12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
uwu410 #11013 Az én lordjaim java is 500+ sereggel mászkálnak mindenféle tuningolás nélkül.
Meg vannak olyan lordok akikhez soha egy büdös szót se szóltam, és 100 fős sereggel az én királyságom mellet harcolnak, ezt mondjuk nem tudom mire vélni, ilyet korábban nem láttam.
A városőrség meg nálam általában 50 gyalogos, de most könnyen képezhető gyalogság híján jellemzően armored longbowmenek. Régebben Pendor kultúrával Pendor gyalogság volt erre alkalmazva. Ennyi őrség bőven elég, tök felesleges telerakni katonával. 50 ember fenntartását meg bőven túltermeli egy város.
400 fős RoCC fősereg mellet is 15ezer a profit, és ez még nőni fog jelentősen. 950 nemest tudnék felvenni, mondjuk én már a 700-napon is túl vagyok.
A tornából ugyanannyi pénz jön mint az elején, csak ha nyersz valahol, vagy 2 hónap kell nekik mire elfelejtik hogy elvertél mindenkit, ha kivárod ugyanúgy 20 ropit fogsz kapni.
Én 2 havonta tartok turnamentes körutazást az országomban. 5000-ért az összes városomban rendezek magamnak tornát, és mindenhol 20 ropi a nyeremény. Egy-egy iylen körutazás elég jól hoz a konyhára (150 ropi kb. 60 naponként), ez is a sok saját város egyik előnye. A renown és a honor is jön emiatt iszonyatosan.
Supply-ból is sokat lehet venni a sok város miatt. A főbárosomba betáraztam egy ládányit, asszem az ellátmánnyal soha többet nem lesz gond. -
SaGa Jr #11012 vegytek:
A procid (már ha e5200-asod van ami az aláírásodban szerepel) lehet, hogy nem fogja díjazni a 200 fölötti létszámot, de 300-nál szinte biztosan beadja a kulcsot.
Ha csak a csaták hossza a gond (túl sok forduló) akkor a TweakMB programmal sok egyéb beállítás mellett, meg tudod növelni a csatánkénti erősítések (reinforcements) számát és így egy fordulóban jóval több ellenféllel leszámolhatsz (kevesebb fordulóval letudható egy nagyobb csata is).
Mind a TweakMB mind pedig a Battle sizer (nézd meg hogy Warband vagy sima M&B variánsú mert a kettő nem kompatibilis egymással) program megtalálható a mbrepository oldalon és le is tölthető onnét.
uwu410:
Jelenlegi birodalmamban én csak Sarleon és két faluja felett uralkodom (és húztam maximumra). A leghosszabb ideig Janos volt megtartva (2 hónap) de aztán azt is leadtam (a helyőrség fenntartását fizesse más, annyira meg nem volt kigyúrva a hely, hogy jelentősen többet tejeljen mint amibe az ott tartózkodó 400 fős kontinges került).
Az összes többi terület (az egykori Sarleon királyság és Empire) ki van osztva a lordjaimnak (egy empire és két sarleon lord átállítva, mellettük Boadice, Donavan, Lethaldrian a lordjaim, mindenkinek 1 város és számtalan vár meg falu van az uralma alatt, mindegyikük 500 körüli létszámú rettentő erős hadakkal mászkál).
De elfoglalás után a kiképzés miatt és kb 2-3 hétig minden vár nálam volt (falvak is), csak utána lettek kiosztva az alattvalóimnak. Ezzel jó sok nemesem összegyűlt és néhány potya lovagot is kaptam, mégsem kell fenntartanom semmit huzamosabb ideig.
Plusz ezzel a módszerrel majd minden falumból legalább 1 járőr garantáltan ki lett küldve és mellettük nagy számban kóricálnak a lovagi járőrök is (mostanság az eventide járőreim általában 10+ lovagból és 16-20 közötti számú eventide ghilman-ból állnak, szóval elég könnyedén elkenik a száját 3-4-szeres túlerőnek is).
Jelenleg (400. naphoz közeledvén) kicsivel 200 fölött van az összes lovagom száma (ebből 90 eventide, 30 RoCC és 100 silvermist), a saját városomat (az előbb említetteken túl) védi 300 ember (150 pendor armored archer és 150 pendor man at arms), meg felvételre vár 150+ nemes (nincs rájuk szükség így szépen gyűlnek).
A havi kiadásaim így, a két faluval és egy várossal a fent említett seregek mellett 25K (35K lenne ha mindenkit kivennék), a bevétel meg még így is 37K ha nem gurul a szekér vagy 44K ha jól hoznak a konyhára a céhek.
A lovagi tornákból pénzt már nem nagyon tudok generálni (túl vagyok az 50 megnyert tornán és minden városban legalább 3 tornát nyertem már, így a fogadáskor nagyon rosszak a pénznyerési mutatóim), max a noldor tornákon (7 lett letudva eddig, szóval említésre méltó pénznyerésre a fogadásokból nem számíthatok itt sem) és ott is inkább csak a tárgynyeremény miatt.
A fő bevételi forrás így a ransom-ra helyeződött háborúk idején. -
uwu410 #11011 Battle sizer mod kell hozzá. -
vegytek #11010 én az alap játékkal tolom. be lehet állítani, h csatákban 150-nél többen legyenek egyszerre a pályán? (menüből csak ennyit enged max) -
uwu410 #11009 Basszu le kéne mér szokni erről a sok egyébként-ről, egyébként XD -
uwu410 #11008 Na én meg se próbáltam ilyet ezelőtt. Egész biztos így volt? Mert lehet ám hogy feltűnt volna, hogy másféle rendet is tudok alakítani mint a Falkon, a Radiant Cross, meg ilyesmi.
De igazából mindegy már, ezentúl mindig így fogok játszani.
Egyébként a városokat sose adtam ki a kezemből, csak a falvakat és a várakat osztottam szét. Régebben amelyik városba nem volt rend, oda alapítottam valamit. Tetszett hogy mindenhol valami különleges őrség gyülekezik, rablókon próbálgattam őket, a seregemet recruit-ok képzéséből töltöttem fel, igazából olcsóbb és gyorsabb, mint mint rendeket alapítgatni, csak ez most nagyon megtetszett.
Egyébként én szoktam találni Neterworld Chargert a piacon. Ebbe a játékomba is volt vagy három, spiretedet is láttam már, heeavy-t meg többször is.
