52973
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#52609 -
militavia #52608 Akkor ez így nogo, és tuti összehánynám magam.
A DCS alatt UH-1 tesztrepülésnél centikre voltam tőle. -
militavia #52607 Jó ha van, de nem értem, hogy mi lesz a nagy difi az sérthetetlenség bekapcsoláshoz képest. -
#52606 15 mbittel nem egy kapkodás a letöltés, meg elfogyott a helyem a C meghajton igy megszakadt , de legalább onnan folytatja.
Egyébként mikor elöször megláttam a CATM rendszert nekem is felhuzodott a szemöldököm, hogy ezt most miért, mikor itt nem történik semmi olyan ha lelövök egy gépet ami probléma lenne gyakorlás miatt.
Aztán gondolkodtam és talán az lehet a mögöttes gondolat, hogy talán a virtuális századok kérése vagy igénye lehet, hogy ha gyakololnak akkor ne kelljen egy egy lelövés után ujra betölteni a játékot felszállni keresni a másikat amivel megy az idő és esetleg több féle dolgot is lehet egy felszállásbol gyakorlolni igy majd később kielemezni.
Tehát egy dogfight után mindkét gép a vesztes is mondjuk tudják gyakorolni a párban leszállást vagy az utántankolást vagy egy másik feladatot anélkül, hogy az egész rampstart és kirepülési procedurát végig csinálnák minden egyes alkalommal amikor valaki veszit. -
militavia #52605 A telepítést, ha még nem csináltad, nekem percekig várt, mire rákérdezett a win, hogy mehet-e a telepítő és utána jött csak fel az install ablak.
Ez alatt a Total Commander is tetszhalott állapotban volt. -
#52604 mégcsak most töltöm, de a change logot olvasva egy kicsit szomoru vagyok azzal kapcsolatban, hogy a VR rész egyelöre ugy lett csak megcsinálva, hogy a nézelödéshez az egeret kell használni a fejmozgás nincs benne egyelöre.
Ha ez igaz , akkor az eléggé fura , mert igy akkor tényleg hányás lehet a vége amikor forditod a fejed és az egérrel meg nem arra vagy nem olyan sebességgel forgatod.
DE majd kiprobálják tobben is és vélemyényezik.
U1el jon majd a teljes támogatottság, elvileg ha hinni lehet a fejlesztöknek akkor gyorsabbak lesznek a kiadások ,de ez azzal fog járni, hogy több lesz a bug vagy az ilyen félkész feature. -
militavia #52603 Zsír.
Akkor a VR-osok írják meg a tapasztalatokat, meg hogy mit hogyan kell.
Jövő héten szabin vagyok még kapacitásom is lenne VR sisak bérlésére, hogy kipróbáljam. -
#52602 Hmm, most vettem észre, kint is van a 4.37
https://www.falcon-bms.com/news/falcon-bms-4-37-0-released/ -
#52601 PC-s játéknál minden az egyszerűsítésről szól. Nekem nem kell, hogy szimulálja ahogy az eredeti működik, elég ha lemásolja, hogy hogyan kell kezelni és az mire hat, mit tud zavarni és mit nem (felőlem lehet ez szkriptelt is).
CloD-ot tudom hozni példának, ott sem elvárás, hogy az engine valós időben szimulálja a lőszerhüvelyben égő lőpor tágulását, mennyi hőt ad át a hüvelynek és a csőnek, mekkora sebességgel gyorsítja a lövedéket, a cső falán lévő huzagolás milyen perdületet ad a lövedéknek, a csövet elhagyva mekkora részen tágul még a gáz, mekkora lesz a torkolattűz, és az egésznek hány dB hangja lenne így vagy úgy.
