52965
  • Molnibalage
    Az asszem gázos...
  • falcon16
    Sziasztok!

Abban kérném a segitségeteket, hogy az Open Falcon melyik verzióját érdemes letölteni és honnan? az amit letöltöttem az hogyan kell sorban feltelepíteni.Az op. rendszerem Windows 7 ha ez fontos.
    Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv falcon 16

• Wampa
    Náciufó!!!!!!!!
  • Molnibalage
    Igen, ezek valóban hibásak voltak. Az ilyen észerevételek jöhetnek!

Pár sq. stores beállítás finomítás is ráférne még a cuccra. Hétvégén remélem lesz rá időm. Hétközben most csak repkedek vele. Eddig frankó. Más élmény, semmi CTD. Az FPS is jobb, hogy picit megritkítottam a fullra feltöltött battalionokat.
  • Molnibalage
    Igen, ahogy már írtam csak egy hadjárathoz nyúltam, az is kb. 10 perc munka után lett betéve. A HP-kat csekkolom.
  • JohnTerry
    Repültem pár elég húzós missziót a legkülönfélébb gépekkel, akciódúsak voltak az a lényeg, a SAMek aktivitása különösen tetszik! Persze sok apróságot még nem vettem észre, de látni a bíztató jeleket!
    Egy-két anomáliára emlékszem fejből: hadjáratban a gép felrakja a Bisz-ekre a dupla R-3R felfüggesztőt, TE-ben természetesen nincss...
    Jah és írtad, hogy az F-16 block. 25 kapott Shrike-ot, ott talán valami hiba van a mátrixban mert csak asszimetrikusan 1 rakéta rakható fel, vagy ezt így akartad?
    Írtad, hogy a hadjáratokhoz még nem nyúltál, ott változtatsz majd a százdokon? Csak mert pl. '81-ben oyan gépek is repülnek mint pl. F-117, F-15E, Szu-30MKK.
    Stabilitás szempontjából nálam olyan mint az előző FF verziók....sajnos gyakran fagy, leginkább a "sárga-képernyős halál" szokott beállni...
  • Molnibalage
    A random faktor is elég jól megy. A leni bevetésen egy Q-5 két AIM-9M-et is hazavágott, bár az egyik viszonylag távolról volt indítva. A következő próbálkozáson 2-ből 2 talált.
  • Molnibalage
    Na, röppentem egyet.

Egy gép elveszett, nem tudom, hogy miért. A 3. gép vészleoldott, nem használta AG fegyverzetét. A 4. bombázott, kb. ennyit várok el szétbontakozott mozgó célok ellen az MI-től CBU-val.

A környének levő vörös és kék gépek is adtak egymásnak, SA-2 és MANPAD dologozott.

Eddig fasza. :)
  • Molnibalage
    Még egy apróság. Rookie alá ne vedd a nehézségi szintet. Afelett a vörös oldal gépei egyre többen vannak. A kék odal repszázadai konstans méretűek az összes szinten és a vörös is csak enyhén nő jelenleg. Ace szinten is csak 20-30%-kal nő a mennyiség.
  • L Viper #34193
    Megnézem majd én is, de most csak OF és AF van fent.
  • Molnibalage
    PS bombának nem szabadna lennie. Csekkolom. Az SA-2 olyan 20-21 mérföldnél indít elvben.

Az 5-nél azért nem kaphattál, mert működik rendesen az optikai rávezetés. :)
  • repvez
    csináltam egy friss telepitést 5.53+4.3 sfx soundmod+molnyfalcon.
    eddig egy küldetést repültem a 91-es hadjáratban, sokáig nem jutottam, mert 5 sa2-est inditottak rám a cél elött 30mérfolddel 20000láb magasban és az egyik betalált.Bár azt furcáltam hogy 3 inditásnál sipolt az RWS, de utánna elhalgatott és az 5ikrol nem kaptam jelzést hogy várható mégegy.
    És egyszer volt egy a program leállt cimü mutatvány missio betöltésnél, ez nem tudom hogy a mod miatt vagy a szokásos.
    F16CG géppel mentem és végre voltak bombák, nem csak légiharc és ahogy végignéztem a missionokat GPS és GBU bomba is lehet ez tetszik.
  • Molnibalage
    No? Semmi feedback? :)

