52965
  • Molnibalage
    Nekem sajnos nincs hőmérőm - igen, egy 2,5 éve 60k-s VGA-n nincs hőmérő! - de tapintásra hűtő olyan 60-70 fok lehet. Éget. A ház oldala fent sincs...
  • repvez
    addig rendben van hogy használja a gép , de ezek a höfökök nem normálisak, mert a legtöbb embernél ugyan ez a kártya teljes terhelésen a VGA hütö 40%-os fordulat mellett olyan 60-70fok körül mozog, üresjáratban meg 50körül.
    szemben az én értékeimmel, arrol nem is beszélve hogy az megint nem normális hogy nem tudok játszani a géppel mert kikapcsol pár perc után.
    Pedig egy plusz 12cm-es venti is hüti a házat kersztül.
  • repvez
    nekem 3 éve van már meg a x2 4000+ proci 2gb ddr2es rammal és nálam a studiomax 160ezer polynál már leesik 1-2 fps alá szerkesztésnél.
    Bár már nagyon ráférne egy friss telepités a gépemre lehet csak azért van ez , de a 2ghz is kevés már amit a proci tud.
  • JoeDestroy
    Repvez.
    Az intel azóta kiadta az 1356 lábas foglalatot, és a következő generációs procit. Szóval a Core i5, i7, egyes régi modelljeit is kifuttatja.
    Még nekem is az LG775 foglalatban üzemelő Q9650-em van, már 2 éve, de szerintem még marad vagy 2 évig. 8GB-ig bővítettem a memót, és a win7x64 szinte szárnyal. Most csináltam Inventorral egy komplett kisebb marógép tervét (~100 alkatrész összeállítása), és meg sem reccent munka közben.
    Ha lesz egy kis időm, az FSX-et is visszarakom egy próbára :)

Külön öröm hogy hiba nélkül fut a rendszeren az összes Falcon
  • JoeDestroy
    Az egyik gépben E8400 (az ugyanez, csak 3GHz alapórajellel) van itthon, ATI 3870X2-vel. Jól megy vele az OF.
    Hadjárat elején 30-40 FPS volt.
    Gigabyte (Intel) 945DQ6 lapba van szerelve DDR2 rammal.
  • Molnibalage
    Azért melegszik, mert használja a gép. A legtöbb videókari hűtése alapjáraton nem elégséges. Az én videókarim alap hűtése télen, levett gépház oldallal sem volt elég...

A gép meg most is elég. A zsírúj játék is elmegy rajta, csak a Falcon miatt veszek új CPU. Elég vicces...
  • repvez
    nekem mindegy,de én ha már pénzt adok ki gépfejlesztésre akkor inkább egy kicsivel többet fizetek és akkor elvagyok vele 3 évig minthogy egy régi rendszerbe öljek bele ugyan annyit ami 1 év után ismét fejlesztésre szorul.
    Amugy most én is hasonló cipöbe járok, de még kivárok, mert nem tudom hogy mi lenne a jobb választás, ha alaplap+proci+ram csere lenne a mostani 4850es VGA-val vagy csak VGA csere a mostani rendszerrel.
    A dilemmámat tovább növeli hogy nem tudom miért melegszik a VGA-m.
    Alapjáraton 83fokos egy komolyabb játéknál 20 perc után kikapcsol mert eléri a 100fokot ami a védelem miatt leállitja a gépet.
  • Molnibalage
    Ehhez új RAM is kell a hardever fórumban olvasottak szerint. Az meg már kvázi új gép. A RAM + alaplap alsó hangon lenne vagy 60-70k ahogy látom. Ennyit nem akarok rá költeni. A négymagot úgysem használja ki szinte semmi, nemhogy a Falcon. A cél a max. cache és magas órajel. Ezt tudka az E8xxx is. :)
  • repvez
    nem vagyok nagyon otthon az intel vonalon, mindig AMD procim volt, de sztem ugyan ezért a pénzért tudnál venni egy ilyet
    i5 3,20
    és egy kis ráfizetéssel még majdnem kijön az 50bol egy uj lap is hozzá.

DE AMD-böl 50bol biztosan kijön egy 4magos 3,20 phenomII +alaplap kombó
  • Molnibalage
    Van ilyenje valakinek itt?

Asszem egy ilyenre cserélem majd le a mostani E7300-asomat. Ha ezen se lesz jó FPS OF alatt - ha egyszer lesz BMS4.0, de FF alatt sem árt - akkor tökönszúrom magam. :)
  • Molnibalage
    Hírek.

