Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Nem drága.
Kéne a hiba üzenet full szövege, talán segít.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok amit már lehet(biztos) hogy kérdeztek.
A lényeg az lenne hogy a Mount&Blade Fire and Sword játéknál a szerverekrõl mindig kidobnak egy néhány perc után. Erre a problémára tudnátok-e adni valami kézenfekvõ megoldást? A legújabb verzió van fent.
Válaszotokat elõre is köszönöm
Nem mellesleg a magyarítások jellemzõen nem mûködnek, tönkrebasszák a játékot. Bár ez WFaS esetében nem biztos, hogy így van, de kár beleölni órákat, mire kiderül, hogy szar.
Egyébként mi a hibaüzenet?
A 3.51-et meg feltettem és nekem megy probléma nélkül (bár nem megy végig a csík, az utolsó 15%-nál megáll egy pár másodpercre aztán már vált is a fõ képernyõre a program), magyarán az egy mûködõ verzió. A 3.5 és 3.51 save game kompatibilisek így ezzel gond az nem lesz.
De sok értelmét személy szerint nem látom a 3.51-nek a 3.5 mellett, mert lényegi tartalmat nem ad hozzá, semmi jelentõs bug nincs benne amit javítani kéne és a zenei file-ok méretcsökkentése nekem nem jelent semmit.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Elkezd tölteni, a páncélos fazon alatt végigmegy a csík, de aztán kivág asztalra egy tök érthetetlen hibaüzenettel.
Lehet hogy felrakom a 3.5-öt. Talán az felmegy, és remélem kompatibilis lesz a két verzió mentés szempontjából. Ha elkezdem a 3.5-öt fogom tudni folytatni 3.51-el ha kijön egy mûködõ verzió?
The new expansion is known as Caribbean!
The game is set in the late seventeenth century. While the Poles, Swedes and Russians fought over the Eastern Europe, the West decided to conquer America. Player will be one of the adventurers, who came together with the colonists to the New World in search of riches and fame.
The creators of the Caribbean! promises that the game is going to resemble a cult game Sid Meier's Pirates. For player there will be available different career paths. Players will be able to serve the colonial powers, trade and have a taste of life as a pirate.
Pirates and sea battles were important parts of the development. Now for the first time players will be able to command a fleet. There will be nine different types of ships - from lifeboats to frigates and galleons. That's not all player can also improve his ships by training the crew and by buying new cannons.
The expansion features artillery system which is not new in Mount and Blade series but now they can be also used in Singleplayer.
The singleplayer features five playable factions: Dutch Republic, England, France, Spain and Pirates.
Features:
Sea battles with intuitive and easy control system
The real-time boarding fights that throw player in the centre of the action
Detailed management and customization of both the fleet and the crew
Complex siege system allowing the players to storm forts, harbors or entire cities
Different kinds of artillery: shipboard cannons, mortars and howitzers
Random events system that keeps players question their decisions during their voyage
True "Caribbean" atmosphere of the vast and dangerous world
Unique NPCs whose design based on the real historical figures
Various multiplayer modes featuring the sea and land battles, boarding and sieges.
Source: Snowbird Games
"
A WFaS-hoz meg beírod a Google-ba, hogy with fire and sword magyarítás azt kapsz kismillió találatot. Hogy aktuális verzióhoz való van-e azt nem tudom.
Köszönöm
Elmész a linkre, ott egy oldalt kapsz ahol a második fülecskére böksz (úgy néz ki mint egy stilizált thumb up és az van alatta hogy 0002, a barna színû széles description sáv felett van közvetlenül). Ott vannak a fileok. Nekem egyszer sem volt olyan amit leírtál, hogy újabb és újabb ablakok ugranának fel.
Ráböksz arra amelyik neked kell és jön is lefelé (feltéve hogy be vagy lépve, mert a nexusról csak 2 megáig lehet regisztráció nélkül letölteni, ami 2 megásnál nagyobb file ahhoz regisztrálni kell és majd utána töltheted le).
A taleworld-ös link is ugyanúgy a nexusra mutat (már ami a kék színû Download Link alatt található). Ha nem töltõdik be akkor valószínûleg a böngészõd lesz a ludas (nekem Google Chrome alatt simán bejön az oldal, ellenben az Opera nem nyitja meg).
Itt van ilyen hogy: Prophesy of Pendor V3.51 Information and Download Link;
ami nem mûködik, hiába klikkelek rá nem történik semmi.
Hogy?
Csak mert ha értelem szerûen ráklikkelek a linkre ad egy másikat ami egy harmadikat ad ami az elsõre mutat, és ez így megy körbe-körbe.
Letöltést elundítani nem tudok.
Kipróbáltam a többi linket is, mindet ami útbaesik, de nem azok kellenek, tényleg mind oda visz ahova mondják, egyik se a letöltés, csak support, meg ilyenek.
