52967
  • repvez
    DE azért ha jutsz valamire, vagy tudunk valami konkrét dologra keresni az ügyben akkor azért értesits bennünket PM-ben.
  • z0ty4

• Molnibalage
    Új lehet. Volt már, hogy idetévedt külföldi valamiért anno. Amíg csak szöveg, addig nincs gáz, de az első screenshotot, ha valaki meglátná tuti lebukás. Ha lekódolták a cuccot, akkor okkal tették.

Te mennyire lennél megsértődve, ha valaki így kezelné a te általad bizalmasnak kezelt anyagot? Én megtanultam türelmesnek lenni.
  • skeleton
    Akkor ha van valakinek bármi kérdése a témával kapcsolatban a továbbiakban inkább privát keressen meg . Nem szeretnék semmiféle gondot okozni.
  • Molnibalage
    Kicsit ambivalens érzéseim vannak az utolsó három kommenttel kapcsolatban. Még, ha sikerül is feltörni nagyon nem ajánlom, hogy bármi is túlmenjen ezen fórum határain. Ennek számtalan oka van, amit inkább nem vázolnék fel.
  • repvez
    Próbáld meg ezt hátha!
  • z0ty4
    Akkor a mai nap menne a piros betűs napok közé
  • skeleton
    Uraim van egy jó, és egy rossz hírem. A jó hír hogy megvan a bms 4.33u5 internal verziója. A rossz hír hogy hardware id password-el működik amit sehogyan sem tudok megkerülni. Ha valaki tudna segíteni ez ügyben akkor talán már a hivatalos kiadás előtt ki tudnánk próbálni
  • repvez
  • Molnibalage
    Az egyik FF bezárása után alakult csoportnak is állítólag meg volt. Semmi értelme egyébként, annyival a BMS4 mögött van a kód. Ezen felül ugyanúgy zárt DB van. Az FF vonal okkal halt meg...
  • repvez
    Kezdjen el mindenki programozást tanulni :)

Itt a FreeFalcon forráskódja. Aztán megcsináljuk olyanra amilyennek szeretnénk :)
  • repvez
  • Boconadi
    Ha ez meggnyugtat, en ertelek teged! : )
  • Borisz80
    Srácok!
    Valaki tudja közülletek, hogy az orosz oxigénmaszk bőr részét (ahol a maszk és az arcod érintkezik) mivel szokták tisztítani a rárakódott izzadság szutyoktól?
  • z0ty4
    BFS [Day 06] - Let's Count the Mistakes

csávókám szépen leírja, mit-hol hibázott.
  • axenet
    Pontosan
  • arrow19
    Pont ez a lényege az SA-nak hogy "madártávlatban" átlásd az egész szituációt és aszerint dönts mintha ACMI-n néznéd, ezt egy PVP-nél iszonyat gyorsan kell eldönteni egy egyszerűbb TEnél viszonylag könnyű dolga van az embernek.
  • Molnibalage
    Az ilyen videókból az baj, hogy én nem sokat látok. ACMI felvétel, no az már igen.
  • axenet
    Hát szerintem nagyon kevés volt a két másik gép, semmi összhang nem volt. A srácnak semmi esélye nem lett volna 2 gép ellen alapból...

Ez persze nem jelenti azt, hogy feltétlen amatőrök voltak, csak "elbambultak". Más azért egy PVP kampánynál, amikor hirtelen dogfight-ban találod magad, sokmindenre kell figyelni, nem csak az ellenfélre.

A srác szemfüles volt, és mákja volt... a 3. fordulónál már 200-al körözött, ilyen energia mellett könnyen áldozattá válhatott volna... szóval ez inkább a hogy ne csináljukra példa...
  • arrow19
    A magasságkülönbség miatt a nagyobb energiából fakadóan több sebességet tudott szerezni, jó ez ha kamikázézni akarsz mákja volt. Ellőtt két 9P-t teljesen vaktába semmi esély nem volt hogy betaláljon (az egyik a high G miatt a másik meg hogy hiába volt meg a tone szemből jött a gép nagy sebességgel), két forduló alatt 600 csomót 200 körülire redukálta folyamatosan a high AOA-el öszevissza rángatta a gépet. A másik oldalról egyáltalán nem dolgozott össze a két gép berepült közéjük CATIII-ban nem lett volna ilyen sima dolga. Nem amatőrök voltak de ACM-ben ez a arcade kategória.
  • Molnibalage
    Az ellenfelek szerinted amatőrök voltak? Egyébként tényleg fura, hogy aznos képességű gépeknél horizontal dogfightban ilyen könnyen megfogta azokat. Még az MI-t sem verem meg ilyen hamar. Jó, mondjuk én már teljesen kikoptam a repkedésből.
  • axenet
    Háát....
  • arrow19
    LOL, 9P-t 9-6G-s terheléssel minek indít szemből?
  • z0ty4
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=QddK36w0418]Falcon BMS Battle for Sinai "Engaging 2 ship" [/URL]

