52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#34082 Ezt hol találtad? Az FF fórumon én nem láttam release linket.
Nekem derstef három napja akart beta verziót küldeni. Ez valszeg olyan beta relese - bár jobban tesztelt - mint amilyen a MolnyFalcon lesz. Ott lesz 3 hadjárat, de lényegében teszteletlen lesz, mert nem lesz benen olyan súlyú változás - ettől persze még lesz benne bőven vátozás - ami ezt igényelné, meg idő sincs rá. -
#34081 Végre kint van a Balkán. 800 mega a telepítő. yeah.
Balkan -
#34080 Érdekes társalgás.
Hustler 14-es kommentje felettébb fontos. -
#34079 g_bNoAAAEventRecords a ffviper.cfg-ben átírva 1-ről 0-ra a AAA támadások is megjelennek a debrief részben. -
#34078 Az élet kemény.
(Jana megvan az új mikrofon? ) -
#34077 Scooter mindenhol Kísért :-)
Tényleg egy rakás topikban láttam én is. -
#34076 Az elmúlt két héten egy rakás ember ezt szúrta be tévedésből. Most vagy valaki szándékosan tréáfál a y-nél, vagy elképesztő véletlen, vagy nemtommi lehet. :) -
#34075 Bocs az előző postot kérem törölni,ez az a zene:
-
#34074 -
#34073 BTW, ma 4-szerre szakad meg a net, legutoljára 90%-nál állt a 260 megás feltöltésem. Tiszta happy vagyok... -
#34072 Nyugi. :)
Szép dolog az elmélet, csak én gyakorlati tapasztalat alapján határoztam meg a bitrátát. (És nem mpeg-et használok.)
A tesztelések során, ahol videókat adtam az FF csapatnak, akkor mindig csak 800x600-ban és kis bitrátával küldtem, azon látszódott, ami kell. Jó kockás és pocsék színű volt, de a bug ettől látszott. Abban az időben viszont 1024-es felbontásban a videót kb. 3-szoros bitrátával kódoltam. A minőség, khöm, szembeötlő volt. Elhiheted, kódoltam már pár videót elég sok módszerrel. ;)
(1 megabites felbontással a sok évvel ezelőtti tré minőség, ha kijönne.)
Milyen kihasználatlan felület? Nem értem. Ott ahol pár 0,5-0,8 tized vagy 1 sec van, oda értelmesen semmit sem lehet beszúrni, mert kb. ennyi az átmenet két vágás között. A zene eleje megadja, hogy hol és mikor kezdődhet a film rész és hol van a vége.
http://www.youtube.com/watch?v=UtmAiNG2Lxk
Nem ezt másoltam, de valahogy az "akcióssága ua.". Ezt teszi lehetővé a zene. Az jelenetek vágásánál az tizedmásodpercekért is kőkemény harcot folytattam. Ahogy írtam, ez nem egy "akciómozi".
Ez az volt. Nem is volt hosszú into, mert más céllal készült.
http://www.youtube.com/watch?v=YsPRjcVzUak
Erre lehetne még egy akciósat csinálni. Egyszer már kérdeztem, hogy mi a zene, csak nem találom a választ. Újra valaki? :)
1 vagy két jelenetet ki tudok cserélni, de milyen akció (?) van abban, hogy mutatok két új vörös loadoutot, amikor az átlagusernek azok max. célpontok?
Még annyi jutott eszembe, hogy az elején a szöveg és jelvény alatt lehet halványan esetleg taxizó gépeket mutatni új konfiggal, de ahogy írtam már, a videó célja egy érzés átadása. (Mint szerintem minden ilyen videónak.)
Én arra vártam volna elsősorban reagálást, hogy túleffektelt -e, nem túl világos, nem villoga -e nagyon itt-ott, nem recés -e valahol a képernyő széle figyelmetlenségből, stb.
No, back to work. ;) -
#34071 Gondoltam hogy ez lesz, ha az ember leirja a véleményét.
Ha van javaslat, akkor persze javíthatok bele. Pár helyen sikerült egészen sajátos mozgást elérni.
én csak erre irtam a véleményem.
akkor kezdem én meg a matekkal:
11.1.5. Felbontás és bitráta kiválasztása
Ha nem konstans kvantálási módban fogsz kódolni, akkor meg kell adnod a bitrátát. A bitráta koncepciója elég egyszerű. A filmed tárolására másodpercenként felhasznált bitek (átlagos) száma. Normális esetben a bitrátát kilobit (1000 bit) per másodpercben mérik. A filmed mérete a lemezen egyenlő a bitráta és a film hosszának szorzatával, plusz egy kis "túlterheléssel" (lásd az AVI konténert például). Az egyéb paraméterek, mint a méretezés, vágás, stb. nem változtatják meg a fájl méretét, amíg nem változtatsz a bitrátán is.
