Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Mindig is meg akartam kérdezni, hogy animálit gif hogyan készíthetõ? A Vegas sajnos nem tud ilyet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

z0ty4
emmigkivóóót? ülj le egyes kategória 😊

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

arrow19
Well,

z0ty4
Ámen atyám 😊

Molnibalage
A MOD-om készülõ videója kapcsán. Ha valaki szóló repülésben úgy érzi, hogy látványosan tud repülni és fel is venné, az nyugodtan kódolja le jó felbontásban és rakja fel valahova, hátha fel tudom használni.

A MOD jól halad a DB-n az utolsó hibakeresés során alig találtam valami pici kalapálni valót, hamarosan a hadjáratok szerkesztése jön. Aztán a videó és relase. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Én elvbõl nem használom a HAD módot, mert nem is tudom mozgatni a kurzort. 😊

axenet
Hát esetemben ugye UI-ban nincsenek Hawkok, így csak HAS módban lehet vadászni õket, de így meg indításkor nem tudod a távolságukat, ezt kb "érzésre kell csinálni. Így még akkor sem lenne kacsavadászat, ha nem indítanának rád...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
JSTAR-t én egyik hadjáratba sem tennék be túl brutál, igazi "mindent látó szem".

A stand off jammer gépekkel is ez a helyzet. Nagyot dobna a hangulaton a jelenlétük, de mivel az ECM-ük semmilyen módon nem érzékelhetõ és irgalmatlanul felül van modellezve... 50 mérföldnyire a FLOT-tól egy ECM gép gyak. minden SAM-et elhallgattat... Pontosabban a radar megy, de befogni nem tudnak téged. ---> kacsavadászat.

axenet
UI-ban nem jelenik meg, mivel mobil sam. Mondjuk ha van Jstar-od, akkor tudtommal igen (Sinain ugye nincs)

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
A térkép alatt az UI-t érted? Ez azért lehet, mert asszem a Hawk az mobil SAM és képes mozogni. Nem tudom, hogy maga a mozgás / kisugárzás határozza meg, hogy mi látszik az UI-n. Tehát lehetséges olyan csinálni, hogy a move type az engedélyezné a mozgást, de 0 sebességet állítasz be. Ekkor lehet, hogy akkor sem látszik, ha statik a SAM. Egyébként a játék felderítési szempontból erõsen felül van modellezve, tehát ha ezzel a módszerrel el lehet rejteni a SAM-et, akkor hip-hip hurrá. 😊

axenet
Sinai-t elkezdtem egyiptomi oldallal, eddig minden sima, nagyon jó kis kampány. Nehezítésnek nem használom a HAD displayt, csak HAS/POS módban használom a shrike-ot, így kicsit nehezebb a dolog, A Hawk-ok nem jelennek meg a térképen ...

axenet
Advanced flight model nélkül sztem annyira felesleges....

Molnibalage
A Viggennel még egyetértek és a Rafival is talán, de a Drakennek sok értelme nem lenne. A Falcon azt már nemigen képes modellezni jól, ezen felül alig használta valaki.

z0ty4
Snail írta a Viggen fórumban:

"Thee Gripen and Rafale would be two nice additions to BMS, next to the Eurofighter Typhoon, for a modern campaign. The Gripen is already an entry in the database, but no 3D model yet. I don't know about the Rafale. The Draken would be nice in a '60's or '70's campaign, as being used by Sweden, Denmark, Finland and Austria. Bazze and 611Eagle maybe could provide the 3D models for the Gripen and the Draken."

Molnibalage
Ha a reptérhez nyúlsz, akkor MP kompatibilitás ugrik...

repvez
Sztem minden képp maradjon meg zárójelesen vagy kötöjellel mert használható ez is egyfajta kódnak .

Meg esetleg meg lehetne nézni, hogyan lehet a meglévõ modellekbõl egy kicsit feltuningolni a Taszári repteret , hogy egy kicsit othonosabb legyen .És akkor talán lehetne egy állandó haszai bázis.
Majd ha egyszer lesz szervezett század 😊

Kár hogy az európai terület nem készült el azon több magyar reptér volt.
arrow19
Már beszéltem vele errõl, a 2001 USAF chart alapján dolgozik azon volt. Majd szólok neki és olyat csinál amit szeretnétek.
... max.

