Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuippeR
lol, olyanról beszélsz, amirõl gõzöd sincs. az egyház tanítása, hogy a hitben mindig meg kell újulni, mert mindenki kételkedik néha. és ennek köze sincs a sátánhoz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Most akkor te buddhista vagy?
Legalabb a sajat vallasod tanitasaival legyel tisztaban.....

Egyebkent meg, remelem eddig sem, es a tovabbiakban sem szedsz be soha tobbet gyogyszert. Imadkozz helyette, az meggyogyit.

Es nem a Stana legnagyobb hazugsaga, hogy tagadja onmaga letezeset, hanem>

Az egyhaz legnagyobb hazugsaga, hogy Satannak tulajdonitja az osszes eszervet, ami a vallas ellen szol.
mikike
(...már ha egyáltalán vetemednek az utóbbira és nem csak hisznek mindenfélében ami szerintük bizonyítva is van)

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
(meg szerintem ellentmondás, hogy pl. azt hogy van levegõ meg fénysebesség azt õk maguk nem tudják bizonyítani, mégis elHISZik, mert valahol olvastak ilyesmirõl, hogy valaki állítólag ezt bebizonyította
szal elég érdekesen gondolkodnak)

mikike
(bár én ezt a fajta életszemléletet inkább korlátoltnak nevezném, de hát istenem...)

mikike
azért mert õk úgy gondolják, hogy aki hisz valamiben az sötét, mert õk meg okosak és csak azt hiszik el ami bizonyítva van és ezért nagyon okosak
(gondolom)

QuippeR
nem olvastam át a topikot, de valaki magyarázza már meg, hogy a vallásosság miért áll szemben a tudománnyal az ateisták szerint? ezt én mint hívõ sosem értettem.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Killgore
Hát valószínû

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Glpetyus
tönkre

Killgore
😄

Én ehez az egész hatalmas vitához annyit fûznék hozzá, hogy szerintem, ha logikusan próbálok gondolkodni (ami nem megy😄) akkor Isten mindenhol jelen van. Körülöttünk van. Csak így tudom elképzelni.

Persze nem vagyok vallásos, tehát nem is nagyon érdekel isten, de láttam, hogy itt vitáztatok arról, hogy hogyan néz ki Isten, hát így😄 szerintem😊

Botond
Majd a végítélet és a feltámadás után megtudod :-D
Killgore
Én is csak azért szeretnék élni mondjuk 1000 évet, vagy 500-at, hogy megnézzem, mire megy az emberiség 😊

I.C.ram
Én úgy, egy jó darabig eltudnék szerintem éldegélni, hogy nem kéne semmilyen szenvedést, betegséget megkapnom. Elsõ lépésem az lenne, hogy belépek valami hadseregbe. 😊
[Walaki]D`Lair
én azért el tudnám viselni...kiváncsi vagyok mire megy ez a csûrhe emberiség...😄DD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Mike at home
az mas
en mar most azt kivanom
de oroklet? elborzaszt

gondolj bele, van vminek ertelme? semminek. ok. eloszor megprobalod ertelmes celra forditani az idot, de aztan melletted meghal mindeki, az eletek kesobb mar csak egy villansok lesznek, azok a dolgok amiket eddig fontosnak tartottal, sulytalanna valnak, mert minek?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

I.C.ram
Elég képmutató szöveg. Majd ha öreg leszel, akkor azt kivánod majd újra, hogy legyél fiatal.
Honnan tod? Lehet olyan öröklét, amit ugyan nem tudunk felfogni, de egy örökkévalóságon át csodálatos 😊
Mike at home
ti szeretnetek orokeletuek lenni?
en nem
irto unalmas lehet

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
no igen, miota is szamoljak?
es miert nincs 0. ev?

a Bibliat meg egy pasztorkodo nep irta, olyan is

ha te egy 2000 eves iromany szerint akarsz elni, hat tedd

de igen

ad magyarázatot, majd egyszer rájössz..
és nem a vallás, hanem a hited...

amugy ott a bizonyiték.. Biblia.. A torinoi lepel... stb..

szerintetek az évszámokat miota számolják? biztos pár tag 2005 évvel ezelött hülyeségböl kitalalta hogy legyünk most az 1-ben.. és igy jutottunk el 2005-ig.. <#idiota>