ügyes a srác.
  • Borisz80
    hopla... valaki mégis csinál valami ODS-t? Lehetséges ez?
    kuwait
  • Borisz80
    Nem kell ide Európa térkép, elég Magyarország és környéke Ha ez megvan akkor már egy kicsit nyugodtabban alszom.

Komolyra fordítva a szót.
    Én nem várnék el semmi extra csillivillit mint egyedi repterek. Ahogy eddig megoldották a különböző hadszinterekben a dolgokat nekem azok megfelelnek. Viszont a nagy térkép problémát is meg lehetne oldani. Szűkítsék. Vegyük alapul a fizetős ODS térképét. Sokkal nagyobb mint Korea. Viszont miért is kell hogy benne legyenek az Irakot körülölelő országok teljes területei? Régebben volt olyan ODS ahol kisebb volt a terület.

eredeti ODS gigantikusz:
    http://www.candyparty.com/ST/Download/Checklists/BMS/maps/ODS_ONC.jpg

kompromisszummal:
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_13_jkzlzdr0vd.jpg
    (ez kb akkora terület mint a Battle for Sinai hadszintér területe)

Komolyan mondom ha értenék a hadszintér szerkesztéséhez akkor már rég az ODS-en dolgoznék látástól vakulásig, és Molni bácsi adatbázisával tölteném fel.
  • Molnibalage
    Én nem akarom az egész európát háboruba tenni. Minden országnak lenne egy saját bázisa az országában és mindenki azt csinál ott amit akar a saját tipusával amit választott vagy ha később elkészül majd valami értelmes más tipus az f16-oson kivül.Amolyan PVP helyszin lenne csak .

A háboru csak egy bizonyos részen lenne mint ahogy volt a balkán. Vagy országok szövetkeznének és megtámadnák a másik oldalt. Lenne egy kapcsoló, hogy melyik ország kinek az oldalán áll.

Erre jelenelg nem képes a Falcon kódja és soha nem is lesz ez a cél. Tehát ejthető az egész koncepció.

Pl. valaki megcsinálja az aviáno repteret és bemásolja a modkönyvtárba attól még ugyan ugy müködne mindenkié csak aki nem másolja be az mondjuk nem látja olyan szépnek.DE a legjobb lenne ha a szerver szinkronizálná le a cliensekre.

A DB nagyon nem így működik, mert nem "másolgatsz"...

Az FF-ben és OF-ben nem volt fény a lámpákon. (FF-ben nem is volt lámpaoszop.) Textúra hekkelés volt, amit láttál. A BMS4-ben éjszaka még nem próbáltam, abban már lehet, hogy "valódi fény" van, de ha megnézed, akkor a fény továbbra is csak objektumok és járművek számára van értelmzve, a talajon nincs fény..

Repvez, az baj az, hogy idealista álmodozó vagy, aki tesz a valóságra. Lehet ilyennek lenni, csak nincs értelme. Egyszerűen képtelen vagy megérteni a játék korlátait. Nem vicc, az komennted eleje kb. annyira reális, mintha a Falconnal akarnál Settlers startégiai játékot nyomni....
  • repvez
    Ahogy ez lenni szokott megint két teljesen eltérő szemlélet van köztünk.

Én nem akarom az egész európát háboruba tenni. Minden országnak lenne egy saját bázisa az országában és mindenki azt csinál ott amit akar a saját tipusával amit választott vagy ha később elkészül majd valami értelmes más tipus az f16-oson kivül.Amolyan PVP helyszin lenne csak .

A háboru csak egy bizonyos részen lenne mint ahogy volt a balkán. Vagy országok szövetkeznének és megtámadnák a másik oldalt. Lenne egy kapcsoló, hogy melyik ország kinek az oldalán áll.

Abban igazad van hogy egy szeparált mod könyvtár jól jönne olyan ami segitene megosztani a DB egyesitését .
    Pl. valaki megcsinálja az aviáno repteret és bemásolja a modkönyvtárba attól még ugyan ugy müködne mindenkié csak aki nem másolja be az mondjuk nem látja olyan szépnek.DE a legjobb lenne ha a szerver szinkronizálná le a cliensekre.

