52967
  • Cancri55
    Anno még a Delta force-os időszakomban volt egy magyar közösség, és hosszú hétvégés lan party-t hoztunk össze Balatonalmádin évente egyszer június elején, vagy május végén.
    Ha emlékeztek még a régi lapostetős szoc üdülőtelepekre, nagy közösségi hallal, akkor hasonlót kell elképzelni. Az árak 2005-2009-ben 2500/fő kopf, kérhettél napi 3 étkezést is, plusz egy ezresért.
    Sütni, főzni is lehetett, nagyon jó hangulatú bulik voltak a Balaton partján.
  • Molnibalage
    Ezeket remélem megírod a kinti fórumra is.
  • Molnibalage
    Igen, a földről állva. Próbáld ugyanezt több száz km/h-val repkedve és úgy, hogy ezek álcamintásak és állnak. Én próbáltam csak autóból ugyanez, már akkor sem ment.
  • L Viper #46260
    Véleményem szerint a valóságban sokkal messzebbről ki lehet szúrni egy földi járművet, mint a Falconban. Akár 1000-1500 méteren repkedve is kiválóan lehet észlelni egy több kilómétere tekerő kerékpárost, vagy egy mezőn dolgozó embert. A jármúvekről nem is beszélve.
    Nekem nem tűnt alulmodellezettnek egyáltalán az eddigi sem.
  • Molnibalage
    Szerintem a célok vizuális észlelése sokkal nehezebb lett a sötétebb tónusok és több részlet miatt. (Zavaró inkább.

Helyes. Nagyon alul volt modellezve ennek nehézsége eddig...
  • L Viper #46258
    Kipróbáltam. Szépnek szép, minden tiszteletem a belerakott munkáért, de leírnám az első tapasztalataim, amivel természetesen nem kell senkinek egyetérteni (előre szólok, több lesz a negatívum! :)

Szerintem a célok vizuális észlelése sokkal nehezebb lett a sötétebb tónusok és több részlet miatt. (Zavaró inkább.)
    A "lőtér" környéke teljesen rossz. A régiben olyan jól össze volt igazítva a textúra a kihelyezett célokkal.
    A víz is elég sötét lett.
    Az olyan reptereknél, ahol elég sok objektum van, érezhető az fps romlás (egy gyengébb konfigon, mint pl. az enyém).
    Kunsannál pl. a fák helyén egy tó is van, ezért ott most fák nőnek a vízből :) Nagyon nem illeszkednek (Az eredetiben is volt pár fa a tengerben egyébként.)
    Más reptereknél is furcsa, hogy ahol eddig jól elkülönültek a valós 3D-s épületek a környéktől, ebben az új szettben meg teljesen más textúrák kerültek alájuk. Sokkal nehezebb kiszúrni őket.
    A DMZ nekem eléggé "üdezöld" lett :)
    Az új Cirrus és Cumulus nekem annyira nem tetszik.
    Az eredeti szettben, ennyire nem volt észrevehető a textúrák ismétlődése. Gondolom, mert ahol eddig egy egyszerű semleges zöld rész volt, most oda is kerültek művelt parcellák, tanyák, egyebek.

Na eddig elég negatív voltam.

Ami tetszett:
    Az erdős, hegyes területek szépek. Nagyobb magasságból is kellemes a látvány, bár néhol nagyon feltűnő az ismétlődés.

Szóval amit a Falcon jelenlegi motorja tud a táj generálásával kapcsolatban, azt az eredeti szett nekem megfelelőbben hozza.
  • Molnibalage
    A textúra mérete tudtommal azonos, de ha kétszer, akkor sincs nagy difi. Nem azért nem volt eddig új textúra, mert FPS gond lenne. Irgalmatlan sokat kell dolgozni.
  • z0ty4
    jól néz ki. Fps-ről van valami?
  • Molnibalage
    Terep textúrák
  • z0ty4
    Tényleg jó lenne.
    Kíváncsi lennék Axe, hogy hozná el pl. a projektoros cumóját :) Egymaga elfoglalná a fele helyet
  • Boconadi
    Dehogynem! Berelni kell egy Hallt, mindenki hozza a gepet, sütünk, fözünk, iszunk, repkedünk mellette. En tökre birnam! : )
  • Borisz80
    vagy nincs is mit összehozni....
  • z0ty4
    F14 Development

