52973
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
militavia #52732 Ha egyes fogalmalakat nem értek, hogy mit jelent. Olvasod szépen pl. a BMS manualt és odaérsz, hogy "idle detent".
Kb. tegnap sikerült megérteni, hogy mit jelent ez. Igen. 20+ év Falcon után.
Mert SOHA nem magyarázta meg egy manual sem, hogy ez fizikailag micsoda.
Régen a ramp start során a gázkar előremozgatásakor nyomkodtam a hozzá tartozó gombot és ment a start.
Annak megértése nélkül, hogy mit jelent.
Azt látom, hogy változott valamennyire a manual struktúrája, majd megpróbálom. Megint.
De egész egyszerűen érthetetlen, hogy nincs egy olyan táblázat, hogy az egyik manual elején levő sok DMS, TMS és egyéb izéről megmondja, hogy melyik prioritása, hogy legyen POV-HAT-en. Ami pl. segítene elmagyarázni, hogy ha csak 3 db 4 irányú POV HAT van, akkor talán mit ne programozzál fel. Mert amikor mutogatja a F-16 HOTAS-t, akkor ott 4 db van.
A TRIM totál felesleges a TMS, DMS és CMS-hez képest.
Én mondjuk ezt kitaláltam. Egy kezdő honnan fogja?
De pl. aztán a to_1f-16cmam-34-1-1_bms.pdf nézve mutatja a speedbrake meg a benyomható 4 irányú POV HAT funkciót is a CURSOR ENABLE SWITCH-en. Na, és ha nekem nem lenyomható, akkor megint mit és hova rakjak?
Ezek kb. megválaszolhatatlan kérdések nekem.
Én nem találok semmiféle útmutatást, hogy
1. hogyan konfiguráld fel.
2. ha elfogadod az alap felkínáltalt, akkor hogy a bánatba derítsem ki, hogy mi mit csinál.
A manual lényegében tojik a fejedre, ha nincs egy F-16 HOTAS-át 1:1 visszadó modelled.
Kész, akkor neked véged. Nekem legalább is van.
Egy X52 PRO-val megugorhatatlan megérteni azt az adathalmazt, amit eléd borítanak.
-
#52731 A manual szövegezése az eredeti manual-ból vett át nagyon sok mindent, pl a hotas gombkiosztása elsőre tényleg nehezen értelmezhető, de ha olyan kifejezésbe vagy rövidítésbe futsz bele amit nem ismersz, akkor használd a pdf olvasó mappakeresés funkcióját, akkor az adott mappa minden doksijában keres, szövegkörnyezettel együtt adja fel a találatokat (adobe readernek és a foxitnak is van ilyen fícsöre) és úgy nagyon gyorsan meg lehet találni, hogy miről van szó, mert mindenre van magyarázat valahol.
Itt is kérdezhetsz, de nekem a pdf-es kereső sokkal gyorsabban ad találatot, mint bármilyen fórumos kérdezés. -
#52730 Vannak előre definiált setupok, de én üres kiosztással szoktam kezdeni, mert a default gombokat úgysem tudom. Kb fél óra ha tengelyeket is be kell állítani. A Joy és a gázkar gombokat mindenképp hotasra vagy billentyűzetre kell felrakni mert azok nem klikkelhetők a kabinban (kivéve a gázkar idle detent). Minden mást tudsz klikkelni is, aztán majd felkonfigolod amiket gyakran használsz és kényelmetlen a klikkelés. Amúgy is jobban jársz ha azt tanulod meg, hogy hogyan használod a gépet, nem pedig azt magolod be, hogy melyik billentyűzet gomb mit csinál és csak azokat nyomkodod gépiesen.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2023.05.09. 13:24:09 -
militavia #52729 De este akkor megnézem, hogy mit ad ki.
A legfurább az, hogy a rendszer a X52 joy tövén levő alsó kapcsolójának nem érzéki a két állását. Csak egyet.