Látom hogy 2 napja kijött a Pendor 1.51, le szeretném tölteni, de sehogy se sikerül. Egy linket kérnék ahonnan tényleg lejön.
Most már elég annyi, ha erõsen leamortizáltuk az adott király területeit (elfoglaltuk vagy más valaki elfoglalta a királysága nagyját és neki nem maradt csak pár vára és faluja, esetleg egy városa), majd leverjük magát a királyt és seregét és foglyul ejtjük az uralkodót. Ezután lesz egy új opció mikor vele beszélgetünk ami szerint el lehet kobozni a fegyverét és el lehet zavarni. Ez ugyan egy masszív, 30 pontos viszonyromláshoz vezet, de kit érdekel? 😊 A lényeg, hogy nem a looting skill-tõl és a mázlitól függ immáron a spéci fegyverek megszerzése.
Adott héten (illetve talán 5 naponta) csak egyetlen ilyen jellegû feladat végezhetõ, szóval nem lehet azt csinálni hogy az ember végigmegy a rendeken azt begyûjti a feladatokat és az új egységeket.
Mondjuk nem sokat M&Bzek mostanság, csak eszembe jutott, hogy ez az utolsó állásom...
Maga az íj a Duskfall névre hallgat, sebzése 45, tûzgyorsasága 95, a lövedék sebessége 90! (messze a legjobb, leiskolázza a saphire rune bow-it ami eddig a leggyorsabban röpítette a lövedékeket és ez az érték bizony nagyobb súllyal esik latba a tényleges sebés kalkulálásánál mint az alap sebzés), a pontossága 95. Emellett eszement jól néz ki. Aeldarian az a noldor lord aki ezt a fegyvert lóbálja (egy kétkezes saphire rune karddal egyetemben amit szintén eldobhat).
Ithilrandir meg a Havathang nevû gyönyörû kardot lóbálja ami piszok gyorsan csépel és jókora pofonokat oszt.
Mindkét lord több mint kemény diónak számít leverés tekintetében.
Tudni lehet valamit az értékeirõl?
Meg mondjuk azt se tudom hogy lehet tõle megszerezni.
Csak mert én még sose tudtam elfogni, azt hittem nem is lehet. És ha nem fogom el, hogy kérem el a fegyverét?
Eddig csak úgy tudtam felé menni hogy a küzdõtéren elõcsaltam a csipetcsapatot.
Az a kérdés hogy ez most melyikre hasonlít ebbe na tekintetben.
Ha a váltogatás tényleg ilyen akkor nem hiszem hogy használni fogom.
Én eddig is úgy játszottam hogy minden lovagrendem megvolt. Így 50, 100 vagy akár több egység is összegyûlhet anélkül hogy passzolnának a kultúrához. De csak kiegészítésként alkalmazom õket, meg dísznek 😊
Csak egybõl szoktam nagy tömegeket legyártani, de azokat feltápolom rendesen.
A tradícióváltásnál arra azért figyelni kell ,hogy súlyos pénzekbe kerül a dolog (még nem próbáltam csak olvastam hogy mélyen zsebbe kell nyúlni miatta).
A pénzért viszonyt venni csak pézkidobás, néha rpersze kell, de azért jobb hanyagolni, fõleg az elején. Amúgy is a legjobban csatákba beszállva lehet fejlõdni, ez a legjobb minden szempontból.
Egyébként meg nyilván lehet többféleképpen csinálni a dolgot, én csak a leghatékonyabb módot írtam le, ahogy kérte.
És kösz a 3.5-ös infókat!
Ez a gemes móka nekem is új! De én biztos nem fogok kockáztatni, meg amúgy is jobb nekem ha terv szerinti seregem van, nem pedig egy sorsolt csapat.
Az még azért nagy kérdés, hogy mi van akkor ha a csapat tele van. Felé lehet menni a limitnek? Mert ha igen, akkor az elsõ vár foglalása elõtt igencsak jól jöhet, és rögtön másképp fest a dolog.
A tradícióváltás nem gyengén lesz hasznos, mindenbõl csak a legjobbat...
Bár ha foglyul ejtesz párat akkor még be is toborozhatod õket (40-es szintûek így még pont azon a határon vannak ami toborozható). Amennyiben meg alapítasz Dragon Knight rendet (vagy elfoglalod a helyet ahol székelnek) és 20 fölötti viszonyt hozol össze náluk, akkor a "sima" dragon knight mellett hetente esélyed lesz kapni párat belõlük is a garrison-ba. Más módról sajna nem tudok, de ez nem zárja ki a létezésüket. Ami biztos, hogy képezni nem lehet õket direktben úgy mint mondjuk az adott rend lovagját/fõ egységét.
