8857
  • robotnyk
    persze, hogy játszani akarnak, mert aki korábban kezdte a closed betát, már legalább 3 hete játszik. ha sandboxozni akarsz, indíts, vagy keress ilyen néven játékot.
  • Prince23
    Hua!
    Az lenne a fontos kérdésem, mely titeket is érint, h mikor jön a magyarítás hozzá? Végig szeretném vinni magyarul is.
  • deserter
    Hát igen ez engem is zavar... Írom nekik hogy ne támadjanak mert nézegetem az egységeket... erre irkálják a kérdöjeleket... meghogy ök csak játszanak... stb :( Tele van bunkó emberekkel... Akik idöt sem hagynak megnézni az ujj egységekre... Csakmert én késöbb próbáltam ki a bétát... nemkell szétlöni az agyam már az elején :(
  • alma2
    kar, hogy nincs benne single player, vagy cpu ellen valami, igy nagyon szet apritanak a rutinos oreg rokak, mar a gombokra egysegekre sem emlekszem :)
  • deserter
    tudom hogy béta... de én leizzadtam magam mikor a némettel mentem... és a másik meg bele röhögött a pofámba... nagyon jól esett... elis ment a kedvem
  • deserter
    A brit tul erős szerintem így... az alap egysége 450 be kerül és szinte 1 lövéssel leszedik a katonákat... meg snipper is van benne vagy mi ami 35 löszer... van belöle 3 csapatom és uralom a pályát... lerakok egy két ágyut... aminek jóó nagy a hatósugara... forgatom kedvem szerint... folyamatosan javítom az enginerekkel... és kész is :D De a német az tényleg gagyi... kis kocsik vannak benne... a jagpanthert is csak egyszer lehet kikérni :( van ilyen löszeres kocsi... nemtom miben jóóó az... meg ami lopja az ellenfél löszerét vagy fueljénak a felét... azzal nemlehet valami döntö dolgot csinálni.. a páncélos jármüveit kilövik a puskások... az említett panzer 4 es pedig csak emberek ellen jó... van egy tank... elfelejtettem a nevét xD az még ugy nemis rosz... lelehet támasztani mint a siege tankot a starcraftbol... az még ugy jóóó tank... DE AKKORIS!!!!!!!! MÉGISCSAK PANZER!!!!! MIÉRT NEM RAKJÁK BELE A JOBB NÉMET PANZER TANKOKAT????!!!!! hát a régebbi németben jobb tankok vannak... nah mindegy felidegesítetem magam... remélem hogy javítanak... Ha jól tudnék angolul leirnám a honlapra is...
  • marcias
    Én kipróbáltam, és vegyes érzelmek képződtek bennem. Nagyon sok újítást fedeztem fel, az angolok mozgatható épületei ugyanakkor a Starcraft terran-ját koppintják. A németekkel próbáltam többször, és felettébb különös, hogy PANZER lévén csak gagyi sdkfz járművek vannak, a legjobb tank, amit eddig láttam náluk az egy korai panzer4-es! Azt gyanítom hogy a durvább tankokat még nem tették bele a játékba, mert ez így felettébb gyanus nekem.
  • Neoncsoves
    ez még csak beta!
  • deserter
    Ti nem írtok véleményt?????
  • deserter
    :) Pedig lehet hozzáadni. Kipróbáltam a két ujj felet... hát... nemis tudom... A panzer command (német) Nagyon érdekes és fura. Soha többet nem megyek velük. Mivel tele vannak ilyen páncélossal (amiket egyböl szétlönek mert olyan gyengék) Sok fuel kell... Ha nincs fueled akkor halott vagy. A britek befoglalják a fuelt, és raknak oda olyan lövészárkot vagy mit... akkor szinte bevehetetlen... mivel csak sima gyenge katonát tudok gyártani... nemtudom onnan kiszedni öket, pedig nagyon sokat küldtem. Szóval én a német felet utálom, és nem fogok vele játszani(Nem erre számítottam). A brit viszont sokkal jobb. De olyan support beütése van az egésznek. Tele vannak nagy hatósugaru ágyuval, mozgó artilleri-vel. A brit fél még nemis rosz... Bár remélem hogy fognak javítani a dolgokon... Nemlhet a pontokat megerősíteni hogy jobban jöjjön az anyag... nemlehet elöretolt HQ-t csinálni, nincs mg-s, meg mittom én mibe tudtnék még belekötni. Remélem alakítanak még rajta elget... mert így nem nagyon tetszik... :(
  • Zol77
    én úgy vettem észre , hogy a bétában nem lehet barátokat hozzáadni. Egyébként most kész a szerver,de nem jön senki. :)
  • deserter
    vegyetek fel friendbe pajtások... a béte verzióban "deserter" a nevem asszem... a sima coh ban meg "bighead"... egyébként nagyon különleges az ujj rész... huh... engem lesokkolt... nagyon-nagyon ujjat alkottak... és teljesen más taktikakell... nem sablonosak az egységek... stb
  • Zol77
    én is kipróbálnám a bétát,de nem enged egy szerverhez se csatlakozni,egyszer indult el a gém nagy nehezen,de a patkány lelépett egyből,alig láttam valmit a játékból,kb 1 percet.
  • deserter
    Énis leszedtem és elég érdekes... legyártottam az elsö német egységemet... és az angol már jött egy ilyen kis jármüvel (már nem emláékszem) és egy csapattal... amiben snipper volt kifejlesztve... visza kellet vonulnom... hoztam egy mg-st amit persze simán lelöttek... 1 lövés volt 1 katonám... Meg egyböl letámadtak kegyetlenül... pedig irtam nekik hogy csak teszteljük le a játékot :( Utánna be akartam lépni szerverre... és kiirta hogy nemtudok csatlakozni... ujrainditottam a gépet és megint kiirta hgoy nemtudok csatlakozni egy szerverhez sem :S Most már megsem merem nézni... :(
  • Neoncsoves
    hát, nem tudom, nekem nem jön be az angolos küldik...
  • gduck
    Nemtom tudjátok-e már, de mostantól bárkinek elérhető a COH:OF multiplayer beta! ITT
  • deserter
    Azta tiensin... te aztán tudsz valami :P... nagyon köszönöm a segítséget :) HA van még itt ember aki nyomul onlinen nyugodtan megadhatná a nevét... hogy felvegyem friendbe... szerintem jó lenne az öszetartás... bár ahogy gondoljátok... szerintem nemjó a magányos farkas életmód... :)
  • Tiensin
    Na még van fél óra a munkaidőmből amit el kell ütnöm szal leírok egy-két mapot(több általános dolgot nem írok, mivel a továbbiakban úgy is kiderül miről szól a 2on2 nagyjából).

