ami egy épület amit neked kell felhúznod (városokban többnyire fel van már húzva de nem biztos). Majd utána tudod felvenni őket. Ekkor automatikusan bekerülnek a csapatodba azt lehet őket képezni. De addig csak gyűlnek szépen.
Nemesekből lovagrend tagokat manuálisan képzel úgy, hogy előbb kiképzed őket a megfelelő alapanyaggá pénzért (lovaggá többnyire vagy ami előfeltétele egy rendnek) aztán bemész a war room-ba abban a helyőrségben ahol a rend fel van húzva és ott lesz rá egy opció hogy átképzed rendtaggá a megfelelő, a csapatodban lévő egyéneket.
Ez renown (prestige point-ként hivatkozik rá a program de a száma a renown pontokkal megegyező eredetileg azt majd onnan csökken) pontba kerül aminek mennyisége a karaktered honor pontjaitól függ (minél több a honor annál kevesebb pontot kell áldoznod értük).
Aztán szintén ott a lehetőség, hogy a már említett pontokért és pénzért javítsd a lovagrend tagjainak teljesítményét. Ez egyre drágábbá válik de minden javítás emel 2 pontot a tulajdonságokon és 20 pontot a weapon profiency értékeken. Amit fontos tudni hogy ez minden az adott rendbe tartozó egységre igaz lesz függetlenül attól, hogy kinek szolgálnak.
Lordot meg addig ne csinálj senkiből míg nincs legalább egy átadható vár plusz falu amit rátukmálhatsz a sajátodon túl. Ennek hiányában nagyon gyenge lenne. Szóval kinevezgetést és alattvaló beszerzést majd azután kezd el, hogy már van pár várad és így lesz miből adni. Addig simán meg tudod védeni a területeidet egymagadban is, nem kell azért beosztottat tartani hogy leverjék állandóan meg elfogják és így romoljon a kapcsolata veled addig, míg emiatt elhagy (mert ez a dolog velejárója, hogy ha elgyepálják folyton mert gyenge).
Pani ha jól emlékszem vitatott (nincs előttem a térkép de ez nem valahol a D'shar és Fiersdvain terület eredeti határa közelében van Singal-tól nyugatra?) terület a Fierdsvain és D'shar banda között, az egyik pofozkodást kiváltó ok a két birodalom között. Szóval elég rizikós helyet sikerül megszerezned, mert amíg akár a D'shar akár a Fierdsvain banda létezik, mindkettőnek erősen szúrni fogja a szemét hogy nem az övé a hely amit saját jogos jussának érez. Ha visszaversz 2-3 ostromot utána általában lenyugszik a támadód, főleg ha nem ejtesz foglyokat és nem foglalsz el tőlük területet. Akkor békét kötnek veled gyorsan, köszönhetően a magas RtR értékednek. -
davidbog #11240 Akkor képeznem kell a várnagyot. Először azt hittem épület, de nem tudtam ilyet építeni és a megépítettek közt se találtam, azt gondoltam akkor mégse épület. Az eszembe se jutott, hogy ha képzem a várnagyot új épületeket is lehet majd építeni. Neked is és a többieknek is köszönöm szépen a segítséget. -
pergus #11239 Építened kell a várban egy traning groundot. Az a hiba. Előtte lehet,hogy a várnagyot képezned kell.
Át is tudsz adni katonákat a nemeseidnek és azokat nem vesztik el.Kiképzed őket aztán odaadod neki.. bármennyit. -
davidbog #11238 A right to rule most 60, mert elküldtem az összes hőst. De a váram szerintem terjeszkedési vonalon van, Muqaddas Pani a vár neve. Van az inventoryban ostrom számszeríj, de a hősöm nem íjász.
Jobb ötletem nincs, mint hogy megvárok még egy háborút és akkor támadok be egy frakciót. Addig megpróbálom javítani a viszonyom a lovagrendekkel és csinálok lordot az egyik hősből.