Na, a HOTAS-nál meg külön funkciója van annak, ha jól emlékszem a TGP célmegjelölésnél. Akkor innentől fogva meg lehet akkor szívni, hogy mit hova tegyél... -
militavia #52728 Az a bonyolult, hogy ha olyan új funkciók és szövegek vannak, amiről, ha azt sem tudod mire jó, akkor nem tudod, hogy hova akarod feltenni és kell-e. Pl. a vészjelző duda elhalgattatását mire megtaláltam, hogy mi a túró az, beleőszültem. De nem csak a duda, hanem a warning warning és a csirieplésre is kellett valami, mert sem a master caution sem a F-ACK gomb lenyomása nem segített asszem pitben.
(Most így 2 év után megint nem emlékszem rá, hogy mi volt az.)
Na, vajon hány olyan funkció van, aminek nevéről azt sem tudom micsoda? Azokkal mit kezdjek?
A képen látható eredmény el nem tudom mondani hány órai szüttyögéssel állítottam be úgy, hogy át tudtam menni az Excel táblán és ellenőrizni, hogy mit hova raktam fel. Most meg akkor a módi az, hogy csinálhatom ezt vakon táblázatban? Van keyboard layout megnézésére lehetőség? Elkerülte volna a figyelmem?
Anno egyesével végig kellett menni az összes során, hogy megtaláld amit keresel.
Mert ami alapból ki volt töltve, azzal kb. semmit nem tudtam kezdeni, mert számomra szeméttel van tele.
Most komolyan, hány átlagjátékosnak kell az összes MFD gomb?
A Falcon BMS manualjaira sajnos kb. a pocsék jelzőt tudnám mondani.
Fogalmakkal dobálózik azok megmagyarázása nélkül. A mai napig nem tudom mi a frászt jelentenek a DXX callbackek vagy mi.
Semmiféle lépcsőzetesség és logikus struktúra nincs abban, amit eléd tesznek.
Egy FF veteránnak (!) is tanulhatatlan az egész, aki anno az FF-et olyan szinten ismerte, hogy a soha nem használt funkcióit is használni tudtam. Markpointtól kezdve a steerpoint átprogramozásig.
Most meg egy HOTAS-t nem tudok beállítani.
A legfontosabb TMS, DMS és egyéb dolgokat is nekem kellett rárakni a X52 Pro-ra, mert már nem emkékeszem, hogy vagy nem esett kézre vagy nem tudtam elérni egyes funkciókat.
Sajnos elmúltak azok az idők, hogy én írjak manualt, de mondjuk nekem nagyon határoztt elképzelésem van, hogy hogyan kellene csinálni.
Nagyon nem úgy, ahogyan most van... -
#52727 ha a 4.36 keys nem kompatibilis a 4.37 el akkor nagy a valószinusége , hogy a 4.35 el meg föleg nem.
Amugy nem tudom mi olyan bonyolult és idötrablo. KB addig tart az egész mig végignyomogatod a gombokat a joyon, hogy mi mire valo.
ÉS van egy default rész is, ha nem az assign részre kattintasz a launcherben hanem a keymappingra ott a bal felso részen van egy lenyilo menu a legismertebb HOTAS-okkal és ott kiválasztva alapbol felkonfigolja a joyt , onnantol márcsak az egyéni változtatásokat kell megoldani. -
militavia #52726 Akkor a nagy kérdés számomra, hogy hogyan tudnám átvinni a beállítást a 4.35-ös key fájlból a linkelt felületre?
Ha kézileg kell újra beállítanom mindent, enyhén fogok csak agyfaszt kapni... :( -
militavia #52725 Még 4.35-höz csináltam.
LOL -
#52724 Mikori az a key file? Ne használj régi fileokat, ezt írják is, hogy a régiekkel a 4.37 nem kompatibilis. Sem a conf fileok sem a key fileok nem jók, mivel pár új fícsör jött, pár meg megszűnt.
