52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
skeleton #46303 Mindez azért van mert a bms fejlesztőcsapat nem ad útmutatást vagy segítséget így mindenki akit valamit is ért a 3d modellezéshez az fejlesztget ezt vagy azt. De hogy ebből mit szeretne használni hivatalosan a fejlesztőcsapat arról nem szólnak Senki nem tud semmit, látok a fórumon vadabbnál vadabb ötleteket miket kellene belerakni a játékba. Na itt kellene hogy a bms tiszta vizet öntsön a pohárba és árulják el mi mentén fejlesztik a játékot , mik az elsődleges célok, és mi az amit a legjobb ha elfelejtenek a játékosok mert irreális elvárások. Eddig csak azt tudtam meg hogy nem lesz iff de semmi további konkrétumot nem árulnak el. -
#46302 Minden kommentelésre és preview-ra fordított idő a fejlesztésra rendelkezésre állót viszi el. Na, akkor innentől miért is csináljanak WIP videókat...? Ha majd eljön a release, akkor elkészül egy olyan videósor, mint a BMS4 kiadásakor, ami bemutatja, hogy mi az ami megvalósult és nem n+1 WIP állapotot.
Egyébként meg Hayab modelljei szerinted mik? Nem spoilerezi szét ami csinál, ritkán pár kép, csak ő be is fejezi ami csinál. Ez a nagy difi. Nizmo egyetlen cuccáról sem láttam olyan ingame videót, ami a bemutatná, hogy működik a cucc. A Su-27 kabin is a poligonszámához képest nem nézett ki túl jól. A skinek nem működtek és a műszerek nagy része sem...
A Nizmo féle spammelgetésnek mi értelme? Megy a hype aztán a BMS4-be rakott dolgok lehet, hogy nem is fognak műkdöni. Nem véletlenül mondta az I-hawk és én is, hogy az ég szerelmére rakjanak egyet össze és akkor lássuk, hogy hogyan tovább. A sok "thanks" generáláson kívül semmi értleme annak, amit Nizmo csinál. 1+ évbe megy a hype, volt egy rakás veszteség Eagle-611 stikluje miatt és mindenki jól pofára esett. És még örülhetünk, hogy ennyivel meg lett úszva a dolog... -
skeleton #46301 Nizmo legalább mutat valamit. Ez nem mondható el a BMS fejlesztőcsapatról ,akik olyan csendben vannak mintha az usaf szuperszimulátorát fejlesztenék. Azért szerintem indokolatlan hogy semmi konkrét dolgot nem árulnak el a fejlesztéssel kapcsolatban. Jó, tudom hogy ez a bms hivatalos álláspontja, és akinek ez nem tetszik az.... Nizmo pont ezt az álláspontot elégelte meg szerintem . Én drukkolok neki hogy minél több jó minőségű modellel és pilótafülkével örvendeztesse meg a BMS rajongótábort. -
#46300 Ezek nem BMS4 fejlesztők modelljei, hanem Nizmoé. Semmiféle kooperáció nincs tudommal a BMS4 csapattal. Egyszerűen szerintem csak elszállt vele a ló. Túl sokat akar markolni egyszerre... -
#46299 Úgy néz ki, hogy mindent a következő BMS-re tartogatnak.... de unalmas már ez a szöveg. -
#46298 Polak azzal keresett meg, hogy AS-sel dumálni kellne, hogy ez mehet e és hogyan Korea '80s alá. -
#46297 Szép, szép, de mikor lesz már valami kiadva...? Semmi értelme egy embernek ennyi dolgot párhuzamosan csinálni... -
#46296 pár új videó:
TU 95
F-117 pit
SU25
A4 -
#46295 Bms 5.0
de szép is lenne :) -
#46294 Hayab és AIM-9, -
skeleton #46293 Azért nekem kissé gyanús a harrier cockpit is. Nagyon hasonlít egy fsx hez készített pilótafülkére. (és most nem a razbam féle harrierre gondolok) A mig-29 is eléggé koppincs kinézetű. Szerintem nem véletlen hogy töröltek minden új bms-hez készülő pilótafülke videót a youtube-ról. -
#46292 Hát kb. Minden nem Hayab féle modellet kényszerből tettem bele a MOD-ba, mert még mindig jobb, mint az őrsrégi Falcon modellek. -
