52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#46023 Hiába röhögsz ezen ez az állásponjuk, mivel nem vagy se coder se dev. max elmondod a véleményed és így ennyi. -
#46022 Ez az a pont, ahol röhögni szokta, mikor azt mondják, hogy mivel classified és nem lehet full real, ezért nem teszik bele.
Az F-16 modellezésének elég nagy része nem full real, "csak" nagyon valóságközeli. Hol van modellezve pl. a TGP giroszkóp pontossága? Hát a rakéták természetes pontatlansága, bombák szórása és még n+1 dolog....? Emmellé simán elférne egy félig reális vagy korlátozott IFF. Data link most is van. Tehát, ha az pontatlan, akkor az IFF-nél ez a megközelítés miért is hasal el...? Bezzed az MI egy 5 v 5 dogfighbe kívülről lazán belelő BVR fegyverrel, mert varázslatos módon mindenkiről van IFF-je, mert becsalja magának... -
#46021 IFF-et ECM-et LINK16ot és egyéb dolgokat ne is várjatok mert USAF CLASSIFIED cuccokat nem fognak belepakolni egy ingyenes sim-be. -
#46020 AS egyébként kifejtette és bizonyította azt, hogy a BMS4-hez mellékelt hadjáratok majdnemhogy a hulladék kategóriát képezik. Szinte semmi sem stimmel, az alapktól 0-ról építette fel az egész. PAK-map, road mapesetül ahogy kell. Aki ezeket csinálta szinte gőze sem volt arról, hogy mit csinál. Sajnos én meg a DB-ről tudom majdnem ugyanezt elmondani.
A BMS4 tényleg fasza kódot csinál - kivéve a totálbugos ARH részt -, de itt sajnos véget is ér a történet részükről... :( A gond akkor lesz, ha valamit radikálisan változtat a kód, ami a DB változtatását is igényli. (Erre mondjuk az esély elvileg csekély.)
Tiszta szerencse, hogy ez nem lockolt DB-vel bír és a régi toolok mind jók, így a 3rd party fejlesztők örülhetnek. Én úgy látom, hogy az alap DB és hadjárattal játszani gyakorlatilag értelmetlen, annyire távol áll a minimálisan szükséges környezettől.
-
skeleton #46019 Na IFF az tuti nem lessz benne. Ha jól emékszem a bms fórumban többen megerősítették ezt azok közül akiknek úgymond rálátása van a fejlesztésekre.
Igazából nekem is nagyon homályos hogy mit, és mi alapján fejesztenek a játékban.
A kiadási dátumról szerintem senki sem tud a fejlesztőkön kívül.
Azt látom hogy több virtuális század is teszteli a 4.33 internal verzióját.
-
#46018 Az FF fejlesztése során is csak preview thread volt és szinte semmi infó kiadás, hogy a kód mit tud majd pontosan. Nincs káosz, csak még arra sem pazarolják az időt, hogy magyarázzanak. Részben igazuk is van. Minek? Ha kijön, akkor meglátod, hogy mit tud. Mivel ingyért van, ezért még azt sem lehet mondani, hogy "de mit kapok a pénzemért"...?
Ami bizonytalan azt nem kell közölni, szerintem de ez hogy sikerül-e vagy nem sikerül ez is a fejlesztői káoszt érzékelteti...
Hát itt nagyon nem értek egyet. Attól, mert valami nem sikerült (még) az nem a káosz jele, hanem azt, hogy nincs kész. Én is n+1 dolgot terveztem a MOD-ba, de előbb utóbb ki kell adni. Attól, hogy valamit nem tettem be, attól még nincs káosz...
A MOD teljesen funcionális, a földi hadjárat és a hozzá kapcsolódó dolgoknál voltam csak mindig olyan, hogy nem tudok vele mit csiálni és azt mondtam, hogy nem lesz rosszabb, de jobb sem, mint az eredeti. Ha az AS féle imort megy, akkor ez sem lesz igaz, mert jobb lesz.