Kezdjük Lorrainnel, mert az amúgy is egy elég népszerű map.

Ezt a pályát a VP pontok elhelyezkedése szerint középső, északi és déli szekciókra lehet bontani(mid/north/south).
    A 2on2 jellege miatt 3 pont szimultán védése lehetetlen, ezért el kell döntenünk már az elején, hogy melyik két pontot célozzuk meg(és ezt leosztani egymás között).
    Célszerű egymással szomszédos pontokat választani az egymásnak történő segítségnyújtás megkönnyítése érdekében.
    Ez ugye azt jelenti, hogy a középső pont döntő súllyal bír. Miért is?
    Mondhatnánk, hogy a fuel igazából délen és északon van. Középső területen "közvetlenül" nincs semmi fontos. Viszont onnan mindent könnyen el lehet érni. Ilyenkor fontos a jó csapatjáték, mivel az idő ellenünk dolgozik(vp és nyersanyag ügyileg is). Vagy a déli vagy az északi pontot közös erővel meg kell támadni, és a másik pontot védő játékost beavatkozásra kényszeríteni.
    Ebből a szempontból válik járható úttá, a középső terület ketten történő megrohamozása. Ilyenkor viszont nem szabad leállni, hanem
    középről folyamatosan basztatni az ellenfelet, nehogy feltecheljen.
    Az általam ajánlott kezdés szerint a középső ponthoz közelebb levő játékos az első pioját/engyét a középső vpnél lévő házba küldi és egyből odaküld egy MGt.
    Ha mégis kiszorulnánk középről, akkor jó megoldás(HA a keleti pontnál kezdünk) a déli pontot befalazni(a déli VPtől nyugatra lévő ház sarka és a fölötte lévő fasor között), és segíteni az északi pontot védő játékosnak. Ha nyugaton indulunk akkor az északi pontnál kell megindulni, mivel ott körbe lehet érni és elvágni az ellenfelet 2 fuel pontjától is.
    Techelés és taktika szempontjából:
    Nem egy fuelgazdag map, ezért nem érdemes várni mig összejön t4/tank depotra. A map felépítése miatt az ember jobban jár egy KB val (alliednel MP), mivel az anti tank itt nagyon hasznos tud lenni.
    Gyalogság, bunkerek tüzérség jol használhatóak itt.
    Aknázni szinte kötelező, mivel nagyon kevés úton támadhatóak a fontosabb pontok.
    A doctrine választás e szerint alakul(magas munitions igényű doctrinek, védelmet segítő doctrinek).
    Na erről ennyit, húzok melóból csá:D
  • Tiensin
    NA akkor megosztom Veled titkos Tibeti technikáimat:))
    Először is írok pár általános dolgot, amitől eltérni nem illik(vagy csak vmi elborult taktika esetén, de ahhoz is ismerni kell ezeket).
    Alliedoknál mindig egyik barakk másik wsc nyitánnyal indulnak(vannak eltérések ,de ez a leguniverzálisabb).
    Annak érdemes WSCt építenie, aki közelebb kezd az adott map fontos taktikai pontjához(erre majd maponként kitérek).
    VPket(victory point) nem cappelünk az elején. Ritkán nyernek az emberek VPvel. 1v1ben beválik, de 2v2ben egy adott nyersanyag-pont termelése mindkét felet megilleti, így a szopóág már is dupla hosszúságú, ha valaki nem koncentrál a fontos nyersanyag-pontokra(avagy minden ami +10 és afölött ad:).