skeleton #46291 A bms4 f-16 pilótafülkéjében azért még egy pár kapcsolót, gombot le lehetne modellezni.( pld : anti ice, oxigén regulator, ecm, uhf radio ) nem hiszem hogy ez túl nagy munka lenne.( jó tudom ehhez a rendszereket is modellezni kellene ). Ahogy olvastam 2009!!!! ben már készen volt a pilótafülke és ahogy írta a készítője többet hozzá sem akar nyúlni. Nizmó pedig legalább készíti a dolgokat és nem a szerzői jogi bürokráciával van elfoglalva. Ahogy látom ő a bms től független elkészíti a modelleket , pilótafülkéket, és aki szeretné használni őket az majd belerakja külön a modelleket a játékba. Nem foglalkozik a fejlesztőcsapat álláspontjával , lévén nem hivatalos fejlesztő. (és úgy néz ki nem kell a bms csapatnak mint fejlesztő) -
#46290 Nálam ami mindenféle fentartás nélkül elfogadható jó modellek a Hayab féle mig -23/27 ,Rafale, Harrier,AN24
MEg a Mirage 2000. Amiről tudok.
A többi az mind csak mokolás vagy közelében sincs az eredeti gép kinézetének. -
#46289 Még mindig azon vagyok, hogy a Nizmo sem tiszta forrásból dolgozik vagyis lehet hogy megvannak a jogok vagy ingyenes modellek,de mégsem ő késziti öket csak a falconba való integrálást végzi.
Máskülönben nem hiszem el, hogy ennyi modellen tudna dolgozni ugy hogy kész texturája is legyen már.
Mellesleg látszik minden modellen, hogy felesleges polygonokkal van tele ami rontja a modell alakját és fogja a gépet.
Ezért kell mindegyiken még redukálni a polyszámot is. lsd B-1B.
Ha értene a modellezéshez akkor kitudná takaritani normálisan is ,de az már szinte azzal járna, hogy ujramodellezi a gépet. -
#46288 Ezen felül 17 nappal ezelőtti is van Szu-27-es kabin bohóckodás, mikor meg lett mondva, hogy az a cucc tiltott gyümölcs. Szóval élek a gyanúval, hogy Nizmo cucai is gázosak lehetnek származás szempontjából, ebből is szép nagy csalódás lehet még a végén, mikor kiderül, hogy neki is az összes modellje úgymond engedély nélküli felhasználású... -
#46287 Jan C-130-as gépe azért lett áldozat tudtommal, mert nem teljesítette a követelményket, igazi FPS killer lett volna. A csapat erre mintha kérte volt az eredeti modellet, hogy átdolgozza és JanHas ebbe nem ment bele.
Az F-16C kabinban mi a befejezetlen...?
Örülök annak, hogy Nizmo dolgozik, de n+1 párhuzamos projekt helyett talán dolgozhatna egyen, hogy lássuk, hogy mire képes és mik lehetnek a bajok. Ez így egyelőre szép nagy hype, de gyakorlati és tesztelhető eredmény nélkül.... Nem véletlenül adtam ki WIP változatát a MOD-monak, hogy lehessen tesztelni és derüljenek ki hibák. -
#46286 Operation Commando Hunt
tekerjetek 14:15-höz.
szép kötelék -
skeleton #46285 Úgy látom Nizmo jól belehúzott. Csak úgy ontja a modelleket és a pilótafülkéket. Amíg a bms fejlesztőcsapat a szerzői jogokkal, meg hasonlókkal foglalkozik amivel csak elgáncsol pár igéretes fejlesztést, ( még Jan Has c130 Herkulese is áldozat lett) Nizmo nagyon helyesen inkább mutat, és készít is remeknek tűnő modelleket, pilótafülkéket. ( érdekes hogy a bms "hivatalos" f-16 pilótafülkéjével nem foglalkozik a készítője, és ahogy írta a fórumon nem is fogja befejezni, szóval marad egy befejezetlen f-16 pilótafülke a következő bms kiadásban is. Csak nem értem miért nem adja át valakinek a 3d forrásfileokat a fejlesztőcsapaton belül.) De semmi gond ahogy Nizmo elszántságát nézem lesznek még itt csodás pilótafülkék és modellek. A videóiban feltünik a munkamappája is ahol a figyelmes szemlélő láthat f-16 mappát is. remélem tőle várhatunk befejezettt dolgokat.
