Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
(szerintem pedig van különbség az emberek között
sõt...
én magam el is tudom dönteni, hogy kinél vagyok soványabb, magasabb vagy okosabb
egyedül
sõt...
ismerek nem hívõt, aki okosabb nálam
a tudományos eszmecserébe szokott írni
http://www.sg.hu/forum.php3?cat=204
Darocszi Csaba
én magam látom úgy, hogy okos
minidg szívesen olvasom az írásait
pedig nem hívõ
igaz nem is tagadó)

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
pedig mintha arra célzott volna, hogy egyik ember nem okosabb a másiknál
talán még nem is magasabb
meg nem is kövérebb...

Aramir
Nem erre :)

mikike

akkor einstein sem okosabb nálam
jézus (példaképem) meg talán még ostobább is volt
erre céloztál?

mikike
(ahogy nevezted az embereket...
de ahogy elnéztem ebben az 1ben tényleg igazad volt
így volt a középkorban és így van most is)

Aramir
Szvsz te most is egy primitív szinten állsz :D És nem azért, mert a teremtésben hiszel. Nálam kiérdemelted az SG bohóca címet, gratulálok :D

QuippeR
ez olyan mint amikor a felnõttek jobbnak képzelik magukat a gyerekeknél. persze néhány dologban elõrébb jutottak, de sok mást meg elvesztettek.

és már elnézést, hogy megemlíttem, de egy vitában az én okosabb vagyok érv az nem túl helyénvaló, ráadásul eléggé bunkó felvetés.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mikike
tudom tudom...
úgy látszik nem vagyok (buta) tömeg

BEAST
érdemben cáfolatot?

miért ki vagy te hogy minden embernek az a feladata hogy neked megmagyarázzon mindent?
mindenki abban hisz amiben akar ... kész ... te a saját hülyeségeidben , örülj magadnak és ennyi ... ahogy a topicot olvasgattam sok "normális" hívõ is járt itt , akik télleg mások mint te , és õk is ugyanugy leszolták az elborult hozzászollásaidat ... úgy tünik az ilyen emberek miatt mint amilyen te avgy hiszik azt a legtöbb hívõrõl hogy szûk látókörû, tudatlan tömeg ... örülök hogy nem igy van

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

mikike
így van, mert az a véleményem, hogy nem gondolkodnak tovább
megállnak egy szinten, ahol pedig bekajálnak mindent amit mondanak nekik
ahelyett, hogy továbbmennének
errõl a viselkedésrõl pedig tényleg nincs jó véleményem, ez van

QuippeR
pont ugyanazt csinálod mint egyes ateisták a hívõkkel szemben, hülyének nézed, aki nem úgy gondolkodik mint te. ez nem járható út...

mikike
talán ha érdemben cáfolatot kapok
de ezzel a hozzászólással nem járultál hozzá

QuippeR
szállj már le a magas lóról!

mikike
maradjál mér szabika, igaz, hogy mindenki abban hisz amiben akar, de szerinted személy szerint neked van annyi agyad mint pl. einsteinnek?
vannak akik közelebb állnak az igazsághoz és vannak akik rohadt messze vannak tõle

mikike
Te komolyan azt hiszed, hogy minden hívõ olyan, hogy mindent elhisz, amit mondanak neki?

Egyébként amikor az iskolában a föld magjáról beszéltek, nem mint elmélet tanították, hanem mint TÉNY.

Egyébként mindenki abban hisz amiben akar, tõlem ha a te primitív elméd nem hisz a teremtésben az a te dolgod (én is voltam azon a szinten), csak ettõl ne higgyjétek már magatokat okosabbaknak a hívõknél, mert valójában ostobábbak vagytok.

Én pedig meg fogom védeni az elméletemet és a hitemet egészen addig, amíg valaki valami jobbal elõ nem áll.

sz4bolcs
Erre írtam, hogy az igazság a te igazságod, a hazugságod a te hazugságod. Szerintem mindenki eldönti számára mi az igazság, de hogy másokat errõl miért kéne meggyõzni, amikor csak egy a sok közül... A fórumon rakás vélemény van, rakás tapasztalat, de hogy bárkié több lenne a másikénál az elég kétes. Tudsz segíteni azoknak, akiket lenézel? - ez költõi kérdés volt

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aramir
És azt hol olvastad, hogy én mindent elhiszek? Kormánynak??? Túl sok X-Aktát nézel :D
Pl "a föld magja szilárd". Max elképzelhetõnek tartom, mint ahogy azt is, hogy folyékony. Te komolyan azt hiszed, hogy minden ateista-materialista olyan, hogy mindent elhisz, amit mondanak neki? Fõleg, hogy olyanokat mondanak nekik, hogy "lehetséges" meg "elmélet". Ezeket nem elhinni kell, hanem elfogadni, mint egy lehetséges variáció. Pl evolució, ez is csak egy elmélet, ami számomra még a leghihetõbb a többi variáció közül. Sõt számomra a teremtésnél még azis hihetõbb, hogy az ufónauták avatkoztak be az emberi fejlõdésbe, merthogy van ilyen elmélet is.

sz4bolcs
Ezt a mondatodat légyszi fejtsd ki bõvebben, mert nem értem, az is lehet másképp használod a hit szót, mint ahogy én.

