Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
azért mert te nem gondolkozol, más megteheti

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

És ezért, mert nem tudjuk, hogykeletkezett, Isten teremtette, mi?
Utálom az ilyen embereket,sry.

Szerintem az ilyen ügyek nem lényegesek.
Engem sokkal jobban zavarnak azok az esetek, amikor a saját, vallási érvekkel megtámogatott álláspontjukat próbálják ráerõltetni a nem vallásosokra (pl. eutanázia).

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Õk felvállalják
Bandew
Rám nem kényszerítik, de egyesekre igen, mondván, hogy különben a pokolra kerülnek.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Mellesleg a Big Bang körüli folyamatokkal megvan az az aprócska probléma is, hogy az emberek 99%-a el sem tudja képzelni a körülményeket.
Például hiába mondja azt a fizika, hogy a "mi volt a Big Bang elõtt?" kérdés önmagában értelmetlen, mert akkor jött létre a téridõ, a hétköznapi ember hogyan gondoljon egy ilyen állapotra, még ha az tudományosan egzakt is?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

torrente
Te sem jársz elõrébb nálam. Neked sincs fogalmad Isten milyenségérõl, nekem sincs. Te például milyen épkézláb dologgal jöttél elõ?

Lehet.
De mint lejjebb írtam, ez innentõl kezdve hit kérdése: az istei teremtés hozta létre vagy egy, ma még nem ismerhetõ fizikai folyamat?

Gorvik
De pont az a lényeg, hogy a vallást a saját szájuk íze szerint magyarázzák. Be vannak gõzõlve.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Botond
Akár az az elmélet is helyes lehet,hogy van Isten,és minden az õ mûve,nem tudjuk...
Botond
Nem volt célom meggyõzni õket azon kívûl,hogy buták és tájékozatlanok a témában semmi másról.Te le tudtad írni,hogy mit és hogy gondolsz,én ezt tiszteletben tartom,nekik 450hozzászólás alatt nem sikerült semmi épkézláb dologgal elõjönni.
Helyesbítsünk: TE nem tudod. Elméletek már rég léteznek erre, amelyek közül az egyik helyes is lehet.
U.i.: Mielõtt pedig belekötne valaki a lentibe azon az alapon, hogy "nem minden arab muzulmán", jelezném, hogy tisztában vagyok vele, köszönöm. Csak manapság az "Allah akbar" a terroizmussal fonódott össze.

Botond
nem mondtál újat
Akik felrobbantják magukat, nagy ívben tesznek a vallási elõírásaikra. Amióta divatba jött az "arab terrorista" szóösszetétel, szerencsétlen muzulmánok nem gyõznek magyarázkodni, hogy a terroristák vallásos hivatkozásai közelében sincsenek a valódi vallási elõírásaiknak, csak takarónak használják a terrorista úrak, hölgyek (lásd Európában többszáz évvel ezelõtt a "ne ölj" parancs felülbírálását a pogány tanok hirdetõivel szemben). Például amikor az iraki terroristák bombát robbantanak az újjáalakuló iraki rendõrség tagjai közt (muzulmán öl muzulmánt), semmilyen Korán-elõírással nem lehet igazolni, csak a drága "felszabadítók" vallási elõírásokkal takargatják a politikai céljaikat.

torrente
Jó bevallom, szánalmas vagyok. Csak meséld már el, miért harcol az Al-Kaida. Tényeket! Információéhes vagyok!

Gorvik
Ja, de ha lehetne, megtennék. És õket nem hiszem, hogy érdekelné, hogy hány civil hal meg.

Már nem azért, de itt rohadtul keverednek dolgok, amelyben nagy szerepük van a felsõbb lényben (bárhogy is hívják) hívõknek.

1. Isten vs. tudományosság. Észre kéne venni, hogy mindkettõ ugyanúgy mûködik: a megfelelõ nézeteket vallók azt hiszik, hogy a világ megmagyarázható valamilyen módon, keletkezése, mûködése visszavezethetõ valamilyen okra. Hogy ezt most Istennek vagy Nagy Egyesítõ Elméletnek hívjuk, az lényegtelen. Lentebb rengeteg helyen jött elõ az a hülye hozzáállás, hogy "na, akkor magyarázd meg a világot tudományos szempontból, ha meg nem tudod, akkor az a nézeteid csõdjét jelenti". Kezcsókolom, miért is? Hinni a tudományos megismerhetõségben nem azt jelenti, hogy hajszál pontosan le tudom írni a világot így 2005. április 21-én, hanem azt, hogy a világ leírható egzakt módon. Ebben az esetben pusztán Istenre hivatkozni, vele magyarázni mindent ugyanolyan ostobaságnak tûnik a másik oldalról, mint felsõbbrendûen lenézni a tudományos leírás lehetõségét csak azért, mert jelenleg nem tud mindenre pontos választ adni, szemben a vallásos "mert õ így rendelte" szöveggel.

