52967
  • Borisz80
    köszönöm!
  • Molnibalage
    Ez az új. A régi gigamega meg még 2012 decemberében kijött.

Itt az összes írásom.

A Gripen FAQ is frissülni fog 2-3 héten belül. Az írás már kész, de előtte egy másik cikk jelenik meg a HTKA-n.
  • Borisz80
    F-15 cikked elkészült? Honnét lehet letölteni?
  • Molnibalage
    B-1
  • Borisz80
    Van valami multi mostanában ami nem PvP?
  • axenet
    Muhaha
  • beci43
    Köszi.Valószínűleg az előbb is nekem akartad címezni,csak Molninak küldted.
  • arrow19
    falcon-online.org
  • beci43
    #46208 hsz-emre valaki?
  • z0ty4
    tedd le azt a pálinkát
  • Borisz80
    Bassz... hát a falconban ott van.
    Nem szóltam.
  • VO101Tom
    biztos, hogy van, a falconban a tengelybeállításoknál jobb oldalt van hogy reverse, vagy mirror, vagy ilyesmi.
  • Borisz80
    megjött a pedál.
    Lenne egy olyan gondom hogy ha rárakom a futófékezést a pedál fék tengelyére akkor a BMS alap helyzetben úgy érzékeli mintha tökig nyomnám a féket, ha pedig benyomom a fékpedált akkor meg kiengedi.
    Nem látok olyan opciót hogy tengely megfordítása.
    Ötlet?
  • arrow19
    falcon-online.org
  • Molnibalage
    Csomag ment.
  • beci43
    Sziasztok,még egy kérdésem lenne.Theater modokat,pl Sinai,Israel stb. honnan tudnék leszedni?
  • Molnibalage
    A külső nézetben látható kabin a gép 3D modelljének a része. Tehát nincs kétféle kabin. Kabin alatt az a modellt értem, amit belső nézetből látsz. Ennek 60000 láb deagg. távolsága van... Ezt írtuj át 10-30 lábra.

Ez 2-4 fős multiing nem gáz. Egy 30 fős multiban meg megfekszik minden gép...
  • arrow19
    Ha belegondoltok abba hogy sem AF FF OF? 5+ éve alatt nem votlak 30+ fős több napos Campaign eventek (dirrekt nem TE-khez hasonlítom), ahol és akinek ez feltűnt volna én nem csodálkozom ezen, +1 a devek sem szuperhumanek plusz alapvetően ők az avionikára koncentrálnak és ezért van az h a BMS is egy SP4 szintű DB-vel repül a mai napig.
  • arrow19
    @molny A DB értékre gondoltam
    @repvez régen nem a 3D kabin volt az alapértelmezett gondolom az is számít.
  • repvez
    Azért tegyük tisztába a dolgokat.
    HA jól tudom akor a falconban 2 kabin van .Az egyik ami a külső 3d-s modellel együtt mozog amit ugye külső nézetből is látunk.
    A másik meg a belső nézetes kabin ahol minden kis kapcsoló modellezve van.
    TEhát mig az első opció hihető ha megjelenik mindenkinél ,miért ne tenné.Ez a kabin pár 1000 polygonból vagy még annyi sem áll.

Mig a másik eset áll fenn akkor az tényleg nagy hiba lenne ,de ezt nem hiszem mivel nincs minden gépnek ilyen modellje csak ami vezethető is.

ÉS ha mégis ez az eset áll fenn akkor kérdés már az alap falconban is előfordult e ,mert akkor hogy ment el a 98as szintű gépeken ha most is akad.Ha később került bele akkor biztos vissza is lehet csinálni és ha tudják, hogy van ilyen hiba akkor tenni is tudnak ellene.

• Molnibalage
    Mármint, hogy lowresre állítva nem nő, hanem csökken az FPS?
  • arrow19
    Orbitális faszság, na ezért regélem én már régóta h vele kell kooperálnod. Pl. A.S. elmondása szerint a "lowres"! HUD-ra is vonatkozik h esik tőle az FPS.
  • Molnibalage
    Nem, ez a belső kabinra vonatkozik. Ha négyen vagytok a betonon, akkor 4 ember kabinját rendereli le a Falcon. Legalábbis ezt monda AS. Az ő DB-ben - és most már az enyében is - átírtuk a távolságot 10 és 30 lábra.

(Emlékeztek arra, mikor azt mondtam, hogy ha a TGP be van kapcsolva, akkor a külső nézetben is ezik az FPS...? Na, ez is lehet, hogy attól van.)
  • arrow19
    "Ugyanis az alap DB-ben vagy egy olyan hiba, hogy a veled együtt multizó emberek kabinját is lerendereli, mert 60000 láb távolság van beállítva."
    AFAIK ez nagyon durva bug, külső nézedből nem is látszik a pit de 10000ft simán eléglenne. Stock BMS használok egyedül a Redflag-es sound mappa van áthúzva KTO-ba. Egy ideig én is eye candyt üldöztem de nálam a MP stabilitás miatt tök felesleges tökölni velük az esetek 95%-ban a pilótafülkében vagyok inkább a particle ami számít.
  • Borisz80
    Az az igazság, hogy szerintem a BMS-hez nem létezik olyan mod ami komolyan fokozná a látványvilágot.
    Igazából a kabin finomítgatása illetve a táj textúrája nyomhat sokat. Én nem vagyok híve a hiperszuper modelleknek, mert igazából 90%-át sose látod olyan közelről hogy lehessen látni azokat a részleteket amik szuper-modellé teszik.