De nem szoktam megvenni, hősök alá úgyse gyűlik össze annyi hogy mutatós legyen, 2-3 darabot keveslek. Magamnak meg jobban szeretem a gyors lovat.
A dark silver warhorse szerintem jobb mint ahogy kinéz:)
Egyébként a foreign two handed sword iszonyú ronda lett ahogy az inventory-ba látszik, de a ha odaadod valakinek másképp néz ki ahogy a karakteren látszik.
Még nem vettem kézbe, kicsit elfeledkeztem róla. Az egyik ládába el van téve egy, ki is kéne próbálni, mert kivonva még nem láttam.
A rúnás fegverek közül a kétkezes ruby runed kardot szeretem, nagyon jó vele csapkodni a hossza miatt, és lóhátról 500-at is sebeztem már vele. Mondjuk lehet hogy nem csoda ha a legerősebb fegyver a kedvencem:)
A noldor lord íját még sose láttam, le se spawnolt a szemét a legutóbbi játékomban, régebben meg nem volt olyan egyszerű megszerezni a fegyverét.
Sisakból nemigazán találtam kedvemre valót még. A királyi koronás sisakot nyúzom jobb híján. A hőseimnek Opened Barclay Helmet van, könnyű beszerezni belőle 11 db-ot, és eléggé lovagos, jól megy a plate armorokhoz. A zárt sisakok közt nincs olyan ami igazán tetszik. -
SaGa Jr #11007 Igazából ez sem új opció.
Régebben is megvolt ez a lehetőség, hogy ha már birtokoltad az adott rendet ami nem igényelt egyéb extrát, akkor onnantól bárhová felhúzhattad.
Nem próbáltam ki ugyan minden variációban, de RoCC, Order of the Dragon, Immortals és Windraider esetében működött az, hogy más helyeken is felhúztad miután az alap központjukat megkaparintottad.
Eddig egyetlen játékomban sem volt olyan, hogy egy rendet ami tetszett csak egy helyen húztam fel, hanem ahol csak lehetett mindenhová felépítettem.
A vegyesen alapítás hátránya volt (már nem az), hogy úgy nehéz összekaparni a 100-as viszonyt. Rá kell állni egy vagy két rendre azt mindenhová azt építeni. Nem csak általad uralt városokba, hanem minden várba is amit megszerzel (mielőtt lepasszolnád építs fel egy rendet oda is). Plusz régebben nem volt ez a lerombolom majd újra felhúzom és megint kapok viszony javulást. Akkoriban új helyen kellett felhúzni egy rendet, hogy adja a viszony bonuszt.
A felszerelésekkel kapcsolatban hasonlóan gondolkodom én is. Azt használom ami tetszik és nem azt ami tápos, viszont ha a kettő együtt összejön akkor nagy az öröm. Ezért például nem szaladgál senki nálam noldor páncélban.
A könnyebb vértek közül a dark mail hauberk nagy kedvenc (egyszerű fekete vért, aprócska, alig látható ezüstös szegecsekkel, a legjobb pendor regulárisok vértje, tehát a pendor man at arms, armored archer és a mounted man at arms-on van ilyen). Új alternatívaként megjelent a kedvenceim listáján a pendor lamellar armor és az új silvermist plate armor. Közepesen nehezek, elég jól védenek de ami fontosabb, hogy nagyon jól néznek ki. :)
A nehezebbek listáját nálam a ritkán kapható full plate vezeti, aminek van egy nagyon jó hangulata (talán a legnehezebb páncél a maga 35-ös tömegével és bőven van jobb védelmű páncél is, ám semmi nem hozza jobban a lovagi hangulatot mint ez a vért) egyszerű kinézete mellé. Imádom a silver ornate plated armor-t (gyönyörű a díszítése, bár ez sem egy éllovas a védelem terén) is ráhúzni a lovagjaimra.
Csajoknak egyértelműen a Falcon/Stag/Unicorn plate armor a "must have" kategória a nehéz variánsokból. Piszok jól mutat rajtuk.
Lovakból nagyon tetszik a dark silver warhorse (sokáig ez volt minden lovasom alatt) meg úgy általában a feketék, de az empire guardian knight-ok silver stallion lovacskája is bejön.
Azonban örök favorit marad a vörös szemei és fekete-zöld díszei miatt a netherworld charger és a szarvai meg hatalmas méretei miatt nagyon bejön a démoni hátas is, csak venni ilyet nem lehet, csupán mocsok nagy mázlival csatában szerválni. Az már csak hab a tortán, hogy ez a két paci a legszívósabb, legnehezebben kiüthető típus. Ám amíg nincsenek, addig az egyéb, fekete lovacskák a favoritok.
Fegyverekből meg imádom a military hammer (blunt), iron war axe (cut sebzés de bontja a pajzsot), long hafted spiked mace (blunt polearm) és iron staff eszközöket (egyik sem kategóriájuk csúcsa semmiben és mégis ezeket imádom).
Kardból már jó ideje a prímet a Havathang vezeti (egyszerűen gyönyörű az a fegyver), de sajna ennek megszerzéséhez le kell zúzni az egyik noldor lordot, így nem egy könnyen megszerezhető fegyver ráadásul nem is lehet hamar beszerezni.
Ennek hiányában marad a foreign two handed sword, a singalian death sabre és a rune bastard sword. Illetve ha sikerül kirugdalni a kígyósokból, akkor a flame bladed sword is nagyon szép és kitűnően használható másfél kezes vágó szerszám.
Távolsági fegyverekből kisegítőnek a war dart lett az imádat tárgya (jelenlegi fegyverzetem a Havathang, 1 csomag war dart, egy ancient engraved shield és egy long hafted spiked mace), míg íjnak maradt a jó öreg noldor bow amit nem nehéz szerezni. Ha nagyon nem bírok magammal és mindenáron runed cuccokat akarok akkor a sapphire rune bow az természetesen nagy kedvenc marad, ám igazából ennek helyét átvette az egyik noldor lord által viselt és tőle szerezhető íj, ami messze a legszebb az íjak között (van nála erősebb és gyorsabb is a runed cuccok között). Persze a D'shar kán saját íja is egy príma eszköz csak csúnya.
