1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • FtranX

"de eddig a vallásoknak több hasznát vettem, az nem változik hetente, mint a tudományos elméletek"

Pedig a tudomány egyik legfőbb erénye az, hogy képes állításait felülbírálni, változni. Nincsenek évezredekre bebetonozott dogmái. De a legfontosabb az, hogy a tudomány a -vallásokkal ellentétben- az igazságok feltárására törekszik, nem pedig azok megírására. Vagy máshogy kifejezve: a tudományt az igazság írja és nem fordítva, a tudomány az igazságot.

"mint ahogy flashx elhisz mindent amit a tudomány (a kormány) elétár, pedig ő semmit nem tud bizonyítani a dolgokból, még az atomokat sem tudná..."

De neki miért kéne bármit is bizonyítani? Az a tudomány mélyebb művelőinek a dolga...
    Nekem például ahhoz, hogy bízzak bennük, pont elég, hogy ismerem a módszereiket.

"szívesen elfogadnék egy működő ateista világképet, ha lenne olyan ami megállja a helyét"

Mitől lesz egy világkép működőképes?
    A jelenlegi ateista világkép miért nem az? Hiszen nap mint nap használjuk eredményeit, kényelmesebbé teszi az életünket...

Amúgy azzal sincs semmi gond, ha valaki a hitet választja. Egy hívőnek szerintem sokkal könnyebb, hiszen van egy biztos képe a világról, amely biztonságérzetet nyújt számára. "Választ" kap olyan nagy kérédésekre, amelyekre
    a nem hívőknek esélye sincs és boldogan él, amíg meg nem hal... Aki viszont nem képes "hinni", az valahogy mindig fél lábbal áll a világban, mivel kénytelen a lelki szükségletei ellenére nyitott kérdések között élni. Én legalábbis így érzem.
  • Gorvik #741
    Ezt az egyet elhiszem, mert ő maga már bebizonyította
  • BEAST #740
    nembaj :))) nem kell mikikkével foglalkozni :DD jól elvan ő a saját kis világában :DDDD
  • Gorvik #739
    Nem arról van szó, hogy ki tud többet a tudományról.
    De ne legyen az, hogy olyan tényeket próbál valaki letagadni, vagy megkérdőjelezni, amiket nem lehet.
  • BEAST #738
    jah Vallás vs Ateizmusból átment "Vak vezet világtalant , avagy ki tud többet a tudományról"
  • Gorvik #737
  • Aramir
    Beis tettem a kedvencek közé :)
  • Aramir
    Egyre jobb ez a topik
  • Gorvik #734
    Nem mondtad, nincs... tehát van
    Ugyanakkor bízonyítást akarsz, mert enélkül nem hiszed el hogy van
    Számomra ez egy ellentmodás, de nem is kicsi
  • mikike
    nem, de hát ezt írtam #719ben is
    nekifutsz még egyszer?
  • Gorvik #732
    Mi az az anyag?
    Fölösleges olyan kérdéseket feltenned, amire nem csak egy általános műveltségű ember, de egy tudós sem tud válaszolni. Mert mint mondottam mindenhez idő kell.
  • Gorvik #731
    Na még 1X.
    Nem mondod, hogy nincs elektromosság meg atomenergia meg fénysebbesség.
    Tehát van, azaz hiszel benne. De te bebízonyítottad?
  • mikike
    igen, mi az az anyag?
    bár lehet, hogy csalsz
    sokan állítják, hogy amit copperfield dávid csinál és ott van a szemük előtt, az valójában nem történik meg
    azt mondják csal
  • Gorvik #729
    Hát ezt nem hiszem el. Remélem elhiszed hogy láttam, legalább ezt az eggyet.
    Van egy szar anyag egy üvegben, rávilágítunk a lámpával, erre megmozdul. Mit kell ezen jobban megnézni??? Biztos mágia

Elhinnéd ha 1 méterre tőled csinálnák?
  • mikike
    mivan?
    fogalmazzál már érthetően
  • mikike
    annak szoktam
    de tudod, hogy van amikor az is téved
    képzeld el...
    jövök a múltkor, né ott ül a suli előtt egy cigányasszony
    közelebb érek
    egy robogó volt

szal végülis kiderült az igazság, de közelebb kellett menni hozzá
  • Gorvik #726
    Te szoktál hinni a szemeidnek?
  • Gorvik #725
    Érdekes, nem mondtad, hogy nincs ez meg az, tehát van. Tehát hiszel benne.
    Tehát bebizonyítottad????
    Én betudom az előbbit, a saját két szép szememel láttam
  • mikike
    de nekem mutasd meg mert én nem hiszem el, nem akarok buta tömeg lenni, aki mindent elhisz
    gyere ide és mutasd meg jó?
    de még mindig nem érted a #719et, olvasd el megint 3szor, hátha megkarcolja az agyadat
  • Gorvik #723
    Tudod, vannak olyan anyagok, amelyek érzékenyek a fényre, és megmozdulnak, ha viszonylag nagy koncentrációval sugarzunk rá. Hopsz, vannak fotonok.
    De ha rákeresel a neten, otthon simán megcsinálod. Persze akkor sem kell hinni a szemednek.