Ehelyett van egy táblázat, ami tartalmazza a lövedék kezdősebességét, súlyát, a légellenállási együtthatóját (katalógus adat), a gyújtó típusát és ha van a robbanóanyag mennyiségét, és a fegyver oldalán a tűzgyorsaságot, pontosságot, tár vagy heveder méretét, illetve clodban külön variálható a hevederekbe tett lőszer típusa, sorrendje is. Az engine meg ennyiből elég fasza röppálya modellt számol (szintén előre megállapított egyenlet alapján), amit a hitboxok meg regisztrálnak, hogy mit találtál el, és a kinetikus energia alapján valós időben számolja, hogy adott vastagságú páncéllemezen átmegy-e. Illetve annyi szkriptelés még van benne, hogy vannak hitboxok, amiknél meg van adva, hogy milyen kaliber alatt ne is számoljon semmilyen sérülést.
Meg lehetne oldani SOKKAL tudományosabban mint ez? Biztosan. De szükséges az? Nem igazán. -
#52600 egyébként az esetedben nem mindegy, hogy hogy van bármi is modellezve ha ahogy kiderült az alap funkciok sem mennek a gép kezelésére , akkor meg nem mindegy, hogy az ECM-nél benyomod az on vagy off gombot és teszi a dolgát?
Rengeteg olyan dolog van még ami még akkor is kihivást jelent ha csak az alap dolgokat használod mégha nem is ugy mukodik ahogy valojában. -
militavia #52599 Az ECM terén full szkeptikus vagyok, hiszen valósághoz tendáló ECM-et nehéz modellezni, hogy a legacy SAM-ek sajátosságai is 0-á vannak és a podok alapvetően automatikusan működnek. A pióta fel és lekapcsolni tudja oszt annyi.
Első körben eleve modellezni kéne azt, hogy melyik ALQ változat milyen zavarást tudott és mi ellen.
Iszonyatosan komplex a történet még basic szinten is. Eleve nem volt adott az, hogy előre és hátulra is lehessen zavarni az adott SAM-et.
Ehhez képest az ECM mindenre hat most flat modifierrel, ami nettó rossz modellezés, a zajzavaron túl semmit sem modellez, de abból is csak a legprimkóbbat és csak az SA-2/3 ellen érne valamit.
Egy SA-5 csak megköszöni, hogy zavarsz.
Az SA-10 ellen meg lényegében minden legacy SAM elleni zavarás hatástalan. A SAGG rávezetés miatt a vonatott csalin kívül semmilyen ismert zavarási mód nincs ellene. Mivel a rakéta keresztül is vesz, és annak helyét nem tudni, ezért zavarni sem lehet...
Az új domborzat annyira durva, hogy a képre ránéztem már terveztem a terepkövető repülést. XD
Igen, az UI kapcsán erről van szó.
De a használhatóságon már ez is sokat dob. Értelmes méretű ablakok lesznek és nem torz, ha full screen.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.12.29. 16:25:12 -
#52598 Első körben ez is megteszi, ha minden slothoz már lesz textura.
Mint irtam, nekem már az megfelel ha a mostani UI legalább Full srceenben lehet használni.
ÉS mivel már MAX szerint már 100%ban meg vannak cimezve a kodban, hogy mi micsoda és mikor volt változtatva igy ha a meglévő UI részhez nem nyulnak, csak hozzáadnak dolgokat az már megoldhato lenne.
Vagy miért lenne annyira nehéz beépiteni azokat a dolgokat a UI-n belül mintha az a program a játékon kivul mukodik jelenleg is duplán használva esetleg olyan dolgokat amik a windowso futáshoz kell és sprorolni lehetne a kodon ha ez már eleve el van inditva a játékon belül.
pl net vagy dx keretrendszer stb..
Egyébként ha a time line a videoban időrendbe mutatja a változásokat akkor a PBR elöbb jön mint a táj , tehát esetleg egy köztes patch közbeiktatásával és akár mire megjön a táj, már lehet gyártani hozzá texturákat ami használja.
-
#52597 Fasza lesz ez, bakker még a 4.36 Harm új cuccait sem tanultam még meg, most majd jön az új ECM is. F-15 FM oké, valszeg ezzel kezdik az új avionika változatokat teszteli? Csodálkozok, hogy nem az F-18-ason. Hogy a CATM-re mi szükség, PC szimulátorba tenni egy IRL használt rakéta szimulációt a gyakorlásokhoz, az nekem magas, de ha ehhez volt kedvük, akkor ez van. Az új talaj pedig qrvajól néz ki, remélem alacsonyan sem lesz sokkal szarabb.