Kalapból a strange steel sallet, az adventurer heume, no meg a fiersdvain jarl helm a kedvenc (természetesen egyik sem tömegcikk). Utóbbi csak a kinézete miatt, az előbbiek meg a kinézet és amiatt, hogy testre is adnak némi védelmet. Ha nem lenne olyan otromba kinézete, akkor szerintem a mercenary helm is favorit lenne nálam, így viszont csak ideiglenesen van a kíséretemül szolgáló companion csapat tagjainál, míg jobbat nem találok. Ha kapok, akkor a lordjaimnak (már a companion-ból lett lordjaimnak) lecserélem a fentieket Pendor king helmet-re (koronás sapi ami jobb mint a crowned helm). Nagyon jól kiemeli őket a tömegből. -
uwu410 #11006 Az én hőseim alatt Burgungy Warhorse van. Nem azért mert az annyira jó, csak azért mert jól néz ki.
Lethaldiran az kivétel, mert neki sikerült össze lovagitornáznom egy olyan felszerelést ami Noldor Tillight Knigh-okon van. Ugyanolyan páncélja és lova van mint nekem, csak az övé alap szintű. -
uwu410 #11005 Egyébként eddig azt csináltam hogy mindenféle rendeket alapítgattam, csak mert fun.
Olyan sose volt, hogy 100-volt a viszonyom, és ezzel együtt minden városba ugyanolyan egység spawnolt. Így nagyon sok össze tud gyűlni. -
uwu410 #11004 Az benne az új hogy az eddig helyhez kötött rendeket máshol os fel lehet húzni, és általában azok a táposak. -
SaGa Jr #11003 Igazából a tömeges rend spawn és előnyei eddig is így volt (tehát kaptál viszony javulást minden megépített rend után bár nem 10 pontot hanem kevesebbet ami lassacskán jött fel 10-re) már a 3.1-től fölfelé, mindössze ami új, hogy vannak segédcsapatok is és meg lett növelve a járőrbe küldött lovagok száma is.
A morál befolyásolta nagyobb létszámú ingyen egység is így volt már régóta. Tudom mert elég régóta játszom azt, hogy az "ingyen" rendeket (amikhez nem kell gem) minden általam elfoglalt várban és városban felhúzom, függetlenül attól, hogy aztán megtartom majd vagy sem az adott helyet magamnak. Az adott hely védelmében jelentős pluszt adnak ezek a kis extrában épített rendek.
Kellő számú felépített és saját kézben lévő rend után valóban nem lesz szükség toborzásra a háborúskodáshoz, csak az alap létszámú helyőrség kiállításához (én legalábbis mindig mindenhová beállítok egy kisebb-nagyobb helyőrséget).
Pendor vonalon nagyon jók a Falcon és Eventide lovagrendek (mindkettőhöz kell egy bizonyos karakter jelenléte a seregben, plusz Eventide esetében még a viszonyt is fel kell tornászni nulla közelébe) és meglepően jól muzsikálnak a gyógyító lovagok (leginkább a piszok erős számszeríjász segédcsapatuk miatt). Ezen rendek egyike sem igényel kavics felhasználást, csak pénzt és pár aprócska feltételt amik ha adottak, akkor príma tömeggyilkos haderő lesz belőlük.
Noha én továbbra is nagyon kedvelem a silvermist csapatokat, így nem sajnálok oda is beáldozni egy-két kavicsot az új rendek miatt.
A griffon rend jó volna a buzogányai miatt, csak sajna kavicsigényes és mindössze 50% eséllyel fogják a lovagok a buzogányt használni. A fennmaradó egyéb esetekben a morningstar és a kopja lesz a fő fegyverük.
Eyegrim papa seregét meg az imént vertem le negyedszerre. Most laza 1200 fővel jelent meg a drága. Mondjuk sokat nem tudott kezdeni a pusztító silvermist ranger/grey archer + eventide knight kombómmal ami szitává lőtte az egész brigádot némi kis irányítás segítségével (a lovagok voltak a terelők akik az íjászoktól elcsalták az ellent így azok géppuska sortűzhöz hasonlatos módon lekaszálták a gaz ellenséget). Viszont sikerült szerválnom 4 démoni pacit a seregtől. Brutálisan jól mutatnak ezek a patások, piszok szívósak és nem mondanám lassúnak sem őket (a warhorse típusoknál kicsit gyorsabbak de a hunter variánsok sebességét nem érik el). Ugyan a négyből 3 az lame, de azt az egy hetet kibírják az inventory-ban míg felgyógyulnak normál állapotúvá. Utána mennek a kedvenc lovas hőseim alá. -
uwu410 #11002 Pendor legújabb változatában ez a tömeges lovagrendépítés nagyon hatékony dolog. Csak olyan rendet kell választani, ami szerte a birodalomban könnyen felhúzható, és nem kell hozzá gem vagy ilyesmi.
Jelenleg 9 városom van, a 700-adik nap környékén járok, és kb 100 lovagot képeztem ki, mégis 400-nál több lovagrendi lovagom van, annak ellenére hogy nem keveset elhasználtam már. Minden városban alapítottam rendet, és 100-as viszony mellet jelentős menyiség spawnol beléjük. A segédcsapatokat lordoknak, és őrjáratoknak ajándékozom, toborzással, kiképzéssel egyáltalán nem kell foglalkozni soha többet. -
uwu410 #11001 Ezzel a sereggel nekem nem volt ilyen gyógyulós tapasztalatom, fogalmam sincs mennyire lassan regenerálódik. Őt valahogy mindig egy huzamba verjük agyon.
Az eleje necces a seregnek, de igazából a karakteremnek ezek pont ideális ellenfelek. A lovasaikat is könnyű lőni, nagy részüknél nincs pajzs, a berserkerek meg a legideálisabb célpontok, jó sokat lehet rajtuk fejlődni.
Wolfbode a kedvenc ellenségem, rengeteg XP, sok renown, és annak ellenére hogy milyen keménynek tűnik, elég könnyű elbánni vele.
Az tény hogy ha hibázik az ember, és a berserkerek eljutnak a seregig, nagy darálást rendeznek, de a sokadik végigjátszás után ez nem hinném hogy megtörténik. -
uwu410 #11000 Egyébként ha beszállsz a csatába Wolfbode is biztos hogy megsérül.
Ha lemegy az első kör, nem marad talpon senki, persze csak akkor ha győztök. -
uwu410 #10999 Na ne sértegess már ilyen easy beállítások feltételezésével!
Szinte biztos nem így van, maximális nehézségen játszok, és a 20% eddig bevált.