A bitráta nem aránylik a felbontáshoz. Ezért mondhatjuk, hogy egy 320x240-es fájl 200 kbit/sec-kel nem lesz ugyan olyan minőségű, mint ugyan az a film 640x480-ban, 800 kbit/sec-kel! Ennek két oka van:
Érzékelhető: Jobban észreveszed az MPEG hibáit ha fel vannak nagyítva! A hibák a blokkok (8x8) méretezéséből adódnak. A szemed nem látja meg a hibát 4800 kicsi blokkban olyan könnyen, mint 1200 nagy blokkban (feltételezve, hogy mindkettőt teljes képernyőre nagyítod).
Elméleti: Ha egy képet leméretezel, de ugyan akkora méretű (8x8) blokkokat használsz a frekvenciatartomány transzformálásához, több adatot mozgatsz a magasabb frekvenciatartományokba. Egyszerűen fogalmazva, minden pixel több részletet fog tartalmazni, mint előtte. Így habár a leméretezett képed kiterjedésében az információ 1/4-edét tartalmazza csak, mégis az információ nagy részét tartalmazhatja a frekvenciatartományban (feltéve, hogy a magas frekvenciák nincsenek kellőképpen kihasználva az eredeti 640x480-as képen).
A régi leírások egy "bit per pixel" megközelítés szerint javasolták a bitráta és a felbontás megválasztását, ez azonban általában nem helyes a fentiek miatt. A legjobb becslésnek az tűnik, ha a bitráta léptéke a felbontás négyzetgyökével arányos, így a 320x240 és 400 kbit/sec összehasonlítható a 640x480 és 800 kbit/sec-kel. Azonban ez még nem lett bizonyítva sem elméleti sem gyakorlati törvénnyel. Továbbá, tekintve, hogy a filmek nagyon változatosak a zajtól, részletességtől, a mozgás szögétől, és a többitől függően, haszontalan általános tanácsokat adni bit per átló hosszára vonatkozóan (a bit per pixel analógiája, a négyzetgyök felhasználásával).
röviden nem sok köze van a felbontásnak a mérethez, és a bitráta nem egyenlö a felbontással.Ha ezalapján jol számoltam akkor elég az 1mbites bitráta ehhez a felbontáshoz.
a többiröl meg legyen elég ennyi:
Sokszor nem értelek, tök lényegtelen vagy fura dolgokat hozol fel, de azt, ami igazából fontos sokszor nem látod. :(
"A MolnyFalcon lényege nem a csak (sok) új HP, hanem a modellezés és új FM. Azt ilyen videóban nem tudod megmutatni. A Szu-17 en is merőben új konfig az volt, csak sajnos nem látszik"
tehát amit nem mutatsz meg azt nem láthatom igy csak olyanrol tudok irni ami látszik.
[i]Készül MiG-27 vágás is, de nem fért bele, egyszerűen túl rövid a zene.
[i]
A zene nem rövig csak 80mp(lemértem) kihasználatlan felület van a videoban ahol fekete alap van vagy fekete alapon csak szöveg -
#34070 Sajnos Miklóson nincs diginet vagy más, csak a kőkorszaki ADSL. Mondjuk abból is lehetne olyan, hogy ne 16-szoros asszimetria legyen a D/U-ban... -
#34069 Azaz internet télleg röhejes.
20/10 Mbit/s 2500FT -
#34068 No, kezdjük a technika részével.
1280x1024 az mennyivel több képpont, mint 1280x720? Ennyivel arányosan kisebb bitráta van. Ez 4Mbit helyett 3Mbit-es. A videó alig 3 perc vagy annyi sem. Arányosan semmivel sem kisebb a többinél. Maga a videó kisebb. Ha a szokásos 4-5 perc lenne, akkor kb. 20%-kal, ha kisebb lenne. Ez nem az én érdemem, ez sziplán fizika (?).
Egyébként a megabites netek korában kit érdekel, hogy 60 vagy 120 megát kell leszedni? A méret inkább nekem fáj, mert az upload az, ami ma is nevetséges sajnos... (8-10 ropi szaros 512k uplodaért. Röhej.)
Su-24 markánsan új loadout kapott és látható is a videóban. A MolnyFalcon lényege nem a csak (sok) új HP, hanem a modellezés és új FM. Azt ilyen videóban nem tudod megmutatni. A Szu-17 en is merőben új konfig az volt, csak sajnos nem látszik, mert vagy arra fókuszálsz vagy az eseményekre. A kettő együtt nem megy. (A preview thread-ben már látható volt)
Az SA-2-es vágásnál nektek tutira nem tűnt fel, hogy egészen új az elrendezés van, nincs teletömve egységekkel egy üteg. Ennek elég messzaható következményei vannak és ez mindenhol így lesz. Igazából szerintem az átlaguser a változások egy részét soha nem fogja érzeni, csak azok, akik nagyon harcdore szinten tolják.