@repvez
Senki nem mondta itt szerintem, hogy nem lehet PBR-t beletenni, csak azt, hogy az qrva nagy meló. A PBR anyagokhoz kell egy új grafikai engine ami kezeli azokat a textúra mapokat, és újra kell festeni mindent, VAGY használja ugyanazt a textúrát mint eddig és akkor nem látni változást. Ezt nem kell egyszerre megcsinálni, talaj és épületek valszeg később fognak PBR-t kapni mint a repülőgépek, de ez eddig is volt. Valszeg sokkal erősebb vas kell majd alá, videokártya memóriában többszöröse fog kelleni a jelenleginek. Viszont ők sem tették még bele ezt és csak szó van róla, hogy majd valamikor lesz, de nem tudni, hogy mikor (202x az sok mindent jelenthet így 2022 végén).
Ez nem új UI, csak átméretezhetővé tették a régit, és natívban tudja már a 4K felbontást. Viszont ránézésre az összes menü és belső működése ugyanaz maradt. Amikor az új UI-ról beszél valaki akkor nem egy másik skinre gondol, hanem átdolgozott belsőre is, és esetleg új fícsörökre, mint pl amikor valaki beépített WDP-t és Mission Commandert akart, vagy az alternate alunchert betenni defaultnak. Gondolhatod, hogy itt sem az új skin a nagy meló, hanem hozzányúlni ahhoz a kódhoz, amire az egész program épül, ami kezeli a beállításokat, player setupot, missionokat, adatbázisokat, ami igazgatja a hadjáratot, ami kezeli a statisztikákat, grafikonokat, térképet. -
militavia #52596 Amúgy szép és jó a VR, de vajon milyen gép kell majd hozzá?
Mert hadjáratban a jelenlegi kinézettel vannak FPS problémák, ha képalkotós AG fegyver van és MFD és minden is be van kapcsolva pedig csak 1440p van. A VR felbontása ennél több.
Amúgy elvi szinten milyen VR eszköz az, ami repszimhez már élvezhető élményt ad?
Mert bérelni pár napra megérheti teszt jelleggel, hogy lássam hozzá tudok-e szokni vagy sem.
A kérdés még azután az, hogy elszokni lehet-e e tőle...
Mert AH-64-on repülő pilóta a NVG sisak és oldalra nézés és rosszullét kapcsán mondott egy elég komoly óraszámot, hogy mennyit kell repülni havonta és milyen gyorsan el lehet szokni tőle és jön újra a rosszullét.
-
#52595 ez még nem az uj, csak eddig még nem láttam normális videot egy fizikai kabin használat közben, de talán VR alatt hasonlo
lesz sok ember számára, hogy minden a megfelelo méretben és nagyobb FOV társaságában
-
militavia #52594 A DCS UI rendszer a merő borzalom sok helyen még az Falcon 4-hoz képest is. -
#52593 amugy nekem az UI része csak addig érint mig az elso telepités után beállitom a felbontást meg a irányitást és elinditom a küldetéseket. Egyedől ami nagyon zavart benne, hogy talán még FHD felbontásra sem volt és nem lehetett kinagyitani igy amikor inditottam a játékot akkor egy kis ablakon kellett bogarászni , hogy mikor mi lehet a menu, mert a 4K-n olvashatatlanul kicsi volt a menu felirata.
Ha már csak ezt az egy gondot megoldották, hogy támogassa a nagyobb felbon tásokat és teljes képernyon is lehessen rendesen használni már elég nekem,
Nem is értem akiknek problémás az UI azok mit szeretnének még kinézetre vagy müködésre, mert a jelenlkegi is minden elérhető volt és sztem a DCS UI rendszere sem átláthatobb vagy egyszerübb . -
militavia #52592 Senki nem mondta, hogy nem lehet. Csak nagyon nehéz.