"Csak manapság az "Allah akbar" a terroizmussal fonódott össze." - már akinek... Talán csak a nyugati civilizáció jól manipulálható részének.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

BEAST
<#mf2><#banplz><#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

[Walaki]D`Lair
MEgmonnyam? újjászületik minden szar ember fû formájában, amit lelegel a tehén és kiszarja, így lesz mindenki rendeltetésének megfelelõ formában...😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

BEAST
baz ha nem hiszünk akkor pokol sincs ... mi lesz igy velünk <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

[Walaki]D`Lair
Én se...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Aquli
Én ateista vagyok és nem is vagyok megkeresztelve.
BÜNTESSETEK! 😉

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

mikike
hadd szenvedjenek õk is
megérdemlik
egyébként nagyon bízom benne, hogy már csak pár élet van vissza a megvilágosodásig és onnan meg tovább lehet lépni valamerre
ha tévednék...
íj

Arra gondoltál már, hogy ennek a másik oldala meg az, hogy téged is "élvezhet" a világ? Nem feltétlenül pozitív értelemben írtam...<#eplus2><#ravasz1>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Nem vagyok hívõ.

mikike
de újjá fogunk születni és akkor megint idegesíthettek a hülyeségeitekkel

torrente
Lehet hogy magasabb szinten állsz, de ugyanúgy a földben fogsz elrohadni, mint én aki alacsony szinten áll.

Gorvik
Hát vazze, te tényleg elképesztõ vagy.
Egyszer, csak egyszer olvass el egy olyan cikket, amit belinkeltem lejjebb. Nem kell hinni neki, csak próbáld valamilyen logikát felfedezni benne. De még ezt sem kell.
Na, 1 magyarázat, hogy hogyan keletkezett a világegyetem.
Neked van valamid???

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

mikike
ez így van
de én nem védem a szent tudomány, nem hiszek olyanban, amiról TUDOM, hogy nem ad magyarázatot

és azért már van amit tudok, hála isten van olyan is amiben nálatok magasabb szinten állok

BEAST
ezt akár saját magadnak is irhattad volna ...

mikike
ez a te látásmódot
de az az igazság, hogy fogalmad nincs mirõl beszélsz

mikike
hát...
talán keresni kéne és nem agyatlanul beszólogatni

BEAST
ha vallás akkor én azt mondom buddhizmus ... buddha azt mondta vitatkozz, érvelj, gyõzz meg... de a kereszténységben nem igy mennek a dolgok ... nesze dogma bazze, ez van és kész ... nekem nincs különösebb bajom a vallásos emberekkel amig 2 lábbal a földön járnak ... de szerintem a 21. században nincs helye olyan vallásoknak ami nem képes felzárkozni, nem képes nyitni az emberek felé ...

Loál!

<#worship><#eljen>

Botond
A tudománnyal ez a legfõbb gond,hogy olyan aránydolgokkal mér amit mi emberek választunk ki.Nincs egzakt eredmény semmire,csak relatív.
De. A vallás ad magyarázatot.

Csak épp elhinni kell, nem megérteni (vagy megérteni akarni).

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

BEAST
mindenre van magyarázat ... de a vallás sohasem fog válaszokat adni

akkor mi a faszé írtad ezt be ide, ha bármi történik,szarsz rá? 😄😄
mikike
ki mondta, hogy van?

mikike
az orvosok nem fognak segíteni
az én nagyapám kórházban halt meg
ha nem megy be talán még élne

BEAST
"erre nincsen más magyarázat" ezt ki mondta neked? isten?

BEAST
a nagymamám most kórházban fexik ... egész életében hívõ volt, de most kórházban van és nem az Isten segít rajta hanem az orvosok ... és ha túléli nem az Istennek köszönheti hanem az orvosoknak ... eddig sem hittem ezután sem fogok

mikike
életben vagyok
nehéz ezt megérteni?
erre nincsen más magyarázat

azt hogy ki az...
az még nem tiszta

BEAST
te miért hiszel istenben? ... mi az ami meggyõzött hogy istentõl kaptál mindent??
és ki a te istened? én ugy vagyok a dolgokkal hogy amig semmi kézzel foghatot nem tudsz felmutatni addig nincs isten és inkább hiszek a tudományban mert logikus válaszokat keresnek és nem 2000 éves dogmákat ismételgetnek ...

mikike
és más sem