Dolgozik már f-15e , és f-117 modellen és pilótafülkén is. Csak így tovább. Ja és a fejlesztési videók oldala:
http://www.twitch.tv/majornizmo -
#46284 Kifutó textúra projekt. Éppen ideje, mert eléggé avíttak a mostaniak. -
#46283 12 és utólag cáfolták, a nagy része felfújható álca volt csak. Az FF szériához képest sokkal kevésbé puszító a CBU. A legerősebb CBU-87 és a szuperfejlett intelligenst bombát modellező cuccal is alig tudsz 2-2.5 feletti kill arányt elérni úgy, hogy vastagon belemászol a csapatlégvédelembe. A páncélosok jó bírják a CBU-t és lényegében szinte sérthetetlenek HE bombákkal. Mk-82-val 3-5 méterrel mellével is túlélnek, Mk-84 esetén 20 méteres hiba alatt van asszem kb. hatásuk. Messza a legjobb fegyvec páncélos ellen az AGM-65, legalábbis az alap DB-en. Mivel nálam már van pontoatlansága és eltérő a különféle AGM-65-nek, ott már nem ennyire esgyszerű a kérdés. -
#46282 Miért ?.. Az öbölhábotuban 13 vagy 23 tankot szedett ki 1db A10-es ha jól emlékszem.
Ha van mit akkor a disznó az kiturja :)
Ahogy a falconban mennek a jármüvek egy kazettással simán ledarál egy kocsioszlopot . -
#46281 Na, rég számoltam be a MOD állásáról. 0--ról elkezdtem felépíteni az egészet, a Eurowar hadjárattal. Úgy tűnik, hogy ez működik és egész gyorst. 4-5 órai munkával az összes repszázad és a SAM 90%-a lent van, most jönnek a szárazföldi csapatok. 6-8 órányi 2D játék futás után nincs CTD és működik a reinforcement is. Amin el kell gondolkonom az, hogy csökkenteni kell a gépek mennyiségét, mert egyszerűen túl táposak egyes gépek a 2D világban és hamar lezúzzás a SAM-eket és a földi csapatokat.
A-10-ből pl. 1 db 16 gépesz század lesz csak. Egy négygépes kötelék képes egy bevetséen 20-30 járművet is szétszedni. Totál unreal... -
#46280 háttérképnek :) -
#46279 Kb. -
#46278 Nyugaton nem szokás más munkáját "fikázni", pedig nem árt ha néha meg mondja az ember: ha valami sz@r akkor sz@r. Ekkor jön az a válasz hogy akkor csinálj jobbat. De attól hogy én még nem tudok jobbat csinálni attól amaz még mindig sz@r.
elmélkedés vége. -
#46277 Azt kell hogy mondjam, egyetértek. Sokmindenbe belekap a srcác, de emiatt végeredményben az összes olyan, hogy valamilyen szinten, de sikerül elbarmolnie.
Csinál egész jó 3D modelleket totál gáz skinnel és skin palettálva. Az első bocsánatos "bűn", mert a skinezés művészet de az, hogy vezérsíkok és szárnyak azonos paletta részt használak, ami ellehetetlenítni a tökéletes skin megalkotását, az faceplam. Az is, hogy a textmap egyes felüeltei totál aránytalanok azzal, ahova vetíteni kellene, stb. Mi-24/8 helin a modell része a fegyver, Kubnál ugyanez, stb...
