12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
Hunor1 #10893 ok. csak ahhoz sok sok pénz is kellene! 14 hősöm van, de tényleg a felszerelésük még nem az ideális. Manufaktúrát érdemes venni? No és a nyersanyagokat nekem kéne összeszednem és elvinnem abba a városba ahol az üzemem van? Vagy automatikus és csak a költségei vonódnak le? -
uwu400 #10892 Nem szükséges. Igazából zsoldoskodás nélkül is lehet játszani, de ha tetszik a katonaélet, csináld amíg jól esik.
Viszont van egy dolog amiért nem érdemes sokáig halogatni az önállóságot. A hősöket össze kell szedni és fejlődniük is kell mielőtt sereget gyűjtenél és várat foglalnál. Nem elég hogy éppen rájuk tudsz adni egy megfelelő felszerelést, meg is kell tanulniuk harcolni. A hősök felszerelésének begyűjtése is sokáig tart, bár attól is függ mennyire vagy igényes. Lootolt cuccokból is fel lehet őket szerelni, de az szerintem nem az igazi. Én elég sok pénzt szoktam rájuk költeni, veszek mindenkinek 54 erősségű páncélt (12 STR), 6-os kesztyűt, timid warhoese-t (9 AGI), meg cavalry mace-t, és íjat meg egyéb dolgokat. -
Hunor1 #10891 akkor valami változott mer már több mint 5 hónapja szolgálok. igaz időnként "szabit" kérek 2 hétig hogy eladjam a cuccokat+ tornákra menjek.egyelőre 16 szinten vagyok, szerintetek még fejlődni kéne az önálló életre? -
SaGa Jr #10890 Hacsak gyökeresen meg nem lett változtatva ez a része a dolognak, akkor 30 napra szól egy "zsoldos" szerződés. Aztán ha akarod meg lehet hosszabbítani egy újabb hónappal vagy ott is hagyhatod a brigádot. -
uwu410 #10889 Én úgy tudom akármikor abba lehet hagyni, és akár újra be is lehet állni. -
Hunor1 #10888 Hi. Florisban ha elszegődök egy király mellé zsoldosnak az határozatlan időre szól, vagy addig amíg nem mondom neki hogy lelépek és ennyi? -
SaGa Jr #10887 Normál esetben (Warband, Native játék) ez csak akkor jön elő, ha túlléptél egy bizonyos időkeretet a játékban (757 nap) és aztán elbuksz egy csatát. Akkor lesz rá esély, hogy csökkenjen egy tulajdonság és ezáltal skill érték.
Egyes modokban ez kikapcsolható, de elkerülni is egyszerű, mert elég ha nem verik le a karaktert és seregét. -
uwu410 #10886 Van olyan lehetőség hogy ha megsérülsz, csökkenhetnek a skilljeid.
Olyan mintha maradandóan lesántulnál.
A Floris modban ezt ki lehet kapcsolni.
Ha kikapcsolod, magától visszaáll a normál értékre. -
LeggioTO #10885 Hali
Olyan problémám lenne, ha esetleg valaki tudna segíteni, hogy a 12es ügyesség mellett volt 4es lovaglásom, majd egy idő múlva ez a szám piros lett és lecsökkent 3asra, ez miért van? Hasonló lett a lovas íjászat is.
Esetleg valakinek valami ötlete.
Legújabb patch, de mondjuk fent van a floris mod, de nem találtam semmit ami ezt magyarázná a modon belül. -
#10882:Nincs benne magyar nyelv....
#10883:Köszi -
Zero 7th #10883 Ez az alap M&Bhez való gyűrűkúrás mod, ugye?
Azt nagyon macera telepíteni, felül kell írogatni vagy öt fájlt három helyen. A fórumán, ahonnan le lehet tölteni, a kezdő bejegyzésben le van írva, hogy mit hol kell felülírni. -
SaGa #10882 Ha jól látom Ö betű is lenne benne. Kapcsold ki a magyar nyelvet, a modokkal nem tud együttműködni normálisan. Egyikkel sem. -
Sziasztok!Azzal a problémával fordulok,hozzátok hogy valamiért nem jó a betű,a játékban!
Valami megoldás? -
uwu410 #10880 Zero-nak abban igaza van hogy nem ártana nekem is újra rakni a rendszert, de ettől még a probléma megmarad.
A 3.42 tökéletesen megy a gépemen, viszont a 3.51 nagyon gáz volt a már említett két nagy csatában, tuti hogy valamelyik újítás a ludas.