Amúgy ez nem feltétlen csere, csak átszabás vagy végre 16:9 komp. De az alap felépítése ua. De egy TELJESEN új UI-hoz képest ez sehol nincs.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.12.29. 11:34:56 -
#52591 Ja és amiről mindig az volt a véleméyn, hogy nem lehet lecserélni az UI-t mert az annyira szerves része a játéknak, hogy az mindenhez is kapcsolodik és lám lett uj UI. -
militavia #52590 Az F-15C-n teljesen meglepődtem, hogy az kapott törődést. -
#52589 Ha figyelmesen nézed a videot akkor ott irták is, hogy az uj engine amit mutatnak, az meg logokus, hogy Korea ,mert egyrészt senki nem utalt, hogy uj helyszin lenne másrészt, ahhoz van meg az összes reptér és objektum és vele minden dokumentácio , ha egy teljesen uj helyszinre kellene megcsinálni az lenne az igazán nagy melo, igy csak a meglévő területek fognak kapni uj megjelenés, de a régi modelek lesznek rajtuk legalább is az elso időben..
ÉS ahogy I-hawk is irta, hogy az engine maga már a 4.35 óta benne van a játékban, most már csak a téjért felelös részt aktiválják majd a 4.38ban.
Illetve amiről multkor beszéltunk a PBR texturák kapcsán megint ott van , hogy érdekes modon az is teritéken van, hogy alkalmazásra keról, akkor mégse lehetetlen mint ahogy akkor anynira le lettem támadva.
Illetve azt is irták, hogy most már az egész engine-t a codot sikerült flaggelni, vagyis ha valami változás történik a kodva akkor tudják, hogy hol és mikor került oda igy könnyebb lesz keresni és modositani dolgokat. Ezek alapján gondolom szerkezetileg is átdolgozták a kodot, igy megvannak azok a blockok amik egy egy tulajdonságért felelösek, igy ha vűltoztatni akarnak mondjuk a fényeken akkor átirják azt a részt és nem kell máshova beleturniuk. vagy nem marad ki valami amiről nem tudják, hogy oda való.
Innentől lesz szten egy nagy elörelépés és meredekebb a fejlödési szint , amikor már tudják és értik, hogy mi miért . -
militavia #52588 És a végén az új grafikai engine, az bizony Korea. Válaszoltak a videó alatti kérdésre. -
militavia #52587 A végén az új grafikai engine? Vagy csak 3rd party helyszín?
Utoljára szerkesztette: militavia, 2022.12.29. 09:41:23 -
militavia #52586 -
#52585 állíts be neki valami nagyobb dead zone-t és akkor oldalt látod, hogy hol akad meg a mozgás egy kicsit amikor tekered fel-le. jobb ötletem nincs. -
militavia #52584 Hogyan lehet középre tenni az elevationt? Mert mivel ez analóg módon folyamatosan állíthat HOTAS-on kéne valami "centerizálás". -
#52583 A radarképen csak azt látod, amit a radar megvilágít, ez több dologtól is függ. Ez most új dolog, ebben a videóban 00:02:19-től beszél róla
Ha az elevation-t középre állítod akkor a kurzorhoz igazítja automatikusan. Ha fel vagy lefelé ettől eltérsz, akkor meg azt a részt világítja meg, amit a repülési magasságból és a radar dőléséből kiad. -
militavia #52582 Alapvető gond.
Eddig az AG radar üzemmód minden távolságban mutatott mindent.
Most meg egy vékony sávban vagy sehol nem látok semmit GM és GMT üzemmdóban.
Állítottam a szögön és mindenen is, de rohadtul nem értem mi történik.
-
#52581 Youtube-on beírod a kulcsszavakat, akkor kiad párat, de ezek inkább arról szólnak, hogy mi változott 4.36 előttről. Viszont ez elég tág fogalom, hogy "lövésem sincs mit hogyan kéne csinálni". Bekapcsolni nem tudod, üzemmódot váltani nem tudsz, célt keresni nem tudsz, célbefogás nem megy, vagy az olyan extra fícsörök mint a freeze nem működik? Ha alapvető dolgokkal van gondod, akkor viszont a "TO BMS 1F-16CM-34-1-1.pdf"-ben javaslom az ide tartozó rész a 29. oldaltól (minden doksiban fekete csík fut végig a lap margóján, ha az a bekezdés új, vagy a korábbi doksikhoz képest változott).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.12.28. 15:39:52 -
militavia #52580 Az új AG radarról van oktató videó fent esetleg 4.36-tal?
