Ateizmus, antiklerikalitás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
http://www.tradicio.org/libridivini/tamasevangeliuma.html
másrészt meg értelmezés kérdése az egész
az apokrif iratokból pl. a114et úgy is lehet értelmezni, de még jézus más mondását is"
--> Jajj, már személyeskedünk is? Hát, de tisztelt keresztény (keresztyén) urak, mi ez a stílus? Persze, értelmezés kérdése, ha eccer úgy szeretnéd látni, úgy is fogod, csak épp meg kéne mmaradni az objektív emgfigyelésnél. Jézust meg még én is képes vagyok nagy kezdõbetvel írni, te mé nem? A link amúgy nekem nem mûködött, de régebben olvastam Tamás evangéliumát, majd újra leõveszem.
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Igen, szerint. Ugyan nem olvastam végig, de mindehol ez van.
Szerint, azaz az illetõ értelmezése szerint
én nem mondtam olyat, hogy mindent el kell hinni
bár persze te a kormányoknak hiszel
az esztétika és a filozófia pedig olyan alapok, amikre szükség van a "kultúrális logika" (bocs, nem jutott jobb szó eszembe) felépítéséhez, ahonnan a vallás logikája már elérhetõ közelségben van. (félre ne értsetek nem azt mondom, hogy a vallás nem logikus, csak azt hogy kell hozzá egyfajta gondolkodásmód.)
nem csak neked: egyébként ez a topik nem a keresztény vallásról szól, végképp nem az egyházról, hanem az ateizmusról és így közvetve a "teizmusról".
Egyszer egy embert elvittek egy ilyen hipnotizõrhöz, az más tudati állapotba került vitték, visszavezették élete egyik megállópontjához, ahol állítólag UFO-t látott. Az ember meg lelkesen mesélte, hogy mi történet ott.
A poén csak az volt mindebben, hogy életében nem látott még UFO-t.
Valahogy nem látom, hogy ez biztos módszer lenne.
A másik meg nem tudjuk még, hogy hogyan is mûködik ez az egész dolog. Ahogy megszületünk, nevelõdik belénk a vallással kapcsolatos dolgok.
Nem hiszek a lélekben, mégis naponta használom. Nem hiszek Istenben, mégis naponta felnézek az égre egy adott szituációban.
Így nem lepõdök meg azon, hogy már ilyeneket is álmodom
másrészt meg értelmezés kérdése az egész
az apokrif iratokból pl. a114et úgy is lehet értelmezni, de még jézus más mondását is
egyébként istent még te is képes lennél bizonyítani
elmész egy emberhez aki ért a regressziós hipnózishoz
odaadod neki a pénzt és megkéred, hogy vezesse vissza a tudatodat a születésed elé
jé itt vannak más lelkek is
jé vannak mesterek akik tanácsokat adnak
kicsit gondolkodsz:
akkor biztos vannak nekik is mestereik... meg nekik... esetleg...
van isten...
szal még te is meg tudnád csinálni
Ja mer' csak így van????
Csak akkor azt nem tudom, hogyha hazajövök este, és elsõre felkapcsolom a villanyt mért nem azoonal gyullad meg; ha tök egészséges vagyok, mért nem jön össze a csajommal esõre a gyerek; hogy mért beszélek magamba teliholdkor; ha megkarcolom a CD-t mér baszódik tönkre, (stb). Ja mer' csak így van????
honnan tudod, hogy van fénysebesség
sehonnan csak elhiszed másoknak
egyébként már volt természetfölötti élményem
csak nem emléxem rá
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Ez már nem vita hanem mindenki a saját igazát szajkózza - amit más nem hisz el. 😊
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Egyébként tévedtem nem tízezrek, hanem milliók, mert nem csak az újkorral kell számolni.
Csak úgy megjegyezném, még jóval a kereszténység elõtt, meg az ókori görögök elõtt, a közel-kelet egyes népei alap fizikai dolgokban kapizsgáltak valamit, ami ma már "biztos". És mi nem tõlük csortuk az eredményeket...