Na de most épp töltöm a dlc-t, remélem megment. -
SaGa Jr #10879 A DLC miatt nem kell újra kezdeni ha nem akarod, bár érdemes, mert új egységtípus is bekerült a játékba (a maiden adventurer és a heroine adventurer közé egyfajta lady falcon knight vagy micsoda) és pár meglévő szintje módosult ami ugye érvényesülni csak új játék indításakor fog. Ha ezek nem zavarnak akkor a többi változtatás miatt (textúrák, felszerelések, kinézete a karakternek mikor belopakodna valahová) nem kell új játékot kezdeni, azok azonnal működni fognak. Azt nem tudom mit és mennyit fog neked segíteni, mert nem sok textúrát cserél csak pár problémásabbat.
A ranger-ek esetében az a 2 pontnyi páncél nem oszt nem szoroz, jóformán annyi mint halottnak a csók és ezt szerintem te is tudod. 2 pontnyi páncél nem elég semmire, nem lesz perdöntő semmilyen csatában. Egy 5-10 pontos változás már észrevehető előny jelent azonban. A lovuk meg csak szívósabb, de nem feltétlenül erősebb. Ugyanúgy egy ütéssel kapják ki alóluk a jatuk, meg max 2 lövésből, így az sem az a típusú változás amire ki merném jelenteni hogy jelentős erősödés.
Az összehasonlítást meg tapasztalataimra alapozva tettem a RoCC és a ravenstern ranger egység között. Utóbbit sokkal többször és szélesebb körben bevetettem már mint az előbbit, főleg mert a RR kimondottan az a csóka akit ha kell lazán bezavarok a legkeményebb egységek ellen is, meg ha szükséges lóról leszedve is félelmetesen tud pusztítani. A RoCC nagyon jó ettől függetlenül, csak van olcsóbb, piszok jó és könnyen pótolható alternatívája ami ráadásul közelharcban is erősebb egész egyszerűen azért, mert jobbak a fegyverei. A RoCC sajna elsősorban black iron spear-rel jön amivel sokat nem ér amint kikapják alóla a pacit és csülökre kéne menni a gaz ellenfél mindenféle egységeivel. Ha véletlenül a spear helyett mégis a bastard sword lett neki kiosztva akkor már jobb a helyzet.
A gépigény meg egy olyan dolog, hogy most egy modot hasonlítasz össze ami az alapjáték igényeitől jelentősen eltérő erőforrásokat vesz igénybe ráadásul nagyobb mennyiségben. Így nem sok értelme van összevetni például a Shogun alap változatával, mert mindkettő más engine-re épül, más dolgokat használ, más dolgokat támogat. Nekem speciel nincs bajom egyik játék esetében sem, mindkettőt szépen viszi a konfigurációm. :)
Nekem a korábbi változatoknál voltak akadások (inkább csak a csaták elején mikor megjelentek az egységek de harc közben sosem volt gond). Elsőre az segített, hogy nem a legfrissebb driver-t használtam, hanem visszaraktam egy jóval régebbit (meglepett de az akadások többségét ez kiiktatta), de az igazi változás azután jött, hogy a rendszert újratelepítettem nulláról. Na azóta minden olyan gyorsasággal működik és röccenés nélkül, hogy az már álomszerű. :) -
uwu410 #10878 A gép teljesítményének a tizede is elég lenne ahhoz hogy ez elmenjen rajta, ráadásul a 3.42-es változat és a Floris mod is tökéletes megy, csak a 3.51-es Pendorral van baj. De ennek ellenére neked feltétlenül be kell szólnod, trollkodhatnál máshol, mással.
A Dow is van amikor megy meg van amikor nem, ha épp olyanokkal játszunk akikkel nem akad össze valami, akkor semmi gond. 1v1-be egyébként még betöltésnél is teljesen rendbe van. -
Zero 7th #10877 Ez meg nem, meg a DoW sem. Az pont 50%. Arra azt mondani, hogy minden rendben van, elég merész. -
uwu410 #10876 A shogun 2 pl aminek a gépigénye össze se hasonlítható ezzel, tökéletesen megy. Battlefield 3-al sincs gond ami szintén combosabb mint ezek. -
uwu410 #10875 Nekem is az az editor van fent.
Mindíg újraindítottam. A játékot viszont nem kezdtem újra, ez lesz a gond, de nem is fogom újrakezdeni emiatt, akkor ez most így marad.
Pedig még azt is kipróbáltam mi van ha csak íjat kapnak.
Beraktam nekik az összes íjat megy nyilat, és ezek inkább nem vettek a kezükbe fegyvert.