Akkor megtaláltam hol lehet nemeseket felbérelni. De én nem kaptam egyet se és nem is vont le pénzt. Egy jelentésnél írja hogy 9 pendor nemesem van. Aztán bemegyek a war roomba és mondja, hogy 500 denar darabja, tovább képezve nagyon jó védelmezői lesznek a birodalomnak és valami training ground kell. Meg győződjek meg arról hogy van-e hely a csapatomba. Aztán nem történik semmi.
A nemesekből úgy lehet lovagrend tagokat képezni, mint ahogy a például a northern rogue squireből adventurert vagy northern rogue knightot? Szóval pénzért manuálisan?
Ha egy frakció megsemmisül a lordjaival mi történik? Beállnak más királysághoz? -
SaGa Jr #11237 A vazallusok seregének mérete nem az időtől, hanem ahogy Dartonita is írta, az általa birtokolt területek típusától és számától függ. Ellenben a személyes skill és tulajdonság értékei (konkrétan a leadership és a charisma) nem számítanak bele a seregméretébe, mert egész egyszerűen ezt nem veszi figyelembe lordoknál a gép.
Ott csak a terület és az aktuális renown pontjaik száma a meghatározó.
Ezért is lehet például akár több százas vagy ezres fogoly horda is egy nemesnél úgy, hogy egyiknek sincs egy fia pont sem a prisoner management skill-jén. Ugyanígy jó ha 1-2 pontok vannak a leadership skill-jükön azt akár 3-500-as seregekkel is rohangászhatnak. Az egyéb skill-ek viszont teljes mértékben használatban vannak náluk (kivéve a training-et mert az is másként van számon tartva a lordoknál).
A másoktól csaklizott nemesek lazán ott fognak hagyni ha nem jól választod ki az illetőt (plusz megkeresik őket ajánlatokkal azt ha olyat kapnak akkor lazán otthagynak ha nincs fényesre suvickolva a valaguk). Tisztában kell lenned azzal, hogy ki kivel van rosszban/jóban és ennek megfelelően összeválogatni őket.
Ehhez sima infószerző küldetésre kell küldözgetni az embereidet (ez sokkal rövidebb ideig tart mint a RtR szerzés) és időnként nem árt frissíteni a dolgot. Ha ezzel nem akarsz vacakolni akkor csinálj lordot azon companion-okból akiket nem akarsz egyébként sem felvenni. A játék elején egy kis ideig bóklássz velük egy csapatban (fejlesztve kicsit a harci és support tudásukat, úgy mint pathfinding, látótávolság, némi engineering és surgery+wound treatment) azt rúgd ki őket. Aztán amint szükséged lesz miniszterre vagy épp lordra, akkor felveszed őket megint és egyből lehet is kinevezni az illetőt a megfelelő posztra. Felszerelést előtte vagy utána is adhatsz neki. Amint lesz saját vára gyorsan (1-2 nappal a kinevezése után) becuccol majd oda és ott megtalálod ha felszerelést/katonákat akarsz neki adni vagy épp utasítgatnád.
A jó magas (első vár elfoglalásához legyen vagy 30-as és akkor egy jó darabig nyugtod lesz) right to rule érték ideig-óráig megvéd az össznépi lerohanástól, de ha túl közel vagy valamelyik birodalom terjeszkedési vonalához vagy épp pont egy állandóan vitaott várat szerzel meg magadnak (ilyen például Falcondark castle, Seven Cross Keep, Marleons-tól északra lévő Sarleon vár hogy párat említsek), akkor meg fognak támadni mindegy mit csinálsz és hányszor töltesz vissza állást. Különösen igaz ez abban az esetben, ha túl kicsi a helyőrséged létszáma (váraknál 100 fő alatt azonnal ráugranak, míg városnál 150 főnél kell nagyobb helyőrség ahhoz, hogy ne legyen kiemelt célpont belőle). Ezzel persze aztán mikor már nagyobb a birodalmad, lehet trükközni is és irányítani az ellenfél támadását oda ahol te szeretnéd, hogy támadjanak.