Amugy meg nem hamarkodnám el ezeket az álmodozásokat.Mert emlékezz ugyan ezt mondtad amikor még talán FF4 sem volt, hogy akkor is azt mondtam , hogy nem lenne olyan nagy dolog ha a reptereken lenne lámpafény és árnyék a gépeknek. és amint látszik meg lehetett csinálni.PEdig akkor ugyan ezt mondtad, hogy egy DX6os játékmotortól ne várjak ilet.

Ahogy mondtam minden akarás kérdése, hogy akiknél a tudás azok egy cél felé huzzanak és megosszák másokkal is.Ne pedig magukba tartsák mint most és csak a szart forgácsolják
  • Molnibalage
    Most akkor első körben pont az van, amit mondtam. Mit akarsz egyáltalán modellezni...? XXI. század vagy Hidegháború...?

Hát az MI milyen reptérről fog operálni, ha csak egy van...? Egy reptérről értelmesen kb. 48-60 gép üzemelhet. Ennyivel meg egy ekkora térkép tök üres. Ha egy reptered van és szétkapják, akkor eléh hamar vége a hadjáratnak...

A rádiózásnál megint ott vagyunk, hogy akkor most Cold War vagy XXI. század...?

Az objektumok azok a DB-ben található többi eleből vannak felépítve. Ha Falcon editorral vagy F4B-vel megnyitod, akkor láthatod az elemek koordinátátid. Viszon azt, hogy a spot pontokot méret és gépek száma szerint hogyan állítod be gőzöm sincs, és ez csak egy dolog a sok közül.

A DCS-es példa nagyon egszerű, mert senkinek nem kell igazítani. Itt minden frissítést egy majdor DB kezelőne kell csinálni. Ha a reptereknél 20 reptérhez készül 200 új épület, akkor neki kell egyedül leszervezni az egészet.

Repvez, minden sértés nélkül. Az a baj, hogy az összes ilyen témáról úgy beszélsz, hogy hozzám képest is felszínes a tudásod a Falconról, pedig az enyém sem a világ teteje.

Inkább ne álmodozz ilyenről, mert csak csalódás lesz a vége. 10+ éve telt mire jött valaki és csinált egy normális Koreát. Az Europe térkép egyszerűen túl nagy. Ez már olyan probléma, ami szinte értelmetlenné vagy nagyon korlátozottá teszi az egészet.
  • repvez
    Az lehet hogy nem értek a dolgokhoz,de én nem is ilyen végletekben gondolkozok.ÉS kompromisszumos megoldás is létezik, hogy müködjön a dolog.

Miért kéne magyarországra is 15 reptér? 1 bőven elég a magyar falcon társadalom elfér rajta .
    És gondolom más országokban is max 2 reptér elég mivel egy reptéren 2 század is elfér.
    Ezt ha összeadjuk sztem böven 20 reptér alatt tartanánk amit fel kéne tuningolni, hogy a valóságban van.
    A rádiózást minek változtatni a repülés nyelve az angol és már nálunk is angolul rádióznak a toronnyal a pilóták.
    Azt meg csak megint feltételezem, hogy minden nemzetben van olyan ember aki ha kapna egy leirást, hogy hogyan lehet modositani az objektumok helyét ne tudná megtenni.
    Pár hónapja én sem tudtam, hogy lehet beletenni uj modelleket a játékban ,de janhasnak a leirása alapján egyszerüen meg tudtam csinálni az F/A-18C cseréjét. Minen elhatározás kérdése.

Egy szóval nem irtam, hogy minden létező reptér szerepeljen .
    DCS-ben az 59-esek is megcsinálták Kecskemétet az egyik reptért átmodositva és onnan repkednek.

A server összeomlás meg velejár ,de ujrainditás után mehet a dolog tovább.

Persze hogy elötte meg kell beszélni a szempontokat,de ez az amiben nem látom a fejlődést a fejlesztők között, mindenki megy a saját feje után sokszor olyanokat csinál ami felesleges vagy sokal jobban is megoldhatóbb lenne . Lásd a B1B és Szu-27-es irgalmatlan polyszámú modelje mindenféle részlet nélkül.
  • Molnibalage
    Repvez. A baj az, hogy szokás szerint nem olyan szemmel látod az egészet, ahogy egy olyane ember, aki ismeri a Falcon szerkezetét és problémáit. Felsorolok néhány olyat, ami elve elkaszálja azt, amit írsz.