A MOD-nál azt tudom biztosítani, hogy CTD free a cucc, nincs benne DB hiba miatt crash. Az, hogy most 2 órát vagy 2 napot repülnek vele az tökmindegy. Eleve azért más az egész, mert AS mutli helyszínei a balanszra is épít. Az én hadjáratom is multizható, csak éppen el kell fogadni, hogy mivel ezek singe player helszínek, ezért szó sincs balanszról, mivel csak semi-fictional hadjáratok. Ezért a vörös oldal a földön mindig számbeli fölényben van, de a levegőben technikailag totál inferior a NATO vs PACT hadjáratot leszámítva. Most, hogy van Szu-27 kabin (olyan, amilyen) legalább a ez a hadjárat repülhető lesz multiban vörös oldalról, bár kicsit uncsi, mert a Szu-27 egyfeladatos gép... Ezen úgy segítek, hogy egy kisméretű Szu-30M századok engedélyezek a hadjáratban, ami Szu-27 kabinnal bír és akkor ott is lesz multirole gép. -
#46017 Én más oko(kat) hallottam (régi Microprose liszenszek, ATARI jogok, privacy satöbbi.) ,de ez akkor is iszonyat hülye hozzáállás a fejlesztői csapat részéről számomra a káoszt érzékelteti mint azt hogy bármiféle menetrend vagy idővonal szerint haladna a BMS project.
"Azért, mert bizonytalan, hogy mit és hogyan sikerül betenni."
Ami bizonytalan azt nem kell közölni, szerintem de ez hogy sikerül-e vagy nem sikerül ez is a fejlesztői káoszt érzékelteti...Valahol egyet is értek ezzel a semmi információ nem jut(hat) ki dologgal (WOW faktor multiplier) meg nem is (elhal az érdeklődés) két oldala van ennek az éremnek is.
"Én is mutatok ezt-azt a MOD-ból, de a váloztatások nagy részét nem lehet bemutatni vagy csak szöveggel letudni, azt érezni kell. "
Ezért is mondtam neked hogy szerintem az igazi megmérettetés egy Falcon Online szerű környezet lenne 30-40 fővel 20-25 napos intervallummal a MOD-odnak, nem az hogy 3-an repülünk egyet 1-2 napot mentésből. -
#46016 Azért, mert bizonytalan, hogy mit és hogyan sikerül betenni. Inkább nem promóznak semmit és akkor nincs csalódás, ha valami hiányzik. Pl. kb. 1 éve valaki közölte, hogy a kódban már most ott van az, hogy shaderből (?) rajzolhatnak ki erődket, csak nem kapcsolták be. Azt mondták majd, ha lesz FLRAE. A bibi, hogy az is döcög...
Én is mutatok ezt-azt a MOD-ból, de a váloztatások nagy részét nem lehet bemutatni vagy csak szöveggel letudni, azt érezni kell. Egészen más érzés egy olyan hadájratban repülni, ahol bármikor lekaphat egy MANPAD/SHORAD, ha nem figyelsz és a radaros AAA - még ha nem reális bullet speeddel - de képes nagyon odacsapni, stb. -
#46015 Számtalan együttműködés van. Már a legelső AS féle multi hadjárat után vett át tőlem ezt-azt. A Nizmo féle csapat a kabinokat is együttműködve rakja össze. a Szu-27 is kooperációban készül(t). Az én MOD-om sem teljesen "one man show", mert eddig is rengeteg segítséget kaptam.
