12134
1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• uwu400
    Nekem egyébként Steam-es változat van. Akciósan vettem egy ezresért, és kifogástalanul működik a Native, a Floris, a Pendor, és a Brytenwalda is.
  • uwu400
    Játsszál inkább Pendorral, az sokkal érdekesebb, bár nem olyan csillivilli mint a Floris, meg nehezebb is, de talán az működik.
  • Mr_no_NaMe
    Minden warband és M&B uninstall, könyvtárok delete.

Warband 1.153 felrak, utána rá a legújabb floris (2.254). Ha mindez megvan, krekkelem a warband exet, indítom, és játszok. Pár perc játék után ha sok emberrel akarok beszélni, elkezdi kidobálni hibaüzenetnek, hogy ezt a köpenyt, azt a pajzsot, meg ezt meg azt nem találja. Aztán néha dob egy hibaüzenetet amitől lefagy az egész, és ezeket így random időben, random sorrendben. Téboly.
  • Mr_no_NaMe
    Már vagy háromszor megcsináltam. És mindig ugyan az a baj.
  • uwu400
    Szerintem gyomláld ki gyökerestől, aztán rakd újra a legújabb verziókat!
    Nekem működik, sajna nem tudok többet segíteni.
  • Mr_no_NaMe
    Próbáltam, de mint már írtam tele van textúrahibával az egész világ (fegyverek, páncélok)
  • Mr_no_NaMe
    Nem, teljesen nyersen telepített warbandra akarom ráerőszakolni a florist.

Eddig mindegyikből a legújabbat akartam, most az 1.143-ast szerettem volna a legújabb florissal, de ez hülyeség, mert a legújabb floris kompatibilis az 1.153as verzióval...már csak verziószámokat látok tegnap óta, kezdek megkattanni. Nem értem miért nem működik normálisan.
  • uwu400
    1.153-al próbálkozz, as a legújabb, sokat javult.
    A legtöbb mod újabb verziói is ezen futnak kevesebb hibával.
  • Mr_no_NaMe
    Bocsánat, akkor megint hülyeséget beszéltem...a 2.54-es Floris, kompatibilis az 1.153-as Warbanddal. Viszont akkor nem értem. Ha mindenből a legújabbat teszem fel, a fele textúra hiányzik, sötét textúrájú lovak, páncélok, és mikor belépek egy terembe kidobja, hogy bocs nem találom ezt és ezt a textúrát, aztán kifagy. Mi a francot rontok el?
  • uwu400
    Ugye nem magyar nyelvű M&B-t akarsz modolni?
  • Mr_no_NaMe
    Lassan kezdek rájönni...asszem eddig az volt a baj, hogy a florist a 1.153-as warbandal akartam játszani, most feltettem a 1.143-as verziót. Ezzel viszont az a baj, hogy már indításnál runtime errort ír a warband exere, de szerintem a crack nem jó :/ Érzem, hogy közeledek a célhoz, csak nem értem miért nincsen sehol sem működő 1.143 törés..
  • Mr_no_NaMe
    Főleg ha nem fagyna ki állandóan :(
  • uwu400
    A Florist egy kicsit másképp kell játszani, ott nem fog menni a rablóvadászat, mert nagyon nagy seregek vannak.

A legelején a merchantos küldiket érdemes megcsinálni, meg elmenni a trainingfield-re és hogy megléphesd az első pár szintet.
    Amíg teljesen egyedül vagy, be lehet állni zsoldosnak, szerintem tetszeni fog, a seregben is lehet fejlődni egy kicsit.
    Ha meguntad, és szeretnéd elkezdeni gyűjteni a hősöket a lovagi tornázás lesz az amivel pénzhez tudsz jutni. Szerencsére mindent be lehet állítani, csapatokat, fegyvert, stb, így az össze lovagi torna könnyen nyerhető, ha úgy akarod.
  • Mr_no_NaMe
    Köszönöm a tanácsokat srácok! Rengeteg sok jó tanács van a sorok között, így már bátrabban és több motivációval megyek neki. Sok dolgot ki sem próbáltam.