Próba után megint elindítottam az editort, ezt hittem csak nem hajtja végre valamiért a besorolás változtatását. Átszerkesztés után ranged tipusú volt már látszólag, összehasonlítottam egy noldor lovaggal ami szintén ranged lovas. Az editorban mindkettő rangednek látszott. A játékot újra elindítva a windriderek mégsem kapták meg az íjat.
Na a dlc az nincs fent, azt ma este pótolom, remélem hogy megoldja a gondokat. És főképp remélem hogy emiatt nem kell újrakezdeni.
A rangerek erősebb páncélt kaptak (+2), és alovaik is jobbak mint régen.
Egyébként azért az egyensúly borogatás lehet hogy túlzás, a változás nem jelentős, de szerintem inkább gyengíteni kellett volna őket. Nem értem miért mondod hogy a ravenstern lovasíjászok jobbak, szerintem soha nem voltak azok. Bár tény hogy nem sokat használtam a RoCC lovagokat fejlesztés nélkül.
Most kénytelen leszek megint őket alkalmazni ha jót akarok magamnak:)
-
SaGa Jr #10874 Mivel a troop editor-ban elvégzett módosítások, már ami nem felszerelésen módosít mert azok azonnal észlelhetőek, csak new game indítása után lép életbe. :)
Tehát ha staton, skill-en, weapon profiency értéken, netán besoroláson (ranged vagy sem, lovas vagy sem) változtatsz, annak hatása csak new game indítása után lesz megtapasztalható.
Egyébként a 3.51-hez kiadott DLC-t feltetted? PoP351DLC
Több újdonságot behoz az is, meg változtat a kinézeteken is, lecserél pár problémásabb textúrát így javulhat a működés.
A clarion call ranger-eknél mi az amitől erősebbek lettek annyira, hogy az egyensúlyt borogat? Én nem vettem észre semmi ilyesmit sem korábban sem most, pedig vannak szép számmal az egyik lordomnál is meg az én hadaim soraiban (igaz csak nagy csatákba, neves NPC-k ellen viszem őket ahová kell az íj és a lándzsa is a lerohanáshoz, bár a seregem alapját inkább az eventide lovagok alkotják pár tucat falcon knight mellett és őkes segíti ki a 30 fős tuningolt RoCC csapat mint távharcász). Eddig is csak középszerűek voltak (ha nem nyomtál beléjük minimum 5 fejlesztést akkor a sokkal olcsóbb ravenstern mounted ranger-ek simán lealázták őket még a könnyebb vértjükben is) és ez nem változott semmit. Fegyverzetük nem változott (a kinézet az igen, de a vértjük védelmi értékeiben lényeges változás nem következett be), jobbak nem lettek. Lőni van aki jobban lő náluk, közelharcban is vannak jobbak és mozgékonyságban is. Egy kis változtatással tudnám én overkill csapattá tenni őket de minek?
Plusz ugyebár az order egységek egyébként sem mindennapi résztvevői a seregeknek így nem is cél hogy tökéletesen kiegyensúlyozottak legyenek (lásd az alapból iszonyat erős Shadow Legion Centurion esetét). Kiegészítő szerepük van és egyes típusok kimondottan egy konkrét ellenfél ellen lettek kitalálva amik ellen brillíroznak, de mások meg tudják fogni őket. Így például hiába eszményien jók a jatuk ellen a RoCC lovasok, ha egy empire/fierdsvain gyalogos ék szétkeni a szájukat, főleg mert a gép egyre gyakrabban használja a formációkat szerencsére.
Az empire egységek vértezetén én nem érzem azt a káoszt amit leírtál. De ez nyilván egyéni ízlés kérdése. Nekem továbbra is tetszenek. Attól nem lesz swadian, hogy szebb lett a mellvért rajtuk nem egy sima egyszínű, minimalista design. A római vértezetek pont ilyen sokszínűek voltak és egységes vértezet adott csapatoknál még a köztársaság korának végéig volt csak ténylegesen egységes, utána keveredés volt de nagyon. Többféle bőr, lánc, könnyű és közepes vértezetük volt nekik is. Voltak mellvértjeik (az armored pikeman, armored crossbowman, immortal használja ezt a vért típust plusz plate armort használ a guardian knight, az empire knight meg a mortal), a fennmaradó nehezebb vértezetűek meg valamely változatát viselik a szalagpáncélnak (lorica segmentata).