Gorvik
Ugyanott tartunk megint. "gondolkodom és eldöntöm"
Mégis min gondolkodsz el? Amit a "kormány" állít?

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

mikike
el tudom dönteni
gondolkodom és eldöntöm
érted?
nem, igaz?

Gorvik
sz4bolcs
A tudósoknál a hit egy cél elérése.

Gorvik
Érdekes, folyamatosan azzal jössz, hogy láttad? Be tudod bízonyítani?
Így, akkor amikor olvasol egy tudományos cikket, mégis hogy tudod eldönteni, hogy van e benne valami, v. nincs???

mikike
nem HISZek el mindent?
érted ezt?
elolvasok mindenfélét és válogatok
érted?
tehát olvasok tudományos cikket, van amit elhiszek van amit nem
olvasok vallásos cikkeket van amit elhiszek van amit nem
gondolkodom, hogy mi lehet belõle az IGAZSÁG
fel bírod ezt fogni???

Gorvik
"én elismerem, hogy van amit elHISZek, mert én magam nem tudok mindent bizonyítani a világegyetemben"
Már megint szembeköpted magad. Mond kedves Mikike, mégis minben hiszel? Mert ha csak azt hiszed el, amit látsz, akkor szinte létezni sem tudnál.
És most jöhetnék én is olyan baromságokkal, hogy elhiszel mindent egyháznak?

sz4bolcs
Nem igazán tudom, az ateista szót mire használják, mert elvileg azok az emberek, akik nem hisznek. Miért nem? Dehogynem hisznek. Ahogy észrevettem a legtöbben, akik ateistának vallják magukat, tagadják, hogy hisznek, ezért az én szótáramban ateista=az az ember, aki tagadja, hogy hisz; az az ember, aki hitével nem cáfolja a tudást. Gondolj csak bele egy túdósnak mennyi hitre van szüksége egy olyan dolog föltalálásához, ami még nem bizonyított senki elõtte, de õ hiszi, hogy meg lehet csinálni, és ha sok év elteltével végre sikerül bizonyítania, csak akkor lesz belõle tudás. Akkor ez a dolog csak, mint hit létezik addig, amég nem bizonyított? Ki hitte Orville és Wilbur korában, hogy az ember képes repülni? És akkor az a sok ember tudása, vagy nem hívése hitnek bizonyult? A hitbõl valóság, vagy tudás lehet. Nem gondolom, hogy a hitnek tagadnia kellene a tudást, vagy ellentétesebb lenne a kettõ, mint akár két ember tudása. A cél lehet a tudás, a hit az eszköz. Ha mást nem, a célt biztos elhiszi az ember, mert a cél a jövõben van, és ami a jövõben van, az számára nem lehet bizonyított, tehát tudás annak ellenére, hogy a tudomány épp a várható dolgok megjósolása. Nagyobb keretbe foglalva a tudomány, és a tudás még mindig nem a cél, hanem eszköz amit akkor tudsz használni, ha megismered. És itt bejönnek a képbe az érdekek, hogy ki mire hogyan használja. De a hitet is tudod így használni.

És hogy használja föl a hitét, mi a célja annak, aki a tudományt próbálja tagadni áltudománnyal kóklerekre hivatkozva? Valaminek a tagadását, ha lehet egyáltalán cél, hamis célnak gondolom, mert értelme nem sok, ha segítõ szándék nincs mögötte.

Egy katolikus ateista hívõ.

mikike
de hát nem köptem szembe magam ostobák!
én elismerem, hogy van amit elHISZek, mert én magam nem tudok mindent bizonyítani a világegyetemben
ti dumáltok itt, hogy ti csak a tudománynak (kormánynak) HISZtek, bár szintén egy tételt sem tudtok bizonyítani, mégis bekajáljátok amit minden héten (mást) elétek tár és még okosnak is érzitek magatokat tõle

mit olyan rohadt nehéz ezen felgoni?

Bízol az emberekben?

Kívántad már a halált a szenvedés helyett?

Voltál már komoly életveszélyben? Segített valaki?

Aramir
Zuhantál már le repülõgéppel? Vagy ezt csak úgy elhiszed valakinek, hogy amikor zuhan a gép, akkor az ateisták is imádkoznak? Mert ha ez utóbbi, akkor most szépen szembeköpted magad :D

Gorvik
Egész nap "izgultam", hogy vajon Mikike mit ír a paradoxonra, amit írtam, de hát semmit, mert ugye nehezen magyarázta volna ki magát.
A repülõs esetre:
Nos, én valószínûnek tartom, hogy Isteneznék, meg felnéznék az égre. Gyakran csinálom ezt. Ez olyan nálam, amikor reflexból becsukom a szemem egy bogár közeledtére. Vagy amikor egy elejtett csésze után nyúlok. Nem tudatos, mondhatni belém van nevelve.
A szerencsézéssel is ue. van. Meguszók valamit, egyból mondom, hogy mázli.
Pedig még csak a szerencsében sem hiszek. Egyszerûen úgy történnek meg a dolgok, ahogy.