Itt van egy lista a Bechmarkon.

Amit én javaslok:

F-16 (Janhas) - F-16 variánsok hi-res modelljei, HMCS sisakmodellel (bár szerintem tökéletesen megfelel az eredeti BMS model is)
    F-16 HUD Projection Mod (FOB) - HUD reflexüveg szín aberrációja
    Tracer Mod (MaxPower) - földről visszapattanó nyomjelzők, nyomjelző lövedékek, új füst
    Tomcat korea textures (Tom Cat) - 1.0 és 2.0 verzió, korea texturák, a 2.0-ban nincs minden évszak
    Cloud Textures (Nuno Santos) - új felhőzet textura (ha már unod az eredetit)
    Moveable TGP Head Mod (Peca-Chuck) - tgp feje mozog
    Night tiles (Khronik) - szebb éjszakai fények texturák
    F-16 Pilot Model (Harpoon) - pilóta model a kabinba + térd panelek
    F-16C Blk 52 hi-res cockpit (Aeyes) - fizetős hi-res F-16 kabintexturák

Tom!
    Jók a skin-jeid!
  • Molnibalage
    Árnyék nélkül mehetnek a modellek, akkor nem vészes a dolog. Amint bekapcsolod a focus shadow-ot és a durvább pontonkénti számolást, akkor pápá FPS...
  • z0ty4
    F15C Pit
  • z0ty4
    de ez csak egy ember tapasztalata. És tudjuk, hogy a te géped nem 100as
  • Molnibalage
    A wall és egyéb kis módosító modjai használhatóak, de a nagy poligonszámú cuccai igen FPS gyilkosok.
  • Molnibalage
    Egyrészt a multi kompatibilitás, ha az alap helyszínen repülsz. A másik fele, hogy olyan brutális poligszámmal dolgozik, hogy bármilyen árnyék vagy fény shader efffekt mellett megfekszik a gép, multiban meg főleg. Ugyanis az alap DB-ben vagy egy olyan hiba, hogy a veled együtt multizó emberek kabinját is lerendereli, mert 60000 láb távolság van beállítva. Tehát kb. 10 mérföldik minden belépő human pilóta elég szépen leterheli a CPU-t. Ha még erre rárakod ezt, akkor annyi. Tehát, még ha mindenki azonos DB-vel repül akkor sem éri meg szerintem. Jan sajnos kezd átesni a ló túloldalára, de nagyon. Hayab nem vesztette el a józan ítélőképességét, hogy mi kell egy szimnek. Nem 40-80k poligons modellek...

Én csak JanHas fáit tettem fel az alacsonyabb LOD-ot használva. Az árnyék bekapcsoláskor az FPS gyakorlatialg egyből feleződik reptér közelében úgy, hogy nem a LOD1-jét használtam LOD1-nek, hanem a 2-est...
  • repvez
    DE kérlek ha válaszolsz akkor legalább magyarázatot is füzz az állitásaidhoz,mert ezzel igy nem tud kezdeni senki semmit, mert jelentheti azt ,hogy neked személy szerint nem jönnek be, ez egyéni szoc probléma, de ha azt mondod, hogy multi kompatibitási problémákat okoz vagy kifagy töle a gém akkor tisztán lát az ember ,de igy csak egy poszt , hogy lássák, hogy te aztán megmondtad.
  • beci43
    Sikerült
  • Molnibalage
    A JanHas féle modellek nagy részét szépsége ellenére senkinek sem ajánlanám.
  • repvez
    A multikompatibilis dolgokról nem tudok nyilatkozni,de ha csak látványra gondolsz akkor a JanHas féle modelleket és skineket mindenféleképp és a particle sys modot , valahol az is fennt van a forumon
  • Frenky
    Hi Urak! Sikerült kicsit jobb gépre szert tennem, ezért gondoltam, hogy újra felteszem a BMS4_et :-)
    Telepítők lejöttek, stb. Falcon BMS 4.32 - Full Installer (Base plus U1-U6) +U7 is. BMSkeystrokes.key + cardridge.ini is. Most még gondoltam a textúra pack_ra is. HighTilesKoreaV1.0. Milyen látványjavító dolgokat érdemes még feltennem? Szeretnék már végre normálisan megtanulni Falconozni és multizni.
    Szép estét. HUNter
  • repvez
    Hogy érted, hogy nem enged regisztrálni? Ha csak anyni hogy nem kapod meg az activáló kódot akkor nézd meg a spam között, valamiért mindig odateszi .
  • beci43
    Sziaszto!

Vmiért eltűnt a gépemről a BMS telepítője.Viszont a torrent már nem él,a Benchmark sims oldalára meg nem enged regisztrálni.Tudtok vmi megoldást?
  • VO101Tom
    Bejelentheted, csak típust ne írj, a dds fájlokat látnom kell előtte.
  • Molnibalage
    Akkor egyébkét bejelenthetem, hogy még több skin jön?
  • Molnibalage
    Mindent megadok, hogy melyik dds-t kell átpingálni és a festési minkátat is.