Ateizmus, antiklerikalitás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Még nem írtad le, hogy képzeled el Istent! Írd már le légyszi! Hogy néz ki, mekkora, mibõl van és hogyan képes egyszerre 6 milliárd emberre figyelni? Illetve nehezebb a dolga, mert oda kell figyelnie az ateistákra, hogy rájuk ne figyeljen oda? Vagy úgy figyel rájuk, hogy betegséget küld rájuk? Mint például II. János Pál pápára? Cserébe, hogy egész életén keresztül dícsérte Istent és hirdette az Õ gyönyörû országát, megkapott mindenféle betegséget és micsoda nyomorú körülmények között halt meg! Azért Isten legalább erre figyelhetett volna, hogy az elsõ számú földi "helytartója" normális körülmények között, 120 évesen, végelgyengülésben haljon meg.
Szánalmas pojáca vagy. Ja és ateista létemre még életemben nem gondoltam arra, hogy megöljek valakit.
Semmi ilyet nem mondtam, nem ítélem el egyik vallást sem, csak azt nem bírom amikor olyan dolgokról próbálnak meggyõzni, aminek semmi köze sincs a normális élethez.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Ezek a fõ problémák.Nem tudjátok szétválasztani az egyházat és a vallást.Nem kínáltok fel semmilyen hiteles választ,csak egy alternatív találgatást,ami a dolgok jelenlegi állása szerint hitelesnek tûnik(de holnapra már vicc kategóriás lesz).Egyszerûen mind a mai napig nagyon korlátozott a tudás anyagunk,amit bõvíteni kell,de mivel nem kell mindenkibõl atomfizikust képezni,van egy alternatív megoldás,és odaállítjuk Istent a megválaszolatlan kérdések mögé,és ha már van egy ilyen nagyhatalmú figuránk,akkor bizonyos erkölcsi tanítást is a szájába adunk,hiszen nem árt,ha mindenki tudja,hogy a "nagyember" nem nézi jó szemmel,ha olyat teszel amit nem illik.Ezt aztán jogodban áll elutasítani.Jogodban áll lelõni a szomszédot,vagy a pokolra jutsz vagy nem,nem tudni.De csak azért mert vki a helyett,hogy azt mondaná,hogy "nem tudom" azt mondja,hogy "mert Isten így akarja" nem hiszem,hogy kevesebb,vagy butább lenne.
mert én errõl lemaradtam
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
és miért vannak ezek a betegségek?
egyébként meg már ott tévedsz, hogy volt már rá példa, hogy valaki imádkozás hatására gyógyult meg
Figyelj én nem az inkvizícióval jövök. Emlékszel még a 2. vh-ra? Mennyi embert megmentett az egyház azokban az években! Csakhogy mind náci volt. Az egyház rejtegette õket, mert onnan könnyebb volt kiszökni Dél-Amerikába meg Afrikába.
Én viszont TUDOM, hogy miért haltak meg, és kik ölték meg õket.
Mint ahogy azt is TUDOM, mi az az AIDS. Vagy a rák.
És a betegségekbõl sem az gyógyít ki, hogy imádkozol, mire végül Isten meggondolja magát, hogy no, ejnye, mégiscsak megtartjuk, annyira szertné, hogy éljen, hanem az, hogy TUDJUK mi az a betegség, és ezért tudunk rá gyógyszert alkalmazni.
Az alkimísták egész életüket az örökifjúság meg az ólom arannyá változtatásának szentelték,mégsem mondanám,hogy õk a követendõ példa,csak mert sok idõt energiát ölek bele.
Az AIDS-es dolog meg egy olyas vmi ami kellõ mennyiségû tájékozatlan baromságot süûrûsít egy kommentbe,mint az itt elhangzott egyházat és vallást,fût/fát összemosó kommentek többsége,mondhatni "trendi" hozzászólás volt ^.^
legfeljebb sejthetem
És épp ezért nem írom kapásból, hogy elhiszem, mert ez nem ilyen egyszerû. Minden dolog bonyolult.
Én még javaslom olvass tudományos könyveket,mert könybe lábadt a szemem e hallatán: "kõbõl ami szétrobbant az õsrobbanásban élet lett"
Menjek el megkérdezni egy papot a hiv. álláspontról? Az a baj, hogy sok hivatalos álláspontot hallottam már életemben.