"Taszár (LHTA - Kaland)"
HUNGARY

csak ne úgy nézzen ki, mintha Kaland egy magyar város lenne...

Gondolom nem csak én kaptam egy privátot neystratiou-tól a benchmarksim.com-on a készülõ Taszár chartról. Kérdésem, mielõtt véglegesedik a projekt, a jobb felsõ sarokban kell oda a "Kaland" megjelölés, vagy kérjük meg kis magyarázat kíséretében, hogy vegye le?

Minden Korea charton a jobb felsõ sarokban annyi van, hogy

Reptérnév (Reptérkód)
Ország

azaz ennek megfelelõen ide az kellene, hogy

Taszár (LHTA)
Hungary

Szerintem a "Kaland" nem igazán kell oda, mert nem hivatalos neve a reptérnek, és szerintem kicsit hülyén is mutat. Vélemények?

Pont nem Taszárról beszélek, "Szolnok (vagy valamelyik)". Azért tudom, mert mikor Szolnokon voltam katona, valamivel kapcsolatban hallottam. Az is lehet, hogy Kecskemét volt valaha Vaslemez. <#wave>

axenet
Nem, ha megnézed a netes chartokat, ott is Kaland van....

Én úgy emlékszem, hogy Szolnok (de valamelyik biztosan) Vaslemez volt.

L Viper
<#wave><#nevetes1>
repvez
-Miért pont üvegtigris?
-Miért mi legyen a neve fapuma!? 😊

Ja párduc, nem jutott eszembe, azt tudtam valami macskaféle
L Viper
L Viper
Más doksiban Párduc 😊
repvez
Minden reptérnek megvolt a rádió kodja , igy nem a 4 betüs mozaik szót kellett bemodani hanem ezeket amik ki vannak irva,de én úgy tudom hogy Pápáé a Puma
Molnibalage
Még a régi rendszerbõl száramzó kódnév lehet.

L Viper
Az teljesen rendben van. További magyar repterek:
LHDC - Debrecen „Gorshet”
LHKA - Kalocsa „Verkovod”
LHKE - Kecskemét „Titán”
LHKK - Kiskunlacháza „Amper”
LHKM - Kunmadaras „Foxtrott”
LHMK - Mezõkövesd „Ralu”
LHPA - Pápa „Körút“
LHPP - Pécs-Pogány
LHSM - Sármellék „Bengal”
LHSA - Szentkirályszabadja „Vitorlás“
LHTA - Taszár „Kaland”
LHSN - Szolnok „Opera”
Mi az, hogy "Kaland, Hungary"??? Jobb felsõ sarok...

arrow19
arrow19
Tiszi Taszár first preview just nektek máshova ne linkeljétek thx:

axenet
Egyenlõre azt tudom mondani, hogy kezdj új kampányt, nekem 5 kampány indításkor 1x csinálta ezt, akkor nem is lehetett semmit kezdeni vele, de a másik 4 alkalommal semmi baja nem volt

axenet
Az a helyzet, hogy ezt a megállós, idõleszámolós bugot nekem is sikerült reprodukálnom, és ha ilyen van, akkor nekem is kifagy .

De ha indítok 1 kampányt, és be tudok lépni repülni az elsõ küldiben, akkor onnantól mûködik, nem fagy meg. Utána olvasok falcon online forumon, hogy mi lehet ez, és hogy lehet kiküszöbölni...

Elõször is nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😊 Sikerült elindítanom így a kampányt, DE valamiért nem minden alkalommal. Sõt van úgy, hogy a már elmentett és mûködõ kampányban egyszer csak valamiért megállnak az egységek és nem moccannak. Ilyenkor hiába csinálok magamnak mission-t azt sem tudom repülni mert amikor visszaszámol a 0-nál megáll és nem csinál semmit. Maga a játék nem fagy ki, visszamehetek a térképhez és csinálhatok bármit, viszont ha már ez a helyzet akkor megint csak nem tudok kilépni mert lefagy.