Majd akkor fogjátok érzeni, mikor fura (?) módon egy szem CBU nem vág haza egy egész üteget. :)
Készül MiG-27 vágás is, de nem fért bele, egyszerűen túl rövid a zene.
"Flare dobás" és flare dobás között is van difi. 0:57-től van két vágás. Mutass csak egy olyan Falcon videót, amiben ennyire látványos jelenet van. Granatálom, hogy egyet sem találsz. Lehet, hogy szerénytelenségnek hangzik, de nagyon sok videómban vagy legalább egy olyan kamerakezelési mutatvány, amit sehol máshol nem láthatsz.
A dobule killes F-14 vs. MiG-21 bis jelentet szerinted hányszor kellett eljátszani, mire összejött? Az utolsó vágáshoz hasnolót láttál már? Sok loncis videókban nem látni ilyeneket, pedig ott oda rakod a kamerát és úgy tekered vissza, ahogy nem szégyelled...
A videó lényege, hogy egy érzést adjon át, hogy tőőőőőőőőőőőőtsd le a cuccot majd és legalább próbáld ki. Attól, mert lesz egy szép relese notes, attól még nem harapnak rá.
Sokszor nem értelek, tök lényegtelen vagy fura dolgokat hozol fel, de azt, ami igazából fontos sokszor nem látod. :( -
#34067 Nem akarom hogy megint flamebe torkoljon igy megprobálok rovid lenni:
Az emberi méret alatt azt értem hogy most 3 percet sikerült 60mb-ba tömöriteni jo minöségben az elözöekhez képest amik 4-5 db 100mb-os részekbe lehetett leszedni normál képaránnyal.
A képváltásokkal nincs baj és értem is hogy a zene ütemére mennek, de a képek között áthatásokkal is lehetne operálni mint az f15ös résznél és nem 1 mpes fekete képernyövel, mert ha összeszámolod akkor a félperces intró a félperces outro és minden egyes képváltás mp-e összeadva majdnem a fele videonak fekete vagy fekete hátterü amit lehetne aktiv jelenetekkel kitölteni.
A tartalma ha a Molnyfalcont akarod "reklámozni " vele akkor olyan dolgokat kéne beletenni ami egy kicsit vizuálisan is megfogható változás. mint a tomcatek phoenix inditása.Esetleg valahogy jelezni hogy ezek a változások történtek, mert ha nem tudja valaki, hogy mire kell figyelni akkor nem fog feltünni a változás.
Vagy egy kis történetet addni neki, mert a pacificnek is van története még ha képváltásokbol is áll.
Mert addig csak egy video lesz a sok körül ami ugyan arra sémára készül :
-gép flaret dob
-használja a fegyvereit
-flaret dob
-képváltás
ugyan az elölröl -
#34066 Az emberi méret megjegyzést nem értem. Eddig is az elérhető max. felbontásban készült, 1280x1024. Most kisebb felbontása van, mint régen, mert így WS.
Az meg, hogy kinek mi a pozitív, nehéz eldönteni. Én pl. nem csípem a WS-t, de mivel a többi képarány lassan kihal, hát ebbe csinálom...
Miről kellene szólnia egyébként a videónak? A Pacific intrója miről szól? Felvillanáskról egy nagy valamiből. Ez is arról szól. :)
A képváltások a zene ütemére mennek... -
#34065 Sajnos az időm és upload sávszélem foglalt. -
#34064 Az FM dat fájlok azok változtak. A fizikai modellezés az lehet, hogy nem, de ebben sem vagyok biztos. Erről max. Hustler és Baldeagle tudna nyilkozni. -
#34063 Ha ilyen szépen összejöttünk. Esti multi ?
Jana mikrofont remélem vettél. -
Wampa #34062 Márpedig valamibe belenyultak,ugyanis a ff4 hez csinált B egy videot,amin azt mutatta,hogy lehet kiszedni a gépet a zuhanásból(ha jól emlékszem)nekem sose jött össze,de utána mikor jött a ff5 simán ki tudtam szedni,azon élvezkedtem jó ideig.
Más,ez cool:
cockpit -
#34061 Az FM-hez nem nyultak hozzá ugyan olyan mint 10 éve .
MEgnéztem a videot:
Pro:
-Mint video nagyon jora sikeredett
-végre emberi méretbe sikerült elkésziteni jo minöségben is és WS aránnyal.