Changelogs Falcon BMS 4.37 -
#52723 Itt a tengelyeket választod ki, ha mondjuk kurzort nem hat-switch-el, hanem mini joyyal akarod vezérelni.
A hat switch az logikailag csak nyolc különböző gomb. Azokat a Key Mapping alatt kell keresned, a category-nál kiválaszthatod a Hotas. Throttle-t (középen fent), akkro a gázkar beállításhoz ugrik, majd a listából a TQS: RDR CURSOR-nál beállítod a nyolc irányt. -
militavia #52722 Ha bemásolom a .key-t a s:\Games\Falcon BMS 4.37\User\Config\-ba, akkor az működik, csak így pl. az idle detent beállítása nem tudom, hogy hogyan megy. Mondjuk soha nem volt nekem beállítva, mindig gommbal bent világ életemben. Mivel rampt startot már nemigen tolok, ennek nincs jelentősége.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.08. 21:25:33 -
militavia #52721
Itt nem enged egy POV-hat et sem a kurzorra kiválasztani.
Akkor hogy a búbánatba konfiguráljam most a joyt-t? Itt vagy bent vagy most akkor...? -
militavia #52720 Hát én ezt egész egyszerűen nem értem. A 4.36 alá fáradságos munkával csináltam anno egy excelből exportált beállítást.
Akkor most, ha feljön az fancy felület, ahol választani is lehet elvileg joy konfigot, akkor most hogyan működik ez...?
Mert a parancsikonra kattintásos résznél hiába választom ki a profilt honnan tudom, hogy akkor mi mit csinál...? A TMS és DMS és az összes többinek a beállítása akkor így hogyan megy?
Azért egészen eszement azt, hogy igaz, hogy 10+ éves laggal, de képelen vagyok a játék irányítását is konfigurálna, annyira eszementen el lett bonyolítva. :( -
#52719 Még infok, a Modellek konvertálására és ujak beillesztésére -
#52718 Ha ilyen van, akkor a legjobb ha átszoksz a 4.37 default launcherre, ami ezelőtt az alternate launcher volt. Ez a falcontól függetlenül tárolja a joy és a gomb kiosztást, az ilyen újraindításonként elfelejtős dolgokat teljesen megszüntette. Én is már átálltam rá, mert hátrányod nincs belőle, ha ezt használod, de hosszú távon stabilabb mint az ingame setup.
Ha mégis az ingame setupot akarod használni, akkor ellenőrizd, hogy a 4.37 launcher jobb alsó sarkában a "Launch without any setup override" be legyen pipálva, különben ez a launcher minden indításnál felülírja az ingame setupot.
És értelemszerűen ha a belső setupot használod, akkor a launcherhez ne nyúlj, ha viszont a launchert használod akkor meg ingame ne állítgass semmit mert kövi indításnál felül fog íródni. -
militavia #52717 Az F-15-tel repülve normális, hogy az üzemanyag mérő nem működik? -
#52716 Hello fellow Falconeers, it’s been a while. Again ?
After U2, we decided to take a longer release cycle for two reasons:
U2 was good enough in terms of stability;
Devs were all tired after several short release cycles.
And I’m glad we did that. Personally, I had the chance to go to Europe and meet in person some of my fellow coders and devs. I had a great week there and many thanks for my European friends who took some time to host me!
Personally, I took some time away from Falcon, didn’t code much and only worked on reviews during this time. Which was great to recharge my batteries. But now I’m back to coding as well.
So, where are we?
First, I will talk about the two points that I consider critical for the U3 release.
F15 dev keeps progressing, new radar modes, MFDs and HUD functionalities are all being worked on. From my side, I am working on the F15 radio, which is a bit different from the F16 one. There has also some nice additional work being done on the 3d cockpit.
Database format change (from LOD to BML). This was one of my main concerns towards New Terrain, so the sooner we do this transition, the better. As usual, there are some bugs: transparency issues and wrong polygon orientation we are working on. But the database is mostly working and is already playable.