Az mondjuk igaz, hogy általában otthagyom őket, és mire visszaérek jól fel szokott menni az életerő, és csak azt a szabályt követem hogy ha véletlenül összefutunk 20 alatt nem támadok. Tény hogy nem sikerült pont húszon találkozni még senkivel, ez csak egy ökölszabály ami eddig bevált.
Egyébként meg taleworlds-on olvastam hogy tizenvalahány százalék, innen vettem a 20-as biztonságosnak bizonyult módszert... -
SaGa Jr #10998 A 20% csak easy campaign és combat AI mellett igaz. Egyébként minimum 30% kell, mert ez alatt nem jelenik meg a harctéren, így nem elfogható. Az easy nehézségi beállítások ezt jócskán módosítják és nagyon megkönnyítik a célpontok elfogását.
Wolfbode meg szerencsére nem az a könnyen leverhető csóka, így többnyire nem nagyon lesz elpicsázva őkelme a hatalmas démon paripáján. Viszont ha egyszer leverték akkor mocskos lassan gyógyul fel, mert az egész seregében senkinek nincs gyógyító képessége.
A megállítós trükknél meg hosszabban is lehet nyomni azt a space-t (idő pörgetése), nem kell aggódni és csak egy pillanatig nyomva tartani. Bármikor utána lehet menni és ismét dumálni bárkivel, így késleltetve a haladását. Ráadásul jobb is kivárni míg elindul mint gyorsan megint beszélni vele, mert van hogy ha túl rövid idő telt el akkor az újabb dumálás miatt azonnal elindul. Míg ha teljesen kivárásra kerül a megállás és újraindulás akkor bizony hosszabban is leállítható a célpont. Ezt a taktikát egyébként csak javallani tudom én is, mert mindig bejön.
-
uwu410 #10997 Nagyon macerás, de megoldható hogy összecsapjon a két sereg, és beszállhass a csatába. Ha jól jön ki a lépés még gem is lehet belőle.
Lehet olyat csinálni hogy az erősebb Wolfbode-féle sereget csalogatod a gyengébb Noldorok felé. Ha közel érsz, odaszaladsz a Noldorokhoz és beszélsz velük. A space rövid idejű lenyomása után, ismét beszélsz velük, közbe eltelik egy kis idő, ami a második beszélgetés után azt eredményezi, hogy a Noldor sereg állva marad, de mindig csak annyi időre amíg megnyomod a space-t, közben Wolfbode közelíteni fog. Figyelni kell rá, hogy a nagy sereg kit követ. Ha téged, akkor el kell szaladni egy kicsit amíg azt nem írja hogy a nagy sereg a Noldorokat követi, utána ismét meg kell állítgatni a Noldorokat míg oda nem ér a nagy sereg.
Ha már zajlik a csata, be kell szállni segíteni, és addig gyengíteni Wolfbode-ékat, amíg kezelhető méretűvé nem válik a seregük.
Ezután magára kell hagyni őket, hogy vesszenek a Noldorok.
Az eredmény egy kisebb Wolfbode-féle sereg lesz, amit le lehet verni.
De figyelni kell rá hogy mielőtt újra megtámadod, az életereje feljebb menjen úgy legalább 20% környékére, hogy elfogható legyen.
-
SaGa Jr #10996 Ja igen a megsemmisült státusz.
Amennyiben destroyed vagy obliterated van, akkor jó eséllyel már nem lesznek seregek. De ez nem garancia semmire. A pletykák miatt ugyanis nevesített sereg változatok még jöhetnek és akkor az adott mini faction státusza is változni fog.
A destroyed/obliterated (ez utóbbi a durvább) az adott faction spawn rátáját veszi nagyon de nagyon vissza. Ezeknél már nem igazán lesznek kicsi járőrök sem hetekig vagy akár hónapokig, ezek jelenléte meg szükséges hogy sima sereg spawn-oljon.
Ugyanakkor minél tovább húzódik a játék, annál jobban regenerálódnak a kis frakciók és egy idő után minden figyelmeztetés nélkül javulni fog a státuszuk/erősödnek valamelyest. Kb 2 hónap kell ahhoz hogy obliterated-ből feljöjjön destroyed-be, újabb 2 hónap míg onnan fading-be kerül egy frakció. Innentől már megjelennek ismét a kis csapatok és ha hagyod erősödni akkor akár még sereg is jöhet amit leverve ismét lezúzod őket, visszaküldve a bandát a destroyed/obliterated állapotba. Szóval ne szabad nagyon cseszegetni az aprólékokat ha állapotromlást akarsz előidézni frakció szinten és nem akarsz hónapokig tartó üresjáratokat amik elodázzák a győzelmedet mert nem jelennek meg seregek és így nem tudod lezúzni az adott mini frakciót. -
SaGa Jr #10995 A sárkányos cucc az a sárkány könny, más néven qualis gem. Egy beáldozásával megnyithatod a boltját (szívfájdítónak jó, mert több százezres nagyságrendben sorakoznak ott a cuccok az árak tekintetében), illetve vehetsz tőle noldor troop-ot minden egyes alkalommal 1 qualis gem-ért, de mindig más van a kínálatban. Erre nem szabad áldozni. A bolt megnyitásához nullás viszony kell.
Attól függően milyen nehézségű a campaign AI, 12-15-20-as viszony kell ahhoz, hogy megkapd a Quigfein-től a spéci quest-et, amit teljesítve majd bejuthatsz a noldor városba is (lehet vásárolni, több katonát toborozni de még mindig gem-ért és itt van a legjobb trainer bár a legnehezebb is itt nyerni, meg minden hónap elején van torna hatalmas nyereménnyel).
Viszony javításának leggyorsabb módja ha levered egy csapatukat és foglyul ejted a katonákat. Akikkel aztán csata után beszélsz (bemész a personal menübe és ott a prisoner menüben kiválasztod a noldor bakát és beszélsz vele) és elengeded. Ekkor kapsz honor pontot és javul 1 ponttal a viszony is velük. A másik út az a lassú, kísérgetés és együtt harcolás. Egyébként én nem a nagy sereget követném, hanem keresnék egy kisebb járőrcsapatot a noldorokból (mindig van ha már egy lordjuk kinn van szabadon) és őket pesztrálnám vagy ha meggyengültek akkor betámadnám őket (ez viszonyromlást hoz, de ha van elég kalapácsos egységed akkor úgyis lesz elegendő rabod akiket elengedve pozitívba billen a mérleg).