Akadásom meg tényleg nincs, pedig már mindenféle náció ellen és meleltt is harcoltam, komoly méretű csatákban. Le lett már nyomva kétszer eyegrim (és már megint tele vannak vele a pletykák szóval hamarosan megint verhető lesz), levertem jókora segítséggel az egyik noldor lordot (Aeldarian, ő volt a legneccesebb mert közel 500 fős alap csapatához összekukázott még 1000 főt mindenféle egységekből de legalább a lenyomása után bőséggel lehetett válogatni a kiszabadított egységek sokaságából), kétszer Meregan Kierlic bandáját, egyszer Brouhaha uraságot és részeg hadait. El lett picsázva a three seers army, zulkar serege és 2 snake cult had (szokás szerint Wolfbode csak sunyít, nem dugja elő az orrát ahogy a mistmountain hadak sem). De bunyóztam már Syla Uzas és Sheik Shalavan mellett is. Sarleon jelentősen döglődik (két városuk és két erődjük van még, a többi az enyém) de nem akar békülni pedig mindenki a király kivételével a foglyom. Ezen csaták során egyszer sem volt gondom akadással vagy lassulással, még a lecserélt, részletesebb textúrájú várak ostrománál sem. De az is igaz, hogy a Win7-em nincs még negyed éve fenn és mint írtam, nagyon kevés program van a gépen, plusz rendszeresen takarítom, karbantartom, tehát nincsenek lassító akadályozó tényezők. A korábbi változatban viszont voltak röccenések még a rneszer nulláról való újratelepítése előtt.
Editor-ból én a Morgh féle 1.4-est használom. Egyszerű és stabil, nincs vele gond. Könnyedén ranged egységgé teheted vele a windrider-eket, de aztán ahhoz, hogy ez életbe is lépjen, új játékot kell majd kezdened. Ugyanígy új játékot kell kezdeni ha a party template-ben matatsz.
AZ item editor-os változtatások, a kiképzési listás változások (fejlesztési lehetőségek az egységeknél), felszerelés variálások nem igényelnek új játék indítást, minden más azonban igen. -
Zero 7th #10873 "Egyébként a gépem biztos nem kevés a játékhoz, kb kétszer olyan erős lehet mint a tiéd."
Igen, ha felfedezi magában a potenciált és lelkierőt. Amit mostanában nemigen csinál.
Azt mondtad, hogy csak a DoW2 szarakszik, bazze! Ezek szerint meg nem, úgyhogy valamit csinálj vele, például baszd ki az ablakon, mert valami bődületesen el van kefélve rajta. -
uwu410 #10872 Egyébként ettől nem hagyom abba a játékot a Pendor 3.51-el.
Még nem zavar annyira hogy a nagyobb csaták nem kifejezetten játszhatóak, mert jellemzően kis csaták vannak még.
Csak mikor megcsináltam a noldor quest-et, meg beszálltam egy mystmoutain army eleni csatába, azok voltak rettenetesek szaggatás szempontjából.
Csinálgatom tovább a játékot, és reménykedek hogy jönni fog még javítás.
Ha a 3.4-es szériát ilyen jól meg tudták csinálni mire 3.42 lett belőle, gondolom ez se okoz majd gondot nekik.
Etyébként nem igazán hat meg hogy "elrontották" a windridereket, csak nem tetszik, mert őket szemeltem ki erre a játékra. Majd más lovagrendem lesz, azt annyi. (Egyébként meg a troop editorral nem lesz belőlük ranged egység, hiába állítom át, kipróbáltam)
Az automata csaták azért nem egy egységen fognak múlni, főleg nem úgy hogy a lordoknál csak elvétve találni ilyen egységet. Az hogy melyik nép hódít meg kicsodát, abban a véletlennek van a legnagyobb szerepe. Csak azon múlik hogy melyik marshallnak jut eszébe hódítani.
A baklance-ról meg annyit hogy a lariai rangereket meg annak ellenére is tápolták hogy eddig is túl erősek voltak. Szerintem ez nem egy alaposan átgondolt kiegyensúlyozott fejlesztés volt, akármennyire is szeretnéd belelátni. Ha a balance lett volna a cél, azt nemigazán így kellett volna csinálni.
Az meg hogy kissé idegenül hatnak dolgok, elég enyhe megfogalmazás arra amit az Empire gyalogsággal műveltek. Empire stílusban kezdenek, 3-szinten átélnek egy kis viking korszakot, majd visszaváltanak empire stílusba, és végül ha kifejlődnek olyan pikeman-eket kapunk akik mintha swadiából jöttek volna át valami csoda folytán...
A D-shar lovat egyébként kapásból lecseréltem jatu warhorse külsejűre.
Vizuális dolgok tekintetében egyetlen ízléses változást találtam: a jatuk felszerelései egész jól néznek ki.
Egyébként a gépem biztos nem kevés a játékhoz, kb kétszer olyan erős lehet mint a tiéd.