Is that all?
No, there are some other unrelated changes which are not key for this release but will be included as well. Bug fixes, as usual, but some features as well:
fragmentation damage
improved models
campaign brain changes (this is a big one!)
xinput support
initial implementation of other aircrafts…
When?
I was expecting a release between June and July, but we still have some ground to cover. I think end of July is more reasonable, due to the F15 progress, but we will see. Again, no promises, this is a best effort estimate ? -
militavia #52715 Mi a búbánatért van az, hogy a játék ingame setupjában minden indítás után újra be kell állítani azt, hogy érzékelje már a joyt...? -
militavia #52714
-
#52711 podcast a BMS-ról 1 rész, a második ma déllután kerül ki -
militavia #52710 Vacakol az SG...
Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.04. 20:57:45 -
#52707 Hi Everyone:
You may have already seen an announcement from MicroProse that talks about BMS. I’m happy to confirm the details here.
Benchmark Sims are delighted to announce that the Falcon Series has returned to its original home at MicroProse, and we at Benchmark Sims are excited to continue our work with their full blessing and support.
Our team is committed to delivering the best possible experience to our fans of Falcon. With MicroProse’s endorsement and support assured, there is no end in sight for the BMS Mod or the Falcon Series. We would like to thank the community for their continued support, and we look forward to sharing more updates with you in the near future.
Stay tuned for more exciting news from Benchmark Sims and MicroProse! -
militavia #52709 Ami még felmerülhet esetleg, tool oldali fejlesztés vagy customizáció.
Mert a din. hadjárat minden erénye ellenére a hadjárat kezdőpontjai fixek.
Ezzel is lehetne játszadozni úgy, hogy ne ME kelljen hozzá és a játék mélyebb ismerete. -
militavia #52708 Igazából és pont fordítva képzelem el a helyzetet. Anno Aeyes csinált fizetős cuccokat a FreeFalconhoz. Nos, ezzel lehet, hogy valami ilyesmi felé nyílik meg az út, ha az új kód miatt modulszerűbb (?) lesz (??) az BMS.
Ez lehet új repcsi, új helyszín, tudja a fene.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.04. 14:23:31 -
militavia #52707 We also want to take a moment to acknowledge the incredible work that the Benchmark Sims team has done with their BMS mod for Falcon 4.0. We recognize the passion and dedication that they have brought to the Falcon community, and we are committed to fully supporting their efforts in any way possible.
Mivel a BMS a mindenkitől függetlenség pártján volt és minden korábbi csoport is.
Meg a közösség is. Volt ugye az ügy még a G2i-vel.
2003 októberében a G2i közleményt adott ki, miszerint még az év vége előtt megérkezik az F4 Gold OIR – hiszen eddig volt a licenszük érvényes – továbbá azt is kijelentette, hogy terveik között szerepel a Falcon V kifejlesztése. Az F4: OIR kiadással lényegében az SP3-at próbálták eladni az új BMS forráskóddal. Ezzel egy időben azt is kijelentették, hogy a régóta várt SP4 és a VO féle exe nem lesz elérhető a közösség számára, elkerülvén ezzel a versenyt az ingyenes Falcon 4.0 vonal és a saját termék között. Felszólították a közösségi fejlesztőket, hogy az SP4 összes adatbázis szerkesztését és a VO féle kód fejlesztését is le kell állítani és az akkori állapotban levő fejlesztéseket 5 napon belül át kell adni a G2i-nek, különben a G2i megteszi a „szükséges jogi lépéseket”. Na, a közösség nagy részénél itt lerepült a gépszíj...