A nagy szám most az, hogy AS úgy készítette le a kijavított térképet, hogy importálhatóvá tette és mellékelte (!) alapból a Red Flag helyszínhez a dolgokat. Tegnap csak dumálni akartam és annak az lett a vége, hogy lényegében a 6 hónapos munkáját lehet, hogy 6 perc alatt imporálhatom. Na ez a kemény. Lehetséges, hogy emiatt újra 0-ról felépítem a földi egységek OOB-jét, de az is lehet, hogy még ez sem szükséges. A legjobb esetben kijönhet az, hogy néhány órai munkával AS fejlesztésének össze pozitívuma átkerül hozzám úgy, hogy megmarad minden saját munkám. -
#46014 "Láttál te bármiféle előre bejelentést a BMS4 csapattól az elmúlt 28 hónapban...?"
Számomra totál érthetetlen h 0 infot közölnek a külvilággal, A.S. ezt nagyon jól kezeli hogy csepegtet némi infot és mellette fenntartja az érdeklődést a "project" körül. -
#46013 IFF?
Kb mikorra várható az új verzió?
Grafikailag tuningoltak benne valamit?
Javaltatik valami erősebb vas hozzá? -
#46012 Na egy collaboration végre! Erről dumáltam kb 2éve -
#46011 mit hol találsz, mit hova kell másolgatni stb. csak azért ha valaki új emberke tenné fel a játékot abbn megtalált mindent. -
#46010 Volt ilyen? Én biztosan nem tüntettem el szándékosan, legfeljebb véletlenül törölhettem ki a linket vagy azért, mert halott volt a link.
Mivel régen is legfeljebb link volt, ezért semmit nem tudok visszavarázsolni. Milyen telepítési segítség kell? OCI az egész. :) -
#46009 Molny: most nézem, hogy fejlécből eltünt a BMS telepítési segítség, amit még Boci írt annóban.
tegnap tettem újra a BMS-t és most tuti jól jönne. -
#46008 jól hangzik
a 87-esek már a Redflag alatt megkapták a 4.33-at tesztelni, de egy árva mukkot nem árulnak el.
Szombaton indul a Sínai -
#46007 F-5 pit. -
#46006 Ez mind szép és jó. Csak mi értelme van ennek dögunalmas helyszíneken? :)
AS-sel most dumáltam cirka két órát. A MOD kiadása lehet, hogy picit eltolódik, de megéri várni. Eszméletlen sok dolgok mesélt és élből felajánlotta, hogy az ő újradolgozott Red Flag Korea térképén csináljam meg a hadjáratokat. Mivel eleve a gerincét iportálhatóvá (!!!) tette, ezért még akkor is megéri, ha 0-ról kell az egységeket letenni újra. Simán megéri, ha az ő térképének a működőképessége fényévekre van a mostanitól. -
#46005 -
skeleton #46004 Biztos infóm onnan van, hogy sikerült szert tennem még 2012 ben a Bms dash34 olyan verziójára amelybe már le voltak írva azok a dolgok amiket a bms 4.33 ban fogunk látni. Avionikai téren biztosan lesz rengeteg változás. Például realisztikus pilot fault display, a meghibásodásrendszer valósághű lesz. Még realisztikusabb targeting pod, lézer kóddal meg hasonló finomságok. Még realisztikusabb Maverick (boresight to targeting pod). A legújabb IAM fegyverzet realisztikus integrálása a játékba. Flcs self test mfd page , EHSI stb. és ezek csak azok a dolgok amik már 2012 ben bele voltak építve a játékba. Azóta a jóég tudja mi mndent raktak bele.
És akkor még nem is említettem hogy az elektromos rendszert, a repülésvezérlő rendszert, vagy az üzemanyagrendszert mennyire alakíthatták realisztikusabbra. -
#46003 Miért mi volt 28 hónappal ezelött? Én már azt sem tudom mi volt hétfőn -
#46002 és honnan vannak a biztos infoid? Esetleg pár change log nem lenne rosz, hogy mi fog feljödni a következő javitással.