A szagagtást szerintem te is megtapasztalod ha olyan csatába keveredsz ahol a problémás cuccok felvillannak.
Az új feladatok nekem is nagyon tetszenek, azzal semmi bajom.
És megfogadom a tanácsod, kicsit átszerkesztem én ezt, és kidobálom a gázos tárgyakat, meg átalakítok pár egységet is. Ezzel kapcsolatba van egy kérdésem: te milyen editort használsz? Nekem 1.4-es van, és azzal nem tudtam ranged egységgé tenni a windridereket, mást meg még nem próbáltam módosítani.
-
SaGa Jr #10871 Ez így eléggé rant szagúra sikerült, bár érhető, hiszen pár dolog azért valóban változott, holott a megszokásait nehezen adja fel az ember és még ha elsőre nem is egyértelmű miért, egyes változtatásoknak igen komoly balance okai voltak (így például az átfegyverzések és az általad fájlalt windrider közelharcos lovassággá válása). :)
Az egységekkel nekem speciel nincs bajom, tetszenek az új csapatok amiket gyorsan integráltam is a normál vonulatba már ahol lehetett.
A windrider egység immáron valóban nem lovas íjász csapat (a történetük szerint sem ha jól emlékszem, plusz ennek a változásnak nagyon komoly és fontos hatása van a seregük egészére nézvést amit majd később leírok), hanem könnyű lovasság aminek tagjainál van íj is, de nem a lövöldözés a fő profiljuk (arra ott vannak a lovas dervishek meg a nemesi lovasság). Halkan jegyzem meg, hogy amúgy piszok egyszerűen korrigálni tudod ha ez a legnagyobb szívfájdalmad, egyszerűen csak jelöld be az egységnél a ranged opciót ami a jelen változatban ki lett véve ez a windrider egységnél és ezért nem nagyon lövöldöznek (illetve lőnek de csak 20-25%-uk teszi ezt) akkor sem ha van náluk íj.
De ugyanakkor nem árt észben tartanod, hogy ha ezt megléped, akkor bizony nagyon erősen tökön rúgod a sereg erejét és összhangját.
Azzal, hogy elvették tőlük a ranged opciót, és így lovas íjászból lovassá minősültek akik időnként íjat is használnak, az autocalc-os csatákban többszöröződött az egység hatékonysága. A szomszédos birodalmak igen masszív erejű közelharci potenciálját (mind az empire mind a fierdsvain sereg nagyon erős, magas szintű gyalogságra építi fel haderejét így könnyedén tudják lesöpörni a D'Shar frakció egységeit a játék alap engin-je miatt) így tudják ellensúlyozni (a másik megoldás a létszám lenne, de kötve hiszem, hogy élveznék sokan ha a D'shar seregek mindegyike egészen pontosan kétszer akkora lenni mindig mint bármely más sereg létszáma).
A windrider paci küllemét tekintve egyetértek, tényleg nem egy vizuális csoda, ám ugyanakkor beleillik még így is a megszokott, csicsás d'shar egységek vonalába (elég csak a sok rézzel/arannyal futtatott elit egység páncélra gondolni a seregben). Semeddig nem tart lecserélni a pacit ha ez zavar, mondjuk egy hunter változatra (azok többnyire szívósak és a cataprisoned hunter-ek között akadnak szépek is amik jobban is védettek de még mindig kellően gyorsak).
Amennyiben kimondott lovas íjászokat akarsz játékosként, akkor arra ott van még mindig a Rangers of the clarrion call, a D'Shar lovas íjász csapat (dervish továbbfejlesztése) illetve a D'Shar nemesek, valamint a Ravenstern mounted ranger egység. A játékban ezek a korábbról is ismert tényleges, kimondottan lovas íjász csapatok, valamint ezeket egészíti ki az újak közül a clarion warden (clarion call könnyűvértes variánsa), eventide ghilman (eventide lovag kísérők), falcon talon (falcon knight alegység, maiden crossbow-val). De lényegében egy apró módosítással akármelyik, távolsági fegyverrel is felszerelt egység könnyedén íjásszá avanzsálhat, elég csak a ranged opciót kipipálni nála a troop editor-ban.
Felszerelések közül konkrétan húszegyenéhány db új van amik közül egy-kettő valóban kissé idegenül hat, ám a a többi prímán beillik a képbe. Nekem speciel elsőre elég idegenül hatott a doomguide páncélja (xena armor néven fut az editor-ban) noha nagyon dögös összhatást kelt, meg a silvermist halberdier plate-je de a többivel nincs semmi gond szerintem.
