12134
1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• Zero 7th
    A sereglistádból az első négy ember megy veled. Vigyél te is hero adventurereket, vagy a legtáposabb hőseidet.
  • dartonita
    Hmmm most hogy leirtam eszembe jutott valami.
    Lehet hogy a legmagasabb tars szintjehez igazitja a jatek az ellenfeleket?Mert most nezem hogy Alistair pl lvl 38,egyedul tobbet keres mint az osszes tobbi companionom.Mert ha igen,elzavarom RTR pontot vadaszni amig vegzek itt.
  • dartonita
    Sracok volt vmi update a Pendorhoz?Nem remlik hogy ilyen bitangnehez lett volna megszerezni a 2.free gemet a rablotanyarol.Tegnap probaltam be,17-es szintu vagyok,magas szintu hos tarsakkal es rave archerekkel,wardenekkel.Minden hosomon(rajtam is) ilyen 55+15 koruli pancelok,30~as cipok,50~es sisakok es tobb ezres fegyverek vannak,megis ugy nyomnak le mint a belyeget.Adventurer-ek,hero adventurerek,es rohadt magas szintu ellenfelek jonnek szembe,es a barlangig nem jutok el,siman ledaralnak.
    Btw ijasz/one handed kalandozo vagyok.
    Donovan,Alistair,Kassim,Julia es meg valakit szokott berakni mellem,eleg durva party es megsem sikerul.Vmi otlet?
  • uwu422
    Nálam nem volt gond a Florissal a tornákon, de szerintem ki tudnátok szűrni mi hibás.
    A turnament design-ban be lehet állítani a fegyverzetet, akár egyetlen felszerelésre korlátozva. Csak mindet ki kell próbálni, és kiderül mit nem szabad bent hagyni.
    Az is lehet hogy a torna tereptárgyai bugosak, ezt is ki lehet kerülni, ha Warbandos arénát választotok, nem azt a telehányt káoszt amit csináltak aréna helyett.
    Még a lovak is lehetnek hibásak, azt is lehet szűrni a turnament desig állítgatásával.

Lehet hogy csak babona, de mióta eredeti játékom van, a Floris hibátlanul működik, csak addig kellett belepiszkálni amíg tört Warbandra raktam fel.
  • Mr_no_NaMe
    Emlékszem én letöltöttem a két programot (warband + floris) és nekem is az új khergit armorral volt gond. Soha nem találta és néha beszélgetésnél, és a várakban kidobott. Letöltöttem újra mind a két programot, és elmúlt a probléma (WTF??). A tiszta újratelepítés nem segített, csak az újra letöltés. Ezekszerint még is létezik az a jelenség, hogy "corrupted" lesz a file letöltés közben.

Viszont a tornás megoldásra még nekem sem sikerült rájönnöm. Pedig elvileg nagyon jól meg van csinálva az új tornázgatás...kár, hogy nem lehet használni.
  • Zero 7th
    Jellemzően ezek a "kibasz a játékból" bugok hiányzó fájlokra vezethetőek vissza. Szerintem a torna bug is valami hasonló. Lehet, hogy hiányzik valami fegyver vagy páncél az advanced tornából.

Mondjuk azt sem árt hozzátenni, hogy én nem játszottam még a florist moddal, a konkrét hibát nem ismerem.
  • dolorex
    Te most a torna bugról beszélsz vagy a textura bugokról?Bocs de számomra nem teljesen egyértelmű.
  • Zero 7th
    Ja, igen, írja is pár hozzászólással lejjebb.
  • Zero 7th
    Az alap, nem Warbandos Warsword modnál is bugos két ló (az egyszarvúnak a farkának az egyik vertexe hozzá van "ragadva" az egyik hátsó lábhoz, meg a nightmare nevű ló egyik hátsó lába igen fura csápolást művel), plusz az egyik undead katona(asszem a wraith) fagyást produkál.

Floristos bugot pl Uwu kimoddolta belőle, és azóta neki nem fagy. Ha jól emlékszem.
  • Zero 7th
    Semmi köze a két dolognak egymáshoz. A Warband nem bugos, csak a mod. Ha az .exe-vel lenne probléma, akkor nem lehetne modfüggő a bug.