Nagyon ritkán elkottyintanak ezt-azt, meg én tudom, hogy ő honnan tud dolgokat. Most maradjunk ennyiben. ;´)
Egyébként meg public changelogot soha nem fogsz látni. Láttál te bármiféle előre bejelentést a BMS4 csapattól az elmúlt 28 hónapban...? Nagy ugye...
-
#46001 és honnan vannak a biztos infoid? Esetleg pár change log nem lenne rosz, hogy mi fog feljödni a következő javitással.
Amit a viperpiten eddig találtam megemlitést az red dogtol van ennyi kb:
"If that helps, here is my take with no real component in mind, but what & what not works in BMS:
1. You need two type of pots. (I am not talking about rotaries neither encoders here
Pots with buttons ON/OFF at the beginning of the course and pots without buttons
. Trim panel needs 3 pots - No button
. Audio2 needs 1 pot for ILS with an ON/OFF button (new in 4.33)
. Audio1 needs 3 pots with no button (Threat, Sidewinder & Intercom volumes) and 2 pots with ON/OFF button (COM1&COM2 volume)
. BUP UHF needs one pot with no button (Ai vs IVC volume) (new in 4.33)
. HMCS needs one pot with a ON/OFF button for the HMCS ON/OFF & intensity
. ICP needs one pot with button with ON/OFF button for HUD ON/OFF and intensity and another one without button fdor MAN RET (hardly used)
All the above can (some in the near future) be implemented in the BMS UI setup as analogue devices, just like Hotas axis " -
#46000 Ezt mintha classified anyag lenne még ma is... -
skeleton #45999 Sziasztok :)
Bluewolf belinkelte az mlu m3 dokumentációját a Benchmarksims fórumba, viszont gyorsan le is törölték a linket a moderátorok érthető okokból. Ha valaki esetleg lemaradt volna, innen letöltheti ezt a jó kis doksit.
http://www.blu3wolf.com/falconbms/docs/MLU_M3.pdf
(érdemes olvasgatni. tanulgatni, mondjuk a 7 fejezetet mivel biztos infóim vannak róla hogy az IAM fegyverzetet realisztikusan belekódolták a BMS 4.33-ba)
-
#45998 hehe. meg is érdemled. Tuti egy Falcon játékos volt
mivel oltott? -
#45997 nem, februárban lesz tankos rész bétája... -
#45996 Összefésülték már a szárazföldit a légierőssel? -
#45995 Na akkor ki War Thunder-ol innét ?
Tegnap valaki beoltott játék közben -
#45994 Archer ts-en szoktunk. most jöttem le. sehol senki. talán este. -
#45993 Ma lesz valami reppenés?
Ha lesz hol és mikor gyűltök? -
#45992 Talál artalékolták arra az esetre ha elmétgesedne a helyzet. -
#45991 ebbe mint kisember soha nem látunk bele.
majd ha egyszer valaki kinyitja a száját talán.....
-
#45990 Jó cikk, már olvastam a történetet pár könyvben.
Azt már nem írja hogy lutrik voltak ezek az elfogások, mivel kicsit féltek a magyar pilóták, hogy ha 29-es határsértővel találkoznak akkor gyakorlatilag halottak. Miért nem telepítették át a 23-asokat Taszárra ezekben az időkben? 1 fokkal jobb lett volna mint a 21-es. Legalább annak már igazi BVR fegyverzete volt. -
#45989 Fogtam egy szerb 21-est!
aki még nem olvasta volna. -
#45988 igen, más erőhöz volt hozzászokva a szimulátorban a tesztpilóta a bot kitérítéséhez.Gondolom, a jelek szerint ott erősebben kellett mozgatni ,mint a valós gépen. -
#45987 ma is összejöttünk 7en. Sínai gyakorlás :)
-
Razor18 #45986 Olvastad a botladozás hátterét? -
#45985 !0 éve szált fel a kicsike először!
Egy kicsit botladozva,de skerült. -
#45984 tusba
Lehet kifogni jót és nagyon nincs mi elromolljon benne.