Múltkor ilyen-olyan okból próbáltam használni azt, de lövésem nincs mit hogyan kéne csinálni. -
militavia #52579 Valamelyik posztban valamelyik dev írta, hogy nagyon sok dolog a rajzoló motorban olyan elavult, hogy a DB + a világ többi kapcsolata miatt annyi az FPS, amennyi. -
militavia #52578 60 FPS táján is fejfájást kaptam tőle, hiába állítottam nagyra a deadzone-t, hogy ne ricegjen középre állítva. -
#52577 A számomra az az érdekes, hogy a PC-k teljesitménye a sokszorosa annak ami régen volt és jelentosen nem növekedett a játék sem méretileg sem fizikai számitásban sem polygon számban . és elvileg már 3x cseréltek grafmotort is.
És mégis a jelenlegi hardwareken is csak ilyen szintu FPS-t tud .
Pedig I-hawk szerint műár a 4.35 ös ota ugyan azt a graf motort használják ami majd a uj tájhoz is kell , tehát csak a régi asszeteket használja az uj motor.
Tehát ilyen estben mi az ami ennyire eszi az erőforrást, hogy akár nyers erővel sem tudja jobban vinni egy több mint 20 éves játékot, mig ugyan az a hardver ugyan olyan DX11es api val ennek a sokszorosát tudja.
Egyébként én az F118-asra tippelek mint nem Falcon gép márcask az miatt is mert van az a falcon maffia cspat ami ha jol tudom pár régi fejlesztöt is magába foglal és elég jol haladnak a kabin és a FM átdolgozással is.
A tájnál ,nekem sokkal többet jelent az, ha lesznek a valoságoshoz hasonlo terepek és városok, ami sokkal jöbb segitséget nyujt a navigáciohoz is vizuálisan . másrész ha a városok külön épuleteket tartalmaznak majd akkor lehet majd olyan küldetések is, hogy a városon belül azonositani az épületet és azt kiiktatni
illetve dogfight meg bevetéskor a völgyekbe kergetözni -
#52576 1. Ez igaz, a radarokra ráférne grafikailag elég sok javulás, de működésben azért annyira nem rossz, domborzat miatti radar árnyék itt is megvan (ha takarja a hegy, akkor nem látod radaron), csak ami domborzati képet kirajzol az egy előre megrajzolt "térkép", és arra nem rajzolja rá a radarárnyékot sem. A géptől a célpontig húzott vektort számolja, hogy ott van-e maszk, de talaj minden pontjára nem csinálja meg ugyanezt. A 4.36-ban bejött a szűkebb radarkúp szimulálása is, a kirajzolt térképnél is. Ezek pl DCS-ben már sokkal szebben meg vannak csinálva. A Razbamos F-15 Strike Eagle videókon is qrva jól néznek ki. Csak DCS meg a paraméterezéssel szeret elqródni, sokszor peccsről peccsre változik, hogy mi működik jól és mi nem.
2. ha fejfájást kapsz az lehet alacsony fps miatt is, ha receg a játék, főleg trackIR-nél, az nálam instant fejfájás.
3. A hotast most is el kell engedned, ha olyat akarsz kapcsolni ami nincs rajta, sőt azt ugyebár IRL is el kell engedned, ezt nem értem miért lenne gond bármikor is. Lenyúlsz az egérhez és klapcsolod amit akarsz. A BoS ww2 szimben pl klikkelhető kabin sincs, ott mindent csak bill paranccsal kapcsolsz, na az tényleg szar.