Szóval legjobb ha felállítasz egy nem nagy létszámú véderőt nagyjából közepes minőségű katonákból (olcsón pótolhatóak, nem kerül komoly összegekbe a fenntartásuk és várban dekkolva úgyis erősebbek - pendor vonalon maradva elég a heavy archer meg mondjuk swordsman/footman nem kell man at arms-okkal meg armored archer-ekkel kitömni a helyőrséget, bár tény hogy azok jobban és ők sem drágák csak tovább tart kiképezni őket) és mikor megkezdik az ostromot akkor odasietsz és beszállsz a védelembe. Ahogy uwu írja, így bizony tízszeres túlerőt is játszi könnyedséggel le lehet verni (legalábbis ha íjász beállítottságú a karaktered), mert elég leverni a vezérkart hogy pihenni menjenek. Magyarán ha megnyerted az első fordulót és sikerült úgy intézni hogy az összes nemes kifeküdjön az ellenféltől, akkor jó darabig (úgy 2-3 napig) nyugi lesz mert gyógyul az ellen. :) Ilyenkor teljes nyugalommal ki lehet lovagolni egy kis létszámú elit csapattal és elcsalogatni a vezér hiányában vacakul szereplő ellenséges erőket azt kisebb adagokban leamortizálni őket.
Pendor nemeseket (me a többi birodalom nemesét is ha már itt tartunk) manuálisan veszed fel. Ha már van saját várad/városod és van benne felépítve training ground, akkor hetente egyszer érkezik pár nemes (az elmúlt hét óta begyűjtött honor és renown pontok száma, a közvetlenül általad irányított birtokokon lévő szentélyek/templomok mennyisége szól bele a létszámukba) a váradba/városodba. Csak beszélned kell a helyi vár/város vezetőjével (ne ma miniszterrel) és nála ott lesz a war room opciók között a lehetőség a nemesek toborzására. Darabaja 500 píz. Aztán ha megvannak lehet őket képezni. Pendor nemesből lehet képezni noble archer-t akiből aztán lehet grey archer (nagyon jó íjász, alapul szolgál a silvermist ranger-hez) vagy képezheted squire-ré amiből aztán knight (ez kell például a griffon/dawn/eventide meg pár másik lovaghoz) vagy foot knight katonává (ez utóbbi az ebony gauntlet csapathoz kell). Ugyanitt lehet majd a knight/foot knight/grey archer katonádból rendtagot avatni ha az adott várban/városban ott a rendházuk.
Dawn lovagokkal alapból negatív a viszonyod, ahogy az Eventide lovagokkal is. Szóval ha belőlük akarsz magadnak rendet alapítani, akkor előbb legalább nullásra ki kell hoznod a viszonyt velük. Utána legyen benn a megfelelő egyén a csapatodban+legyen meg a többi szükséges feltétel is azt alapíthatsz rendet. Vagy simán foglald el a megfelelő Fierdsvain várost ahol székelnek (már akkor ha semleges vagy jó a viszonyod velük, máskülönben lelépnek).
Mivel ellenségesek alapból, így nem tudsz feladatot elvállalni a tagjaiknál a rendházukban ahogy azt a többi rend esetében tennéd, szóval haverkodásra marad az a megoldás, hogy követed a csapataikat és ha harcolnak akkor mész és besegítesz (figyelj hogy a csapat nevének színe fehér legyen, mert ha zöld vagy olyan színű mint a frakcióé amelyik birtokolja a városukat akkor a besegítés nem a rendnek lesz számolva hanem az adott frakciónak).
Az eventide rendhez képest sokkal könnyebb velük zöldágra vergődni, mert míg az eventide csapatnál -40-ről indulsz, a dawn lovagok esetében a viszony -10-ről kezd. -
Ments gyakran es ha mondjuk valaki hadat uzen Neked,tolts vissza egy elozo jatekallast,mert ahogy tapasztaltam ez teljesen random tortenik hogy melyik birodalom epp kivel fog hadakozni es kivel nem.Nem tul fair jatek,kicsit talan cheatszagu,de igy vegulis el lehet kerulni egy darabig az osszetuzest.
-
uwu420 #11235 Ekkora sereggel már tudni kéne foglalni várakat ha jóféle katonákból áll.