    Allieddal agresszívnak kell lenni az elején. Kihasználni az engyk erősségét a piokkal szemben, illetve a barakkosnak egyfojtában cappelnie kell!(még akkor is ha csak lehúzza a pontot).
    Axisnak nem kell ennyire sietnie, mivel t2vel meg tudja nyerni a játékot. Fuelre kb annira van szüksége, hogy feltecheljen és veterancyt fejlesszen. Minden mást meg tud oldani mp/ammo kombinációból.
    Ha az ember csak úgy játszogat(legyen ranked v basic), úgy tud a legkönnyebben nyerni, ha a társával már a játék kezdetétől aktívan kommunikál. Nem baj ,ha alapból nem nagyon beszédes a tag, ha folyamatosan beszélünk Ő is fog. Ha látjuk(első pár mozdulatból már kiderül), hogy nem olyan jó mint mi vagyunk, nyugodtan utasitsuk. Használjuk a minimap fölötti beaconoket(capture this, defend/attack this). Sokkal erősebb ellenfeleket is el lehet verni, ha nem hagyjuk, hogy 2x 1v1 alakuljon ki.
    Érdemes eleinte sok basic meccset játszani, mert a ranked rendszer most már annyira random, hogy múltkor kaptam egy olyan társat aki kb életében 3x játszottO_o
    folyt köv.
  • deserter
    Hello. Kicsit más a 2v2 es csata... ugyérzem más taktika kell hozzá mint 1v1-ben. Csak annyit szeretnék hogy egy két tippet tudnátok-e adni ó mélyen tisztelt tapasztalt játékosok :D Vagy egy linket ahol mapp taktikák vannak... :) egy kis segítséget kérek :)
  • Tiensin
    9600al már fut, de egy 9800 pro v 6600 GT simán jo neki.
  • deserter
    Hát igen az egy kicsikét gyengus... de mostanság olcson lehet kapni VGA karit, amivel elfut normálisan a coh :)
  • nigger
    Asus Radeon 9200 SE kártyám van, lehet hogy ez a baj? lehet hogy már gyenge hozzá...köszi a swgítséget, meg fogom próbálni!
  • deserter
    Hát igen... próbálj ki más drivert. Vagy szedd le a shader-t low-ra... nekem az árnyékok tünnek el ha felveszem maxra... gondolom ezis ugyanazon az elven müködik... csak nálad a modell vagy a shader... :)
  • Tiensin
    Milyen videokártyád van nigger? Volt akinek régi(9250-es)radeon csinálta ugyanezt. A tanács amit adtak neki, hogy vegyen újat(ehe:o).
    Amúgy tuti videokártya driver hülyeség lesz:D
  • nigger
    sziasztok!
    csak most kezdtem játszani a CoHval, ezért lehet h hülyeséget fogok kérdezni..miért van az hogy játék közben nem látok sem katonákat sem járműveket, csak a csapatok ikonját? ezzel mit lehet csinálni?
  • Yula
    Köszi, sajna nem segített. Akkor marad a steam. De gondoltam csak kipróbálnám full patch-el elötte.
  • deserter
    Hello... ezt egyszer kérdezték már... de valami ilyen választ mondtak... a ww2/archives könyvtárba bemásoltam a fájlokat újból a dvd-ről, ez megoldotta
  • Yula
    Sziasztok!