Egy gyors hibajelentés, a Tornado + JP-233 nem jó, elbasztam! A köv fázisban lesz már jó.
  • Molnibalage
    A Mavercik témához még annyit, hogy a 4x2 estén nem lehet szárnypótos, de 2x3 esetén lehet. Ez adta az optimalizálás alapját.
  • Molnibalage
    Az MolnyFalconban több gép tud már vinni tripla AGM-65-öt. Ezt teljesítettem, mert erős kérés volt és valósnak is érzem, főleg Koreaában. Viszont úgy kompenzálok, hogy cserébe pl. az F-16A/C gépek a belső tartón egyet sem tudnak vinni és a más gépen is hasonló korlátozás van vagy lsez. Tehát az összmennyiség pl. 4x2 helyett 2x3. Ez van...

TE-ben úgy lehet variálni majd - elvben - hogy hadjáratban csak D verzió van csak engedélyezve, ami csak a külső tartóra mehet. TE-ben a B verziót lehet a belsőre is tenni, így akár többet is lehet. Asszem ezt még nem valósítottam meg. A másik, hogy azért a 8-10xAGM-65 tényleg elég elborult felfüggesztés. Koreában még elegy, de ha egyszer Europe vagy más helyszínen ezt megjátszod, az gáz. Hatótáv probléma lesz.

További bib az a korreláció a valósággal. Tessék kapaszkodni, mozgó célok elleni stabil célleküzdés képességét D Maverik egyik verziója adta meg 1984-85 (!) magasságában. Addig az elsődleges pc. elhárító fegyver bizony a kazettás bomba lett volna.

Felmerült bennem, hogy 1982-es hadjáratban nem lesz AGM-65, de ez játékélmény szempontjából az öngyilkosság kategória lett volna és nagyon nehezen lehetett volna megvalósítani. Ezt úgy hidaltam át, hogy minden öregebb gép csak AGM-65B-t visz, a 2D-ben ez jóval harmatosabb elvben mozgó célok ellen. 3D-ben nincs mit tenni...

Szóval látható, hogy nem kis töprengés összerakni egy valóban használható adatbázist.
  • Molnibalage
    Azokhoz még hozzá sem nyúltam. Az UI új, a hadjárat az 5.3-as normál Tiger Spirit és Iron Fortress. Az 1991-est is csak annyira szabtam át, hogy a legminimálisabb teszt is mehessek.

A visszarakás nem normális, eddig nem tapasztaltam soha.

Annyit felejtettem el még, hogy új kellene játszani a játékkal, hogy a HSD-n a threat circle-t lekapcsolod. Ugyanis akkor nem volt J-STAR + data link. A gépek pozíciójának jelzése az még kb. reális a kor szinjén.

A CE-ben érdemes a színes MFD-ket lelőni, az sem volt még akkoriban. Egészen más így a játék.
  • L Viper #34186
    Tényleg nem akarok vitát, főleg azért sem, mert Balázs igyekezete irigylésre méltó. Azt javítgatja, ami neki nagyon nem tetszik.
    Amit én elvárok egy szimtől, azt még az AF is bőven túlteljesíti (számomra).
    Ahogy Gundark is említi én is úgy látok sok mindent az adatokkal kapcsolatban.
    Ahogy Repvez írja, én is frászt kapok ha nem variálhatom a fegyvereket és nagyon kipucolják az adatbázist. (Játék, szórakozni akarok. Persze a bődületes marhaságok engem is zavarnának.)
    Egy példa: Az FF5-ben és az OF-ben is a gyakorlásnál, ha tegyük fel azt akarom gyakorolni, hogy nagyobb legyen a találati arányom a Maverick küldetésben, kifejezetten zavar, hogy nem tudok 4x3 db-ot vinni. Ezért használom a régebbi gyakorló küldiket bemásolva a nem alap hadjáratokhoz. Hadszínteret váltva él a régi gyakorlás és nem üres a tréning rész. Fent is van a tárhelyemen az Old_Training_Missions.zip :-)
  • JohnTerry
    Balázs! Az 1982-es és 91-es hadjáratokat nem cserélted fel? Mármint a címüket. Nálam a 3 választható hadjáratból a legfelső az 1991-es, abban pont a régebbi gépek vannak, a második a sorban a 82-es, ott meg az újakat találtam!
    Az normális, hogy ha kilépek és újrainítom a játékot nem az új theater-ben vagyok, hanem visszarak az alap Koreába?
  • repvez
    Értem én, hogy a Falcon játék. Viszont ilyan Forma 1 MOD lenne, ahol a Ferrari mondjuk narancssárga szű? :)

