Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. ami itt van achievments lista az mennyire teljes?
2. az egy kategóriába tartozók összeadódnak vagy felülírják a korábbit? Tehát pl:
Masterful Warrior (+1 Trainer) - Kill or Wound 5000 enemies
Legendary Warrior (+2 Trainer) - Kill or Wound 10000 enemies
10000 kill után +2 trainerem lesz vagy +3?
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Persze lehet vele pénzt keresni, de felesleges. Ha mondjuk látsz sót, vagy vasat 100 alatt, azt vedd meg. Jó üzlet lehet még a fûszer ha 500 alatt találsz. Ezek a leggyakoribb cikkek amikkel lehet egy kis pénzhez jutni. Ha majd ki üti a szemed a lehetõség, azt azért kár kihagyni. De nem érdemes erõlködni a pénz miatt, fõleg nem kereskedéssel. A rablóvadászatot inkább tudnám javasolni, meg ha már jó harcos vagy, akkor a lovagi tornákat. A tornák mondjuk eléggé változatosak, van ahol nagyon nehéz megnyerni, de ahol mindenkinek van lova, azt szinte el se lehet rontani.
De igazából a pénzkeresés itt melléktevékenység. A pénz nem fontos, az úgyis lesz elég.
A honor, a renown, meg az XP amit igazából gyûjteni kell ebben a játékban.
ui.: köszi a hullás segítséget 😄
Mindenesetre kaptam annyi kavicsot hogy szintlépéskor majdnem mindíg intelligenciára tudtam rakni a pontot, így rengeteg skillem ki van rakva 10-re 39-es szinten. A legelején kellett felvinnem 15-ig az erõt, hogy kézbe tudjak venni olyan fegyvert amivel elég jól jött már az XP. Azóta csak intelligenciára raktam a kavicsöknak köszönhetõen. Se ügyességre, se karizmára nem pazaroltam pontot. 40. szinten 90 hp-ja lesz a karakternek. 9 elixírt ittam meg, és még egy rúnás fegyvert is beszereztem, és a Lariai boltot is kinyitottam.
A játék során egyetlen drágakövet kaptam a Noldor lovagi tornán, az összes többit a lespawnoló serekek vezéreitõl szereztem, összesen 9db-ot!
Nagyon örülök neki, mert eddig elég nehéz volt ezeket a kavicsokat gyûjteni. Szerintem összejön még egy fegyverre való ha lesz egy kis szerencsém, és akkor mindenem meglesz még az 500. nap elõtt, fullos karakter fullos felszereléssel.
Ezek tetejébe kaptam egy kis ajándékot a játéktól.
Ezért nem jár majd gem, de gondolom csupa öröm és boldogság lesz elverni Eyegrim seregét.
Még sosem találkoztam velük, de veszett keménynek látszanak. Ehhez képest a Noldor lordokat megverni semmiség lehet, pedig azokat se annyira könnyû.
Nem is olyan régen még a Dred Legion is megizzasztott, nem tudom mit fogok ezekkel a szörnyekkel csinálni. Azt hiszem ezek ellen nem lehet parasztokból képzett sereggel menni, csak lovagrendi lovagok jöhetnek számításba.
Egyébként rendszeresen felveszem a csapatba, elég jól képzett harcos., csak azt nem szeretem hogy magas szintû, és nem lehet rajta sokat változtani emiatt, nálam általában egyetlen szintet tud lépni, azt is nagyon sokára.
Itt vanank a fegyverek, Noldor íjat a legkönnyebben úgy tudsz szerezni ha felveszed a csapatba lethaldiran-t, és elveszed tõle. A noldor erõdben, és Qugefin-nél is lehet kapni Noldor íjat. Ez a legkönnyebben beszerezhetõ íj ami jó, nekem is ilyen van most.
Lootolni is lehet jó íjakat, de ahhoz szerencse kell. Néha az egyik isten ad egy nagyon erõs íjat, de ha megölted vele a célszemélyt visszaveszi, hacsak nem adod át ideiglenesen másnak, vagy nem rakod el egy ládába. Ha eldugtad, egy idõ után meg is lehet tartani.