Egyébként is sokkal valószínűbb, hogy kifelejtett a modder egy textúrát, mint a másik eshetőség.
  • dolorex
    Szerintem nem ez lehet a magyarázata ,hogy tört játékkal játszunk.Az lehet, hogy a crackünk rossz és ez miatt, de még rengetegen játszanak moddal tört játékkal és nem mindenkinek van ilyen problémája.Sőt erről nem is sokat találtam.Sajnos angol tudásom csekély ,ezért nem nagyon találtam erről a problémáról megoldást külföldi oldalakon.
  • Zero 7th
    Tudni már valamit a második részről?
  • uwu422
    A korábbi hozzászólásaim amikor a Nativ-beli játékomról írtam, teljesen jók, azzal a kis módosítással, hogy valójában a Warbanddal játszok...
  • uwu422
    A Floris mod legújabb változatával nekem nem volt ilyen gond.

A korábbi verziók viszont ugyanilyen hibákkal küzdöttek amiket leírtál.
    én úgy oldottam meg, hogy átalakítottam az egységek felszerelését, hogy a bugos dolgok ne jöjjenek elő. Mikor a kereskedőnél találkoztam a bugos báncéllal, akkor nem fagyott le, csak egy hibaüzenetet kaptam és játszhattam tovább.
    De szerintem úgy is meg lehet javítani ha legyeréled a hibás páncélt egy másikra.
    Azt kell csinálni hogy az item txt-ben a budos darab neve után található kódsor helyére egy másik hasonló de nem bugos darab kódjait másolod.
  • uwu422
    Amíg nem veszel minden városba céhet, meg nem bérelsz földeket, addig nincs értelme sereget gyűjteni.
    Mégis hogy gondoltad, hogy fenn tudod őket tartani bevétel nélkül? Egy falu jövedelme semmire se elég.
  • FL Zoli
    Nekem a florissal az volt a bibi, hogy az egyik új khergit ruha bugos volt, és ha egy ilyennek futottam össze arénában kastélyban, sőt akár boltban, akkor befagyott a játék. Próbálj meg alt-tabbal kilépni s ok-zd le a hibaüzenetet. Aztán vagy vissza enged, vagy nem. Akkor a ruha hófehér lesz, s amíg nem lépsz ki elméletileg nem fogja megint felhozni.

HA értesz az apróbb modoláshoz akkor próbáld meg kivenni a ruhát..
  • Mr_no_NaMe
    Nekem is ez volt a problémám. Elvileg az a baj, hogy tört játékunk van. nyomj egy campet a térképen, mod beállítások, és az új tornát kapcsold ki. Így mehetsz a régi típusú tornákra, és ha eddig kaptál hibaüzeneteket, elvileg azok is eltűnnek.
  • Mr_no_NaMe
    haladok a Florissal gyerekek :]

Van egy 60 fős seregem, 70-80-as túlerőt ledarálok már, csak az a gáz, hogy 1-2 hónapon belül elfogyna a zsém a fenntartásra. Beálltam a Swádokhoz vazullusnak, van egy szép kis falum meg vettem egy sörfőzdét :D Annyira imádom ezt a játékot. Ilyenkor szoktak a gondok jönni. Már a banditák is eltűntek, csak ilyen 400 fős seregekkel találkozom...ha nincs háború nehéz fejlődni, az idő meg vészes ha nem tudom a sereget fizetni :/ Jajanyámborogass :D
  • dolorex
    Sziasztok!

Van olyan ember közöttetek, aki játszik vagy játszott a Floris moddal!?Kérdésem ugyan is ezzel kapcsolatos.Részt szeretnék venni egy tornán, de sajnos mindig kilép a játék.Nem tudom mi lehet az oka, de remélem vki tud segíteni.