De nem tudom, mért magyarázok.
  • mikike
    de úgy látom még mindig nem egészen fogtad fel, mit írtam a #719ben
    olvasd el még 3szor, hátha megvilágosodsz
  • mikike
    na bizonyítsd be nekem itt a fénysebességet bazze
    tessék itt az alkalom!!!
  • Gorvik #720
    Honnan a lódákóból veszed, hogy nem tudjuk bízonyítani. Kísérlet. Hallottál már erről a szóról? Ha? Ma már vannak olyan kísérletek, amikkel simán belehet bizonyítani sokmindent. Vagy a fizika órán nem mutatott be a tanár semmit?
  • mikike
    én nem mondtam, hogy NINCS elektromosság meg atomenergia meg fénysebbesség!
    én azt mondtam, hogy TI nem tudjátok bebizonyítani, hogy van hanem elHISZitek másoknak (a kormánynak), hogy van
    HISZtek valamiben, amiről semmit nem tudtok
    közben meg lenéztek másokat, akik szintén hisznek valamiben
    és akik SZERINTEM sokkal közelebb vannak az igazsághoz mint TI

érthető ez valamennyire???
  • BEAST #718
    jaja ... tök jót röhögök az egészen ... kezd izgalmas lenni ;) már itt a Mátrix téma is :DDDD
  • BEAST #717
    mikike szerinted nincs elektromosság? vagy az is csak ugy lesz mert isten ilyen hűdejofej?
  • mikike
    aha, főleg amit a kormány mond :D
    mit akartál ezzel mondani?
    mire világítottál te rá?
    és én mire nem?
  • Takezó
    Szívesen :) /me vissza read-only módba
  • Gorvik #714
    Megint sikerült mellébeszélned (thx T.)
    Nem kell megmondanod, hogy miben higgyek, én sem ezt teszem.
    De én rávilágítok olyan dolgokra, amik hívőt-nem hívőt valamennyire meggyőznek. De te a félrebeszélésen kívül semmi olyat nem mondtál, mutattál, amin elgondolkozhatnánk. Mert mint mondottam, nyitott vagyok mindenre
  • Takezó
    Félrebeszél - Lázas önkívületében zavarosan beszél.
    Amit te keresel, az a "mellébeszél" ;)
  • mikike
    nem is várom el tőled, hogy elgondolkozzol
    azt sajna magadnak kell csinálni
    én nem fogom neked megmondani miben higgy
  • mikike
    fekete lyuk link
    http://index.hu/tech/tudomany/nolyuk/
  • Gorvik #710
    Na, ezt elintézted egy félrebeszéléssel. Nem az, hogy oké-oké v. valami ilyesmi.

Egyébként érdekes, én magyarázok, de te még semmit olyat nem mutattál fel, amin esetleg elgondolkozhatnék. Ez az életes példád nagyon gyenge.
  • mikike
    mit akarsz te?
    ezeken a dolgokon kívül, még egy csomó mindent lehet tapasztalni, de az hogy esetleg korlátolt vagy és nem veszed észre, az nem jelenti azt, hogy nem léteznek
  • Botond #708
    Csak egy pillanatig tegyük fel,hogy a mátrix című film alaptörténete a valóságon alapul.Egy világban élünk,ahol a tudománynak hála megismerjük a a rendszer összes szabályát,csak mivel nincs összehasonlítási alapunk,hiszen kívűlről nem látjuk a "mátrixot",sose fogunk ráesznélni racionális következtetéseken keresztül,hogy az igazság az,hogy ceruzaelemek vagyunk.Ilyesmi csakis külső segítséggel(lásd isteni sugallat,aminek a hatására írták egyesek a bibliát,vagy aminek hatására megszületett mondjuk a mátrix forgatókönyve,ami adott esett modern próféciának is felfogható) ismerhető fel.Ez is nagyon x akták feeling,én tudom,de csak egy pillanatra töprengj el,hogy ha így lenne mire mennél a tudománnyal.
  • Gorvik #707
    Fogd már föl, hogy nem ilyen dolgokról írtam lentebb, hanem olyanról ami a mindennapjainkban közvetetten tapasztalunk.
    Szerinted honnan a rákból kapjuk az energiát? Atomerőmekből (is). Már pedig azok, vannak léteznek, nem lehet letagadni. És mint sokat halhattál róla, elég kényes dolgot működtetni.

De egy másik dolgot: mért nem széndioxidot pumpálnak a kórházban belénk, mért oxigént?
  • mikike
    bocs...
    te buta tömeget irtál
  • mikike
    ehhe
    most megkaptam a birka tömegtől
  • BEAST #704
    te télleg túl sok x aktákat nézel
  • mikike
    beismerem én
    csak nem hiszek automatikusan kormányoknak, mint te