A nagy seregek meg ne zavarjanak. Attól mert 1700-an vannak, attól még nem biztos hogy az 1700 über katona. Esélyes hogy nagy részük sima menekült meg paraszt, illetve alacsony kategóriájú katona. Ezek lényegében olyanok mint ha nem is léteznének, mert nem okoznak károkat. Az 1700 fős sereg meg semmi. Wolfbode-ot én is tegnap nyomtam le egyedül, 250 fős sereggel (tápolt eventide és ranger of clarrion call lovagokkal meg 11 companion segedelmével), nálam is hasonló volt a létszám de majd mindenki mistmountain rosszfiú volt, mert a hegyi rabló bizony volt olyan kedves és az ostromlásomra induló ravenstern lordok egy kontingensét kapta el akik tele voltak mistmountain foglyokkal és pár jatu rabbal.
Lecsaltam a folyópartra a seregét és ott ütköztünk meg (ilyenkor nagy eséllyel a terepen is lesznek folyók amik lassítják az ellent és lehet taktikázni vele). Az első kör húzós volt a nyolcszoros túlerő miatt de azt túlélve már jobb lett a helyzet. Az első kör után a túlerő aránya drasztikusan leesett, így nekem is több katonám harcolt már egy fordulóban és onnantól sétagalopp volt az egész. A tömeget úgyis warrior de még inkább bandit adja, ők meg már a pendor mounted man at arms közepes lovasságnak sem ellenfelei. A berzerkereket és wolfbode kiválasztottjait (berza csak lovon) kellett kicsit kicsipkézni, onnantól nem volt gond a nagy létszámú haddal sem.
Szóval ne aggódj, a létszám még nem jelent sokat. A minőség az sokkal többet számít. Emellett ráérsz foglalkozni a rosszarcúval ha majd jobban megerősödsz.
Az íjat meg mindig ugyanaz az istenség adja és azért, hogy az segítsen miközben leszámolsz Wolfbode-dal. De csak akkor kapod meg, ha közel vagy ahhoz a helyszínhez ahol és amikor megjelenik. Ha messze vagy akkor nem lesz íj.
A távharcászat meg kell a játékba. Ha nem fő profilnak szánod akkor kiválóak erre a dobóeszközök. Egy csomag elfér bárkinél és sorsdöntő tud lenni közepes távon.
A skill pontokból meg sosem lesz elég de ez nem baj, mert nem az a cél hogy mindenben jó legyen a karaktered. Ezért kell felvenni társakat és velük bandázni. Majd ők kiegészítik a karaktered. -
davidbog #10994 A noldoros dolog megoldódott. Quigfein nem azt mondja, hogy rossz a viszony, hanem valami sárkányos cuccot kér, ami nincs nálam. Gondolom a gem lesz az.
Viszont győzelmi feltételekben a kis nemzeteknél, a jatuknál az van, hogy megsemmisült. Ez azt jelenti, hogy többé nem is fognak megjelenni jatu seregek? -
davidbog #10993 Köszönöm a válaszokat, sokat segítenek. Ezért aztán most is és bizonyára később is lesznek még kérdéseim. :)
Folytattam a játékot. Sikerült szereznem több gemet is. Zsoldos seregektől, mert hamarabb rájöttem mint írtátok, hogy nem kell félni a királytól, nem lesz ott a csatában. 4-5 csapatot sikerül leverni.
Tényleg intelligenciára kellett pakolni. Még így is kevés a skill pont. De most már végre 200 fős seregem is lehet. Nagy esélyem van a zsoldos csapatok ellen és az ostrom se esélytelen.
Viszont Wolfbode serege nagy problémát jelenthet mindenkinek. Levert egy jatu sereget, aminél volt 900 fogoly, úgyhogy most több mint 1700 fős a mistmountain sereg. Ezt le lehet valahogy győzni? Ezt megtámadni szerintem már senki nem fogja. A királyságoknak is csak 1300-1500 fős egyesített serege van a marshall vezetése alatt. Egy 600-700 fős noldor sereg + az én 200 fős csapatom szerintem lerendezné. Csak a noldor sereg biztos nem támadja be (a mistmountain meg nem éri utol a noldort), ha meg én támadom meg a noldor nem fog hozzám csatlakozni.
Kétszer volt szerencsém harcolni noldor sereg oldalán. Hát valami undorító milyen nyílzáport tudnak csinálni. Egy 700 fős snake cult seregnek esélye nem volt, talán összesen ha 60 embert vesztettünk. :D
A noldorokkal csak úgy lehet javítani a viszonyt, hogy az ő oldalukra állok a csatában? Számszerűsítve hányas viszony kell, hogy Quigfein megnyissa a boltját? Kíváncsi vagyok a cuccaikra, volt egy pár sisak, kard ami tetszett.
Ennél a karakternél maradok a közelharci fegyvereknél. Rájöttem, hogy nagyon béna vagyok íjjal. Majd egy másik karakternél próbálkozok távolsági fegyverekkel, de ennél nem az lesz a fő profil. Persze az egyik isten egy strange rune bow-ot adott, nehogy már legyen belőle valami haszna is a karakteremnek. :)
A képen világoszöld számokra gondoltam. -
Illetve erre tudom a valaszt,vegyem meg ujra olcson.
A kerdesem inkabb az hogy tudom e igazolni valahogy mashogy a gyarto fele hogy megvan az eredeti jatek es megkaphatom e a serialt valahogy ujra? -
Sracok van egy kis gondom.
Ugyes kis baratnom kidobta a serialt tartalmazo lapot.Osszefogta valami ujsagokkal es a szemetben landolt,keson vettem eszre.
6-7ezer korul vettem a jatekot es elegge gaz hogy nem tudom se hasznalni se updatelni,semmi.Van erre valami lehetosegem hogy beszerezzem anelkul hogy ujra kifizessek erte ennyit?Viragbolti verzio nem izgat,azzal szoptam eleget. -
uwu410 #10990 Én csak egyszer próbáltam egy ilyen karaktert, de nem játszottam végig, bajba voltam az ostromoknál.
Vannak helyek ahová az íjászok nem hajlandók lőni semmiképp, az ellenség íjászai meg előszeretettel tanyáznak ott, és egy gerelyesnek esetenként túl messze lehet.