Na ehhez mit szóltok?
szal úgy gondolod a régiek ostobák voltak, te (és a kormányod) meg okos vagy
azt tudtad, hogy régen is egy férfi meg egy nõ kellett a gyerekcsináláshoz és ez most is így van?
azt is meg kéne változtatni akkor nem?
ezek a régiek biztos rosszul tudták
Hogy a kormánynak mért hiszek. Én nem a kormánynak hiszek, hanem annak a több tízezer embernek, akik a kutatásokat végezték. Egyszerûn lehetetlen, hogy ma egyfajta "mátrixban" éljünk. Egyszerûen lehetetlen. Ahhoz túl sok ember él a földön, hogy valaki rá ne jönne.
Istennel kapcsban meg valami olyat mondjál, ami nem csoda és amire egy mater. is elbizonytalanodna.
Hogy mily csodás a fejlõdés....
nekik miért nem hiszel
a kormánynak meg miért igen?
komolyan nem értelek
ez bizonyíték!
de ha a testem megsemmisülne akkor is lennék, mert már többekkel megtörtént akik elmondták, hogy a tuadutok megmaradt akkor is amikor a testük hulla
de persze nekik meg te nem hiszel
mi alapján válogatod ki kinek hiszel kinek meg nem??
<#conf>#conf>
oké nem kell hinni a kormánynak (a föld összes kormányának), mert persze azok becsapnak és manipulálnak. De akkor legalább higgy annak a több tízezer, köztük több ezer magyar embernek, akik kutatásokat végeztek ez ügyben.
De mondok még jobbat. Higgy a szemedben, a felfogóképességeben.
Vagy még ebben sem hiszel Mulder???
Egy bízonyíkot mond egy materialistának, csak egyet, amiben hihetek. Mert én mindenre nyitott vagyok veled ellentétben
Mért van az, hogy kell egy kis idõ mire az ott fel vett anyag a Földig eljut?
Ha nem is csontig, de ki lehet számolni a fény terjedési sebességét ezáltal az eltelt idõ, és út használatával.
Na ilyen egyszerû
én elHISZem, hogy van bizonyíték
de az a kérdésem, hogy te magad be tudod-e bizonyítani, vagy csak hallottad valahol?
mert én személy szerint egyiket sem tudom bebizonyítani
mégis elhiszem
de hát én ilyen kis hívõ vagyok
"van levegõ meg fénysebesség azt õk maguk nem tudják bizonyítani"
Nos, ha én mint ateista korlátolt vagyok, ez a kijelentésed azt bizonyítja, hogy te még jobban, mert olyan bízonyítékaink vannak ezekre a dolgokra, amik még egy ovodást is meggyõznének.
De mindegy is, sosem derül ki, hogy kinek van igaza. Ahogy szokták mondani:
Az igazság oda át van.
én ezt nem tudtam
úgy tudom csak sötétség van
...
vagy fény
és képzeld inkább magamnak felelek meg és ugy élek ahogy jonak látom, nem pedig a mai élet trendje szerint...
mindig is kilogtam a sorbol.. és ez igy is lezs.
részben
valóban valószínûleg egyönk sem teológus/fizikus/biológus/guru
szal. kb. mint amikor a vakok vitatkoznak a színekrõl
de azért van aki jobban ért hozzá itt is míg más meg kevésbé
aki meg kevésbé, annak meg tök mind1, mert úgysem hinne még a fentebb említett gurunak is, esetleg primítívebb érvekkel lehetne meggyõzni, szal akkor mégis lehet van értelme a topiknak
Ok, eddig értem.
"hogy Satannak tulajdonitja az osszes eszervet, ami a vallas ellen szol."
Ilyennel még nem találkoztam. Mármint észérvvel a vallás ellen. Gondolkodásmódbeli különbséggel már igen, észérvvel még nem. A sátánt meg gõzöm sincs miért kevered bele.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
egyébként egyes kutatások szerint meg nem támadt fel
mert meg se halt