Amig az autó csak 30al tud menni és folyamatosan lerobban akkor lehet ferrari piros szinü is attol nem lesz ferrari.
    amugy van sárga ferrári :)
  • Molnibalage
    Csak az adatbázissal vagy elfoglalva én mindenbe belekötsz ami nem az elképzelésed szerint van.

Stop. Az nem az én elképzelésem, hogy nincs R-3R PF/PFM gépen. A többi az tényleg jellemzően az én hozzáállásom, de azért elég nehéz pl. képet találni R-27-tel repkedő MiG-31-ről.

Külön kiemelte a lista, hogy a weapon loadout korrekt. Nem, sajnos nem az. Akkor most tapsikoljak annak, hogy még mindig pontatlan?

A Skunkworks meglátásom szerint alapvetően pont annak készült, mint a MolnyFalcon, csak lightosabb és nem pontosabb. Alapvetően sajnos maga az AF behatároló tényező.

Értem én, hogy a Falcon játék. Viszont ilyan Forma 1 MOD lenne, ahol a Ferrari mondjuk narancssárga szű? :)

Miben számít akkor pl. ez a MOD mikor úgy nem találtam benne komoly változást úgy, hogy magába az adatbázisba néztem bele és nem csak játszottam vele? Az előző verziót is felraktam. Észre sem vettem, hogy fent van.

Például én is sokkal kevesebbet játszok azota a falkonnal hogy ennyire megkurtitották a fegyver választást egyes géptipusra a realisztikusságra hivatkozva, mikor a valoságban tudja használni a gép.

Pedig van értelme, csak sajnos kicsit elvetették a sulykot Hustlerék ezen a téren. Én egyes gépeken alavetően kiirtottam még a felfüggesztésről is bizonyos dolgokat főleg a vörös oldalon. Lényegében csak a csapásmérők vihetnek csapásmérő fegyverzetet, jó okkal.

Ha megnézed a beta MF-et akkor láthatod, hogy én kicsivel több lehetőséget adok, de még én is korlátozok. Pl. azért nincs Mk-20 csak nagyobb CBU, mert az MI-nek így van esélye komolyabb kárt okozni. Mozgó célt kis CBU-val nehezen talál el. Alapvetően minidg a kevesebb, de nagyob bomba az, amit engedek. Hála istennek az MI/ATO is a nagyobb damage értékkel rendelkező bombát rakja fel elvben. (Ezért lehet, hogy engedem az Mk-20-at is később.)

Többek között azért is adtam ki nektek, hogy modjátok meg, hogy megénzzétek mennyire használható a cucc. Ha valami nagyon nem kerek, akkor módosítok.

Mondjuk ez a repterek támadásánal lesz csak alapvető probléma, ha a kifutót akarod támadni. Ugyanis pl. F-4D/E és sima Hornet estén csak buta bomba van. Nagyon sokat kell egy helyre leszórni ---> dobd oda te is, ahova az MI + multiplayer repülés még fontosabb. Másik lehetőség az, hogy az épületeket kapod szét.

A high drag bombák azok, ahol gondban vagyok. Ugyanis valóságban ezeket nem hajigálják 13k-ról, mert a fizika miatt ez elég nehéz lenne. Csak a Falcon fizikájának vannak korlátai. Egy gépet tuturia meghagytam legalább egy fegyvert (F-16A + BLU-107) a fegyvereket, de bizony lejebb állítottam az oldást, hogy reáliabb legyen. --> MANPAD + SHORAD befigyel.