Előre is köszönöm.
    üdv
  • uwu421
    Nem tudom ki mikor játszott utoljára Native-al, de én most rendesen meglepődtem.
    Egész eddig csak gyengén védett várakat ostromoltam, könnyen ment.
    Tegnap először kötöttem bele olyan népbe amelyik erős volt. Volt olyan ostrom aminek háromszor kellett nekiugrani. Nyíltteres csatába is volt hogy jelentős veszteségek okozása után vissza kellett vonulni, mert az egész csapat lesérült és vagy 20% meg is halt. Mondjuk kis pihenő után szétkaptam a maradékot.
    Nem olyan ám ez már mint régen, hogy 50 lovaggal végig lehet veretni a térképen. A 125-ös sereglimit kevés, a lordokat ugyan lehet hívni, de azok seregébe sok az alacsony szintű katona, még úgy is hogy rendszeresen adok nekik olyan elit katonákat amik nekem nem kellenek.

Szóval összegezve nem olyan könnyű ám ez mint régen, csak most tudom átérezni mivel volt baja davidbog kollégának ebben: #11098 a hsz-ben. persze ettől függetlenül nem kell megijedni ha valamit elfoglal az ellenség, visszavenni sokkal könnyebb.
  • uwu420
    Mikor fejlesztem őket, a wepon pontokat mindig íjászatra rakom, közelharci fegyverrel könnyebben ölnek eleinte, úgyhogy az fejlődik magától is. Viszont amikor beérik a dolog, előszeretettel használják az íjat is, és Native-ban minden íjásznál jobbak lesznek.
    Ostromnál pl. olyan hogy nem feltétlenül kell íjász a csapatba, ők 10-en is leölik az első adag katonát a falakról, meg persze én is besegítek, de azért használok íjászokat is, biztos ami biztos.

A ló is fontos egy hős alá, nyíltteres csatába a ló nélküli katona nem nagyon szól bele az ütközetbe. Mivel már a fontos képességeket 9-esen tudják, most kezdem nekik kirakni a 12-es agility-t. Úgy tűnik mindenkinél meglesz, és mehet a riding 4-re, hogy átülhessen a banda wrhorse-okra, akkor lesznek tökéletesek. A nehézlovas-lovasíjász a legjobb fegyvernem ebben a játékban.
  • uwu420
    Én mindenkiből lovasíjászt szoktam csinálni.
    Legszívesebben a hősöknek is 2 csomag nyílvesszőt adnék, meg kétkezes kardot, mint magamnak, de ilyen felszereléssel a buta AI nem tud magára vigyázni, kell nekik a pajzs.

Sokféle felszerelést kipróbáltam már, a hősök így a leghatékonyabbak.
  • Wreck86
    Utólag sajnos nem, úgy tudom.
  • Wreck86
    Hm, íjász mindenki. Nekem fura.:D
  • uwu420
    Jó szar a kép, nem nagyon látszik, de Cuir Bouilli páncélban vannak Sarranid sisak van rajtuk, hunteren ülnek és egykezes fegyverük van az íj mellé.
  • uwu420
    Native-ban nem lehet változtatni a zászlón?
    A camp menübe próáltam, de nem találom. Elég béna címert választottam.
  • uwu420

Így néz ki a csapatom egyenruhája, elég nagy meló volt összegyűjteni.
  • uwu420
    Én most a Native-ot tolom egy ideje, az elején nehéz volt pénzhez jutni, most már értem annak idején miért kezdtem falvakat fosztogatni.

De most ezt a játékot másképp csinálom, a comany sem olyan hogy fosztogatni lehetne velük. 10 hősöm van, ez a max létszám amit össze lehet tartani, és a rossz vagy gonosz dolgokért mindig rinyál valaki.

Van egy módszer amivel egész jól lehet pénzhez jutni. Rabszolga kereskedőt kell keresni, és a környékről össze kell fogdosni a rablókat. A hősök bénák az elején, úgyhogy 10-15 manhunter egységet, illetve annak fejlesztett változatait érdemes a csapatban tartani, hogy legyőzhessük a rablócsapatokat. Ha összegyűlt a pénz a hősök felszerelésére és a sajátra, már nem lesz szükség extra kíséretre 11 fős brigáddal az 50-es csapatok is verhetőek. 2 skillpontot áldoztam prisoner managementre, ennél sokkal több foglyot is legyet gyűjteni egy csatába, de később semmi szükség erre a skillre, és tizesével is lehet annyi pénzt szerezni a foglyokból hogy átvészekjük a pénzhiányos részt.