Bár az Europe map első látásra hatalmas, de ennek nagy részét nem lehet kihasználni. Egyrész amiatt, hogy a térképre rakható objektumok száma limitált. Ahhoz, hogy objektmuokkal minimális szinten be legyen lakva régen átlépnéd a limited. Tehát vagy üres lesz a térkép vagy az lesz, hogy csak a térkép egy részén lenne objektum a többi meg csak táj lenne. Szó se róla a RF helyszínen is Kínában csak reptér van és oroszoknál meg semmi. A.S így egyszerűsített a dolgokon és spórolt erőforrást és tette könnyebbé az MI dolgát.

Másodszorra, még ha az objektum gond nem is lenne a jelenlegi ATO konfig ekkora térképen meghülyül, nem működik rendesen.

Harmadszor, a térképet 0-ról kellene felépíteni és sokszor nagyobb, mint Korea. A.S azzal szüttyögött 6 hónapot. Akkor saccold, hogy ez mikorra lenne kész úgy, hogy tényleg minőségi legyen. A.S. is pont azt mondta mint én. Igen, szép és jó a BMS4 kód, jó hogy van, de a hadjáratok és a DB egy rakás szar. Ezen nincs mit szépíteni uraim...

A reptereknél is úgy lenne, hogy a fejlesztőnek saját maguknak kellene megcsinálni őket, de aztán berakni a repterek köré illlő textúrát - úgy, hogy a többi szomszédos tile is passzoljon hozzá - már a DB-t kezelő embernek kell. Hány nemzet és hány reptér is jöhet szóba, ha feltezed, hogy minden nemzetnél csak egy major airbase legyen, a többi meg a jelenlegi generic modell..? Hát elég sok. A bibi meg az, hogy ennyi fejlesztő nincs is.

A további gond a rádiózás. Hány reptérnél kellene felvenni újra a hangokat. Továbbra is angol legyen vagy akkor a rádiózás menjen az adott ország anyanyelvén...?

Számtalan olyan döntés van, amihez első körben meg kellene állapodni. Pl, hogy hány reptér legyen a játékban és mit hagyjanak ki. Csak kis hazánban volt vagy 15 betonos katonai reptér a tartalékokat nem számítva. Ennyit képtelenség belepaszírozni, akkor viszont borul az egész OOB és modeling scale, amit első körben meg kellene határozni.

Az egész DB átszabása és bővítése nélkül értelmetlen, mert a jelenlegivel értelmes hadjáratot össze nem raksz, azt garantálom.

Az egymás repterei látogatás és a többi elméletnek szép, de Falcon két világos ismer. Pre made TE és háborút modellező hadjárat. Az említett esetek egy része csak az egyikbe fér be. A 24 órában futó szerves is szép gondolat, de mikor múltkor A.S.-sel dumáltam 1 óra alatt csak kétszer zuhant össze az éppen futó hadjárat szerver...

Álomnak szép amit írsz, de technikailag megvalósíthatatlan. Ehhez kb. 20 főállású fejlesztő és évek munkája kellene... Ez kb. 1-2 millió USD...
  • repvez

Itt van egy nem olyan régi video az európai területről.Amugy nem igazán értem, hogy miért nem fektetnek nagyobb hangsulyt erre a területre.Mert itt meg lehetne azt csinálni, hogy 0-24-be egy szerveren folyamatos repülés legyen mindenki akár a saját nemzetiségének megfelelő területről és reptérről üzemelve mint a valóságban.

Ha meg lennének a leirások, hogy hogy lehet a meglévő modelleket felhasználva azokat a megfelelő helyre téve(fedezékek, lámpaoszlop,torony), mindenki be tudná lakni a saját repterét olyanra ahogy a valóságban. Sokkal jobban összehozná a falcon társadalmat ha mindenki azonos területen repkedne és mint a valóságban néha ellátogatni egymás reptereire közös gyakorlatokra stb. vagy akár fiktiv háborut kreálva megtámadni bizonyos országokat.

Ezen a térképen talán kicsit bővitve a spanyolok és a déli részre szinte minden nemzet találna magának homestationt.
  • Molnibalage
    Van RCS érték, ami az F-117-nél igen alacsony összemérve más géppel. Az RCS irányfüggése minden gépnél azonosan van súlyozva, tehát aspektustól függő. Azonban mivel nincs hullámhossz modellezése a Falconban ezért a különféle SAM rendszerek érzékenysége nincs modellezve.

A valósában nincs RWR-je az F-117-nek. Ez Falconban is megoldható, csak bizonyos problémákkal jár az MI számára. Egyébként még talán az F-117 a legjobban modellezhető. Szubszonikus, nincs TVC, az MFD hasonló a valóságoshoz és egyes rendszereket és dolgokat 1:1-ben vettek át más gépről. Nincs TVC, a kabin jól összerakható.