Ezt az íjat még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg ílyen hülyén néz-e ki<#nyes>#nyes>
Ebben a játékban egyik célom hogy beszerezzek egy ilyet.
Egyébként meg gem kell hozzá hogy beszerezz rúnás fegyvereket, ott lehet válogatni. Én a Saphire Rune bow-t szeretem, csak hát sok kavics kell hozzá, elég késõn lehet megszerezni.
Bár kicsit furcsa, magyarok egy francia!!! ezredben??? Kicsit történelmietlen de kicsire nem adunk.
Most vettem észre, hogy a dlc-hez kell az alapjáték is. Azt hittem stand-alone. 😞
Háááát nincs sok kedvem megvenni 5k-ért a játékot, igazából a Tûzzel-vassal megvan, de nem hagyott bennem mély nyomokat.
Remélem egyszer a Warbandból is lesz valami leárazási akció a steamen.
Napoleonic warban van egy nemzetközi klán akiknek van egy magyar századuk. 54e-sek. Keresd meg 54e_Marton-t steamen õ el tud igazítani.
Nekem olyan kérdésem lenne hogy nem tudtok-e olyan honlapot, cikket, ismertetõt, akármit ami leírja hogy is kellene az ágyúkkal célozni?
Illetve lenne egy olyan problémám hogy a játék rendszeresen kidob. Vagy Warband hibát észlelt ezért leáll vagy visual C++ hibával. Elvileg a C++ hibát megoldottam amikor feltettem egy frisebb verziót nemtom mibõl, azóta kb 1szer dobott ki ezzel szóval segített.
Viszont a Warband hibát észlelt ezért leállt... ezt nem tudom mi okozza. XP-m van és 4 giga rammom. A játék eredeti fel van pachelve a legfrissebbre. Videokrátya GF 9500gt 512mb-os legfrissebb driverrel.
Vkinek van vmi ötlete mi okozza a hibát? Illetve hogy lehet megoldani. Elég idegesítõ.
Játszik valaki a Napoleon dlc-vel, és ha igen nem tud valamilyen magyar regimentrõl, ahová be lehetne lépni akár?
Láttam videókon, hogy a nyugatiaknál szokás történelmi regimentekbe szervezni a játékosokat, akikkel aztán valódi, irányított XIX. századi vonalharcászatot ûznek, sortûzzel, szuronyrohammal, stb.
Érdekes lehet.
Én egyébként nem szoktam olyan sok lordot csinálni, általában 4 van.
Most azt próbálom hogy egy lordot csinálok hõsbõl, a többit meg átcsábítom.
Kis sztori a mostani játékomból: Mikor levertünk a Shadow Legiont Alistarral, lett neki 1100 fõs serege a foglyokból. Erre a barom meg bebukta egy hét alatt az egészet.
Egyébként Maltist-ot meg nem fogtuk el, elmenekült, nem kaptam belõle gemet. Zulkair-t már egyedül támadtam meg, és lett belõle gem is. Gondolom az elfogás véletlenszerû, és romlik az esély ha besegítenek. Lehet hogy csak mákom volt amikor az elsõ gemet szereztem, akkor még esélyem se lett volna egyedül.
Mégis csak jó az a csapat.
Szóval lovagok... jogos, most vettem fel Rolandot, hogy elküldjem right to rule-t gyûjteni, és baromi erõsnek tûnik. Magasabb szintû, mint amit én valaha elértem alap m&b native-ban 😄
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Rayne
Buodice
Jocelin
Diev
Sigismund
Leslie
Ediz
Lethaldiran
Julia
Sara
Roland
Lehet hogy át is variálom, csak pár tagot kell kicserélni, szerintem nem lehetetlen még.
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Ha a party nem esik szét, úgyis 100-ra nõ a morálja mindenkinek. A morálnak csak akkor van jelentõsége amíg begyûjtöd az embereket. Mert ha 11 fõs party-t akarsz, ellentétek is lesznek benne, és ha nem tudod idõben összegyûjteni a tagokat, akár szét is eshet, bár velem még ilyen sose volt.