Most amúgy ezzel a Floris moddal tökölök. Nagyon tetszik, nagyon jól néz ki (úgy értem ránézésre is rengeteg új dolgot tettek bele), csak az a gond, hogy textúraproblémákkal, programhibával, meg ilyen szarokkal, random játékidő után kidob a francba. 1.153-as Warbandra tettem a legújabb 2.53-as Florist. A nyelvezet jó, a szövegben hibát, hiányosságot nem tapasztaltam, viszont a textúrafaszságok, és alkalmankénti más nyűg mindig előjön. Bemegyek egy kastélyba, dob egy hibaüzenetet és leáll a játék páldául. Játszhatatlan :/ fél óránál soha nem tudtam többet küzdeni.

Amúgy a Floris nagyon tetszik. Abszolút nem szélsőséges, amit eddig tapasztaltam az csak olyan plusz ami nem torzít, és csak szépíti a játékot. Nagyon szeretnék vele játszani. Mi lehet itt a megoldás? :/
  • uwu400
    Ahogy SaGa Jr írja, érdemes rablókra vadászni.
    De a natívban elég bénácskák a hősök az elején, meg amíg összeszeded őket, az is hosszú idő. Ezért én katonákat is szoktam felvenni amiket kiképzek. Kis időt rászánva a parasztokból nem nehéz 3. szintű katonákat csinálni a training field-en. A looter bandákat akár gyedül is elintézheted, azok csak kővel dobálóznak, egy searader bandához már 20 ember is kellhet ha könnyű csatát akarsz.

Rengeteg pénzt kell gyűjteni. A lovagi tornák kis segítséget nyújtanak, a legtöbb helyen nem nehéz győzni, nincsenek magas szintű ellenfelek, de vannak helyek ahol nem érdemes próbálkozni a fegyverleosztás miatt.

Ha az összes hősnek és neked is megvan egy elfogadható felszerelése, lehet rablóra vadászni katonák nélkül is. Az is sok pénzbe kerül míg minden városba veszel céhet, szóval erre jó sok időt érdemes szánni (akár több száz napot is)

A karaktert nem kell annyira erősre gyúrni. 12 agility, meg 12 strenght elég. Natine-ban az ellenfelek se erősebbek. A jó felszerelés majd kompenzál.
    Fontos hogy meglegyen a first aid, a surgery, meg a trainer 10-es szinten.
    ehehz fel kell vinni az intelligenciát 30-ra. Ez nagyjábol a 30. szinten meg is lesz.
    Emellett nemigen marad charismára csak vagy 9 pont ami 3 leadership-et jelent, meg rá lehet olvasni egy könyvet hogy 4 legyen.
    A többi skillt vihetik a hősök 6-8 értékig. A fontosabbakat jobban fejleszthetőekenek kell adni, hogy elmehessen 8-ra.
    A hösöknek elég a 9 srenght és 9 agility is, hogy supportnak mehessenek.

Ezután lehet gyűjteni a katonákat. Bármilyen sereged van úgyis győzni fogsz mert a 10-es training miatt gyorsan elitek lesznek.

A háborútól meg nem kell beszarni. Van hogy elfoglalnak várakat, de vissza is lehet foglalni. A lordok sokkal lassabban foglalnak mint te. A frissen foglalt várba nemigen van védő, és meg szokták magukat adni. Ha kihullik pár katona még utánpótlásképzésre is van idő. Lazán el lehet foglalni egy nép minden földjét, csak mászkálni kell és ostromolni, de előbb szoktak békülni minthogy ezt megvárják. Az ostromtornyos helyeket érdemes a végére hagyni. Amíg gyenge a csapat, nem kell kiállni csatázni senkivel, el kell húzni a vérbe foglalgatni. Olyan várat ne foglalj ami tele van lorddal!

Fontos hogy mielőtt elkezdesz hódítani legyen elég Right to Rule, akkor kevésbé támadnak meg. Amint lehet érdemes kibékülni, mert azért is jár RR pont.
  • SaGa Jr
    Warband-ben nincs elixír, ne is keresd. Az csak a Pendor modban van.