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Hiszen: "õk fizikai hatalomra törekszenek nem szellemire"
És ezért Isten lesújtá õket. Vagy nem?
nem tudom, hogy jogosan haltak-e meg, bár biztos vagyok benne, de nem tudom, hogy isten mi alapján dönt én (még) nem vagyok õ
Bizonyítékot kérsz a tudományos teremtésrõl? Miért te talán tudod bizonyítani Istent?
Én nem vagyok vallásos, de ha teremtésrõl van szó, a véleményem az, hogy csakis valami természetfelletti dolog lehet (ez a te nézetedben Isten) és itt nem egészen értek egyet a tudományban. De az, hogy egy tudós az egész életét a tudománynak szenteli, hogy bizonyítsa igazát, te meg csak a hasadra csapsz és azt mondod Isten volt...
Szted melyik a nehezebb? Melyikben van több munka? Melyikhez kell nagyobb kitartás és ész?
Igenis elvakult amit állítasz! ÉS ez az AIDS-es szöveg? Hogy a bûnösöket büntetik? HAhaha ezen jót nevettem, amikor meg egy ártatlan szenved mindig ugyanaz a duma: Isten útjai kifürkészhetetlenek! És nem csak a bûnösök szenvednek ebben a betegségben TE is elkaphatod!
Aztán az, hogy az egyház 2000 éves ezért tapasztalt... Ezen is borultam. Miért, ugyanazok az emberek? Nem! Mindig mások! Az már nem ugyanaz, nem ugyanaz az egyház. Ami meg a tapasztalat átadást illeti (szal, hogy az idõsebbek elmondják a fiataloknak mi helyes és mi nem) az sem igaz. Mindenki végigmegy ugyanazokon az ösvényeken, mert mindenki a saját hibájából tanul csak igazán. Ha nem így lenne, hanem megfogadnánk azt, amit szüleink állítanak, akkor mára már valami szuperinteligens háborút nélkülözõ tökéletesen boldog társadalom lennénk. De nem így van.
Tehát jogosan haltak meg?
Annyi baromságot, mint azt az elmúlt már hozzászólásban hordtatok össze Botonddal, még álmodni sem mertem.
Grat. <#eljen>#eljen>
És az én kérdésem: Hiszed/hiszitek e,hogy csak úgy a sok kõbõl ami szétrobbant az õsrobbanásban élet lett?És végül egy majom lejött a fáról,és úgy lett az ember?Ez sokkal hihetõbb?És eleve kizárja a felsõbb erõ beavatkozását?
én úgy tudom a zsidók nem tartják be az istennel kötött szerzõdést
õk fizikai hatalomra törekszenek nem szellemire
Mivel Borg szemét módon cenzúrázott és 2 büntetõpontot adott, ezért még itt jegyezném meg Botondnak, hogy a mélyen vallásos és jó erkölcsû zsidókról megfeledkezik, akiket elgázosítottak a 2. vh-ban? Erre reagáltam:
"Na de miért az erkölcsileg megkérdõjelezhetõ életvitelüeket éri a csapás,mint a bibliában,miért nem a jó erkölcsüeket?:-"
DDDDDDDDDe elõbb 1 kérdés Botondhoz, meg minden hívõhöz.
Hiszed/hiszitek, hogy két emberbõl lett 5 vagy 6 milliárd? Vérfertõzés, meg az ilyenek???
ez azért elég kétséges állásfoglalás egy olyan embertõl, aki szintén nem tud semmit
és még hisz is benne...
Mikike! TUDATLAN ember vagy! Fogd fel! Sorban állítod itt dolgokról, hogy a tudománynak fingja sincs róla, holot egyes egyedül te vagy az, aki ismeretek súlyos hiányában szenvedsz.
a tudománynak lövése sincs arról, hogy valaki mitõl lesz rákos, valaki meg mitõl nem...
párhuzamba állítva a malakiás jóslatokkal, mely szerint a mostani az utolsó elõtti pápa...
nagy változások várhatók...
Hát látjátok, emiatt nem hiszek én már se Istenben, se az egyházban. Mert ilyen idiótákat termel a közössége...
Részemrõl végeztem a vitázással itt.
amúgy inkább épp az a baj, hogy nem követik, hanem mindenki a saját képére formálja a mondandóját aztán meg azt csinál amit akar
Szánalmas vagy 😄DD Nemtok egyebet mondani erre már...