Egyébként megbántam hogy ezeket gyûjtöttem be. Olyan 11 fõs party kéne amibe benne van Lethaldiran, Ediz, Diev, meg annyi lovag amennyi csak lehet, mert õk jó harcosok. Kaverra is jó, de a õ nem fér már ebbe bele.
Donovan-t, meg Kassim-ot meg kihagynám, azok tejesen retardáltak.
Amit írtam az így is 11 hero, nagyon többet szerintem nem lehet kihozni.
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy lenne e valaki, akit kihagytam, de mindenképp bevennétek, mert annyira jó, meg hogy úgy egyáltalán kiket szoktatok felvenni?
Úgy lehet a létszámot maximalizálni, hogy ha valakinek van szomszédja ezen az ábrán, akkor annak a barátjának is benn kell lennie. Akinek nincs szomszédja, annak nem kell barát.
én most velük nyomulok:
Rayne
Ansen
Adonjy
Sigismund
Leslie
Kaverra
Ediz
Riva
Sara
Roland
Jocelin
Remélem a késõbbiekben nem fogom megbánni azt a 3 pont Power Draw-t, aminek a segítségével sikerült ezt végre elérnem 😊
Az a durva, hogy most már 90%-ban ebbe a nyamvadt automatikus blokkba halok bele. Megyek a fapallossal az íjász felé, és a tõrrel blokkol... na ilyenkor szoktam magamban kurvaanyázni -.-
Más: milyen hõs összeállítást javasoltok? Én erre gondoltam:
Lethaldrian - Julia
Alyssa - Sir Alistair
Diev - Leslie
Adonja - Ansen
Frederick - Donavan
Kaverra - õ egyedül, nem tudtam még egy párt választani úgy, hogy ne legyen valakinek két ellensége.
Így elvileg néhány beszólogatástól eltekintve jó lenne a hangulat a csapatban, és még viszonylag erõs emberkéim is lennének.
A lényeg hogy a városokat kell gyûjteni, a többivel csak a baj van.
Ha nem tartod meg a városokhoz járó falvakat, soha nem mész negatívba, semmilyen modban, és a Natívban sem. Ez biztos, ha nem hiszed, próbáld ki! Ez csak azért van mert a város többet hoz mint amennyit a korrupció elvisz ha sok településed van. A falvak meg a várak azok amik tönkretesznek.
Már korábban is kételkedtél ebben, akárhányszor leírom hozzáfûzöl valamit, és úgy írsz mintha nem ezzel lehetne a legtöbb pénzt csinálni. Én elhiszem hogy sokat játszottál M&B-vel, sokat is tanultam tõled, de néha azért mondasz ám vad dolgokat tökéletes magabiztossággal. Ha én nem vagyok valamibe biztos, azért szoktam jelezni, vagy elismerem ha tévedek.
Kb. sehogy míg vazallus vagy (trónra törni egyébként sem tudsz úgy mondjuk mint egy trónkövetelõ csak elfoglalni a neked tetszõ településeket). Lépj ki a szolgálatból (akár fellázadva a fõnök ellen, akár határozott idejû zsoldosélet letelte után) és akkor majd be tudod támadni és ezáltal elfoglalni az eddigi fõnököd településeit. Amíg vazallus vagy addig erre esélyed sincs.
Az eredménytelenség csökkentésének módja, hogy ne birtokolj túl sok települést. Attól függõen milyen nehézségen játszod, 6-12 közötti lehet a települések száma amit birtokolva még nincs veszteség (a város 2 településnek számít ebben az egyenletben, a vár és falu egynek). Várakat passzold le a saját vazallusaidnak ahogy falvak közül is mehet a saját lordoknak bõségesen. Városokból sem kell mindet megtartani (fõleg nem Native-ban ahol alacsony a bevétel még onnan is, mert kevés a bevételt növelõ építési lehetõség). A leghûségesebb alattvalóidnak adhatsz várost is. Minden vár és város jelentõsen megnöveli a lordok által csatába vezethetõ emberek mennyiségét. Szóval legyél csak bõkezû és tarts meg kevés települést, amit maxra fejlesztesz, minden mást ossz szét és akkor lesznek nagyon erõs seregû lordjaid. A saját városokban meg elég max 150 manust tartani. Ez az a határ aminél már nem lesz elsõdleges célpont egy hódítás során a vár/város. Ennél kevesebb baka esetén viszont, különösen ha építkeztél is már ott, kiemelt célponttá válik.
