52967
  • VO101Tom
    Oké, hétvégén elkezdem kigyűjtögetni a dds-fájlokat, és megnézem, hogy melyik milyen szinten áll most. Addig küldhetnél viszont festési mintákat (oldal és felülnézet), hogy legalább azokat ne kelljen túrnom, te úgyis jobban képben vagy azzal, hogy mikor milyen festéseket használtak.
  • Molnibalage
    A textúra méret bárhol lehet 1024-es, simán elbírja a játék. A E-3, KC-10 KC-135 kaphat jobb skint, de Falcon szinten ezen nem annyira csúnyák. Meg mikor jár ezek közelében átlagos játékos? Kb. soha... A Tu-22 sincs hadjáratban és totál modellezhetetlen, de arra pontosan jó, hogy megmutassa, hogy egy jó skin mire képes egy lowpoly modellel.

A Tornado modellek bőven túl vannak a Tu-22 szinjén. A te skineddel kb. olyan űtős lesz, mint ahogy a régi "képregényes" A-6-ből lett a Red féle skinnel. Egy 2500 polis gép úgy néz ki, mint máshol egy 10-12k-s modell egy átlagos skinnel. Szóval a lenti listám most is áll. :)
  • VO101Tom
    Most nincs más a listán. Balázs szokott szólni, ha talál valami nagyon gagyit amire ráférne az upgrade, bár ez a 23-as meg a 29-es eredetije sem volt rossz, inkább csak a szovjet festés hiánya miatt kellett átdolgozni.

Eddig volt a J-7, a Tu-22 amihez kettő is készült, egy F-15 póttank, egy szovjet 29-es, meg ez.

A J-7-nél túlzásba vittem a szürke koszolást, azon gondolkozok, hogy azt átdolgozom kicsit. Az a baj, hogy fémszínű vagy fehér festést utánozni a legnehezebb, annak meg szinte nincs is másmilyen :)

Balázs. Ha kis polygonszámú, attól még dobhat rajta a skin (sőt, akkor számít csak igazán), a Tu-22 eredeti skinjére emlékszel, hogy milyen volt? A fő modell ott sem lehetett több párszáz polygonnál, aminek háromnegyedét a futóművek vitték el :)

Ha viszont nem szerepel a gép kb sehol, akkor nyilván nem éri meg foglalkozni vele. A Mi-24-esről asszem már beszéltünk régebben, csak nem tudtam a modellt elővarázsolni LOD editorban, és a mostani skinje sem volt meg. Mi-8-ról is volt szó ugyanott. Most néztem őket, most megvannak. Hát igen. Ez a hulla fakó skinre rányomott agyonsötétített panelosztás elég -khmm- érdekesen néz ki :)

Az OV-10-eseknél ahogy nézem a legfőbb gond, hogy a textúra túl kicsi, ezért nagyon pixelesek. Ha van hozzá normális blueprint a neten, akkor ezen lehet segíteni.

Az olyan kieg gépek, mint az AWACS, vagy a tankerek? Amennyire emlékszem, azokra is ráférhet egy High-res skin...
  • arrow19
    Szép munka!
  • Molnibalage
    Nincs köv. célpont ellenére. Időről időre kiválasztok valamt, amire megkérem Tom-ot vagy LESCO-t, ha van idejük. Már csak alacsony poliogonszámú cuccok és fegyverek maradtak, amik esetleg kaphatnak új skint, csak kérdés, hogy van -e értelme.

A MiG-31-hez csinált egy irtalmatlan szép skin egy BMS4 fórumozó. Az relatíve egy lowpoly model, talán ha 2-3 ezer polygont látsz egyszerre. Van még ilyen model. Ha van ezekre ereje Tom-nak vagy LESCO-nak akkor kijelölhetek párat. Ilyen a Tornado, a Mirage F.1, a Jaguar. Azonban ezek csak a Eurowar hadjáratban szerepelnek és ott is legfeljebb 2 században, tehát az átlag játékos kb. soha nem találkozik velük. A 600 polygonos J-7-er olyan skint csinált Tom, hogy ihaj. Van még hasonló gép, de a Szu-7 350 poligonja annyira kevés, hogy nem tudom megéri -e vele vesződni úgy, hogy ebből is van kb. 1 század a hadjáratban...