Egy íjásszal az ilyesmi nem probléma, meg úgy általában is gerelyessel kevesebbet lehet ölni, ez az ami engem visszatart ettől a stílustól. -
SaGa Jr #10989 Igaza van, tényleg hatékony és pusztító erő rejtezik a hajítófegyverekben, de jóval több gyakorlást igényel biztos alkalmazásuk, amit megszerezve akár gyalog akár lóról nagyon kellemesen lehet aratni.
Mostanság próbálgatom én is az íj helyett a dárdát (a gyalogos harcmodorra már régebben átálltam és egészen élvezem), illetve a war dart-ot.
Előbbi pusztítóbb és amint ráérez az ember a használatára félelmetes tud lenni. Utóbbi előnye hogy könnyebb, több van belőle, pontosabb és nem nagyon marad le a táposabb hajítódárdák mögött sebzésben (10 ponttal kevesebb ugyan a sebzés a legjobb hajítódárda és a war dart között de ez valahogy mégsem érződik olyan jelentősen mint egy short bow és egy short war bow közötti különbség).
Mindegyik piercing sebzésű, mindegyik sebzésébe beleszámít az erő is (álló helyzetből dobva is mindig sokkal nagyobbat sebzek velük mint amit a power throw és a fegyver sebzése indokolna) meg a lendület is, így bizony nem egyszer sikerült már átélnem olyan helyzetet, mikor egy dobással kikaptam a célpont kezéből egy pajzsot (de sikerült már két war dart-al leszednem netherworld charger-t is szép fejesekkel, illetve 4 dobásból daemonic harger-t ami a netherworld nem beszerezhető táposabb verziója). További előnye a hajító fegyvereknek ,hogy egészen hatékony közelharci eszközök is amik az összetömörült belharcokban is lazán használhatóak maradnak, mikor a rendes méretű fegyverek elakadnak (a balták meg a rövidebb kalapácsok kivételével).
Két csomag hajítócucc, egy jóféle közelharci eszköz (ami pajzs mellett is szuperál) és egy erős pajzs bizony nagyon komoly életben tartó és pusztító kombinációt jelent, de teljesen más fajta hadviselést és gondolkodást igényel mint az íjászat. Másként kell fejleszteni a karaktert is, mert egy közelharcos hajigáló bizony komolyabban épít a fizikumára és így kevésbé tud boldogulni a jól megszokott intelligence alapú support karakternél.
Tömegével használt hajító cuccos hadak pedig nagyon hatékonnyá váltak. Különösen észrevehető ez a D'shar vonalon, ahol késeket csak a legalacsonyabb kategóriás egységek és az assassinok dobálnak, míg a többiek war dart-okkal szórják meg az ellent. A korábban csak idegesítő és zavaró késeket dobáló bladesman csapatok most már olyan hatékonysággal tudják pusztítani a páncélozott egységeket, hogy az már fáj. Még jó hogy a hajító balták nem mind piercing-esek, mert az lenne aztán az igazán kellemetlen. -
uwu410 #10988 Most hogy hogy 1.153-as warbandom van, megnéztem a Floris mod aktuális változatát. Nem sokat változott, de az összes változás pozitív.
Ahogy én csinálom kicsit unalmas a játékmenet, de ez nem a mod hibája, csak szeretem a leghatékonyabb dologgal tölteni az időt. A tornák annyira előnyösek minden más tevékenységgel szemben, hogy szinte kötelező csinálni.
Egyenlőre a hősök felszerelését szedegetem össze, tornáról tornára járok.
Mivel minden paramétere állítható a lovagi tornának, simán be lehet lőni olyan könnyűre hogy egy kezdő karakter is győzhessen.
Ezzel a módszerrel viszont a játék inkább munkává válik.
Leget hogy félre is rakom egy kicist, aztán visszaváltok Pendorra.
-
uwu410 #10987 Egyik haverom gyalogosként pajzzsal, karddal, és két csomag dárdával harcol mindig az összes modban, azt mondja a Pendorban is lehet boldogulni íj nélkül is,
-
uwu410 #10986 Egyébként a könyvvel tuningolt skill mindig zöld. Mindegy hogy van-e szabad pont vagy nincs. -
uwu410 #10985 A király zsoldossseregével kapcsolatban, csak annyit hogy egyáltalán nem kell a királlyal megvívni ha a zsoldosokat támadod, felesleges várig kísérgetni.
Akár melyik sereg kiszedhető a király mellől büntetlenül, csak annyi kell hogy ne legyél azzal a néppel negatív viszonyba. -
SaGa Jr #10984 A démon sereg (egyik a két neves heretic army-ból) vezére (Eyegrim) nem elfogható, mert ha veszít a serege akkor kipurcan (visszatér a démoni világba) mivel ez a flag be van kapcsolva nála. Így innen nem érdemes gem-et várni, mert nem lesz.
A másik nevesített heretic sereg az meg a Three Seers army. Na ez trükkös, mert 3 potenciálisan elfogható vezére van, de ha normál fegyverrel vered le őket akkor kipurcannak. Ha el is akarod fogni őket akkor blunt típusú fegyverrel kellene leverned a hölgyeket (legalább egyet) amit nehezít, hogy nehéz kiszúrni őket a női tömegben és a sereged egységei többnyire nem fogják megválogatni kibe milyen gyilokszerszámmal vernek bele...
Egy másik, démoni beütéssel is rendelkező sereg vezére már más tészta. Az a sereg (Dread legion) azonban snake cult sereg. A vezére egy nő, ő elfogható, azonban ez a legkeményebb sereg. Zombi gyalogság (60+-os erejű minden zombi szóval iszonyat nagyot csapnak és páncél nélkül is szívósak), egy rahedli anaconda knight-al (lazán leiskolázzák még a tápos hero adventurer-eket is a statjaikkal), esetleg pár démoni lovas jellemzi. Nagyon kemény dió, ráadásul foglyokat ejteni is esélytelen az alap egységeik közül mert a vezér kivételével mindenki kipurcanós típus, így mindegy ha blunt fegyverből kapnak kokit, ugyanúgy kipurcannak.
Királyok mellől ne félj kiszedni a neves zsoldosvezéreket. Kísérgessed őket az ha látod, hogy a király már beért a városába de a zsoldos utánfutója még nem, na akkor csapj le a manusra. Ekkor nem kell még a királlyal is megvívnod.