-jo a zene.
kontra:
-Amiröl kéne hogy szoljon azt ahogy mondani szokták nem jött át.
-Ez nem csak a te hibád, hiszen nehéz azt bemutatni, hogy nagyobb távolságbol lehet egy rakétát inditani mint elötte.
-Még mindig sok idö telik el fekete képernyövel a képváltások között.
-rövid -
Wampa #34060 Direkt csináltam,de én nem tudtam kivenni,akárhogy hintáztattam.Azt csinálta mint régen,lehet hogy csak egyszeri eset,mejd megnézem más gépen is.
-
#34059 ??? -
#34058 Az MolnyFalcom ezen a téren jobb lehet, mert elvben nem csinálok akkora gigamega battalionokat és szándékosan lazábban lesznek egy battalionon belül az egységek. Inkább több egységet kell kirakni a térképre. A légvédelmi battalionokat leszámítva 1 max. 2 MANPAD vagy SHOAD lehet egy battalionba. A 3 járműves / MANPAD-os battalinoko a repterek körkörés védelmére vannak. Ergo 2-nél több indítási zónájába csak az igazán táposoknál repülsz be. Pl. SA-15. -
#34057 végre... -
#34056 Nincs semmiféle bug. Éppen 3 napje estem dugóba videókészítés közben. Ki tudtam venni. Viszont fura módon nem csak fel/le, de oldalirányban is hintázott kicsit a gép. Egyébként szinte lehetetlen dugóba vinni magad, nagyon akarni kell... -
#34055 Csatlakozom Viperhez!
Faja a videó!!! -
#34054 Az MPO-t bekapcsoltad? Azaz kikapcsoltad a repülésvezérlőt?
Van olyan laposdugó amiből nem jön ki.
Valamelyik verzióval viszont gyönyörű harangmanővert tudtam csinálni. (Lehet hogy megpiszkált OF volt a harangos. Meg ott lehetett piszkálni az oldalkormány hatásosságát is.)
A BMS 1.3-ban volt a legerősebb oldalkormányzás. -
#34053 -
#34052 http://www.sg.hu/forumkepek/2009_05/hurrah.gif -
Wampa #34051 Na ugyan melyik?
Mior átesik a gép és elkezd zuhanni mint a kő,csak hintázik előre hátra.Ugy emléksem az első FF5 nél örültem mint majom a farkának,mert ki tudtam venni a zuhanásból.
Mivel én ált TE zek,engem megőrjit pld hogy nem tudok letenni olyan egységet,amit vidáman szétdurrogtathatok,mint a Lonciban,igy a kedvenceimmel egyből p...án lő valami nyomorult légvédelmis.
Néztem valamivideot,eg srác mondta hogy szerinte a F4 óta nem jött ki igazi szimulátor.Ez mondjuk nem igaz,de erről,hogy CAS ozni szeretek kis egységeken,
az jutott eszembe,mekkora játék lehetett volna a Strikefighter sorozatból ha alá tesznek fülkéket,avionikát,meg pöttyet jobb repmodelt.Illetve realisztikus fegyverkezelést.
Akkora feeling sehol nem volt a CAS ban,mikor beértél a TZ be és snoopy berádiózott,napalm rulez volt ,ráadásul egész pofás grafika,ma is szép. -
JohnTerry #34050 Cool lett a videó! Csak így tovább! -
#34049 Jó videó lett.
01:27-nél Tomcat Powaaaa !!!!!!!!!! -
#34048 Köszönjük
(urak tuti nincsenek) -
#34047 Uraim és hölgyeim - ha van ilyen itt :) - íme a relase videó.
Itt.
Ha van javaslat, akkor persze javíthatok bele. Pár helyen sikerült egészen sajátos mozgást elérni.
Kint ne posztoljátok, mert ez csak nektek készült. Egyenlők közt az egyenlőbbek vagytok. -
#34046 Milyen áteséses bug? -
#34045 Ez nem is lehet kérdés. Persze, hogy jöhet -
Wampa #34044 Nekem ekég gyakran beáll a takonyszinű képernyő,nem tudom mikor,lehet ,hogy mikor a fegyverzettel baszkurálok?
Én azt hittem ez az áteséses bug már ki lett javitva
Az f16 A pittel nem birok betelni,meg a Harrierrel,nekem tetszik az F35 is.
Eurofighteré hová tünt?Volt egy jó régebben ,ami most van nem tetszik.
Az elsőnél meg volt AZ f22 es pit ami egy block 52 eshez hasonlitott.A block 52 nek most miért nem az? -
#34043 Elvben kész a release video. :)
Akarjátok ti előbb látni vagy ráér a kiadáskor?