• VO101Tom
    #52681
    A DCS térképek valóban nem követik a föld görbületét, a legújabb híreiket nem igazán követtem, nemtom hogy ez a föld térkép náluk mit takar.

    A CloD-os térkép követi a föld görbületét, nálunk a 400 km széles térképen középen kb 3 km-el "magasabban" van a talaj mint a széleken, viszont nem túl látványos, mert a látótávolságok olyan rövidek, még a hajóknál is, hogy igazán nem látni a hajlást. Viszont van ezzel bug is (tja, nekünk is van olyan), hogy amikor a láthatóság átvált egy pixeles pöttyre, azok a pöttyök nem követik a föld görbületét, a nagyon távoli kontaktok pöttyeit magasabban látod mint kellene (a relatív magasság hozzád képest jó maradt, csak a földhöz képest lesz magasabb, ahogy az "elhajlik" alóla), de ez igazán nem sok vizet zavar, amikor olyan közel van, hogy számít, ott már nincs észrevehető tévesztés, és majd javítva is lesz ha a fontosabb dolgokkal végeztek.

    A mágneses és térkép szerinti eltérés (deklináció) teljesen független attól, hogy a térképed követi a föld görbületét vagy sem, simán be lehet állítani +- szögeltérést az iránytűnek, ez egy nagyon egyszerű programozási kérdés, de ezt tök lapos térképen is meg lehet csinálni, nem "kell" hozzá a föld görbülete.

    Földi radarokra tényleg lehet hatása, de a fegyverek hatótávjára, ilyen rövid távolságokon semmi (érezhető) hatása nem lesz.