Alakul a kis cicus :)
  • Borisz80
    A repülés veszélyes szakma. (pláne földközelben)
    R.i.P.
  • Boconadi
    Nagyon kedves, közvetlen, joindulatu, humoros ember volt. Elkepesztö hogy mulnak ki embereletek, lehet a legjobb baratod, Te, barki! Öszinten sajnalom, en nemtudom mit lehet mondani ilyenkor... Nyugodjon Bekeben! Szivböl kivanom!
  • Molnibalage
    És a fődíj ugrott. Basszus... RIP...
  • Borisz80
    Viszont jó lenne ha lennének Falcon-os összejövetelek.
    Nem ilyen légiharc kupás dolgok, hanem mint pl a Lowland Tiger Meet, coop küldetések, normális eligazítással. Persze lehet ezt neten is nyomni, de mégis más élőben. Szerintem közelebb hozná a társaságot.
  • Borisz80
    Jah
    De nem lenne rá kereslet.

Mivel a Sim-City is csak "megrendelésre" nyit ki, gondolom náluk sem tapossák agyon egymást a szimulátorozni akarók.
  • repvez
    Nem baj ,majd mi nyitunk egy sajátot
  • Borisz80
    uff.... "a repülők kék és piros label-el lesznek ellátva....".....
  • Borisz80
    Putyinnak bejött az élet :D

Kár hogy csak a fő műszereket lehet leolvasni a kabinokban. Ha jól tudom az SPO már statikus. Tehát csak a simpit kabinnal komolyabban harcolni nem lehet. Szükség van a 3d-s virtuális kabinnézetre is.

Amúgy érdekes hogy a Falcon nem kapott ilyen hírverést mint pl az FC. Pedig mint szimulátorra való szimulátor, sokkal több potencia van benne.
  • z0ty4
    OFF:

Dogfight Kupát rendeznek a Sim-City Budapest szimulátorközpontban!

ON
  • repvez
    Azért mert mint irtam ezek egytöl egyig csak valamelyik másik játékból kiszedett modellek.Ezért tud ennyi gépen egyszerre dolgozni és ezért vannak már kész texturái. ő csak annyit csinál, hogy az elmozdult texturákat és gombokat ujra teszi meg megprobálja a konvertálás közbeni modell hibákat kijavitani és esetleg csökkenteni a polygonszámot, kevés sikerrel.
  • Molnibalage
    Ja. Inkább dolgozna egyen és azt adná ki. I-Hawk is ezt javasolta. A kabinok skinjei meg olyanok, hogy egyből lehet újra csinálni őket. Az írta, hogy 2048-as méretűek. Ehhez képest tisza homály az egész, a feliratok elmosódottak, stb.
  • z0ty4
    én már a Raptornál is így voltam.

de inkább az az érdekes, hogy miért csinál egyszerre ennyi gépet. F-15C, B1B, PAK-FA, F-14B
    ( asszem ezeket csinálja )
  • Borisz80
    Lehet hogy csak én vagyok maradi de annyira nem jönnek be az 5.gen-es gépek. Ezek már nem is vadászgépek hanem ufo-k . Lopakodás, bármerre indítható fegyverzet, hiperszuper szenzorok amik már az ellenséges pilóta szívverését is érzékelik a Föld másik oldalán.....
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy miért ilyen totál felesleges gép fejlesztésére vesztegetnek időt... A Falcon számára gyakorlatilag használhatatlan.

1. Nem modellezhető fontos képességeinek egyike sem.
    2. Nincs semmiféle konkrét FM hozzá.
    3. Nincs placeholder DB entry sem, vagy felül kell írni valamit és rakás dolgot módosítani vagy újat csináli. Messze nem átlag install lesz LE-vel...
    4. Nem is áll még rendszerben.
    5. MP-s környezetben teljesen használhataltan, mert a stealth képessége miatt is totálisan OP a bugos ARH kóddal...
  • z0ty4
    F-35B

A Harrier után jöhet ez is :)
  • Borisz80
    Amikor a BMS-el repülök fel sem tűnik hogy igencsak idejétmúlt már a táj grafikai megvalósítása. De amikor ilyen videókat linkelsz... keserű szájjal szállok be a virtuális kabinba
    Ezért lehet azt mondani hogy az emberek többsége inkább a DCS-hez húzódik mint a falcon-hoz, mert bár az átlagnál komolyabb szimulátorral akarnak repkedni, de ugyan olyan fontos nekik a grafika is.