A TomCatz féle Szu-24 skin nem annyira csúnya, csak olyan semmilyen és talán túl világos. Az szóba jöhet célként. A bibi az, hogy TC általában olyan elbaszott skinpalettákat csinál, hogy a falnak megy tőle az ember...

A Szu-25 skinje nem túl nagy szám, dupla mérettel egész szép dolog jöhet ki. Majdnem 1000 poligonos a gép.

Én anno csináltam egy Szu-33 skin. Mai szemmel már igen csúnyácska, de legalább autentikus nagyjából. Ez is lehetne szebb, de értelme nem nagyon van, amíg a Kuz nem működik és hadjrátban úgysem szerepel...

Az OV-10 gépek lesznek már hadjáratban is. Majdnem 3000 (!) poligonosak, de a skinjük bőven lehetne jobb. Megint az a kérdés, hogy megéri e erre pazarolni az időt. Nemigen lát ilyet közelről senki...

OH-58 heli skinje egy trágya, de 400 poligons modelell csodákat nem lehet műveli.

TomCatz féle Mi-24 kaphat új skint. Irgalmatlan ronda panelvonalakt használ és a színek sem tűnnek túl hitelesenek.

A J-6 gép 3000 poligonos, de nincs normális skin hozzá. Vagy hülyeség az egész - tök vörös gép - vagy nagyon lowres és vicces, mert pl. cseh skin van hozzá.

So? Melyik legyen?

Nekem a favoritom a hidegháborús Tornado GR.1 (RAF), Tornado IDS (Luftwaffe) aztán a J-6, J-6A, Mi-24, Szu-25, Szu-25. Ezek után jön a Jaguar, OV-10.

• z0ty4
    jó az anyag

mi van még a listádon? ( ha van még )
  • VO101Tom
    Pár napja küldem ezt el Balázsnak, a 80-as MOD-jához elkövettem egy újabb skint, ezúttal a Mig-23-ashoz. Szerencsére ezt nem kellett totál nulláról kezdeni, Hayab panelvonalait megtartottam, arra került rá a terepszín, meg a koszolás. A festési mintán fehér oldalszám szerepelt, de kérésre készült vörös is.

• VO101Tom
    Szokatlan lesz, az biztos, de sokkal jobb élményt ad :)
    Mondjuk az is igaz, hogy ez inkább vitorlázón meg világháborús szimulátorokban jön elő, ahol a légi harcnál és a normál repüléseknél is nagyibb hangsúly van a pedál használatán és a precíz, csúszásmentes repülésen. De fogadok, pár hét után azon fogsz csodálkozni, hogy ezelőtt hogy voltál meg nélküle. Olyan mint a TrackIR :)
  • repvez
    Hát falconnál annyira nekem nem jött ki a hiánya eddig, max a kereszt szeles leszállásoknál,de repülés közbe egy kicsit olyan utasszállitósnak érzem, hogy nem kell büvészkedni a géppel, hogy irányitás alatt maradjon.

DE egy Clod szintú 2.vh szimulátornál előnyt jelentene.
  • z0ty4
    Kobrázni akar egész nap
  • Borisz80
    Igen, ilyesmit akartam tudni.
    Tehát kell használni.
    Anyám, lehet hogy újra meg kell tanulnom repülni a BMS-el?
  • repvez
    Sztem ez nem tipus specifikus inkább légügyi dolog, hogy hogyan és mikor használsz pedált.
    Az attól függ milyen manővert akarsz csinálni.
    Mert ha csúszásmentesen akarod a fordulót végrehajtani akkor kell használni, ha csak simán bedöntés nélkül akarsz fordulót akkor megint használod orsózásnál is ha egyesensen akarod tartani az órát.DE ha csak forgolódsz és mindegy merre megy akkor nem kell :)
    Viszont a pedállal még rá is erősithetsz bizonyos manőverekre, hogy gyorsabban fordulóba vidd vagy a palást orsónál.Persze itt már sokat számit , hogy mit enged a gép. Mert ha jól tudom az F18-asnál igy lehet könnyen dugóba vinni.

Ezért nehéz a lassú orsó mert ott a lábbal ellent kell tartani , hogy a gép orra ne billenjen le.
  • Borisz80
    Akkor egy combat rudder megrendelve.