Sokmindent csinál Tom, de ebből alig van értelmes. Amit használok azt is azért tettem be, mert még mindig jobb, mint az eredeti totál elavult BMS4 modellek... -
#46276 -
#46275 LoL látom megtaláltam a párom -
#46274 Maybee :D -
#46273 FYI (F.or Y.our I.nformation). Kb összecsapott fos az egész elevation, GPS koordináták meg kb minden érték el van benne írva totál amatőr, mint Tom összes munkája. Megint egy minek kategória addon, mivel nem official ezekután én nem állok le hekkelgetni, másolgatni meg LODeditorozni hogy ráhuzzon egy brokkolis-sajtos melegszendvics textúrát a régi terrain meshre. -
#46272 nem értem .mindenki agyon dicséri a fórumban, ők nem próbálták ki vagy mi?
ja mi az a meh? -
#46271 Mi az az MEH? Csekkoltam, Korea 64%-a erdő. A tileok GE képek szerintem. Csak magasról néz ki úgy, ahogy jó, de alacsonyan és az ismétlés miatt.... A hab a tortán az, hogy egyetlen "landmark" körül nincs normális tile. Ahol van, ott nem csúnya, egyenesen ocsmány.
Inkább várjuk meg a F.L.A.R.E.-t... -
Felrakdam én is de ilyen MEH, kategória. -
#46269 Kipróbáltam. Nem ajánlom senkinek. Mondom is, hogy miért.
A repetitivást olyan tile-lal csinálja, ami város elemet tartalmaz. Egész korea egy kisváros halamza, mikor Korea 2/3-a a valóságban erdő tudtommal...
A repterek és egyéb landmarkok textúrái vagy hiányoznak vagy ocsmányak. Bocs, erre nincs szebb szó. -
#46268 Ha sikerülne egy normális termet, helységet kibérelni akkor miért is ne hozná el az ember azt amilye van? Legalább a közösség tagjai is kipróbálhatnák pl a kivetítővel való reppenést. Az ülés alá meg lehetne rakni pár hányós zacskót . : )
Nekem sincs kisbuszom, de egy ilyen összejövetelre biztos szétkapnám és elvinném a kis műszerfalacskámat, pedálomat meg azt a szerkezetet amin mindez rajta van. Különben mi értelme elmenni és pénzt ölni a kiruccanásba ha egy 2000 ft-s joystick-al meg egy 10"-os monitorral mennék.
A Lowland Tiger Meet-en is szerintem az az egyik kuriózum, hogy meg lehet tekinteni mindenféle simpit-et. Az egyszerűbbtől a profiig.
De én már azzal megelégednék ha ott ki lehetne próbálni a falconnal a warthog-ot meg a cougar-t.
Rendezvény / összejövetel tartalmi részére egy erre alkalmas embernek össze kellene raknia egy küldetéssorozatot (jelentkezők létszámától függően) és azokat lerepülni. Küldetések előtt normális komoly eligazítás, küldetés után kiértékelés, eszme és tapasztalat csere. Falcon-on kívüli tevékenység bográcsolás, evés, ivás mértékkel... (ha már csak fun repülések vannak) stb...
Én ilyen rendezvényeket látnék szívesen itt Magyarországon, nem csak ezeket az egó méricskélő légiharckupákat.
....de csak ötletelek. Vagy valaki magához öleli a kezdeményezést vagy egyesített erővel lehetne szervezni egyet. Aztán ha jól sikerül ki tudja mi lehet az ilyenekből még.
Talán a következő kecsói rep.napon a falcon is szerepelhetne 1-2 legalább 50%-ban működő simpittel a lock-on statikus kabinja mellett... aztán a közönség meg rájönne, hogy létezik élet a lock-on mellett is... na de most már tényleg bilibe ér a kezem.
-
#46267 Lehet, hogy Tom textúráinak vannak hiábi, de ez a kép elgondolkoztat.
-
#46266 Na jó, én is voltam számos lan partin, még nagy szervezetten is, de oda nem vittem kivetítőt, cougart, pedált, mfd-ket meg ülést -
#46265 Pontosan, tele voltak a csomagtartók utasterek gépekkel :D. -
#46264 Értem én.... és oda is vittetek fél vadászrepülőgépet, fejenként egyet ?