4. ez szemüveg függő. Főleg a régebbiekben tényleg szar a szellőzés. -
militavia #52575 1. Nem csak azt. Éppenséggel azt már elhintették, hogy a ma megszokott város és egyéb modellezés végét is fogja jelenteni részben. De ma pl. a radarok és más ellen az alacsonyan repülés valódi előnyei nem jönnek ki sajnos. És mivel és mindig a harcászati aspektus miatt szerettem repülni, nekem ez igenis fontos. Ez minden korban fontos.
2. Még a TIR-t sem tudtam soha megszokni, attól nem hánytam, csak fájt a fejem sokszor.
Egy idő után csak videó készítésnél arra használtam, hogy a külső nézet kameramozgatása sima legyen.
3. A bibi az, hogy a HOTAS ellenére el kell engedni azokat és akkor váltani kell egérre. A rövid DCS-es próbálgatás alatt elég szarul ment.
4. A rövid próbálgatás alatt is eléggé izzadtam alatta. Nem két óra után...
Arra leszek nagyon kíváncsi, hogy mi lesz a nem F-16C gép, ami függetlenedés útjára lép.
* Mivel nagyrészt franciák tolják, az M2k család eddig is eléggé egyedi volt kinézetre, messze a többi nem F-16C gép felett voltak kinézetben.
* De volt ilyen projekt A-10-zel is...
* Meg az Hornetnek külön topikja van erre... -
#52574 Most is vannak benne olyan repterek, amiken állva 25 fps körül van, ez engine hiba, nem a PC-től függ. Ezt viszont az tényleg az új térkép fogja majd javítani. -
#52573 valamelyik topicban irták, hogy kampányban földön 30FPS környéke ,de dogfight modban megvan a 60 simán VR alatt. -
#52572 1. igaz, de abban is a LOS képességet kerested nem azt, hogy hogy lesznek a városok és a hegyek kialakitva.
2. vannak akik hajlamosak rá. De egyrészt hozzá lehet szopkni másrészt lehet a beállitásokat finomhangolni hozzá.
Ehhez a probálás nem elég ,hogy valakinél egy 2 percre a fejedre tetted és valamivel kiprobáltad ami lehet , hogy akadt vagy nem volt hozzád igazitva az IPD stb.. ahhoz legalább egy hét kell, hogy mindent hozzáállits magadhjoz és megszokd.
3. Amikor az egeret mozgatod akkor látod a kezed ? vagy a 10 ujjas vakirok odanéznek amikor gépelnek? nem ,mert már megszokták, hogy hova kell nyulni az egérnél meg van vizuális visszajelzés, hogy hol van a nyil.
Ahogy a DCS-ben és már VR kompatibilis játékban az egeret látod a kabinban és tudsz is klikkelni vele, az meg megszokás kérdése, hogy hol az egér fizikailag és mivel 1:1 méret a látvány igy be tudod azonositani , hogy ha lenézel mondjuk a stick mellé és arra viszed a kezed akkor a bot mellett ott lesz a az egér is ha mellé tetted a valoságban is.
Nem mellesleg felszabadul pár gomb a joyon,mert nem kell a HAT kapcsolopt nézésre használni, mivel a fejed használod hozzá.
4. milyen hosszan játszottál már anélkül, hogy ne kelljen kimenni WC-re inni vagy enni? ilyenkor ugy is leveszi az ember 2 orát meg aki már megszokta kibir benne, DE láttam páran kiprobálták a META részben , hogy 24 oráig használták. egy jo szemuveg és egy megfeleloen beállitott gép és játék kell hozzá ami a megfelelo és folyamatos FPS-t hozza.
DE tom nálam jobban elmondja, hogy hogy megy ez -
#52571 Amikor a TrackIR-t kezdtük használni, attól is rosszul voltunk, a VR-t is csak meg kell szokni. Olyan nézz amihez vagy van cserélhető lencse, vagy a szemüveg kényelmesen befér a lencse elé. Meg én abban bízok, hogy az fps sokkal jobb lesz mint DCS-ben, és akkor recegés, akadás sem lesz. -
militavia #52570 Ettől függetlenül, ha kijön, akkor próbaképpen lehet, hogy bérelek egy VR szemüveget, de őszintén szólva nem várok sokat tőle.