100 nap alatt jutottam odáig hogy mindenkinek meglett a felszerelése, és volt pár céhem is.
    200 napnál már minden cuccom lordly volt, és meg volt véve az összes céh, úgyhogy nekiállhattam hódítani.
    Nemrég hagytam el a 300. napot, a Vaegir-ek ki vannak írtva, van 4 saját városom, és a 2 lordomnak van összesen 6 vára, mindkét lord party-n kívüli hősből lett csinálva.
    A pénzhiány teljesen elmúlt, több száz ezer dínár gyűlt össze amit nincs mire költeni, jó hogy nem pazaroltam több skillpontot prisoner management-re.

Egyébként a trainer, a surgary és a first aid skilleket tudtam felvinni 10-re, a többi skillt valamelyik hős viszi, elég sok érték van már náluk 8-as szinten, de a taktikusom pl 9-esen taktikázik.
    A karakterem most ilyen:
    STR 17
    AGI 12
    INT 30
    CHA 9
    Úgy fejlesztettem hogy 12-ig vittem az erőt, meg az ügyességet, hogy harcképes legyek, aztán elvittem az intelligenciát 30-ig. Azóta erőre pakolok. A karizma nem érdekel különösebben a könyvekkel felraktam a leadershipet meg a persuation-t 4-re, és nem is lesz több.
  • Mr_no_NaMe
    Nagyjából megoldódott a Floris probléma. Elképzelni nem tudom miért, de hiányos volt az a Floris telepítő amit letöltöttem először, és kihagyott textúrákat a telepítésnél. Fogalmam sincs hogy csinálta, a telepítő teljesen rendben felment, teljesen normálisan nézett ki. Megint letöltöttem, most már nincs textúra hiba, viszont fél óra játék után mikor menteni akarok akkor kifagy (végül is alig valami nagy hiba) konkrétan már idegbeteg vagy 2 napja mert így játszok.

Amúgy most vagyok lvl 4-5, beléptem valami fasz báróhoz, léptem egy szintet, aztán belevitt egy olyan csatába, ahol mindenkit elvittek hadifogolynak. Most szerettem volna újra beállni egy másikhoz, de már nincs ott az opció. Miért? Csak egyszer lehet katonának beállni?
  • uwu400
    Az előző hsz-ben figyelmen kívül hagytam hogy nem sok napot húztál le Pendorban. A játék elején tényleg nem nagyon lehet ebony cuccokat venni a hősöknek.
  • uwu400
    A hatékony páncélokra visszatérve, a Forlorn Hope Heavy Suit egy kicsit erősebb mint az Ebony plate. Én olyat vettem a hőseimnek akik fel tudták venni. Asszem 21 strenght kell hozzá. Nálunk 4-en voltak akik bele tudtak bújni. Azért is jó mert több páncél is van ami ugyanolyan fazonú, pl. Unicorn Plate, vagy a Sarleon Plate, és a Green Plate Hermess. Így nagyjából egyenruhába lehet a csapat, ráadásul nagyon jók ezek a páncélok.

Az meg hogy drágák az ebony cuccok, igaz ugyan, de ha sokáig húzod a játékot, úgyse tudsz mire költeni, így lazán megvehetsz akár százezres páncélt is a hősöknek, az apróságokról mint a pár ezres fegyverek nem is beszélve.
  • uwu400
    Hát ez már számomra tök érthetetlen.
    A sokadik vagy aki azzal jön hogy: foglalok de nem tudom megtartani...

Mégis miért annyira nagy baj ha valamit elfoglalnak? A háborúba már csak elfoglalódnak dolgok! Egyáltalán nem nehéz ám visszafoglalni, sőt kifejezetten könnyű, csak meg kell várni míg elkotródnak.