2. Az itt jelenlevõ teisták elõszeretettel szûkítik le a témát a katolikus vallásra és hajlamosak összemosni a vallási elõírásokat a valláshoz kapcsolódó világi elõírásokkal. A lentebb szóbakerült Tízparancsolatból mindössze 3+1 tartalmaz vallási elõírást, a többi olyan világi parancs, amelyek - vagy legalábbis nagyobbik része - a korabeli társadalmakban valószínûleg már amúgy is elõírás volt.
Ha megnézzük a keresztények által elõcibált vallási köntösbe öltöztetett, valójban világi elõírásokat, akkor láthatjuk, hogy nagyobbik részük az Ószövetségbõl származik. Nomármost a nem csak szóban keresztények ismerik annyira a Bibliát, hogy tudják, mai szemmel nézve egetverõ ökörségek vannak benne.
Egy példa:
Leviták Könyve 18,22: Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni; ez gyalázatos dolog. (gy.k.: homoszexualitás)
Leviták Könyve 15,19: Amikor a nõnek vérzése van, maradjon hét napig tisztátalanságban. Aki megérinti, az estig tisztátalan. (2005. április 21-én miért is akadályoz meg egy nõt vallása gyakorlásában a menstruáció, kedves hívõk?...)
(Egyébként a legjobbakat a Deuteronomium törvényei lehet röhögni, így visszanézve: Második törvénykönyv 12-26)
Aztán még ottvan a "szemet szemért" elv is, de erre valahogy nem hivatkoznak a katolikusok. (A fentiek egy, az egyben mehetnek Botond "kétezer éves hagyományõrzés" gondolatmenetéhez is, aztán mindenki eldönti magában, kell-e neki.)
Szóval érdekes ez a szelektív istenitörvény-értelmezés. Csak ne tessenek felháborodni, ha az ilyen hozzáállást sokan nem tekintik tárgyilagosnak.

Botond
akik felrobbantják magukat még sose indítottak háborút
Gorvik
Sajnos sok köze van. Azok annyira be vannak gözölve, elvannak vakítva, hogy már nem is érdekli õket semmi. Legálabbis azokat, akik felrobbantják magukat. Mi gondolsz, mér mondják a halál elõtt, hogy Allah?

Punkerwork
szánalmas ember vagy ha elhiszed hogy bármi köze van a valláshoz.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

torrente
Az Al-Kaida miért harcol? Világuralom? New Orleans fantasztikus jazz klubjaiért? Vagy netán Las Vegas játékgépeiért? Spanyolországban a Real Madridért? A Fülöp-szigeteken a fakunyhókért? Marokkóban a jó éghajlatért? A lefejezéseknél talán arra gondoltak, milyen jó lenne, ha saját csatornájuk lenne a Spektrum és a Sport1 között?

Gorvik
Csakhogy örüljetek:

Mint majd látni fogjátok,persze ha felfogjátok, nincsenek konkrét elkézelések, csak feltételezések, aminek van alapja

Vigyázat! tudomány

Szerintem meg ez csak púder. Mindig is a gazdasági javakért voltak háborúk. Az egész nem más mint rablás.

torrente
Milyen balfaszok azok, akik a kereszténység kitalálása elõtt éltek! Nem tudtak róla, hogy meg kell keresztelkedniük, ezért a Pokolra kerültek! Jól megszívták!

ja, de akkoriban még kevesen voltak 😉
Eye-scream
Hú, hát akkor a pokolban elég nagy tömeg lesz... 3 millió évnyi ember...😊

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Botond
robot Isten?ez új :-o
Botond
biztos nem kell telefonos segítség?vagy a felezõ?
Botond
Megvan az a rész a bibliából amikor Jézus fent van a kereszten,és a jobboldali lator bünbocsánatért esedezik,és Jézus megbocsájt neki a bal oldali meg keménykedik és elkárhozik?Sose késõ megbánni a bûneid.Az egyházas részt már az egyház tette hozzá,az emberek mûve.
Punkerwork
igen

torrente
Állapodjunk meg egy köztesben: Isten csinálta a Big-Bang-ot a semmibõl (erre van "bizonyíték" a bibliában). De hogy Istent ki csinálta a semmibõl? Lehet hogy emögött is Szaddam Huszein áll?