Az empire új könnyű egységeinek (mortal és shadow legion kistesó) vértje elsőre talán túl világos (és akkor még a sárga színű páncélban szaladgáló plaguewarden, a radiant cross lovagok gyalogsága meg sem lett említve) de príma megkülönböztetést ad legalább és felismerhetőek az egységek. Az empire lovagok páncélját én ugyan egyetlen típusra korlátoztam (knight armor) és a másik típust inkább odaadtam a lovasságnak (triarius armor). Ez utóbbi már a 3.42-es változatban is megvolt de csak lordok viselték, ahogy pár egyéb felszerelést is, és csak bizonyos városok elfoglalása után tűnhetett fel 1%-os eséllyel a boltban a cucc.
A szaggatással én szerencsére nem találkoztam. A gépem teljesítménye nem változott semmit már jó ideje (ugyanúgy egy low end (HD6670) kártyán játszom, ugyanazon régi kétmagos procival (e8400), ugyanúgy 4 giga ram-mal) és 250-es csatákat nyomok (battlesizer mod jóvoltából, nagyobbra meg nincs szükségem mert megnöveltem a hullámok számát kétszeresükre és így egy fordulóban letudható akár 400-600 ellenfél is a szemben álló felek hadereinek számától függően, meg lényegében egy fordulóban kinyírható egy teljes helyőrség is még akkor is ha 1000 körüli a létszáma), fenn van pluszban még az arénák, várak és trainer helyek textúracseréje is, még sincs röccenés sem (aki használ egyéb csinosító modokat, netán lecserél textúrákat/hozzáad plusz cuccokat a modhoz, annál nem csoda ha fellépnek akadások).
Igaz elég üres a gép winchester-e, lévén ez a játék van fenn azt csókolom, rendszeresen töredezettség mentesítem is.
Lehet, hogy simán csak mázlim van, de 1440x900-as felbontáson, zéró hullával meg ragdoll effekttel, plusz felére visszavett fű sűrűséggel nem tapasztalok akadást, elég stabilan fut tumultus során is a játék, még új megjelenésű egységekkel teli csaták idején is.
Az új feladatok meg nagyon tetszenek. A falu kifosztása utáni elrabolt lány visszaszerzés nagyon ötletes (az érte kapott nevesített tehén is jópofa), akárcsak a többi új típusú falusi feladat. "Sajna" korrigálva lett a korábbi treasure lair halmozás általi qualis gem begyűjtési lehetőség is a mennyiség terén, mert immáron már tök mindegy mennyi treasure lair lett felfedve mielőtt az elsőt megcsinálja az ember, az első után nem lesz qualis gem a ládákban (bár nem bosszankodom miatta, mert túl nagy táp volt).
Ha elfogadsz pár tanácsot akkor nagyon sokkal fel tudod javítani magadnak a mod nyújtotta élményeket.
1. Nyugodtan dobd ki a neked nem tetsző felszereléseket az adott egység listájából, elvégre itt arról szól a játék hogy te jól érezd magad.
2. Szerintem érdemes betenni az új csapatokat a normál sereglistákba is. Én például a következő módosításokat hajtottam végre csináltam meg:
- A ravenstern sereghez a nemesi vonalhoz odaraktam a squire mellé a dragon drake-et, míg a kierguard továbbképzésének beállítottam a highlander-t.
- A sarleon sereg nemeseinek is odaadtam a squire at arms egységnek a lovag mellé a lion squire képzésének lehetőségét.
- Az empire knight tovább képezhető guardian knight-á (hosszú a képzési idő szóval nem fognak dominálni így sem), a mortal meg a légiós továbbképzési lehetősége lett. A nemesi légiós gyalogos meg képezhető még shadow marinus-á is nem csak lovaggá.
- A D'Shar seregbe integráltam a jó öreg dhaja archer-t (dervishből vagy lovas dervish-t képez az ember vagy dhaja archer-t), a noble alap változata képezhető dustrider-ré vagy ugye noble cavalry-vá.
- A Fierdsvain sereg megkapta képezhetőnek a valdis huscarl-t (már nem emlékszem pontosan melyik egység továbbképzési lehetőségeként, de a lényeg, hogy ugyanazok egységé amiből amúgy a huscarl képezhető lenne). Így már kétféle lovasság is elérhető nekik. A hölgyemény nemesi vonulatukba meg becsempésztem a lady einherjar-t.
3. Ha rájössz miként lehet, akkor add hozzá a zsoldosok listájához az új rendi egységeket és így meg fognak jelenni a kocsmákban is mint felbérelhető csapatok (én most ennek módját keresem).