Blight Queller (zúzófegyveres gyalogos a gyógyító lovagok segédcsapata) és brutális mennyiségû mortal (50+ darab) meg shadow legion segédcsapat (35 darab) gazdagítja seregem, köszönhetõen 2 legyengült snake cult army leverésének.
A legszebb, hogy a két snake cult horda egyszerre jelent meg az Empire területek két végén és összeterelte a rohamra készülõ empire lordokat azt egy menetben lezúzta a teljes bandát (ami megdöbbentõ lévén a teljes Empire haderõ majd 2000 fõt számlált, míg a snake cult két horda alig 1200-at és mégis õk gyõztek). Mondanom sem kell, hogy ezt a D'Shar frakció kihasználta, míg õk is el nem véreztek a két hordán (de levitték a létszámukat annyira hogy a 80 fõs csapatommal leabálhattam õket, bár két járõrcsapatom besegített akik aztán 300+ fõsre hízva hagyták el a harcteret).
A másik dolog ami már az elõzõ PoP-ban is kiidegelt amikor elkezdik a szövetségesek ostromolni egy erõdöt, senki nem bántja õket majd 2 nap után amikor már majdnem készen van az ostromtorony akkor lelépnek onnan. Egyedül meg még egyelõre esélytelen elfoglalni egy olyan várat ahol 3-400-an vannak :\
A mostani csapatom már lever egy 100 fõvel nagyobb sereget is veszteség nélkül, a 22 Hero Adventurer és közel 90 Ravenstern Ranger kombináció a hõsökkel nagyon kemény tud lenni.
A halál csupán a kezdet...
Közben tanultam egy új, na jó, számomra új trükköt a PoP-al kapcsolatban. Amennyiben van az embernél Qualis gem és bemegy egy városba, akkor a helyi kisfõnöknél (városvezetõnél aki az utcán ácsorog) lehet hazárdírozni. Megjelenik egy opció a dumálgatásnál ahol fel lehet ajánlani a gem-et. Ha nyer a játékos, akkor a gem is megmarad és kap 30 ultra elit katonát (ezek a Noldor lovasoktól kezdve, a legmagasabb szintû elit egységeken át, mint amilyen mondjuk a jatu warlord, egészen a különféle lovagrendek katonáin át bármi lehet).
Persze ha a szerencsejáték bukó akkor nem kap semmit a játékos de biztos ami biztos bukja a gem-et.
Aki nem realistic módban játszik annak nem kunszt ezt kihasználnia (bár nagyon nem mindegy mikor mentett utoljára), ám realistic módban már van tétje a dolognak. A minap konkrétan 30 Heroine adventurer-t nyertem így.
Pár újdonság a PoP 3.5-bõl:
Újdonságként a 3.5-ös verzióban bejöttek alternatív változatok is a meglévõ rendekhez. Minden rend kapott egyfajta gyakornok, kisegítõ csapatot akik kicsit gyengébbek mint maga a rend teljes jogú tagja, ám kiegészítik õket. Például az Eventide lovagok segédcsapata egy lovas íjász alakulat, a dawn rend egy hajigáló egységet kapott, a silvermist ranger csapat segédegysége egy alabárdos, csillogó páncélos brigád lett, a Larian lovagok egy könnyûlovas variánssal együtt járõröznek és így tovább. Ezeket a csapatokat képezni nem lehet, ám idõnként kapni fogunk belõlük a renddel való viszony függvényében.
A rendek tagjainál (a városban ahol a rend létezik) ha nullás vagy jobb a viszonyunk, akkor el lehet vállalni feladatokat. Ezek amolyan bounty mission-ök ahol megnevez a rendtag kétféle ellenség típust amiket vadászni kell. Érdemes minden harc után csekkolni a quest menüben a feladatnál, hogy hogy is áll éppen az ember. Amikor eleget ölt akkor elég visszamenni, lejelenteni és javul a viszony meg jön némi pénz is.
A Falcon rend átalakult és most már nõkbõl áll. Nõi lovagrend (vannak férfiak is, de õk a segédcsapatokat alkotják, könnyû lovas számszeríjászok) lett belõlük, nagyon combos és jól kinézõ páncéllal.
A doomgide-ok végre hûek a háttérhez és igazán csábos bõrvértben (nem pedig Noldor ancient plate-ben) nyargalásznak. Amúgy a vért piszok jól véd csak szinte beszerezhetetlen, így nagy fegyvertény birtokolni akár egyet is belõle.
Van pár új fegyvertípus is ami boltban nem kapható de leverhetõ egységekrõl (eddig csak az egyik noldor lord szaladgált spéci karddal, most már a másik lord is kapott megszerezhetõ spéci fegyvert, egy íjat), az egységek felszerelése sok helyütt változott, a Sarleon frakció sokkal jobban néz már ki és sokat erõsödött pusztán azáltal, hogy a felszerelésük át lett gondolva.