A Tornado is alacsonyabbról használja a JP-233-at.
  • repvez
    Mivel nem én csináltam a modot ezért nagyon nem érdekel hogy fikázod-e vagy sem.
    Csak az már kezd egy kicsit frusztrálo lenni, hogy nagyon beszükült a látásmodod a JÁTÉK-kal kapcsolatban.Csak az adatbázissal vagy elfoglalva én mindenbe belekötsz ami nem az elképzelésed szerint van.
    Ahogy L_Viper is irta ez egy játék egy realisztikus szimulátor és vannak hiányosságai és az hogy egy rakétának melyik altipusa milyen értékkekkel van modellezne 20ad rangu hiba azok a hibák és hiányosságok mellett amik az idö folyamán már szinte a tetrisztöl is elvár az ember.
    Majd miután ezekben történik változás majd utánna van értelme szörszálhasogatoan belemenni az adatokbeállitásában.
    Én megértem hogy te csak ezeket tudod modositani, de attol még másoknamk más lehet az igéne egy moddal kapcsoaltban és valakinek például pont igy tetszik kez a mod.
    Például én is sokkal kevesebbet játszok azota a falkonnal hogy ennyire megkurtitották a fegyver választást egyes géptipusra a realisztikusságra hivatkozva, mikor a valoságban tudja használni a gép.
    A másik meg hogy egy fiktiv háboruban fiktiv idöpontban teljesen értelmetlen olyan korlátozásokat bevezetni amik benne vannak ?
  • Molnibalage
    Pár apróságot még azért ideírok.

Természetesen a theaters részben választható ki a cucc. Ha valakinek nem tetszik az elavult TE / hadjárat UI akkor a köv verzióban mellékelek olyan tdf-et az \MolnyExtras részbe, ami az eredeti FF5.5.3 UI-t hozza vissza. Persze ez estben akkor nincsenek új háttérképek.

A TE-ben a MiG-23ML (USSR) az most MiG-23MLD. Tud R-73-et használni, de HMS nélkül. Most még azonos radarja van, mint ML-nek, de ez majd változni fog.

A MiG-23ML-en valóságban nem volt chaff és infracsapda, de játékegyensúly miatt meghagytam.

Az egyik F-16C+ az F-16 Block 25 - AGM-45 Shrike használata lehetséges -de a TE lista szövegét nem tudom átírni. (Bár nem csekkoltam, hogy ez automatikus vagy sem.)

Valszeg nem repült vele eddig szinte senki és mos sem fog, de a Mirage F.1 már képes ECM pod használatára. A Barax ECM pod helyett ALQ-119-et visz.

A JP-233 benne van. :) a Tornado GR.1 tudja használni. Legalább 7 db-ot kell a gépre rakni, hogy a helyes rack legyen benne. 16 bomblet mehet egy HP-ra. Persze egy találat nem elég a sikerhez.

A 200 kg ARB és Durandalból már két találhat kell ahhoz, hogy ki legyen nyírva a kifutópálya. A BetAB-500Shp-ból egy is elég, az kb. kétszerakkora cucc.

A hadjáratban a AAA és HQ egységek (és egyes Hawk ADS) kivételével a két földi egységekben most nincs se SHORAD se MANPAD. (Az 5.5 óta lényegében ilyen az FF, csak sokkal primitívebb a battalionok állománya.) AAA az van.

Vörös oldalon is max. SA-14 van, de SA-7 a jellemző. Abból sincs túl sok. Azért még így is elkaphatnak, mert ha 4-5 battalion van közel, akkor ha csak 1-1 indító van mindegyikben az is elég sok lehetőség.

Nagy vonalatkban ennyi, a többit majd a release notes-ben. Persze most még csak angol, lesz magyar is.
  • Gundark 1 1
    Pontos gyári adatok? :) Melyik? Amit a gyár kiad hogy mindenkit megsemmisít már a látványa is a fegyvernek, vagy a felhasználóé aki ajtótámasznak alkalmazza mert szerinte ennyit ér? Vagy a valós adatok, ahol egy találatra 4 rakéta jutott, mert a pilóta az izgalmában az indítás után leoldotta a maradék hármat?

Elképzelt adatok vannak a rakétaeszközök hatékonyságáról. De még mindig 50%-os az arány. Vagy talál vagy nem :) Ez akármennyire is "komoly" de játék.

• z0ty4
    Köszönjük. Akkor csekkoljuk le.
  • Molnibalage
    No, itt egy nagyon előzetes cucc.