Az F-22-nál a repmodell már több, mint problémás, ezen felül az gép harcászati avionikája nem modellezhető. Nincs AESA radar, nincs LPI üzemmód, stb.

Az F-14D kabint nem Nizmo csinálja, de az a projekt majdnem egy éve áll. Annak a kabinnak a WIP változata van április óta az én MOD-omban.

Az ODS helyszín nem azon múlik, hogy van -e F-117 vagy nincs. Egyelőre ne is álmodjnuk arról, hogy lesz. Van aki Európán dolgozik (hogy kik nem tudom, de nem nagyon posztolnak semmit), vagy Aegan/EMF és van a spanyolos asszem meg valami Balkán. Ezek viszont amennyire tudom közelében nincsenek annak az upgrade-nek, amit A.S csinált a Korea térképen. 0-ról majdnem újraalkotta az egészet, ez laza 6 hónapab és több száz óra unalmas és monoton manuális módon törént. A ODS helyszínnél ez még több meló lenne.

A.S. a térkép mellett a teljes ATO-t és a PAK-ot is újraszabta ezen felül a tri fájlokkal a dinamikus hadjáratból is tényleg dinamikusat csinált. Amennyire láttam a többi helyszín fasorban sincs ezen a téren. Nem véletlen van az, hogy inkább csúsztattam a saját modomat, hogy adaptálhassam legalább a térkép változásait. Az, hogy az ATO változtatásait át tudom vagy akarom -e venni, az még elválik. Szerintem át fogom venni, max. egy kicsit kell a role score értékeken változtatni és néhány eddig nem használt gépet kap a hadjárat, amit pont azért nem tettem be, mert hiányzott a valódi funkció. Több szállító heli lesz, lesz OV-10 és más FAC-to adó gép + recon helo. Még színesebb és még dinamikusabb lesz a cucc.
  • Borisz80
    Molni azt mondta régebben, hogy azért az F-117-et meg lehetne csinálni mivel a falconban van valami olyasmi hogy "stealth" érték. ?
    Nem tudom mi olyan rendszer lenne az F-117-en ami hiányzik a falcon avionikából.

Bár az F-117 -hez jó lenne végre egy Öbölháborús hadszintér.... nem hiszem el hogy akinek van tudása hozzá azok közül senkinek sincs ingerenciája hogy megcsinálja.

Ahogy böngészgettem a benchmark fórumot úgy láttam hogy 2 F-14 kabin is készül. Egy D meg egy B.
    Én már csak az F-15E-t és a Tornado-t hiányolom :D Valami miatt engem is inkább a hideg háborús gépek érdekelnek.
  • Molnibalage
    És lezárva sincs.
  • Molnibalage
    Az F-14 nem állt le. A szavazós topikot nem tudom, hogy ki indította, de a végeredményének köze nincs a listához.
  • z0ty4
    Az első 2 az jól hangzik. De a Tomcat-et csinálják nem? vagy az is leállt?
    A lopakodó gépek max fun-nek jó. lemodellezni úgysem tudják...

volt egy szavazás, hogy milyen legyen a következő pit. azzal mi van? lezárult?
  • Molnibalage
    Helyzetjelentés, megkérdeztem Nizmo-t. Csak a Szu-27 és F-5 mega kukába a többi nem, ahhoz nem volt köze 611-Eagle-nek. Viszont elég furcsa típusokat sorolt fel, hogy min dolgoznak.

F14, f15, b1, b2, f117, f35, a300, e3, uh60, pak fa, f22,

Ezek alsó hangon fele teljesen értelmetlen. B-1, B-2, F-117, F-22, PAK-FA (!), a fő képességeik nem modellezhetőek értelmesen.

Nem értem, hogy emellett miért hanyagolnak el olyan jól modellezhető klasszikus gépeket, mint az F-111D és F az AUP upgrade után vagy F-4 Phantom...
  • arrow19
    Aki még használ AA/AG padlockot:
    green=unknown
    blue=friendly nato or neutral
    yellow=neutral with potential to become hostile
    red=definite bad guys.
  • arrow19
    Nice, örülök h segíthettem sokat dob ez így a felhőzeten, z0tya elmondása szerint ha te hostols működik nála is az érték. Nagyon szép munka a CCIP kabin afaik block 40-42esek WAR hudját is már legtöbb üzemeltető WAC-ra lecserélte mégis egy kuriózum.