Ha elfoglaltál egy várost akkor többet is el tudsz.
    Csak foglalni kell és nem lesz baj ha foglalnak mert visszafoglalod, meg foglalhatsz még többet is.

Nagy túlerő ellen a világon a legfeleslegesebb dolog védekezni, de azért megjegyezném hogy 6-8-szoros túlerő még könnyen verhető ha védekezel, bár ez függ attól is hogy mit kell védeni, vannak elbaszott várak.
  • SaGa Jr
    Nincs.
    A "mod" leírásában (a reklámanyagában és a videókban is) elég egyértelművé tették, hogy az bizony multiplayer only add-on.
  • SaGa Jr
    A noldor seregeket már nem kell leverni (kb 3 verzióval ezelőtt lett bevezetve a dolog), így ők nem számítanak bele a leverendő hadak soraiba.

Az első vár elfoglalását meg valóban érdemes akkora időzíteni, ha az általad kiszemelt királyságot nagyon gyepálják. Ekkor, úgy kb 30+-os right to rule érték mellett, lazán lehet foglalni úgy, hogy nem lesz retorzió.

A foreign two handed sabre/sword szinte csak kalandoroktól és a three seers army leverésekor szerválható. Boltban eddig ha kétszer láttam (igaz akkor meg is vettem). Ennek oka, hogy a foreign knight/hero adventurer/adventurer egységeknél, meg a seers favourite-oknál szokott ez a fegyver lenni.

Mr_No_NaMe:
    Esetleg egy próbát tehetsz még azzal, hogy átböngészed a mod topikjait a taleworlds fórumán. Van kimondottan az aktuális mod verzió nyűgjeit taglaló topik (bár rövid) és több másik is ahol válaszra lelhetsz plusz magad is megoszthatod a készítőkkel a tapasztalt problémákat.

Jut eszembe, egy problémaforrás tud lenni az is ha Win 8 alatt próbálja játszani az ember a játékot. Nem tudom ez érint vagy sem, de ha netán igen, akkor lehet hogy meg is van a probléma forrása.
  • koj
    Sziasztok! A Napoleonic Wars-ban nincs egyszemélyes játék?
  • davidbog
    Pár napja kipróbáltam a Floris modot én is. Nálam is elég instabil volt. Bementem egy városba a lovagi tornára kattintva mindig kifagyott, a piacnál is párszor. Találtam fegyverlistát a páncéloknál rendre kifagyott. Ezután inkább hagytam a fenébe.
    Maradok a Pendor modnál. Az is néha kifagy, a csaták végén amikor a veszteségeket lehetne megnézni, de azért nem gyakori.
    Még a Warhammer modot várom, az még érdekes lehet.

A Pendorban az egyik játékomnál van egy furcsa dolog. A Győzelmi feltételeknél azt írta, hogy három sereg van, de a felsorolásban már négy szerepel: kettő snake cult, egy heretic és Ithilrandir serege. A noldor sereg nem számít? Más karakteremnél mintha az is beleszámított volna.

Egy korábbi karakternél sikerült elfoglalnom várost és királyságot alapítani, de nem tudtam megtartani kevés volt a 200 katonám. Egy hét után jött egy hadjárat olyan 3000 emberrel és elfoglalták. Nem tudom hogyan lehet biztosan megtartani. Gondolom olyankor kell várat, várost szerezni amikor legalább egy, de inkább két másik nemzettel harcol az a frakció akitől elfoglalom.

Szóba került, hogy kinek mi tetszik és mit használ. Nálam is a kinézet előbbre való mint a hatékonyság. Lehet akármilyen jó egy felszerelés, ha nem tetszik nem fogom használni, inkább odaadom valamelyik csapattársnak.

Lovak közül az Ironbred Chargerek a kedvenceim. De amelyiken már térdig érő páncél van azt szívesen használom, sok szép van köztük. Van valami sarleom/ravenstern armored warhorse vagy valami hasonló, csak lordok alatt láttam. Szép nagy, kipróbálnék egy olyat de beszerezni sehogy nem tudom. Egyáltalán beszerezhető? És persze legalább egy demonic charger beszerzése is cél.