MolnyFalcon beta I

Telepítés egyszerű. Mindent másolj be a Falcon gyökérkönyvtárába. Ha ez megvan, akkor a \terrdata\object\KoreaObj könyvtárat másold át a \MolnyFalcon\object könyvtárba.

A hadjáratok közül csak az 1991-be nyúltam bele, de ott is csak minimálisan, hogy az alaptípusok meglegyenek. 4-5 SAM-et a FLOT-hoz húztam.

Sok sikert a teszteléshez. Jövő héten remélhetőleeg egy sokkal előrehaladottab verzió lesz.

TE-t nyugodtan csinálhattok vagy csak nézéttek meg a listában levő egységket. Elég markáns az eltérés.
  • Molnibalage
    Órákon belül várható a feltöltés. A hadjáratok 0 változással lesznek - egy CBG-t leszámítva, csak használják az új adatbázist. A jövő hét folyamán varázsolok alá egy kisebb hadjáratot és hétvégén töltöm ki.

Hustlertől egy aprósághoz kértem segítséget. A kék oldalon az F-14-nek nincs póttartálya - ez nem kritikus, mert alaból batársok nafta van benne - de a vörös gépekhez néhol jól jönne, ha lenne. Nemhogy hadjáratban, de TE-ben sem elérhetőek.
  • L Viper #34176
    Nekem annyit, hogy kipróbálom, szórakozom egy ideig, meg gyűjtöm a megjelent modokat.
  • Molnibalage
    MiG-23ML és dupla R-60 sín. Kis 3D moódosítással nem néz ki idiótán.

De sima felfüggesztéssel is normális.

• Molnibalage
    Ilyen szemmel nézve akkor viszont mit nyújt ez a pack? Ha nem fontos a HP változtatás, akkor mi?
  • L Viper #34173
    Az a baj, hogy te mindent csak a realisztikára alapozol és ezért zavar minden olyan rettenetesen.
    Repvez és én de Gundarkot is említhetem, csak játékként kezeljük és játszunk vele. Szórakozunk és kész. Megmondom őszintén, én nem ismervén a pontos gyári adatokat és felfüggesztéseket, elvagyok ezekkel a modokkal. Mivel a való életben igazi konfliktus sem volt pl. Koreában a Nato és vörös oldal közt, ezért szintén egy kihívásokkal teli játék nekem és nem több. Elképzelt hadjáratok.
  • Molnibalage
    Nem találom a JP-233-at egy Tornadon sem.
  • Molnibalage
    Nem fikázásnak szánom, de azért ez pontatlan.

MiG-31 louadout minden, csak nem reális. Mit keres R-27 a gépen? A szárnytartály rossz helyen van. Még, ha én tévednék, akkor is lásd lentebb, hogy ez miért nem jó ötlet.

A MiG-25 elvben valóban képes R-23 hordozására, de ez elméleti volt, amolyan "végső eset". A modellezés célja nem 100%-ban minden lehetőség lemodellezése, hanem a háborúban várható legreálisabb konfig modellezése. Mivel a sq. stores nincs korlátozva, ezért elég vicces konfigokat hozhat ki az ATO.

R-13R - ami nincs is, csak R-3R (AA-2C) MiG-21MF-en szintét rossz ötlet. Valójában csak egy maroknyi szovjet gép volt képes használni, a MF-ek 90%-a (vagy több) soha nem volt képes használni.

A PF/PFM esetén viszont totálian rossz. Nincs azon R-3R, egyetlen verzión sem.

A draw distance-ot nem értem. A bubble dist értékek néhol nagyobbak a standardnél, de nagyon kevés egységnél. (Grafikára vonatkozna? Hogyan? Az exe-hez nem tudnak nyúlni...)

Az R-73-nál nem látok seeker változást, legalábbis a Mod-1nél nem.

A JP-233-at most próbálom ki.
  • Molnibalage
    Majd csekkolom.