Szóval továbbra is tanácstalan vagyok, valamikor ez a helyzet fennál a kezdettõl fogva, az egységek meg sem jelennek a térképen. Ja, természetesen a Sinai Sp-t indítom (kilépek a theatre választás után) és mással nem csinál ilyet.. a Koreák, Isreal, Balkan, Aegean mûködik.. Ilyenkor mi van? 😄D
arrow19
RedFlag changelog:
Minden PVP packageben 4 flight lehet 1db géppel. Így nem lesznek ghost contactok az UI-n.
arrow19
Hááát mák volt, azért egy összemergelt "kötelékbe" belelövöldözni amraam-al. A többiek azok mit csináltak addig? A Buddylockingon kívül <#idiota>
z0ty4
na így kell ezt csinálni,

az AI még mindig iszonyat Dogfightban. tekeredik-csavarodik mint valami kígyó 😊

a vége nagyon laza ....

axenet
És itt az egyiptomi odal háttere :

<#mf1>

axenet

axenet
+1

Ha valaki lusta nagyon, annak fel fogok dobni ide egy mentett kampányt, amiben ez már be van állítva

arrow19
Axe-al kisakkoztuk, nem árt az összes (RED+BLUE) F-16 SQD-ot rakjátok be set by HQ-ra ha akartok találkozni velük BFS-ben.
arrow19
+1 Ákos megelõzött. <#integet2>
axenet
Na nekem is írt Nikos, hogy már Taszárra fekszik rá !

axenet
Molninál a pont

Molni, tudod, a szokásos, baromira szívesen segítenék benne, mert sztem lenne rá igény, de idõm 0. Már az ezreddel is alig repülök...

axenet
Ez két külön dolog :

1. BFS hadjáratban neked kell a kötelékeket felvenned alapból, jobb klikk az ellenséges egységen, vagy csak simán területen, és "add package" , itt akár több reptérrõl is összerakhatsz komplexebb köteléket, különbözõ feladatokkal. (Az F-16 squadronokat nem a gép kezeli alapból, csak a többi squadront)

A másik lehetõség, hogy az elején a hadjárat indításakor beállítod a csúszkákon, hogy a gép mire fordítson hangsúlyt. Ezután minden egyes F16 Squadront behozod, és átállítod "SET BY HQ"-ra. Ezt úgy tudod megtenni, hogy lent belemész "OOB", kiválasztod "AIR", majd kiválasztod az adott reptér adott squadronját, jobb klikk, és "Status", és ott kipipálod a zöld négyzetet balra lent.

Én a kettõ mixét ajánlom, az összes F-16 squadront állitsd HQ-ra, kivéve a sajátod, és akkor te döntöd el, épp milyen küldetést akarsz csinálni. Késõbb ha már ez könnyen megy, akkor még1 Squadron irányítását átveheted, és egészen komplex csapásmérõ köteléket rakhatsz össze. Idõvel pedig megtanulod, hogy hogyan kell kontrolálni, befolyásolni a hadjárat alakulását, mikor milyen kötelékeket kell kiküldeni...

2. A második problémádnak számos oka lehet, de az biztos, hogy NEM BFS alapú a probléma, mert ez agyontesztelt , fut mint kés a vajban. Csak ez a kampány fagy ki? A többi soha ?
(Kérdésem még, a hadszintér kiválasztásnál Sinai SP-t választod ki? Miután kiválasztasz egy új hadszinteret, ki kell lépni a játékból, és ujrainditani azt, ezt megtetted?) Ezen felül még számos oka lehet a kifagyásodnak, ha gondolod TS-en szívesen segítek.

Sziasztok, felraktam a battle of sinai 2.2-t úgy ahogy írtátok. Viszont ha hadjáratot akarok indítani kiírja, hogy Planning de nem csinál semmit. Ha pedig ki szeretnék lépni a hadjáratból akkor lefagy. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Molnibalage
A Falconhoz az SP3/SP4 manual jelenti a stabil alapot, a legalapvetõbb funkciók minden Falconan ezen alapulnak. Az RWS mód echte ugyanaz BMS4-ben szerintem, mint FF-ben, tehát a kézikönyvem jó hozzá.

Még mindig nincs tényleg egy BMS4 guru sem itt, aki segítene átírni a FF kézikönyvet? 😞 Nem kell 0-ról indulni, több helyen szinte csak át kellene formázni, vagy ki kellene egészíteni.

A BMS 4.32 manualban nézegettem az A/A radarfunkciók részletezését, de úgy tûnik, abban inkább a továbbfejlesztés ill. a BMS 4.23 elõnyei vannak részletezve. Az alap RWS mód hol van részletesen leírva? Tán még az eredeti F4 manualban?

z0ty4
Its Not War

szép Harrier videó.