Sima Native Warband-ben egész egyszerűen nem lehet veszíteni, mert nem kell mást csinálni, mint felvenni pár companion-t nyomni nekik a training skill-t, aztán verbuválni max 40 swadian parasztot akikből lovagot trenírozol pár nap alatt és lehet végigdarálni a térképet. Egy 20+-os szintű karakterrel, 4-9 companion segítségével, átlagos felszerelésben is rommá verhető mindenki max 100 lovaggal még a legnagyobb beállítható nehézség mellett is.

A taktika meg alapvetően mindenhol ugyanaz.
    A játék elején nem szabad csapatokkal szaladgálni, max társakat felvenni és a lehető legkisebb létszámú bandával kóricálni, szétverni a rablókat. A lényeg, hogy ne legyen egyetlen katona sem a csapatban míg nincs beszerezve az összes neked tetsző companion és nincs nekik mindegyiküknek vagy 5-ös training skill-je (minél kevesebben vagytok annál több ellenfelet nyomhatsz le és a csata utáni Xp is annál kevesebb felé oszlik el, így gyorsabban fejlődsz). Utána lehet felvenni pár parasztot és néhány este alatt, harc nélkül is játszi könnyedséggel kiképezhetőek.

Saját karakter trenírozására meg irány az aréna, sima összecsapások, nem a torna. Lezavarsz jó sok kört és elég gyakorlottá válsz, plusz a pénz is jönni fog (Native esetében kevésbé de azért még így is lehet pénzt szerezni a sima meccsekből is). Ha már kellően erős a karaktered és a kísérete is, akkor utána lehet beszállni nagyobb bunyókba hol egyik, hol másik oldalon. Amíg nem vagy hűbérese/zsoldosa senkinek, addig némi zsetonért mindig helyrehozható a rossz viszony. Azt ha már eljutottál odáig, hogy jó sok feladatot elvégeztél (nem csak lordoknak, de falvaknak is), elég magas szintű a karaktered (Native esetében valami 20-as szint körüliek a legerősebb egységek szóval nevetségesen gyengék) és a kíséreted is, fel van húzva minden városban a legjobban tejelő manufaktúra, akkor utána neki lehet esni valami kis határ menti várnak, azt elfoglalni. Betárolod oda a lovagjaidat azt mehetsz megint körülnézni, csapatokat gyűjteni és ezt ismételni orrvérzésig. Lordokra nagy szükség nincs, de ha akarsz magadnak akkor párat begyűjthetsz/átdumálhatsz, ám nem lesz szükséged sokra.
  • Mr_no_NaMe
    Srácok én újra megpróbálkoznék a Warbanddal, de kicsit félek. Legutóbb, mikor megpróbáltam, nagyon döcögős volt a haladás, iszonyat nehéz volt olyan csapatot összeszedni akikkel mentem is valamire. Amikor pedig kezdtem nyerni a csatákat, és próbáltam saját királyságot csinálni, azonnal betámadtak, azonnal elpusztítottak. Iszonyat nehéz volt talpon maradni, és ezer év távlatának tűnt, hogy nagy nehezen összehozzak egy jó csapatot úgy, hogy közben a hírnevet is ápoljam, a kapcsoaltokat, a sereget egyben tartsam, a határidőkből meg ne fussak ki...biztos van 1-2 dolog amire nem jöttem rá, ilyen pl ez az elixír dolog is. ez mi?

Más: én úgy fejlesztettem a karakterem, hogy a főhősöm csak 1-2 bizonyos skillre ment rá (leadership alap), a többi lord és csatlós, pedig más és más. Ez vajon jó taktika? Ha adnátok 1-2 tanácsot a kezdéshez azt megköszönném.