Kíváncsi vagyok mennyit tudnak még kierőszakolni majd a BMS-ből e téren.

Az Occulus BMS-be integrálásáról senki sem tud semmit?
  • Molnibalage
    A baj az, hogy ilyen táj esetén az MI és sokminden más bajban lenne. A DCS részletességének is ára van. Lehet, hogy a Falcon csúnyácska, csak ez tesz lehetővé sokmindent.

A piac mai állása szerint soha nem fogunk Falcon / DCS szintű repszimet ezzel látni. Túl kicsi rá az igény, nem licenszelné senki a motort. Egy repszim kifejlesztése 0-ról tízmillió USD-s nagyságrendben van.
  • Borisz80
    Tiszta Fighter Ops táj :D
    Rég ilyen tájjal rendelkező szimulátorokat kellene gyártani...
  • Molnibalage
    A fizikát most is számolja. A többi rész is sanoszan megy, egy kivétel. Falcon szerű dinamikus hadjárat bubble nélkül nem lehetséges, mert superszámítógép kellene hozzá...
  • VO101Tom
    Ez az Outerra nagyon jól néz ki, de arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen gép tudná futtatni, ha lennének rajta városok, utak, változatos növényzet meg mondjuk számolni kellene AI-kat, hadjáratot, komolyabb fizikát...
  • Molnibalage
    OFF

Új Outerra videó.

ON

A Korea '80s MOD-nál döntés született, nem használom A.S. mission.dat fájlját. Túl RF és multi specifikuis, teljesen tönkreteszi a vörös oldal számára megalkotott ATO-mat, de a kék oldalon is elég szépen bekavar...

A hadjáratok átszabása A.S. infói alapján jól haladnak. Az Iron Fortress majdnem kész. Az RF beletelik vagy 12-14 munkaórába, azán lehet megcsinálni végre az utolsó Cold War-t. Aztán még a tri fájlok átszerkesztése kell, ami elvben néhány óra. Ezzel gyak. készen lenne a cucc. Release Notes véglegesítés és videó oszt röppenhet ki.

• z0ty4
    jaja láttam én is.

• Borisz80
    Bár itt csak Zotya a szolnoki de EZ magyarország.... :

http://lhsn.hu/bezartak-a-szolnok-szandaszolos-sportrepteret/
    http://iho.hu/hir/szolnoki-szunet-vegleg-ismet-bezarnak-egy-repuloteret-140304

Facebook összefogás (akit egy kicsit is érdekel a repülés az légyszíves csatlakozzon ...és akit még tudtok az is vegyétek rá!)
    https://www.facebook.com/groups/718111121552459/
  • Molnibalage
    Az F-16.net oldalon a statisztikák között fent van, hogy hány régebbi Block szériát építettek át, de a Sivatagi Vihar után a '90-es évek fegyerzetcsökkentései között tudtommal csak A/B változatokat lőttek ki, amiket nem alakítottak át.

Az MLU gépek típusjelzése hivatalosan F-16AM és BM. Tehát 'A' és 'B' modification, de ez csak terminológia, valójában a jenki Block 40/42/50/52 CIIP gépekhez hasonlóak állapottól és alkalmazótól függően, a flotta nem egyenszilárd. Tehát technikailag csak C/D-ben van két MFD, AM/BM és a tajavi Block 15 OCU gépekben.
  • repvez
    És az ezelötti block szériát az selejtezték vagy átépitették? Mármint amit A jelzéssel hivnak?

Mert volt egy párbeszédem egy sráccal és ugy mondtam neki , hogy az A verziós csak a régi muszeres a C verzió meg már mind 2 monitoros .
    TEhát nincs olyan amit A nak hivnak és 2 monitor van benne
  • Molnibalage
    USAF Block 25
  • repvez
    Valaki tud egy kis felviládositást arról, hogy a falcon melyik block seriától kapta meg a 2 MFD-s kabint amilyen a mostani kinézet?
    Vagy ami már ilyen kialakitásu azok mind MLU vagy C/D jelzésüek voltak és az A variáns az csak a régi analóg müszeres 1 monitoros kabinnal repült?