A zöld színű skillek alatt a világoszöld számokat érted? Az annyit tesz, hogy van az inventory-ban valami könyv ami bónuszt ad az adott skill-re (három ilyen van már a native-ban is, meg a pendor modban is). Ha úgy általában kérdezed hogy miért zöld a képen a skill-ek neve akkor a válasz annyi, hogy azért, mert van éppen elkölthető skill pont. Ha nem lenne akkor fekete lenne a szín. -
marcussHUN #10983 kedves hölgyek-urak ,
ma ráakadtam erre a gyöngyszerme, nemtudom hogy kitettétek -e már ide vagy sem de ha valakit érdekel a fire and sword akkor érdemes megnézni:)
jó filmnézést
http://www.youtube.com/watch?v=pY4j5eyulO0&feature=related -
uwu410 #10982 Egyébként igazából azt csinálsz amit akarsz, játszál úgy ahogy jól esik, ha nincs kedved íjászkodni nem muszály, csak szóltam hogy messze az a leg hatékonyabb.
Én mér minden fegyvernemben csináltam karaktert. De egy ideje nem vagyok hajlandó mással játszani, annyira nagy a különbség hatékonyságban. -
uwu410 #10981 Ha a vezér életereje 20% felett van, akkor el lehet fogni.
Azt hiszem a minimum életerő kevesebb (talán 15), de a 20 az már biztos elég.
Addig ne támadd meg amíg 20 alatt van!
Az íjjal ezerszer gyorsabban lehet fejlődni mint bármi mással, nem kell közel menni, aki hatótávon belül van az nagyjából halott. A legnagyobb csatákban is az ellenség ötödét én szoktam leölni, kis csatában az összeset.
Közelharcba megüthetnek, nem biztonságos, és lassan ölsz. Sokat kell mászkálni. Íjjal egy helybe állva is másodpercenként ölhetsz ha olyan a helyzet.
Hiba lenne nem íjász karaktert csinálni ebben a modban. Más modokba nincs ilyen nagy különbség, de itt egyértelműen íjászkodni érdemes.
Persze mással is lehet szerencsétlenkedni, csak lassan fogsz fejlődni.
-
davidbog #10980 Utólag már gondoltam, hogy nem a démonokat kellett volna zaklatni. De mással nem igen találkoztam, amit el is tudtam csalni.
A probléma ezekkel a rabló seregekkel, hogy valamikor a seregük megnyeri a csatát, de a vezérük elesik. Gondolom ilyenkor az van mint a lordoknál, van rá esély, hogy elmenekül. Nálam egyszer ez történhetett a démonok vezérével. Egy sarleoni kisebb sereggel szemben a csatát megnyerték, de a vezérük eltűnt.
Zsoldosokból eddig csak olyat láttam, ami már beállt valamelyik uralkodóhoz. Úgy nem mertem megtámadni.
Fegyverek terén pont az íjakat szoktam hanyagolni. Meg a dobófegyvereket. Külön pontokat kell rá rakni a skilleknél, ha meg lovas íjászt akarok akkor még több pontot. A nagyobb íjakat lovon talán nem is lehet használni. Ezért inkább a számszeríjat részesítem előnyben. De tényleg nagyon erősek az íjak.
A runás fegyverek pop wikin tetszetős darabok, de ennek ellenére nem hoznak annyira lázba. Azt kevés gemet, amit össze tudok szedni kétlem, hogy erre költöm majd. Persze ha lesz felesleges akkor feltétlenül beszerzek egyet.
Az előző karakteremnél egy isten adott egy strange rune bow-ot. Jó volt csak se a saját karakterem, se az aktuális társak közül nem tudta használni senki.
Ha 180-200 fős sereg ideálisabb az ostromhoz akkor még vadászgatok rablókra, fosztogatókra. Még csak 120 napnál járok. Lehet besegítek valamelyik birodalomnak, mert már kettőnek is csak 2 városa van. A D’shar vesztett kettőt az Empire egyet, nem akarom, hogy esetleg ilyen korán leverjék őket.
Kemény karakter. Gondolom jó sokat kellett öldökölni ennyi xp-ért. A zöld színű skillek mit jelentenek? -
uwu410 #10979 Egyébként most ilyen karakterem:
-
uwu410 #10978 Szerintem ne zavarjon ha nincsenek még kiosztva a skillpontok. Ilyen az ha nem spawnol le elég verhető sereg aminek a vezére ad gemet. Engem is rohadtul idegesített, de az idő megoldja ezt a problémát. Mosta 700-adik nap környékén járok, mindenem megvan, a karakterem nemigen lehetne jobban kihajtva, és a nem lespawnoló seregek emléke megszépül a játék végére:) Szerintem megérte. -
uwu410 #10977 Lehet ám hogy nem egy démonsereggel kéne kezdeni, ők a legkeményebbek, főleg nem úgy hogy azoktól általában nem is lehet gem-et szerezni. Ha nincs lespawnolva gem-et adó sereg akkor várni kell. Jól el lehet tölteni az időt rablóvadászattal, lovagi tornázással, lordok szabadításával, küldetésekkel, csajozással.
Én Wolfbaode meg Zulkair seregét vertem le lordok segítségével az elején (Wolfbode-ot kétszer is).
De szoktak lespawnolni olyan seregek is amiket egyedül is meg lehet verni 100-120 emberrel.
A Griffonsword company-t kétszer is elkaptam, és Bruhaha seregét is egyszer. De ezeken kívül is van még jópár gyengébb csapat amiket nem nehéz megverni, és ad gem-et a vezérük. Legyél türelmes, biztos spawnol valami jó célpont. Nézd meg, esetleg beállt-e valamelyik király mellé ilyen sereg.
Nem kell ám annyira sietni a várfoglalással. Én régebben többször is csináltam ezt amit leírtál, én is gyengített városokat, vagy várakat foglaltam, de könnyebb ha már sokan vagytok, mondjuk vagy 200-an. Nem jó ha nehezen megy a játék, egy kis türelemmel sokkal könnyebbé lehet tenni.
Harcolás tekintetében már sokmindent próbáltam, de a leghatékonyabb fegyver egészen biztos az íj. Ez főleg Pendorban igaz, itt nagyon tuning íjak vannak, szinte kötelező az íjászat ebben a modban. A többi M&B-ben is nagyon jó, de itt különösen.
A 3.51-be nem olyan egyszerű feltölteni a nyívesszőket, kénytelen vagy eldobált tegezeket szedegetni ha elfogy a nyílvessző, ezért a 2 csomag nyílvessző is erősen ajánlott. Mivel ez így már három helyet elfoglal, csak egy közelharci fegyvert vihetsz magaddal, így nem sok más lehetőség van, kétkezes fegyvert érdemes használni.