4. Az elit egységeknek és rendi egységeknek valamint a nemeseknek adtam pathfinding, tracking, spotting skill értékeket meg némi gyógyítási skill-t is. A vezéreknek emellé lett adva training (gyorsabban képezzék embereiket), jobb gyógyítási és engineer (gyorsabb építkezés és ostrom előkészítés) skill érték. Így kicsit gyorsabban mozognak, picivel gyorsabban magukra találnak a seregek. A spéci, magas szintű egységek szintén kaptak plusz skill értékeket, hogy ne csak a harchoz értsenek már, de képesek elgyenek életben is maradni. Ezek max értéke általában a vonatkozó tulajdonság (INT) értékének megfelelően alakul. A neves NPC-k közül így a királyok a legjobbak a sereget segítő skill-ek terén, őket szorosan követik a neves seregek vezérei, majd a legmagasabb szintű egységek (hero/heroine adventurer, gladiator, assassin, blademaster, berserker), utánuk jönnek a városok urai és végül a rendi egységek akikenek érdemes kiemelni az előnyeit (így például engineer skill-je az ebony gauntlets csapatnak lesz a legmagasabb, a radiant cross a gyógyításban lesz a legjobb, a ranger csapatok a pathfinding és tracking skill-ek terén jeleskednek). -
uwu410 #10870 Én most egész jól elhaladtam a Pendor mod 3.51-es változatával, de a tapasztalataim lehangolóak.
Az új küldetések és lehetőségek nagyon megdobták volna a játékot, de összességében mégis úgy érzem ez az első változata ennek a modnak ami rosszabb lett mint az előző.
A jól kidolgozott egységes népek össze lettek barmolva, az új cuccok sok esetben egyáltalán nem illenek bele a már kidolgozott seregek felszerelései közé, meggondoltaban kellett volna bedobálni a más modokból nyúlt modelleket.
Néhány egység is el van rontva, de alaposan. A Windrider lovasíjász nem kapja meg az íját, csak minden negyedik katona, így tök értelmetlenné válik egy teljes lovagrend, és ezen troop editorral se lehet segíteni.
Azt már meg se érdemes említeni, hogy az új lovuk, ami egyébként ésszerűen let volna javítva, úgy néz ki mint egy hányás, alig hasonlít lóra.
Ez eddig mind szubjektív vélemény volt, ettől még nem lenne kifejezetten szar. De sajnos - gondolom a sok bedobált új ízléstelen cucc miatt- a nagyobb csaták úgy szaggatnak, hogy szinte játszhatatlan az egész. Olyan mint a 3.4-es széria előtt mikor időnként újra kellett indítani, csak most nem lehet rajta segíteni sehogy, mert alapból ilyen. -
Hunor1 #10869 Köszi a válaszokat! -
uwu410 #10868 A florisban egyébként nem kell foglalkozni a rablókkal, túl nagy csapatba mászkálnak, nehéz őket legyőzni az elején.
Miközbe lovagi tornákra jártam, nem igazán hatott meg hogy néha ki kell őket kerülni. Persze ha találtam egy gyengébb csapatot, nem hagytam ki a bunyót, de ilyenből nem sok van. -
uwu410 #10867 Igazából azt csinálsz amit akarsz.
Én spórolásból, meg mert amúgy is tök felesleges, nem szoktam katonákat felvenni még akkor se ha már megtehetem.
Jó sokáig szoktam barangolni a hősökkel, és csinálom a dolgom. Fejlődni kell meg pénzt keresni, más munka nincs az elején, ahhoz meg nem hogy nem kell sereg, hanem egyenesen hátráltat. (elviszik az XP-t meg a pénzt)
Csak akkor kezdek sereget építeni, ha hódítani akarok, akkor viszont nagyon megválogatom milyen katonákat veszek fel, és maximálisra töltöm a létszámot. -
Zero 7th #10866 Ha egyedül vagy, nincs az a rabló, ami utolér. Még hősökkel együtt sem, főleg, hogy akkor már lesz skill is a sebességre pluszban. -
Hunor1 #10865 Hmm. OK. köszi hogy segítesz. Tehát akkor egyelőre karakter gyúrás a lényeg. De azért kisérőket illetve 30-40 embert tartani csak kell nem? Amiatt ha rablókba botlana az ember nem? -
uwu410 #10864 Olyan eddig is volt, azért nem jár semmi. Kaphatsz földet, ami néha még a sereged zsoldját se termeli ki.
Nincs ám sok értelme hűbéresnek állni, csatákba beállni anélkül is tudsz hogy bárki mellé elszegődnél. A zsákmányból is ugyanúgy részesülsz szabadúszóként.