A DB összerakással szépen haladok. Hétvégén szerintem készen lesz.

TE modul használhatóbb lesz annak ellenére, hogy 5.3-at használok, mert nincsenek totálisan szétesve a választható egységek a különböző "fülek" alatt, ami az 5.5 óta gond.

Készülget a relese notes is. Nagyjából összefoglalva ezt tudja majd a cucc. (Bocs az angolért)

•Upgraded missile flight models Russian SAMs based on real data. Their characteristics based on sources and data the creators of the SAM Simulator.

•Tweaked engagement range for Russian SAM and some blue SAM were tweaked too.

•Tweaked missile data, this covers air to air, air to ground and SAM either on both sides.

•Reworked SAM batteries and ground troop inventories.

•Strongly upgraded hardpoint configuration for Russian jets.

•New rack configuration on Russian fighters & bombers, some blue jets also got rack improvements.

•Fixed hardpoint locations on Su-24M and MiG-27.

•Fixed Russian laser guided bombs, KAB-1500L (both) and KAB-500L are fixed.

•Upgraded dispenser locations and decoy quantities, mostly on Russian aircraft.

•Reworked radar and infra red seeker properties.

•Slight AI behavior changes. Certain aircraft are able to use some bombs at low or at lower altitude than previously.

•Redefined battalion movement speed.

•Tweaked campaigns according to the early, middle and very late of ’80s.

•Tweaked squadron stores according to ’80s.

•Changed squadron role scores for many squadrons.

•New missiles in database, introducing AIM-9L and AIM-9S.

•Introducing the MiG-23MLD.

•Upgraded rack confiugration for Tornado strike fighters.

•Upgraded JP-233 modeling for Tornados.

•Tweaked CBUs, smaller CBUs are less effective than biggers.

•Different ECM effectivness on some aircraft. Latest aircaft and bigger bombers have stronger ECM.

In short this means about 70 missile flight model and weight adjustments, 40 modified battalion inventroy, 50 radar and IR seeker data changes

• L Viper #34111
    FSX-hez lehet készíteni "harcos" kiegeket. Van több is.
    Ez is egy jó mod.
  • Molnibalage
    Ez a cucc külön fizikai modellezést is kapott?

Lehet már lövöldözni egymásra?
  • Molnibalage
    OF4.8 fejlesztések.

Mit ne mondjak, szeritnem nem erre - további FPS killer effektekre - kellene a hangsúlyt helyezni...
  • Molnibalage
    No, tegnap elkedztem. Nem akarom elkiabálni, de elvben gyorsabban megy, mint hittem!

A battalionok állománya az, ami bekavarhat a nehézség szempontjából, mert az, hogy hogyan viselkednek hadjáratban, az teljesen akkor derül ki, ha bekerülnek. Egy biztos. Nem lesznek csapatlégvédelem nélküliek, mint most. Ha megnézitek a hadjáratokat, akkor faék egyszerűségű battalionok vannak. 100% harcskocsi vagy közel 100% hk. IFV/APC.

Az egész titka az, hogy hogyan dugjam el a légvédelmet. :)

Röviden, egyelőre bőven tarhatónak tűnik a március első hete.
  • L Viper #34107
    Balázs ez, tényleg pöpec lett
  • hooah
    Ez elképesztő, nagyon jó kis videó. Köszönjük szépen.
  • Sanyo
    Csak ha mondod. :)
  • Molnibalage
    Ja, ne tedd ki ezt se sehova. :)
  • Sanyo
    Nagyon hangulatos lett, szép munka! :)
  • Sanyo
    Outerra - Van már víz alatt is. :)
  • z0ty4
    Meglessük.
  • Molnibalage
    MolnyFalcon release video. 2.0.
  • Molnibalage
    Outerra, fák.
  • Molnibalage
    Asszem hétvégén végre megkezdhetem a DB összerakását. Ha mindne jól megy, akkor jövő hétvégén már hadjáratozhatok. :)

A videó bevezetőjét és egy-két jelenetetét lehet, hogy lecserélem. (Tornado és Szu-17 kerülhet be új felfüggesztéssel. Sok nem fog látaszni szerintem...)
  • Molnibalage
    Tervezem egy ideje. :)
  • JoeDestroy
    Szétnéztem a Cockpits.net-en. Hát egy vagyont ott lehetne hagyni.
  • Molnibalage
    Igen. Nem figyelhetett az adatbázis összerakója. A DB-ben Aeyes 3D pit adatok vannak, arra való hiatkozásokkal. Ezért nincs textúra és a más szemmagasság miatt van elcsúszva az MFD.
  • JoeDestroy
    Nálam nem sárga, csak nincs textúra. Ugyanúgy ahogy a katapultáló embernek sincs.
    Szerintem az Aeyes új modellje lenne a pit, és ha meg lenne véve, akkor a textúrák is jók lennének. 2D-s pit meg nincs is benne.