Védekezni 10-szeres túlerő ellen is lehet. Ez függ a sereged minőségétől, de legfőképp attól hogy melyik várat kell védeni. Vannak nagyon jól, és egyáltalán nem védhető helyek is.
Lordot csinálni meg abból a hődből kell amelyik nem tagja a partynak.
Van 11 fős összeállítás is, vagy a standard 10-es amit könnyű összerakni.
Akármelyiket is választod, ne azokból csinálj lordot, hanem azokból akik kimaradtak, és valamelyik kocsmába várják hogy felvedd őket.
A gemekért meg elixírt érdemes venni, rengeteget meg kell inni ahhoz hogy jó karaktered legyen.
Egyébként biztos hogy meg fognak támadni, csak idő kérdése. Az hogy milyen erősek, meg tök mindegy. Nem feltétlenül kell velük harcolni, ha visszafoglalnak ezt azt az se számít, te is vissza tudod foglalni.
Olyan várakat foglalj amibe nincs lord! -
A vazullusok seregmerete tudtommal nem (csak) az idotol fugg hanem leginkabb az altaluk birtokolt teruletek,falvak,varak mennyisegetol.No meg a szemelyes skilljeiknel pl a charisma,leadership emelheti a seregletszamot.Sajat partymbol en sem valasztottam hadvezert(talan csak Alyssa-t),inkabb felvettem par magas szintu egyent a kocsmabol es beloluk csinaltam miutan kaptak felszerelest.Meg igy is hetekbe telik mire feltoltik a seregeiket.En hulye persze Sarleonnal akaszkodtam ossze es elfoglaltam az eszaki varukat,azota a jatuk folyamatosan leverik a vazullusom sereget.Ha besegitek neki akkor sem tudunk elverni 8-900 jatu lovast.Szal soha tobbet nem foglalok ott eloszor,ezt megtanultam.
Az hogy melyik birodalom fog megtamadni,illetve mennyire ismerik el a jogod a tronhoz fugg a honortol,right to rule ertekedtol is.Minden host el kell kuldeni ilyen pontokat szerezni,meg azokat is akiket sosem hasznalsz es kesobb kirugsz.
Qualis gemen sereget biztosan nem vennek,en mindent a sajat skillekre koltottem.Igaz eddig talan 3at vagy 4et talaltam osszesen. -
davidbog #11233 Sziasztok.
Ismét nekiálltam a Pendorral játszani. Nem siettem el a dolgokat a 360. nap környékén tartok. Sikerült megalapítani a saját királyságomat. Az időzítéssel szerencsém volt a D'Shar fejedelemség hanyatlóban van és az egyik várukat sikerült megszereznem. De csak ennyi és itt megint elakadtam. Ráadásul feleségem sincs mert még megszöktetni se tudtam egyiket se.
D'Sharnak már csak egy városa van Torbah, azt a 260 fős seregemmel nem tudom bevenni. De az Empirenek sikerülni fog mert velük is háborúban áll D'Shar. Ha D'Shar frakció megsemmisül (amire jó esély van) nem tudok mit csinálni. A másik 4 frakció sokkal erősebb. Egyenlőre nem támadtak meg, de ha hadat üzennek egy hadjárattal biztosan elsöprik a váram helyőrségét a seregemmel együtt. Emiatt nem merek más királyságot megtámadni és gyengébb városokat/várakat megtámadni. Próbáltam d'shar nemeseket átcsábítani de egyik se állt át és egyikkel se volt olyan magas a viszonyom, hogy foglyulejtésük után vazallussá tudtam volna tenni őket. Az egyik társamból tudnék nemest csinálni, de még mindegyikre szükségem van. Vagy a pontjaik miatt vagy mert jó harcosok és kedvelem őket. Mondjuk egy régi társamat újra felbérelhetném a fogadóban és belőle csinálhatnék nemest. Akkor plusz egy sereg van az oldalamon. Frederickből csináltam nemest de kezdetben csak 70 fős serege volt. Lehet pár hét múlva neki is nagy 150-200 fős serege lenne, de ezután nem folytattam, annyira hogy el se mentettem. Kiből érdemes hadvezért csinálni, melyik kezd eleve sok katonával?