uwu311:
Ez így ebben a formában nem pontos, mondhatni cáfolható állítás. Városok számának növekedése is ugyanúgy okoz bevételkiesést, csak a városok magas bevételei ezt ellensúlyozzák. De ettõl még ez nem azt jelenti, hogy akármennyi lehet saját kézen nem fog tõle növekedni a deficit. Native esetében akár 4-5 várossal is negatívban lehet a mérleg még úgy is, ha minden fel lett ott húzva és csak 100 körüli embermennyiség állomásozik mindenütt. Modoknál ez másként van (van ahol egy az egyben ki lett lõve ez az opció, másutt csökkentve vagy növelve lett a mennyiség vagy egyszerûen csak a bevételeket növelték meg ami önmagában ellensúlyozni tudja a problémát jó darabig).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A város az egyetlen településfajta amibõl akármennyit birtokolsz, nem veszik el a bevétel.
Azt ajánlom, szabadulj meg az összes falutól, és az összes vártól is, add oda lordoknak! A kancellárnál tudsz földet osztani. Emellett minden várost célszerû megtartani, mert csak ezekkel növelheted maximálisra a bevételedet. A végére seregfenntartás mellett lehet 40ezer/hó bevételt is csinálni, persze attól is függ mekkora a sereged.
A városokba nem kell sok védõ, az is viszi a pénzt, de nem állhatnak üresen sem. 60-80 magas szintû gyalogos bõven elég. A lovasok drágák és feleslegesek védelemre, az íjászt meg gyenge védelemnek számolja a gép. Sokszor csak 40 gyalogost tartok, és még az is elég ahhoz hogy egy-egy lordcsapat csak úgy ne vegye be a várost. Sokat belerakni meg azért felesleges, mert ha megindul egy marshall több ezer emberrel, beveszi a várost, akármekkora védelem is van benne.
Persze ha bemész védeni akkor nem😊 De nyilván akkor már sereg is van nálad... Sokszor jobb veszni hagyni, és ha elmentek, visszafoglalni. Persze a jól védhetõ városok védelmében rengeteg ellenséget le lehet darálni, ha megúszható nagy veszteség nélkül, be lehet állni eléjük.
Tudom hogy nem úgy hangzik, de ez mind amit itt leírtam közvetetten gazdasági kérdés😊
Különösebben nincs értelme ilyen feladatra küldözgetni a kísérõidet. Amire kell, az a right to rule szerzés. Erre úgyis csak egyszer lehet elküldeni valakit és hetekig távol lesz. Visszaérkezve meg kapsz 3 pontot a right to rule értékedhez. Minél magasabb annál könnyebben kötsz békét (pontosabban annál valószínûbb hogy felajánlja ezt neked egy veled harcoló királyság) és annál kisebb az esélye hogy csak úgy háborút indítsanak ellened.
Érdeklõdnék h a napoleonic war-ral játszik-e vki? Ha igen írna egy pár soros ismertetõt? megéri befektetni? Klán nélkül is élvezhetõ a játék? milyen egy csata? Csak mert youtubeon nézegettem de ott csak klános videók vannak fent ahol TS-en parancsra együtt mozognak. Ez nagyon tetszik de tudtommal magyar klán nincs.
A bevételbõl még lejön a fenntartási költség (a városok/falvak és várak fenntartása is zsetont emészt ahogy a katonáké is), meg ha túl sok az általad birtokolt terület akkor befigyel a korrupció is (az adóbevételeid egy részét bukod minél több a te közvetlen irányításod alatt álló falu/vár/város).
nearo:
Védekezni nem lehet a jelenség ellen. A javadra fordítani is csak akkor ha nagyon erõs vagy (rendesen sebezni ekkor sem fogsz csak csökkentett értéken).