BEAST
kiskorom óta rengetegszer jártam kórházban ... volt már hogy életveszélyben voltam ... de egyszer sem "tértem" meg ... nem fogod elhinni de ilyen helyzetben nem ilyesmin jr az ember agya ...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

mikike
nem haragszol, ha 11 éves korod élettörténetére, tapasztalataidra, felvetéseidre nem reagálok?
nem vagyok benne teljesen biztos, hogy már kijöhettél az oviból

mikike
voltál már közvetlen életveszélyben?
vagy voltál már kórházban beteg ember mellett aki tudta, hogy meg fog halni és rettenetesen szenvedett
és figyeltél is rá?
mert ÉN igen?
és te?
vagy TÉNYLEG olyanról beszélsz amirõl fogalmad nincs?

Az életben nem lesz a tudomány az ellentéte a vallásnak. És úgy gondolom te mindenható vagy, hisz te letudsz ásni a Föld magjához, megnézni szilárd e.

Ron Ragm
"de abban a pillanatban, hogy veszélybe kerül nyomorult kis élete, máris megvilágosodik elõtte, amit lelke mélyén mindig is tudott
hogy van egy felsõbbrendû hatalom, aki segíthet rajta ha akar"
Mér hazudsz? Vagy csak nem hazudsz, hanem olyanról beszélsz amirõl valójában fogalmad sincs? ;)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

fiG
Ha hiszel istenben, el döntheted melyik egyház tanait érzed leginkább magadénak.
És ez nem feltétlenül a kereszténység kell hogy legyen. Lehet akár buddhizmus és taoizmus is.
Ám ha nem érzded magadénak egyiket sem, nem kötelezõ választani.
A lényeg, hogy abban amiben hiszel, õszinte hited legyen.

mikike
te kormány vagy?
1ébként nem hiszem el (mivel soxor szerepel ugyan, de mind1iknek te vagy a forrása...), de biztos van aki igen

Kaszi46
mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy!

na ez igaz egy helyen van de mégis sokszor szerepel benne az a bizonyos mondat. AKKOR EZT MOST ELHISZED????

srácok, nem értem mi értelme van ezzel az emberrel vitatkozni, szerintem az ilyenekre legjobb ha ráhagyják a hülyeségeit.
egy hívõ ateista, Kaszi46

*Posse*T.W.D*

FtranX
"zuhanó repülõgépen nincsenek ateisták"....

....hanem csak csalódott hívõk.

Nem, én nem hiszek a kormánynak, honnan tudjam pl. hogy van-e Amerika??? <#idiota>
Amúgy itt válaszoltam a kérdésedre:
Szeretd-e a nedves puncit? topik.
mikike
tudoooom...
csak a kormánynak hiszel

nem mintha eddig érdemi választ láttam volna akármelyik felvetésemre

Erre nem tudok mit válaszolni - megdönthetetlen bizonyítékok sora <#worship>
mikike
mert én okos vagyok
ja és néha gondolkodom is
ettõl még persze tévedhetek, de valószínûtlenebb, mint olyan esetében aki nem is gondolkodik

<#hehe> Olyan nagy az arcod, drága Mikike, menjé el ácshoz, hogy lecsiszoljon belõle. Én így érzem, Te úgy érzed. Miért is lenne neked igazad? ;)
mikike
tehát akkor nem hazudsz, hanem olyanról beszélsz amirõl valójában fogalmad sincs

<#smile> Nem tudhatom persze, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem imádkoznék hozzá ilyen esetben, ti. van olyan erõs a meggyõzõdésem, hogy ne így legyen ;)
mikike
mér hazudsz?

maga a mondás hülyeség ;) ÉN például nem rimánkodnék istenhez ;)
mikike
jaj eszembe jutott mit nem bírok még az ateistáknak
ismeri valaki azt a mondást, hogy a "zuhanó repülõgépen nincsenek ateisták"
nos mivel vannak itt olyanok, akik nem szeretnek gondolkodni, elmondom ez mit jelent

azt, hogy bár egy ateista, otthon, melegben az internet elõtt nagyon okosnak vallja magát, mert neki bizonyíték kell nem ígéret, nem hisz el mindent, csak amit a kormány elé tár
de abban a pillanatban, hogy veszélybe kerül nyomorult kis élete, máris megvilágosodik elõtte, amit lelke mélyén mindig is tudott
hogy van egy felsõbbrendû hatalom, aki segíthet rajta ha akar
és ilyenkor szebben imádkozik hozzá, mint egy elvakult hívõ

tehát nem elég, hogy nem gondolkodik, nagyképû, de még képmutató, hazug is