Nálam ilyen.

• z0ty4
    Urak! A Balkan hadjáratban az F-18 3D pit csak egy nagy sárgaság. Másnál jó ?

• Molnibalage
    Egy fantáziadós TE név már meg is van. Stop the ArmoREDs

:)
  • Molnibalage
    Rövid hírek. A MolnyFalcon tervezett kiadási ideje az FF5.0 2 éves kiadásának évfordulója március első hete. Ha nem szakad rám az ég, talán be tudom fejezni addigra, amennyire terveztem.

Kb. 10-12 battalion állományát kell még átnézni és a repcsik dat fájljait átírni, hogy egyes bombákat alacsonyabbról dobjanak aztán mehet az egybepakolás.A tesztek során az szárazföldi egységek minimális MANPAD és AAA mennyisége pont úgy szuperált ahogy elképzeltem. Nagy szórással, de képesek sikereket elérni. Nagyon látványos ahogy a AAA dolgozik. :)

Az egyedüli nagy és zűrös meló ami hátravan, hogy az új HP-kat ne kavarjam majd el. Dokumentálva van hónapok óta, hogy mi a terv, "csak" meg kell valósítani.

A hadjáratok szerkesztése elvben sokkal könnyebb és gyorsabb lesz, mint vártam. Néhány új egységet kirakok, pár SAM-et átmozgatok és új repszázad elhelyezkedések lesznek. Első körbe jó lesz, azt meglátjuk, hogy hogyan tovább. A TE fanok is megtalálják számításukat, azt garantálom. A teszt alatt számtalan olyan TE-t csináltam, amit ki is adok majd továbbfejlesztve.

BTW, el sem hiszem, hogy két éve jött ki. Még azóta sem játszottam vele gyakorlatilag semmit... Talán majd most. :)
  • JoeDestroy
    Hát ezt akkor benéztem....
    Pont délelőtt néztem a kézikönyvet a HARM-ról, de ezek szerint ezen átsiklottam.
    Itt mérgelődtem hogy a f..ért nincs a WPN lapon...
  • Molnibalage
    Nem minden gépnél van HAD mód. F-4G-n és HTS podot cipelő F-16 gépeken van. Nem a WPN oldalon érhető el, külön MFD oldala van. Lásd kézikönyv...
  • JoeDestroy
    Alap FF5 kérdés.
    Srácok, a HARM kezelésnél nektek van HAD mód?
    Én csak a HAS és a POS módot találtam.
    Az elsőt nem igazán csípem mert nem tudom helyileg melyik radart fogom be,
    az utóbbit meg még nem próbálgattam mit jelez ki.
  • JoeDestroy
    Balkan telepítés (Biztonsági másolat az FF5-ről nem árt).
    Régi módszer szerint zajlik:
    1. az FF5 gyökerébe Theaters\Balkans könyvtárstruktúrát meg kell csinálni.
    2. kicsomagolás (után, közben) a \Balkans Ver.2.0.8 tartalmát a létrehozott helyre kell másolni.
    3.theater.lst fileba be kell írni:
    # Balkan Theater
    Theaters\Balkans\Balkans.tdf

és már működik is.

Kisebb hibák vannak így elsőre.
    - Balkan terület alatt a setup nem működik mindenhol, alapnál viszont beállítható.
    - Egyből lelőttek TE-ben, a katapultáló emberkének nincs textúrája.
    - Az AOA indikátorban és az NWS kijelzőnél textúrahiány van.

Mindezek ellenére fogom szeretni.
  • JoeDestroy
    Regisztráltál oda?
    Simán odalépve nem ad linket, csak szöveget a link helyén.

Amit a #34081-ben raktál azt szedem le :))
  • z0ty4
    Gyorsan felteszem, repülök vele 1-2 kört aztán meglátjuk.
  • Molnibalage
    Itt én is jártam. Eküszöm, hogy nem találom a linket. Sasszem vagy. :)

Én nem tudom a hétvége előtt tesztelni, majd meséljetek hogy milyen.

(Holnap megyek 2 napra Szerbiába...)
  • z0ty4
    FF fórumról átirányít a saját fórumra.

ITT

bal oldalon a letöltés