Egy hülye kérdés.
    Vadászgépeken is egyszerre használják a csűrőt meg a pedált?
  • Molnibalage
    Nincs és nem is lesz soha. Ezeket csak szőrmentén eresztették el, mikor téma volt pl. az RWR vagy más.

Az RWR a valóságban egy igen megbízhatatlan szerkezet volt régen és ma sem 100%, közel sem. Egyszerűen fals jeleket generál van nem érzékel egyes dolgokat. Egyszerűen olyan EM sugárözönben élnek a gépek, hogy nem lehet megoldani mindent.

Ezen felül a valóságban az azonosítás sem olyan, mint a szimulátorban, hogy mindent 100%-os azonosít és mndig jó távolságbecslést kapsz és tűpontos irányémérst. Ezért olyan röhejesen könny kimenzőverezni az ARH rakétkat, ha van elég sebességed. Odaszögezed a 2/10 vonalhoz és, ha az RWR-on adott pontban van a M jel, akkor 9 G és hurrá. Ennyi. A valóság ennek szöge ellentéte.

Összefoglalva hogyan kelleM

Bizonytalanul, nem tűpontosan, fals jelzéseket is adva, stb.
  • Borisz80
    Ezekről a tervekről van valahol valami összegző lista? Jó lenne képbe lenni, hogy mi várható.

Mi az hogy nem tűpontos RWR? Hogyan kellene működnie? Komolyan érdekel.
  • arrow19
    Combat Rudder jobban megéri sztem.
  • Borisz80
    Ha már rafale lesz akkor gripppppen is legyen (kabinnal!)

A kérdésemnél maradva:
    Ezt a kettőt néztem ki
    Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals (drágább viszont F-16 koppintás)
    Saitek Pro Flight Rudder Pedals (olcsóbb és nem tudom mire hasonlít)
    vagy valami mást?

• Molnibalage
    Rafale.
  • Molnibalage
    CTD-zik....? Egyetlen CTD-m sem volt eddig. A legstabilabb FF sem volt ennek közelében sem.

Mit fejlesztenek? Amit eddig elfecsegtek olyan dolgok lesznem benne, mint pl. nem tűpontos RWR modellezés, alapvető modellezésbeli változások. Egy rakás új gép és ezek kapnak FM-et is. A Harrier játéksnál pl. elvileg valódi tolóerő modellezést és nem FM hekkelést FLAP-szel... Stb.

Egyesek nézőpontját aboszlút nem értem. Úgy kezelik az egészet, mintha csak "séta a parkban" lenne egy ilyen játékot fejleszteni...
  • skeleton
    Azért érdekes hogy van egy 1.4 gigás anyag összeállítva és már a hatodik updatet hozzák össze ami ugyan most még ctd-zik elég sokaknál, de az alapverzió az 5 update-el szerintem már stabil ha beépítették a setup könyvtárba. Engem csak az zavar hogy egyes virtuális századok egész jól eljátszadoznak a 4.33-al miközben a közösség nagy része azt várja mikor adják ki. Ha azt vesszük hogy a 4.32 höz kiadtak 7 updatet a 4.33 pedig már a hatodiknál tart jogosan merül fel a kérdés hogy mi az a rengeteg dolog amit még bele akarnak zsúfolni mielőtt kiadják.
  • VO101Tom
    Ja ja ja. Volt.
  • arrow19
    Mármint MFD-n...
  • arrow19
    MDF-ken DTC load volt?
  • VO101Tom
    Srácok, kellene egy kis help a hozzáértőktől :)
    Ramp-ról indulva nem tölti be az útvonalat egyáltalán, és a datalink sem működik rendesen, mindenkit úgy mutat mintha a HSD megjelenítési tartományán kívül lenne. Ezt leszámítva minden működik, de ezt kétszer egymás után megcsinálta tegnapelőtt Sínai MP-n.
    Második alkalommal Tibivel szimultán klikkeltem mindent oda és akkor, ahogy kell, különösen figyelve az INS-re, de ugyanaz a végeredmény.

Egyetlen dolog változott a közelmúltban, Balázs 80-as MOD-ja lett felrakva, de a hadjárat miatt visszamásoltam az eredeti fájlokat. (Data/Art és Data/Sim mappákat egészben).