A közösség gyakorlatilag bojkottot hirdetett a F4: OIR-rel szemben, ami miatt a villámgyorsan (mindössze két nappal később) visszakozni kényszerült a G2i, hogy a leendő vásárlóktól és a Falcon 4.0 felhasználói közösségtől ne idegenítse el magát. Még nyilvános bocsánatkérő levelet is közreadtak, amiben a G2i elnöke kért elnézést ezért a borzalmas ötletért. A G2i tehát elhalasztotta az OIR kiadását és a BMS csapat dolgozhatott tovább, az ingyenes fejlesztéshez való licensz az FF csapat birtokában maradt így. A G2i-vel kötött 90 napos határidő lejárta után csatlakozott a csapathoz Saint és BaldEagle (utóbbi még nagyon sokáig a Falcon 4.0 „térképén” maradt, mint fejlesztő a FreeFalcon csoportban). A BMS 1.03 2004 első napjaiban jelent meg, de sajnos William Mulvihill új multiplayer kódja nélkül, mert a fejlesztő minden előjel nélkül felszívódott.
Itt a közösség egyértelműen letette a voksát.
Egy ingyenes minőségű stuffot fejlesztő bandát ne fenyegess be és ne akard a munkájuk gyümölcsét elvenni, mert a közösség azonnal máglyára vet és középső ujját mutatja fel az égő tetemnek...
Az, hogy az MP csak úgy átvegye a BMS dolgait nehéz lenne. Mert a BMS sok embernek a szellemi tulajdona, az MP-nek semmi köze nincs hozzá. Ha valaki nem járul hozzá, hogy a munkáját kiszedni nem tudják belőle azt, ha nem 3D modell, hanem a játék kódsorában van benne. Szerintem business as usual alapon megy tovább a történet.
A mai MP-ről 3+ év után kiderült, hogy semmi köze az elődjéhez, ami a maga korában AAA játékokat adott ki. Nem vérnék tőlük semmit, hogy beboostolják az F4.0 brandet, vagy lesz F5.0 valamiből. A BMS-en soktíz vagy százezer óra fejlesztése van beletéve. Ezt ma piaci alapon senki nem tudná beletenni és visszakapni ebből a pénzt. -
#52706 A micropros viszavette a Falcon4.0 jogait .
Ez után ö rendelkezhet felette, hogy ki mit csinál az eredeti koddal, a BMS -re sztem egy kicsit nagyobb nyomás nehezedhet ezután,
Én két lehetöséget látok,
A bms csinálhatja tovább ahogy eddig a saját modján. ÉS a Micropros meg készit egy saját verziot a Falcon 4.0 nevet felhasználva.
A második lehetoség, hogy a bms eddigi dolgait átveszi a micropros és ugy adnak ki egy uj verziot ami már a uj grafmotorral uj tájjal készül.
Hamarosan lesz majd ugy is egy bejelentés a BMS részéről is, ott majd többet megtudunk.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2023.05.04. 14:14:35 -
militavia #52705 Áh, mindig csak annyit mutatnak, hogy a domborzat látsszon... XD -
#52703 -
#52703 -
militavia #52702 Furcsa hírek -
#52701 -
#52700 -
#52699 mivel nem csak bms specifikusan tájékozódok igy közbe itt ott az is megjelenik , lehet olyan helyen is ahol nem is várná az ember.
DE amugy semmi olyan dolgot nem mondott amit eddig ne tudtunk volna és a fél interju az kb a kérdező kérdései voltak , nem volt valami felkészült ,hogy mit is akar kérdezni vagy hogy mit is akar egyáltalán kihozni belöle, Ezért Max se válaszolt olyan dolgokrol amire nem kérdezettt rá konkrétumokat.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2023.03.19. 19:59:45 -
militavia #52698 A BMS4 fórum és redditen kívü semmit nem ismerek, ahol BMS lenne a téma. A reddit meg egy követhetetlen fos sajnos. -
#52697 ugy, hogy nem csak egyfajta forrásbol tájékozódok. -
militavia #52696 Ezt hogyan találtad meg? A fórumon csomószor elsiklok dolgok felett. -
#52695 -
#52694 -
#52693 U2 is kint van -
militavia #52692