A household troop-ok (speciális egységek akik testõrségként szolgálnak egy adott frakció urai mellett és nem toborozhatóak) most már tényleg egyediek, tehát a lordok és királyok kísérete a frakcióhoz passzoló és nem semleges csapatokat használ. Ilyen egység lett például a Highlander (Ravenstern frakció elit gyalogsága ami a korábbi kierguard knight egységet váltja le, valahol az immortal csapatok szintjén mocorgó nagy kardos és dobálózó gyalogság, van belõle kocsmákban felbérelhetõ gyengébb zsoldos változat is), a Mortal (Empire könnyû gyalogos bár néha lovon is elõfordulnak, képességeiben alázza a légióst de nagyon, olyan gyorsan mozog mint a D'Shar blademaster és elég jó felszerelés listája van így jöhet hajigálós, lövöldözõs és brutális közelharci felszereléssel is), Marleons heavy cavalry/Lion squire (sarleon household egységek, nehéz lovasság és könnyû lovagi egység, elég jól aprítanak), D'haja Archer (D'Shar frakció elit és nagyon pontosan lövöldözõ íjász egysége, akik mellett a ravenstern ranger gyenge kezdõnek tûnik) és végül a jó öreg Valdis huscarls (fierdsvain lovas huscarl-ok egyedi vértben, félelmetes fizikai tulajdonságokkal). Ezek és a kiegészített lovagrendek tagjai adják immáron a lordok és királyok elit egységeit és kíséretét.
Egyes rendek "alapanyaga", magyarán a hozzájuk szükséges egységek típusa változott. Például a Clarrion Call ranger-ek (Larian lovagrend) immáron nem Pendor lovagon alapul hanem sarleon lovag kell hozzá. Ha jól tudom akkor a gyógyító rend lovagjaihoz sem pendor hanem már empire knight egység kell. Viszont bekerült egy opció, hogy a játékos a miniszterénél változtatni tudja az általa korábban kiválasztott tradíciót és így válhat a nemzetek között amik alapján a nemeseit kapja és ami alapján a falvaiból a parasztokat toborozza.
A viszony javítását mihamarabb érdemes elkezdeni, az elején még nincs annyi Noldor csapat lespawnolva, hogy ezek legyõzõsével, és a foglyok elengedésével eleget javíthass a viszonyon. így a besegítés lehetõsége marad a viszonynöveléshez.
Ezt érdemes elõkészíteni, úgy hogy minden emberi néppel jó feltornászod a viszonyodat, mert ha ellenük kell majd besegíteni, bajod lehet belõle.
Én kb. 20-ig fel szoktam vinni mindenkivel, a de a távoli népekkel (D-shar, Firedsavin) nem szükséges ilyen magasra, velük kisebb eséllyel fognak találkozni.
A noldorokkal -20-ról indul a viszony és asszem +10-re kell vinni, hogy megkaphasd a feladatot. Az elsõ fele könnyû amíg negatívba vagy, de késõbb ha már nem tudod õket csalogatni, ott kinn az erõben nemigen fogsz tudni nekik besegíteni, ezért azzal kell kezdeni, hogy olyan helyre csalod õket ahol sok karaván jár. Ez azért jó mert a karavánok nem segítenek be egymásnak, biztos a gyõzelem, van elég ellenség, és ha pozitívba kerülsz, az utolsó pár pontot is megszerezheted, mert mire visszaér az erdõbe biztos talál még pár célpontot a Noldor csapat.
Ha ez megvan, az ezután következõ rész kicsit nehezebb. A Lariai kocsmában a fehérruhás fazon felajánl egy küldit, amit csak akkor vállalj el, ha már van vagy 120-as csapatlétszám tele erõs katonákkal (ehehz armored pikeman-eket érdemes begyûjteni, de más is jó ami elég erõs), és az se árt ha van pár pont a tactics skillen is. Ha sikerül megnyerni a csatát, megtalálhatóvá válik a Noldorok rejtett városa.
Én az utóbbit csináltam, mert a seregüket piszok nehéz leverni elfogadható veszteséggel.
elöre is köszönöm😊
Szivesen csatlakoznék egy ilyenhez.
Ha van saját várad akkor amúgy is érdemes eleve ott állomásoztatni a haderõt mert úgy kevesebb zsetont emészt fel a fenntartásuk és jobb csak kicsike csapattal mászkálni. Amikor meg hódítani mész akkor elég kivenni a szükséges mennyiségû embert azt velük támadni az új célpontot.
Még csak most kezdtem a játékot igy újonc vagyok és lenne egy kérdésem amikor elfoglalok egy várost vagy várat hogy tudok katonákat rakni bele mivel már jártam úgy hogy elfoglaltam de mivel nem tudtam hogy kell bele katonát rakni igy más rakott bele és azé lett és ez nem valami jó érzés,ha valaki tudna segiteni nagyon örülnék.