Holnap remélhetőleg feltölthetem az MF betát.
  • L Viper #34169
    Hmmmm. Szép lista. Már csorog is lefelé.
  • repvez
    javitott letöltö link
  • repvez
    megjelent a Skunkworks v2.0 AF-hez
    General Gameplay:
    -More 'Realistic' viewing distance/draw distance of ground units.
    -Naval forces are now more effective
    -Trees are now hi-res.
    -Explosions are now 2048 hi-res (resolution increased by x32)
    -Dozens of new skins across the board (ACFT, Weapons, Canopy Ref.)
    -Improved payload capabilities for all usable aircraft (Far too vast for details)
    -Radar data has been tweaked for most common aircraft; Blue & Red common fighters [Thank you A.S. for the research]
    -Completely revamped UI
    -2D map now features campaign map from OF (Korea & Balkans only)
    -Rebuilt TacRef to include unlisted munitions
    -New soundpack built by Dutch.
    -New custom UI music
    -Tweaked AF shortcut parameters to include higher texture and object definitions
    -100% HiTiles compatible
    -Includes a custom BFops.cfg file (optional install)
    -Includes 3 completely new and action packed Korea & Balkans Campaigns.
    -Aeyes pit fix.

Aircraft:
    -Removed FCR/AGR on A-10. Given 'state-of-the-art' RWR. (CCIP only capability)
    -Custom GAU-8/A Cannon sounds when flying the A-10.
    -A-10s hitpoints increased.
    -Su-25 Hitpoints increased.
    -Su-39 Hitpoints increased.
    -F-22 hit stats now reflect a highly stealth air-to-air fighter.
    -F-22 now has modeled RWR and Radar to reflect the current AESA radar system as best possible in AF.
    -Mig-21 loadout is now accurate.
    -Mig-31 loadout is now accurate.
    -Mig-25 loadout is now accurate.

GRND/NAV Vehicles:
    -ZIL-135 HP reduced. (Truck)
    -KrAz T 255B HP reduced. (Truck, tow for D30s)
    -KrAz F 255B HP reduced. (Truck, fuel) (destruction of this unit will cause massive splash damage to surrounding units)
    -BM21 & BM24 HP reduced. (Zil-135, rocket launch)
    -Draw distance increased for all ground movable units.

Weapons:
    -A-10's 30mm GAU tweaked; improved damage, improved 'blast radius', now HE instead of AP (highly affective)
    -AGM-84 Harpoon damage tweak for more effective carrier strikes
    -JP-223 runway bomblets have been added to the Tornado. Tweaks made to Hit Chances & damage reduced.
    -WCMD CBU-103 & CBU-105 now work. Hit chance improved. More damage.
    -Stinger missile blast radius & hit chance improved slightly
    -AT-16 Vickr damage reduced.
    -AGM-154A & AGM-154C Fire Controls have been corrected and the JSOW is now usable.
    -AGM-158 JASSM Fire Controls have been corrected and the JASSM is now usable.
    -AGM-114L/K Hellfire has been increased in to hit stats for moving threats and also damaged has been lowered.
    -AA-9 now completely fixed and changes reflects the actual missile.
    -AA-11 drag changes and seeker data changes made.

Installer:
    A new and much easier to use installer based on Installshield technology.

• z0ty4
    Úgy érzem nem nézted Balázs oktató videóit. Nézd meg őket és minden okés lesz.
  • Molnibalage
    Mert a CCIP az optikai célzó mód, a radarral olyankor semmit sem tudsz csinálni.

A váltás úgy megy, hogy többször nyomod a backspace-t.

• falcon16
    Sziasztok!
    Abban kérném a segítségeteket hogy az Allied Forc-ban amikor az á billentyűvel átváltok CCIP módba akkor a radar nem olyan lessz mint CCRP módban és nem igazán tudom hogy mit fogjak be mert nem látok semmit. Ill. ebben a CCIP módban a HUD jobb alsó sarában ugyanúgy számlál visszafelé mintha lézervezérlésü bomba lenne a gépen.Aminek szerintem nem kellene mert ebben a módban én döntöm el hogy mikor oldom ki a bombát/de lehet hogy tévedek/.
    És azt sem tudom hogy amikor a levegő föld elleni fegyverekre váltok jelen esetben a bombákra akkor a bombák között hogy tudok választani ha pl két típusu bomba van a gépen.Mert a levegő levegő típusu fegyverek közül az Enter segítségével tudok szelektálni ,de a levegő föld típusuaknál passz.
    Segítségeteket előre is köszönöm!!!!!!!!

Üdv:falcon16
  • z0ty4
    Ebéd utáni pihenés? tőlem ok