Hát azé nem tekinthetõ annak, mert nem mondta el a játékszabályokat, de amúgy az... le va írva végülis, hogy az kerülhet a mennybe, akit megkereszteltek 😉
Botond
ez a hivatalos álláspont?megjelöli?:-D
Eye-scream
Ha csak a keresztény, akkor Isten nem tekinthetõ igazságosnak.
Ha mindketten, akkor meg mi értelme van, hogy a másik vallásos volt?

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

na látod, én se, akkor meg hol kényszerítik azt rád? <#hehe>
Punkerwork
dehogynem Isten csak ahoz hogy legyen Isten kellett lenni bigbang-nak hogy legyenek hívõi és így Isten lehessen, vagy most izé nem tom, a tojás vagy a tyúk volt elöbb 😊

Bandew
Dehogy hiszem!!! :-D
Teljesen természetes, az ember része.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nem vatyok vallásos, de válaszolok, mert hmm.. eléggé ismerem az egyház állásfoglalását bizonyos dolgokban. "Valószínüleg mindkettõ", de persze õk se tudják a választ, erre abból következtetnek, hogy IStne végtelenül jóságos, és igazságos (ha ez a kettõ bizonyos esetekben üti is egymást😉)
Botond
csak amikor már késõ ^.^
Punkerwork
elméletielg a keresztény gyakorlatialg nem fogjuk soha megtudni.

torrente
Igenis, vezérõrszázezredes Úr! Unalmas ez a 3 perces várakozási idõ. Vegyél már vissza légyszi 1 bpontot. Azért 2 bpontot adni, mert nem topicba vágó?

Botond
Csak azt nem tudjuk mi bigbangolt,és honnan került oda,ugye...
Mindenesetre egy biztos, a big bang mögött lényegesen több bizonyíték és tudományos magyarázat, kísérlet áll, mint isten létezése mögött... ugye.
Punkerwork
uncsi a meló, normálsi topic-ok ülnek, itt meg jól szórakozok, mondjuk kicsit olyan mintha magamban beszélnék mert nem tudnak mit válaszolni 😊

Eye-scream
Nem vagyok megkeresztelve, mégis mindig jönnek a rohadékok 😊

De lenne egy kérdésem a vallásosakhoz: Van 2 ember. Az mindketten átlagos életet éltek. Egyikük sem ölt, nem loptak, nem csalták meg feleségüket/férjüket. Mindkettõjük száján kicsúszott néha egy-egy csúnya szó, esetleg mindketten elcsentek egy almát gyerekkorukban a piacon, de egyébként jó, erkölcsös életet éltek. Az egyikük keresztény, és meggyónta a bûneit, a másikuk pedig nem keresztény. Melyikük jut a mennybe?

Tudom, az elõzõ 150 hsz-ben én próbáltam vitázni velük 😊 Ha az ember olyat ir, ami megdönti a hitüket, afelett átsiklanak. Vagy valami baromsággal vágnak vissza, hogy eltereljék a szót... sok ilyen ember van, vissza kell vonulni, ez az egyetlen nyugis megoldás 😊
Punkerwork
kezdésnek olvasd el a vallásokat az alapkönyvben, aztán beszélj itt mindenféle szeretetrõl 😊

torrente
Én az érem egyik oldalát sem ismerem! Sõt még az érmét sem láttam! Fogalmam sincs, mibõl lett a világ, mibõl vagyok, mi a célom, mi lesz halál után. A Bibliás-Istenes verzió sem elfogadható, de a Big-Bang mögött sem áll túl sok bizonyíték. Van olyan ember, akinek nem részleges információi vannak? Azt nvezzük információnak, amit más ember kitalált (ami vagy igaz vagy nem) és leírta vagy elmondta?

Punkerwork
hetek óta nem röhögtem annyit mint ezen a 2 csókán, minden második mondatban megcáfolják magukat 😊