Aztán még van négy darab qualisi gemem. Az is megfordult a fejemben, hogy azokkal felbérlek noldor íjászokat Electraiból és azokkal talán sikerül megvédenem a váramat. De gyanítom, azzal a +60-70 noldor íjásszal se lenne túl sok esélyem a több mint 2000 katona ellen. Ilyen helyzetben mit érdemes csinálni, mit javasoltok?
Aztán vannak olyan dolgok amiket nem értek. Nem tudok létrehozni Knight of the Dawn rendházat. Nálam van Roland, van gem és pénz is és persze a pendor hagyományt választottam. Csak arra tudok gondolni, hogy nem elég jó a viszonyom ezzel a renddel. Mekkora viszony kéne?
Hogyan lehet pendor nemeseket szerezni? Mert sikerült létrehoznom a Kinght of the Griffon rendet és néha kapok griff lovagokat vagy retainereket. De pendor nemeseket nem azok nem spawnolnak le a váramba. Automatikusan átkonvertálodnak griff lovagokká? Vagy hová lesznek? Vagy valahol fel kell őket bérelni mint a recruitokat? -
uwu420 #11232 A floris menüjét nézd át tüzetesen, ott ki lehet kapcsolni a maradandó sérülést! -
Ezért szeretem ezt a játékot nem lehet meginni :) -
SaGa Jr #11230 Nem ismerem a Floris-t de szerintem ezek sérüléseket jelentenek (magyarán leverték őket valami csatában azt ez a dolog velejárója).
A megoldás az lehet mint pár másik modban ahol szintén jelen van a sérülési rendszer (magyarán skill és tulajdonság csökkenés, vagy éppen az alapból a játékban lévő paci minőségjavítás ahol lame-ből némi idő elteltével lehet csinálni normál lovat), hogy legyen a csapatban legalább egy nagyon jó gyógyító (wound treatment kell erre a célra, a surgery az a troop-ok éeltbentartásához való, a first aid meg csak a csaták közti illetve utáni HP mennyiséget befolyásolja) aki majd szépen, idővel "összerakja" a csapat tagjait, helyreállítva a skill értékeket. De ehhez idő kell, méghozzá napok vagy akár hetek is (attól függően mennyire súlyos a sérülés). Minél jobb és minél több gyógyítód van, annál gyorsabban helyrerázódnak. De ez csak tipp a részemről.
De lehet hogy simán csak túl van terhelve a manus azt annak köszönhető a dolog (találkoztam már moddal ahol ha túl sok cucc került valakire akkor csökkentek a skill-jei) -
Florisban Vagyok. Az embereim képességei csökkentek le. Pl lovaglás, és nem értem miért.. -
SaGa Jr #11228 Az alapban (meg a modok 95%-ban ahol külön ki nem kapcsolták) csak a 750+ nap után jön elő ez az opció, ha netán elvesztesz egy csatát totálisan. De ekkorra már szinte esélytelen olyan szinten pofára esni, hogy ez összejöjjön. Akkor már egyszerűbb inkább lelépni és elmenekülni. -
pergus #11227 Úgy tudom, csak a főhős tulajdonságai csökkennek egy idő után. Pontosabban kezdetben nem kap büntetést pl a sérülés, vereség miatt. Az alap MB ben van így a Pendorban én nem tapasztaltam ilyesmit. Vagyis kikapcsolni nem lehet , azt hiszem. -
uwu420 #11226 És mi lenne az a kérdés? -
Ha valakinek szenved a Floris egy 64 bites win megoldja tapasztalat! Textura hibák kilépegetés minden eltűnt..