Sajnos csak 1.40-ig tudom fel patch-elni a játékot, utána hibát ír ki, hogy hiányzik pár file. Az eredeti iso-ból kell, ha jól tudom vissza másolni valamit, valahová. Erre szeretnék választ kapni.
    Köszönöm!
  • SPANYOLVIgASZ
    Megoldottam. Át kellett állítani a képernyőfelbontást vakon... vagy fél óráig klikkelgettem a semmibe, mire elfogadtattam az új felbontást.
  • SPANYOLVIgASZ
    Sziazstok

Nem találkozott valaki olyan hibával, mintha csak a kép negyede látszana?

Már az intro is lecsúszik a képről, "negyedelve van a kép" hiába próbálok rajta állítani nem látszik a kép. A monitoron történő állítás is hiábavaló, mert ha zsugorítani próbálom, akkor is csak a negyedét jeleníti meg.

A beállításokhoz nem férek hozzá, mert kilóg a képből.
  • CAC
    Én most raktam még csak fel a Hamachit. Viszont szívesen játszanék. Sajna a magyar hamachi oldalon talált mho_company_of_heroes szoba basic hamachival nem elérhető, mert már vannak benne 16-an.
    Ha valakit érdekel itt az én szobám:
    Name: COHhun
    Pass: coh
    Mit szólnátok egy 2v2-höz hétfő késő délután/este?

• deserter
    Én szoktam onlinen is meg hamatchi-n is ... RÁJÖTTEM!!!!!!!!!!!! igaz volt.. lekellett szedni a nodott teljesen... és tökéletesen megy 2v2 ben... HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!
  • BBazsi
    Hi!
    Szokott itt vki hamachi-n játszani?
  • Tiensin
    Hja graf nekem is kb minimum környékén van. Lényeg, hogy lássak mindent. Az a nagy baj viszont, hogy rankedben a program dönt ,hogy ki lesz a host...és a programot nem érdekli a pcd teljesítménye:o
  • CAC
    Skacok ... mostanában nagyon megmakacsolta magát nálam a gém. Game hostnál jelentkezik az első bug, ha a victory pontokat át akarom állítani 1000re. Ilyenkor mindig idő előtt becsukódik a legördülő menü, és egy csomót kell pöcsölni mire sikerül. Ezt követően maga a gém már tuti bugos lesz. Pl nem jelenik meg a kijelölés a választott egység körül, nem működnek a képességek (pl: hídrobbantás), stb.
    Először akkor jelentkezett, amikor felraktam djukel módját. Úgy vettem észre, hogy minden nem eredeti pályánál előjön néha. Ha kitörlöm a parancsikonból a -dev kapcsolót, akkor oksa, de akkor meg nem tudok a letöltött pályákkal nyomulni.
    1.71-es patch van fönt egyébként.
    Más...ti is úgy vettétek észre, hogy a nem gyári pályákon néha megbutul az AI? Beszorul, nem gyárt bizonyos egységeket, stb.
  • Hecker007
    nodot le kell szedni teljesen és érdemes valami emberi progit rakni helyette, és tényleg a legerősebb képen kell a szervert csinálni, meg grafot vegyétek le minre, talán azis segít
  • lee56
    ugy is próbáltad hogy nod32-t abszolut leszeded?, egyik havernál akkor is bezavart egy másik játékban amikor nem futott, de fel volt neki telepitve, uninstallálta és jó lett, amugy meg minden tüzfalon át van engedve amit használsz? esetleg routere van valamelyikőtöknek? (amugy amikor utoljára CoH-oztunk 3vs3-ban (3 gép ellen) nekünk is belaggolt néha rendesen, nemárt ha überfasza a szervergép (gyanitom nálunk ez volt a probléma))
  • deserter
    Be is van rakva kivitelekbe... mikor hamatchin nyomtam haverokkal, akik pár utcára laknak töle :D velük is tök ugyanez volt... azóta még a rendszert is ujra raktam... csak a COH miatt... Vagy most okoljam a csellót??? Jöhetne egy számítógép zseni aki megmondja mit csináljak... mert már mindent megpróbáltam... SEHOL nem szagattam még így... Minden játékkal tudok játszani neten teljesen nyugodtan... még azzal is amivel nem akarok... De pont amivel akarok... azzal nem tudok!!!!!!! ÉS MOST NE LEGYEK PESSZIMISTA?????!!!!!!
  • Darth Razor
    A DX10-hez kell a legújabb hivatalos patch.
    Innen szedheted le: http://www.companyofheroesgame.com/updates/