Kardok közt az egyenes pengék tetszenek meg a Flame Bladed Swordok, az íveltek annyira nem. Az Ebony kardok is szépek, és piszok jók is. Csak a nagyobbaknál a keresztvasnál hatalmas méretű fogantyú van, nálam ez sokat ront az összképen. Mintha egyszer láttam volna Ebony Flambergert is, az is biztos szép. Csak ezek mocskosul drágák.
    De még sok kard van ami tetszik: Great Pendor Sword, Claymore, Sarleon Longsword, Silver Longsword.
    Viszont az általatok említett foreign two handed sword egyáltalán nem ismerős.

Egyéb fegyvereknél a blunt steel polehammer a nagy kedvencem, de az alabárdok is tetszenek. Fejszék, pikák, lándzsák szinte egyáltalán nem érdekelnek, buzogányból egy kettő.
    Pajzsoknál az ancient engraved és az immortal shield a kedvenc. De az állatosoknál is vannak szépek.

Páncéloknál a teljes lemezpáncélok a kedvenceim (meg a démoni lemezpáncélok, csak ilyen a Pendorba nincs, majd talán a Warhammerben): old pendor full plate és csak a sárkányos címerben különböző Dragon Plate vagy mi a neve. Az eventide lemezpáncél és a burnished plate armor is szép. A full plate se lenne rossz, csak szerintem nem áll jól a karaktereknek, nagyon karcsúsít és a torokvédő is hülyén néz ki ha nincs vagy nyitott sisak van a karakteren.
    Hatékonyságban a noldor páncélokon kívül Sigismund ebony platemailje fogott meg. Ahhoz képest, hogy csak platemail elég erős. Kár hogy nincs ebony full plate, legalábbis én még nem találtam. Meg valami mettenheimi lemezpáncél volt brutálisan erős. Nem az ami Fredericken van, valami más volt, persze százezrekért.
    Sisakokból a hounskill meg a többi basinet tetszik, de a nyitott verzió. A salade (talán így hívják a játékba, én salletként ismerem), vödör, adventure sisakok egy két kivételtől eltekintve nem tetszenek.
  • Mr_no_NaMe
    Hmm. Tudtok ajánlani működő cracket az 1.153-as verzsönhöz?
  • SaGa Jr
    Attól mert jónak tűnik, még megérheti újra letölteni a modot. A hibákat sokszor nem lehet észrevenni csak telepítés után. Márpedig itt a telepítésnél van gubanc (ami visszavezethető arra is hogy letöltéskor valami nem volt kerek) ha nem képes felismerni és megtalálni bizonyos fájlokat azt emiatt kidobál.

A crack meg szintén lehet hibaforrás ha nem pontosan az ami kéne, de korábban is voltak problémák bizonyos crack-ekkel egyes modok esetében (az 1.142 és 1.143-as verziókhoz is volt 3 féle crack amik közül az egyik vígan együttműködött minden moddal, a másik kettőnek viszont sokszor voltak problémái és kivagdosásra került a játékos).
  • Mr_no_NaMe
    Mindenhonnan kitöröltem. A letöltött fileval nem volt gond :/ Magyarításom nincs, az végképp nagy luxus lenne.

A játékom nem eredeti, de azt senki ne mondja már, hogy az eredeti játékkal nem lennének textúrahibák...ugyan azt a programot használom. Amúgy ha egy ezres lenne én is megvenném :/ De ahogy néztem most 5-6 ezer forint csak a warband...az nagyon sok :/
  • SaGa Jr
    A documents-ből is törölted az ottani könyvtárakat? A kis piszok oda is eldug fájlokat azt jól nem törli azokat uninstall esetén.

De igazából nem értem miért csinálhatja ezt a Floris.
    Lehet, hogy újra le kéne tölteni mert a letöltéskor lépett fel valami gebasz azt azért nem megy a dolog.
    Hasonló problémákat a magyarítás szokott még okozni (akár a magyarul telepítés akár egy korábbi magyarítás külön feltelepítése).