(tuti hogy valamire nem jöttem rá)
  • Lacoka12
    köszönöm
  • uwu400
    Venni kell egy adag bársonyt meg egy adag szerszámot.
    Ha ezek nálad vannak, áthelyezheted a fővárost, és a két cucc el fog veszni.
    Egyébként meg szótár...
  • uwu400
    Floris Mod
    remélem ez az
  • Lacoka12
    valaki tud egy linket a Floris mód legújabb változatról?
  • Wreck86
    Nem használok steamet,csak aktiváltam rajta a kódot, mert pont olyan időszakban vettem, amikor a dobozon lévő kód több számból állt, mint amit elfogadott volna. Ezt steam-be be,majd kaptam egy normálisat és azzal ment is a full-ra tétel.
  • pergus
    Hello
    Hogyan lehet áthelyezni a fővárost a Warbandban ? Mi az a bolt of velvet meg set of tools .. (nem tudtam rájönni mit is akar)
    Köszi
  • uwu400
    Ha 21 elixírt benyakalsz, az pedig pont ilyen.
  • nearo
    ez azért beteg hallode... ilyen értékeket még csalással (character import-export) se nagyon mertem kipróbálni :D
  • uwu400
    Most hogy jól leszóltam a Native-ot, asszem kezdek egy játékot benne, jó rég láttam már :)

Letöltöttem a brytenwaldát is, csak nincs kedvem úgy elkezdeni hogy nem tudom milyen karakterrel kezdjek.

Aki tudja attól kérdezném: Van-e valahol leírás arról hogy a Brytenwalda karakterkészítésnél melyik választás mit ad?
  • uwu400
    1035 nap játék után végre meglett a győzelem, minden követelmény teljesült, és megvan minden achivement.
    Lehet hogy csak engem hoz lázba a dolog, de elég ütős lett a vége, sose sikerült még ilyen jól. Számnövelés minden téren kielégítő XD

renown: 12272
    honor rating: 895
    right to rule: 99
    noble recruits: 2398
    enemy kill: 27187
    enemy wounded: 2734

ez meg itt a csapatom, ilyenre barbibanáztam őket:
  • uwu400
    Steam-en nem tudod megvenni?
  • Wreck86
    Warbandom alap eredeti,dobozos, bár steamen kellett aktiválni.

Ezt meg vmi átutalással tudom?
  • uwu400
    Szerintem meg kell venni, multihoz mindenképp eredeti kell, az meg csak multira van.
  • Wreck86
    A Napoleonic Wars-ról van valakinek tapasztalata?

Illetve ezt külön meg kell venni vagy free?
  • Palinko
    ez a kalózos is megfogott, de sztem elősször végignyomom a nativot
  • uwu400
    Én a Native-ot charger-el nyomtam.
    Ha találsz spirited-et belőle, akkor az is elég gyors.

Egyébként meg a Native nagyon gagyi. Szerintem szedd le a magyarítást és nézzél valami modot. Ha tetszett a Native, nézd meg a Floris modot! Olyan mint a Native csak sokkal jobb:)
    Ha meg igazán jót akarsz akarsz, akkor ott a Pendor.
    Ha nem hódítgatni akarsz, csak kalandozni Angliában a sötét középkorban, akkor a Brytenwalda-t ajánlom, de ahhoz korábbi verzó kell.
  • Palinko
    ja csak én magyarral tolom ezért marad a natív :) igen néztem a versenylovat az gyors csak fika, majd keresek akkor vadászt.
  • uwu400
    Két noldor vezér is van egyébként, akik elég szép sereggel jelennek meg.
    Sokkal erősebbek mint Noldor őrjárat csapatok, amik jellemzően 100 fő alatt vannak.
    Nem nagyon ismerem őket, a régebbi verziókban összefutottam már ilyenekkel, de nem tudtam őket elfogni, azt hiszem akkor még nem is lehetett.
    A mostani játékomban 1000 nap alatt egyik se jött. Saga mondta hogy a legjobb fegyvereket tőlük lehetne megszerezni.
  • uwu400
    A múltkor felvetetted a Noldor zsoldosok begyűjtését.
    Én a mostani játékomat nagyon elhúztam, és benyomtam a karakterembe 21 elixírt.
    Na most sokkal kevesebből is lehet jó karaktert csinálni, mondjuk ha 8-at megiszol, azzal már jó vagy.