Lenne viszont egy kérdésem..A Hőseim képességei csökkennek, valahol olvastam hogy ki lehet kapcsolni. pl.. -
Zero 7th #11224 Hasonlóképp vagyok én is, amikor eljutok odáig, hogy már csak le kéne gyalulni a térképet, akkor nézek egy másik modot. Az is teljesen igaz, hogy bele lehet fáradni, de ez nem von le a játék értékéből. Félre lehet tenni, később folytatni. Nekem van egy rakás elkezdett játékom, amiket akarok majd még folytatni valamikor, de már vagy egy éve állnak ugyanúgy. Megvár, nem szalad el. -
lammaer #11223 Köszönöm mégegyszer a részletes ismertetőket - hát, akkor hosszabb időtartamra tervezek, elköszönök a családtól, készítek hidegélelmet :) -
Although #11222 Ez egyébként azért van mert sajna ahogy én láttam a levelezés egy az egyben multis lett. Ez a multi játékokra jellemző hogy hónapokig tart. Sajna a soloba kicsit visszább vehették volna. Mert így bele lehet fáradni. De nem rossz játék :) -
uwu420 #11221 Egy végigjátszás az úgy 200 óra lehet, de nagyban függ attól, hogy mennyire nyújtod el a játékot. Minél hosszabb annál jobb egyébként. Ha sietsz, végülis megvan az 100-ból is, de az úgy gagyi, nem lesz valami tápos a karaktered. -
uwu420 #11220 Tekintsd úgy, ha ezt elkezded olyan mint egy második születés.
Ja és függő leszel.
Egyébként az én kedvenc single player modom a Pendor, de elsőre nem ajánlom, mert bonyesz meg nehéz.
100 óra alatt szerintem egyszer se játszod végig, én úgy 2000 körül járok tippre. Pontosan nem tudom mert nem rég vettem meg, és csak pár hónapja méri a steam. De más játékokhoz viszonytva az évek alatt tuti megvan a 2000. -
uwu420 #11219 Ezt nem egészen értem.
De a legújabb warbanddal, és az ahhoz tartozó mindenféle modokkal szoktam játszani. (Pendor, Floris, Brytenwalda)
De mostanában főképp multizok CRPG-t meg Mercenary-t. -
FL Zoli #11218 én .808 óta játszom de egyszer se vittem végig:), védelmemre szóljon, hogy szinte minden modot kipróbáltam:D
-
Tobbet mint barmelyik jatekba amivel eddig jatszottal :) -
lammaer #11216 Köszi srácok....
Általában mennyi időt lehet/kell beleölni egy menetbe? Nyilván embere válogatja, de úgy nagyságrendben... 10 óra, 40 óra, 100 óra? -
A Floris szerintem jó mód azt használd. Bővített native -
SaGa Jr #11214 Hali!
A játékhoz nem kell igazából erőmű, elég kicsi a gépigénye szerencsére. Bár egyes modjai már ram-igényesek tudnak lenni.
Kezdésnek, tanulásra a Warband native-ja is bőven megteszi. Azon be lehet gyakorolni az alapokat.
A With Fire and Sword-dal is játszhatsz, abban van beépített sztori is, de sajnos az eléggé kiegyensúlyozatlan és sok téren nagyon eltér a normál M&B játékoktól.
Ha megvan melyiket akarod játszani, akkor szerezd be belőle a legutolsó patch-et (a magad érdekében) és azt használd.
A sztori, legalábbis a Warband és a sima M&B esetében, hogy egy zsoldos vagy akinek célja, hogy hatalmat szerezzen. Ehhez el kell foglalnod az egész térképet és akkor ér véget a játék.
Többnyire ez a következő forgatókönyv szerint zajlik.
Miután összeraktad a karaktered a kezdetben csak rá koncentrálj a fejlődés terén, hagyd a csapatokat és felvehető embereket máskorra. Járkálj arénákba bunyózni (némi pénz szerezhető így, a tournament-eket egyenlőre hagy mert bár nagyon harmatosak az ellenfelek a Warband-ben, azért egy kezdőt így is lazán leabálnak), látogassad meg a training field-et és ott gyakorolj a tréner által neked zavart embereken.
Ezzel jól be lehet gyakorolni a különféle fegyverek használatát, ráadásul a sok harctól maguktól is fejlődnek az egyes fegyveres jártasságok (csak a profiency értéke, a skill-ek - mint amiylen a power strike - nem).