Nincs ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet?
  • Borisz80
    Milyen pedált ajánlanának BMS-hez a rep.szimulátoros urak?
  • Molnibalage
    Kb.
  • arrow19
    Szerintem semmi köze a Húsvétnak a Hanukának a Karácsonynak Újévnek a Sanyi bácsi névnapjának a relase datehez. Its done when its done.
  • Molnibalage
    Ne álmodj ilyenekről.
  • repvez
    Azért remélem, ha karácsonyra nem kaptunk semmi ajándékot tölük,legalább húsvétra lesz valami.
    Vagy hamár ilyen Harwer ID-s akkor gondolom valahol szerveren tárolják, hogy ki kap engedélyt ki nem, mert akkor lehetne mondjuk 1 hónapos nyilt bétateszt is aztán utánna megint megvonnák az engedélyt, igy mégtöbb visszajelzést kapnának a stabilitásról
  • z0ty4
    87-es banda teszteli az új bms-t.
  • arrow19
    I dont think so, a 72esek sosem voltak BMS teszter csapat. AF-el nyomtak a BMS megjelenéséig.
  • Molnibalage
    Hát, a Fighter Ops soha nem jutott semeddig. Kb. 3DS rendereket láttunk, pár FM tesztet és rendert a tájat mozgató motortól, de ezeket együtt soha.

Az FO az egyik legnagyobb buka a repszimfejlesztés történetében. A büdös életben nem fog megjelenni. Gyakorlatilag 3-4 éve semmit sem mutattak...
  • Borisz80

Kezd kicsit Fighter Ops feelingem lenni...
    Lefogadom hogy Axe-ék már rég az új BMS-el nyomják
  • repvez
    ok majd irj egy cimet és jelszót hozzá, meg mikor jó neked.A héten szerda csütörtök kivételével a délelött is jó nekem.
  • VO101Tom
    Elolvastam amit a Maya topikba írtál. Hát, eléggé komplex kérdés. Szerintem az lenne a legjobb, ha egyik este feljössz pcpilot TS-re, és szóban elmondok pár dolgot modellezésről, textúrázásról. Ott kérdezni is egyszerűbb, meg azt is látnánk, hogy egyáltalán mi az amit tudsz/nem tudsz.
  • repvez
    Tudom, én is maxot használok, csak oda irtam be a gondjaimat és ugy emlékezdtem, hogy néha benézel oda is. Mert nem annyira specifikus probléma.
  • VO101Tom
    Maya? Azt nem ismerem. Én maxot használok, meg ZBrusht néha.
  • repvez
    Igen ezzel teljesen egyetértek, csak néha az ember ki van éhezve az ujdonságra, hogy mi az a nagy titkolózás, hogy mégcsak körvonalakban sem ismerheti az ember , hogy mit terveznek.

Egyébként Tom ha a Maya topicba jársz , ránéznél a Hszemre, hátha van ötleted a számomra, hogy tudjam javitani a dolgokat esetleg egy gyorsabb eljárást?
  • VO101Tom
    Ja ja, Balázsnak igaza van. Én benne vagyok egy mod csapatban, akik az il-2 clodhoz csinálják a nem hivatalos patcheket (azt a szimet is otthagyták az eredeti fejlesztők), ott egyetlen árva screenshot került ki netre, hogy egy még nem bejelentett új terület felett repked a csóka. Belsős fórumról az oroszokon keresztül valahogy kikerült egy jugó sráchoz, az meg felnyomta publicba (ráadásul egy olyan hivatalos posztra válaszolva, amiben pont azt fejtegettük, hogy nem akarjuk még nyilvánossá tenni). Olyan botrány lett belőle, hogy csak na. A fő programozó ott akarta hagyni az egészet, és ezzel dőlt volna kb két éves meló is. Leginkább azon rugózott, hogy -szó szerint idézem- az ilyen pöcsök lopják el a show-t azok elől, akik elmúlt két évben minden szabadidejüket ezzel töltötték. Nem tisztelik sem a készítőket, sem az eddigi munkát, és mindezt csak azért, hogy magukat a többség felett állónak állítsák be az ilyen lopott cuccokkal...

Lehet, hogy kicsit túlreagálta, és nagyobb volt a hiszti mint kellene, de alapvetően teljesen egyetértek vele.

Nem tudom, hogy a Falconos fejlesztők hogy állnak hozzá, de HW kulccsal szórakozni nem unalmában fog az ember...
  • arrow19
    Szerintem azt a kommentet töröljük is mert a google kiszűri utánna meg lesz majd dádá.