Sereget tartani meg ilyesmin töprengeni akkor szokás ha már megvetted az összes céhet, és van rendes jövedelmed, meg fejlett karaktered. -
Hunor1 #10863 köszi, olyan nincs hogy a csapatommal leszek hűbéres, és úgy állok be? akkor is kapok zsoldot? -
uwu410 #10862 Hát parasztként azért még egy seregbe se jó harcolni.
Előbb nem árt legalább fél órát arénázni, meg a trainingfielden meglépni az első szinteket, és végigcsinálni merchanos küldiket.
5-6 szint megvan két óra alatt, aztán menj zsoldosnak.
Mondjuk lehet hogy az még mindíg paraszt szint:) -
uwu410 #10861 Egyébként elit katonák szintjére csak elméletileg lehet eljutni, igazából szerintem senkinek nincs ahhoz türelme. Amiket itt írtam ahoz el kéne érni a 40. szintet zsoldosként ami kicsit sok idő:) -
Hunor1 #10860 OK. Akkor kezdek egy újat. Tehát akkor első napon menjek a királyhoz és jelentkezzek? És akkor beosztanak egy csapatba? Velük kell akkor lovagolnom egyedül követve őket? -
uwu410 #10859 A zsoldosság az más.
Ott nincs csapatod, az a játék legelejáre van kitalálva.
Csak te vagy, és visznek.
Ha szintet lépsz, választhatsz milyen katona szeretnél lenni.
Felfejlődhetsz Swadiai lovagnak, vagy Mangudai lovasíjásznak is.
A felszerelést nem tarthatod meg végleg, ha leszerelsz vissza illik adni. Persze le is lehet nyúlni, de akkor útálni fognak.
A zsoldosság kezdésnek van, mielőtt még hősöket, vagy sereget gyűjtenél!
Mindenképp próbáld ki ha azzal a moddal nyomod! -
Hunor1 #10858 Köszi! Akkor tehát az eddigi "praktikák" ebben a módban nem jók! Tehát akkor menjek a királyhoz és álljak be 3 hónapra zsoldosnak? A felszerelést gondolom csak én kapom, de nem a kis csapatom ugye? -
uwu410 #10857 Feleslegesen rongálod a viszonyod a falvakkal, és feleslegesen gyalázod porba a becsületedet:)
Pénzt szerezni abban a modban leghatékonyabban lovagi tornával lehet.
Olyanra állítod a feltételeket amilyenre akarod. Lehet kisebb kockázattal könnyebb tornát, és nagyobb kockázattal nehezebbet is belőni.
Még csak keresni se kell a tornákat mert meghívnak. Persze nem árt előtte rágyúrni a bunyóra az arénában, meg bemelegíteni pár küldetéssel.
A másik nagyon ajánlott lehetőség hogy beállsz zsoldosnak.
Ez az egyik legnagyobb újítása a modnak, és az egyik legjobb is.
Kapsz zsoldot, meg felszerelést, és fejlődhetsz a csatákban. Ráadásul közben is lehet lovagitornázni, kapsz szabadságot, amikor azt csinálsz amit akarsz.
Ha összeszedted magad pénzügyileg, be lehet fektetni céhekbe (minden városba kell vanni egyet), vagy bérelhetsz földet a városokban ami pénzt hoz (ezt meg egy városba érdemes csinálni, de ott jó sokat kell venni). Ha idáig eljutsz, onnantól kezdve csak gyűlni fog a pénz folyamatosan. -
Hunor1 #10856 Hali. Sorry ha láma kérdésem van de nem sokat gyűrtem még. Szóval feltettem a Florist.
Kérdésem gazdasági, illetve hogyan tudok jó bevételre szert tenni az elején? 16. napon tartok még csak. Az a gondom hogy ebben a módban ha kifosztok egy falut akkor csak 1-2 árút tudok a parasztoktól szerezni+néhány marhát( amiket leölök)A kezdő küldik alig hoznak pénzt. Azt a néhány banditát akiket leölök azoknak meg szegényes a felszerelése. Gondolom kereskedni kéne de a városokban össze vissza vannak az árúk, nem jön le hogy hol van olcsó( és sok) termék amit máshól jó áron megvennének.
Szóval ha valaki tudna valamilyen linket ahol lehetne ilyen kereskedős tippeket olvasni akkor az nagyon jó lenne! KÖSZI ! -
huiner #10855 A pingem 300 körül volt az öve 40-50. De más szerveren meg nekem is 40-50 körül mozog. -
Net nem számít.
Másolt vagy eredeti? Honnan tudod,h nem csalt?:D