Ezért én az elején noldor íjat használok, 2 nagy csomag nyílvesszővel, és egy mattenheim vagy berserker kétkezes fegyvert.
Az 500-adik nap után már kész volt a karakterem, legalábbis nem feltétlenül kellett már bele elixír. Nem sokkal utána lett annyi gem hogy a fegyverei met saphire rune bov-ra és ruby rune two handed sword-re cseréltem. Ezzel a két fegyverrel leírhatatlanul jó harcolni.
-
davidbog #10976 Az utóbbi hozzászólások alapján új karaktert kezdtem. Megpróbáltam minél több gem-et összeszedni, de csak a Rane is a rablótanyásat sikerült összeszednem. A traningnél is kapnék egyet, de azt még nem szereztem meg. A kapott noldori egységeknek nagy a fenntartásuk, de elküldeni nem szeretném őket mert kiválóak. Úgy tervezem, hogy majd a királyság alapításához szükséges vár elfoglalása előtt szerzem meg őket.
Neves rablóvezérek leverésével lehetne még gemet szerezni, de sajnos ez nem sikerült. Egy zombi /csontváz sereget iskerült úgy megtámadnom, hogy csatlakozott mellém 4-5 lord is, de mindig elvesztettük a csatát. Volt hogy sikerült buzogánnyal leütnöm a vezérüket, de a végén mindig az történt, hogy elfogytak a katonáink és a karakteremmel menekültem az ellenfél elől várva az erősítésre, ami soha nem érkezett meg. Úgyhogy gemek hiányában a karakteremnél van 12 pont ami nincs elosztva. Lehet jobb lenne hanyagolni a szuper karaktert és elhasználni a pontokat.
Lassacskán sikerül a right to rule-t feltornázni 60-ra. Feleséget nem sikerült szereznem.
De úgy gondolom meg lehetne próbálni saját királyságot alapítani. Jelenleg semelyik királyságnak nem vagyok hűbérese és egyikkel se rossz a viszonyom. Barátaim, ellenségeim nincsenek.
A sereg még hiányzik, mert most csak egy 35 fős főleg lovasokból álló gyors mozgású seregem van. A sereg maximális létszáma 110 fő. Ezt keveslem, ezért gondolkodom, az el nem osztott pontok felhasználásán.
A mostani csapatomban vannak Hero Adventurerek és Adventurerek, mind két nemből összesen kb 20-an. Ezek eddig kiválóan teljesíttek szerintem gyalogosan is megállják a helyüket. A várostromra való sereghez ezekből még egyszer ennyit szeretnék összeszedni. Ehhez jönne még a training fieldnél lévő 20 noldori és 5 pendori katona. A maradék 50-55 fő lehetne frierdsvaini gyalogos lehetőleg a legjobbak, amiket volunteerekből képezni lehet, esetleg zsoldosok. Konkrét célpont még nincs, de azonnal egy várossal akarok próbálkozni. Amikor egy város gazdát cserél és még nem tartozik egyik lordhoz se, akkor többnyire olyan 250 fős helyőrsége van. Ha a csapattársak sebződését ½-re állítanám (most normálon van) talán sikerülhet bevenni.
Biztosra szeretnék menni. Ezért ehhez kérnék kritikát, véleményt. Mennyire jó az elgondolásom? Nem szeretném elpazarolni a hetek alatt összegyűjtött sereget, a játékot visszatölteni meg pláne nem. Ha a város túl nagy falat akkor egy várral próbálkoznék, ugyanilyen felállással.
Mi értelme van sarleon, ravensterni stb hagyományt választani, amikor a lovagrendeknél sokkal több olyan van amihez pendori nemes kell? Ha a pendorit választom sokkal több lehetőségem lesz a lovagrendek terén.
Ha már szóba kerültek a fegyverek. Ki hogyan harcol?
Én eddig mindig lovas karaktert csináltam. A rohamig pajzzsal és kopjával harcoltam, utána a kopja helyett másfélkezes karddal. Szeretem a másfélkezes kardokat, jó sebzésük van (42-43c) és itt a PoP-ben jó hosszúak (125-128) is. Most is van egy tempered claymore és egy balanced flame bladed sword a karakter inventoryjában
Ebben a modban végre találtam egy olyan egykezes buzogányt, aminek normális hossza volt (104). Lovon azt is használtam, tényleg sok pénzt lehet szerezni a fogjokból. Ezért kerestem más zúzúfegyvert is. Mivel számszeríj képességet is fejleszteni akartam át kellett térnem a gyalogos harcmodorhoz. Gyalogos harchoz találtam egy kétkezes blount steel polehammert (a valóságban lucerne hammer a neve), ami csapás esetén zúzófegyver. Egész jó a sebzése (46b) és a hossza (165) is, de kicsit lassú. Egész mókás dolgokat lehet művelni vele. Persze az alabárd mindenben jobb, de az öl, nem pedig kiüt.
Úgyhogy most gyalagosként harcolok, úgy hogy a lovas seregem mögöttem áll és íjászkodnak amíg el nem ér hozzánk az ellenség. -
uwu410 #10975 Most vettem észre hogy gyengítettek a jatu honor lance-on.
Így már erősebb a sarleon banner. -
uwu410 #10974 Egyébként én is elgondolkodtam rajta milyen lehet egy játék amibe noldor seregem van. Nagyon nagy áldozatokkal jár, és nem valami hatékony módja a gemek elköltésének, de egy fun game-et lehet hogy megér, nem feltétlen kell végig játszani.
A játék során esélyes hogy megszerzel 10 gemet, vagy akár többet is.
Szerintem ha katonára költöd nem érdemes lovasokat venni, tény hogy sokkal jobbak, de nagyon kevesen vannak. Én szerintem noldor rangereket vennék, 100 darabot. Mellé jön a sós fűszeres trükkel még 20 noldor katona.
Lehetne Noldor warriort is venni, de szerintem végtelenhez közelít az az idő, míg rangerré képződnek.
Mindenesetre 120 noldor katona elég erős csapat, de a végigjátszáshoz közel se elég, az a gyanúm a játék felére már egy se maradna belőlük.
A szanaszét tápolt lovagrendi katonákból is több száz pusztul el mire vége egy játéknak.