Azon esetekkor amikor meg elakad egy fegyver közelharcban (ennek oka legtöbbször, hogy a fegyver elérésének 65-70%-ánál közelebb ért az ellenfél, ilyenkor nincs lehetõséged rendesen lendíteni és a fegyver csapás közben elakad, ez normális csak a native esetében ennek értéke és modellezése piszkosul le volt véve, a PoP esetében meg kicsit emeltek a küszöbön) akkor nem fogsz sebezni. Közvetlen közelben csak a legkisebb fegyverek tudnak sikeresen gyepálni továbbra is és sebezni, vagy a közepes fegyverek (egykezes eszközök max 110-es eléréssel) ha szúrsz velük és nem csapsz.
Azonos fegyverhosszok esetén ha túl közel kerülsz az ellenfélhez akkor annak lesz sikeres a találata, akinek nagyobb az ereje (annyira minimális hatást tudsz csak elérni hogy egyszerûbb ha belerúgsz).
Ha beszorulsz egy közelharcba, nagyon körülvesznek és nem tudsz csapkodni, akkor rugdoss. Ezzel eltaszítod az ellenfeledet, sebzel egy kicsit és lesz helyed verekedni. Ez a taktika életmentõ lehet ha nem hord magánál a karaktered rövid hentes eszközöket (például kis baltát vagy buzogányt, a lényeg hogy 80-as vagy annál rövidebb elérésû fegyver legyen).
Ha a korábbi verzióban helyes volt ez az útmutató, akkor azóta balanszoltak egy keveset, de mondom, fõleg a skillek terén (ahogy te is mondod). Amit találtam tulajdonságban eltérést az meg akár véletlen is lehet.
Aréna: így már értem, hogy miért üt néha gyorsabban az ellen a kétkezes kardjával, mint én az egykezessel 😊
Eltérés csak elnevezésben van a nõi és férfi karaktereknek váalsztható hátterek hatásaiban. Ugyanazt adják (nem lett külön skill és tulajdonság készlet biztosítva a két nem számára). Ami miatt eltérés biztosan lehet, hogy férfi és nõ karakter másra kap bonuszt induláskor a tulajdonságai közül, de ugyanazon háttér mindkettejük esetében ugyanazt adja.
Aki meg nagyon kíváncsi az a frissebb listát úgyis megtalálja a Pendor saját fórumán a Taleworlds Warband topikjai között.
Az arénázáshoz kiegészítésül azért annyit hozzá kell tennem, hogy míg a native esetében novice, regular, veteran és champion típusú ellenfelek voltak csupán, amik elég gyengusok voltak még csapatosan is, itt az ellenfelek mindig valami katona személyében jelennek meg. Szóval tornákon, de sima meccseken is lazán lesz ellenfélként az adott város elit egysége (azon rend tagja ami ott állomásozik), de elõfordulhat akár hero/heroine adventurer is pont ugyan olyan valószínûséggel, mint mondjuk teljesen alap katona vagy egyszerû manhunter (paraszttal vagy paraszt asszonnyal nem fogsz szembe kerülni).
Ebbõl a szempontból tényleg nehezebb lett a dolog, de legalább a nyeremények is nagyobbak és egy gyõztes futamnak is nagyobb a hozadéka elismerés terén.
Íjjal még gyenge vagyok amúgy, elõtörténetbõl nem kaptam íjász tudást. A fõ probléma pedig valóban az elejének a túlélése, utána 1v1-ben már jó vagyok.
Apropó, elõtörténet: ami itt a FAQ-ban van segédlet az sok helyen pontatlan, fõleg a skillek terén. Attribute-nál csak egy eltérést találtam, továbbá ha native-ból indulok ki, akkor nõi karakternél ugyanaz a háttér nem biztos, hogy ugyanazokat a pontokat adja, megérne az is egy kiegészítést.
Ha gondoljátok, akkor összedobhatom rendezettebb formába amit eddig leírtam magamnak az elõtörténetrõl.