1000 nap alatt én 13 gemet tudtam volna félretenni Noldor katonákra.
    Ezen 156 db Noldor Rangert lehetett volna venni, amihez még hozzájön 20 db Noldor egység amit a training field-en lehet szerezni. Az már egész jó kis banda így együtt.

Szóval ha türelmes vagy, és pörgeted a napokat, végülis egy egész szép kis Noldor csapatot lehet összhozni, mert Oswald, Burulgi, meg a többi hasonló kis zsoldos sereg folyton lespawbolgat, és a végtelenségig lehet gyűjteni a gemet, ha képes vagy ennyire elhúzni a játék végét.

Én akkor már úgy csinálnám hogy csak a gemeket gyűjteném, és csak a végén lőném el ha már összegyűlt jó sok. Meg a trainingfield-es trükköt is akkor lenne célszerű elsütni. Egy hátránya van az egésznek: ez egy baromi magas fenntartású sereg lesz.
  • uwu400
    Mi itt folyton a Prophesy of Pendor modról beszélünk már jó ideje.
    Csak ebben vannak Noldorok, meg olyan cuccok amikről szó esett.

M&B Native-ban-ban, ha gyors lovat szeretnél a hunter tipusú lovakat tudnám javasolni.
    Van annál gyorsabb is, de az már borzasztó gyenge, szinte nincs is páncélja.

• Fenrir
    Én láttam több száz fős noldor sereget. Valami herceg vezette.
  • uwu400
    Akkor bocs, ezt benéztem.
  • SaGa Jr
    A térképen való mozgásodon gyorsítani csak a pathfinding skill fog, nem egy ló megléte vagy nem léte esetleg annak sebessége vagy a lovaglás skill. Minél magasabb a pathfinding és minél kisebb létszámú a kíséreted, annál gyorsabban tudsz majd mozogni. Egy 20-30 fős csapat max sebessége (ha a karaktered pathfinding skill-je 10-es) akár 10 is lehet. Kisebb csapattal akár 11 is.

A gyalogosok nagyon le tudják lassítani a térképen való mozgás sebességét, hacsak nincs nekik magas athletics értékük. Ekkor csak kevésbé egyáltalán nem lassítanak (6 és afölött már nem befolyásolják a sebességet), csak ha sokan vannak.
    A létszám viszont attól függetlenül befolyásoló tényező, hogy lovas vagy gyalogos, gyors vagy lassú egységeket viszel magaddal. Minél többen vannak annál jobban lassítanak a térképen való haladásban. A foglyok ráadásul további hátráltató tényezőként működnek.

További trükk a gyorsításra, hogy tarts lovat az inventory-ban. Ez ellensúlyozza a sok cucc tömegét és így az nem fog lassító tényezőként jelentkezni.

A harcmezőn való mozgásban gyalog az agility+athletics kettőse a meghatározó, míg lovaglás során a lovaglás skill és a ló sebessége együttesen mutatják meg mennyire gyorsan mozogsz majd.

Laria csak a Pendor modban van (keleten, a nagy hegylánc mellett középtájon van egy tó egy dombság tetején, na attól menj kelet felé egy kicsit és egy folyókanyarulat mellett ott találod Laria városát) és csak akkor ha nem magyarított játékkal játszol. Mint minden mod, ez is hibahegyeket gyárt ha nem angol nyelven játszik vele az ember.
    A fent említett dombságon lévő erdősségben szoktak megjelenni kisebb noldor csapatok, ahonnan aztán elkalandoznak északnak (a jatu pusztákon át egészen Poinsbruk környékéig a Ravenstern királyságba) avagy délnak (az Empire területére, képesek lemenni egészen Cez városáig meg időnként akár Sevencross Keep-ig is üldöznek ellenséges csapatokat). Ezen a környéken nézelődj. De sosem lesznek sokan, így ha biztosan detektálni akarod őket, akkor jó magas spotting skill kell.

uwu:
    Az átállított lordok achievement-jébe beleszámít a rabságból magadhoz emelt lord is.