Minél magasabb egy fegyver profiency értéke, annál gyorsabban tudsz majd vele ütni/lőni és növekszik a sebzése is (nem lesz kiírva a módosult sebzés a fegyver karakterisztikájához). Látni fogsz majd olyan helyzeteket, mikor valaki kezében úgy jár a kétkezes kard mint a motolla, míg te olyan sebességgel csapsz le vele mint egy reumás csiga. Na ekkor tuti biztos lehetsz benne, hogy az illető two handed weapon profiency értéke jó magas (plusz esélyesen az agility-je is).
Ha már kellően gyakorlott a karaktered (5-7 szintű és a fő fegyvere profiency értéke is 100 fölötti) akkor neki lehet állni kis bandita csapatokat vadászgatni egyedül. Némi pénz és loot be fog figyelni, plusz XP. Aztán el lehet kezdeni keresgélni a kocsmáékban embereket (nem zsoldosokat, hanem nevesített NPC-ket) akiket felvehetsz, magad alakíthatsz és felszerelhetsz. A neten kismillió leírás van ki kivel nem jön ki, mit szeret-nem szeret, így ki tudod választani a csapatot. Ha már olyan 8-10-en vagytok és jól felszerelve, akkor lehet nekimenni a komolyabb ellenfeleknek is. A fejlődés során mindenkinek taníts pár pontnyi training skill-t (ez minden este ad bizonyos mennyiségű XP-t minden az adott karakternél alacsonyabb szintű csapattársnak és katonának a csapatban).
Ezután el lehet kezdeni tervezni a hódítást. Ha akarsz beállhatsz zsoldosnak ideiglenesen valamelyik király mellé, de akár vazallussá is válhatsz (kiszúrják a szemed valami kis földdel azt utána tedd amit mondanak). Utóbbi esetben lényegében nem magadnak, hanem a királyodnak nyered a csatákat és a sikeres ostromok is őt erősítik, nem téged. Szóval jobb ha önállóan boldogulsz. Aki nagyon óvatos az általában vazallusként harcolgat, szerez némi plusz területet majd fellázad a királya ellen, függetlenedve tőle. Ám az igazzy férfi az szólóban nyomja (mármint nem segít másnak, magáét dolgozik).
Szóval a sereg toborzása majd csak azután kezdődjön el, hogy megvan a kis elit hero csapatod (ők nem halnak meg, max elájulnak ha leverik őket) és van mindenkinek 3-5 pontja training skill-en, plusz jól ki van párnázva a bukszád. Ekkor nekiállhatsz parasztokat toborozni a neked szimpatikus királyság falvaiból vagy a kocsmákból felfogadni zsoldosokat. Kezdőnek olyan 100 fő mindenképpen kelleni szokott egy ostromhoz jól kigyúrt katonákból, de valamiért van akinek 200-al sem megy. Ezt majd megtapasztalod. Ha megvan a neked tetsző sereglétszám akkor irány a kiszemelt vár és támadd meg. Ha épp senkivel nincs rossz viszonyod akkor csapd le az egyik karavánt vagy mászkáló parasztcsapatot ami az adott királysághoz tartozik és máris megjelenik az ostrom opció.
Sikeres ostrom után birtokba veheted a helyet. Ki kell nevez egy minisztert (akár a nejed is lehet miniszter vagy egy helyi lakos - ez utóbbi nagyon kevés opciót kínál - vagy épp az egyik companion a csapatodból). Nála elérhető lesz pár opció amivel az államügyeket alakítgathatod. Az adott település /vár/város listájában ekkor jelenik meg az építkezés opció is, amivel új épületeket húzhatsz fel. Ezek adónövelők vagy egyéb segítséget nyújtanak. Eztán már csak meg kell védjed a birtokaidat (várba/városba tessék katonákat tenni).
Aztán az előbbi lépést ismételni míg tiéd nem lesz minden. Toborozhatsz (átcsábíthatsz) más királyságokból nemeseket de akár saját companion-oknak is adhatsz földet és nemessé teheted őket (ekkor elveszíted őket mint csapattárs de lesz egy hű alattvalód).
Ha már minden megy már álmodban is, akkor majd jöhetnek a modok. :)