1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
Chaos Mad #502 ha Sátán van akkor Isten is.. mint ahogy van rossz és jó.. -
Chaos Mad #501 te honnan tudod hogy ki irta a Bibliát?
és képzeld inkább magamnak felelek meg és ugy élek ahogy jonak látom, nem pedig a mai élet trendje szerint...
mindig is kilogtam a sorbol.. és ez igy is lezs. -
#500 ...egyébként meg a kutatók/nobel-díjasok között nagy arányban találunk hívőket, de persze ők biztos nem értenek hozzá -
#499 ebben igazad van...
részben
valóban valószínűleg egyönk sem teológus/fizikus/biológus/guru
szal. kb. mint amikor a vakok vitatkoznak a színekről
de azért van aki jobban ért hozzá itt is míg más meg kevésbé
aki meg kevésbé, annak meg tök mind1, mert úgysem hinne még a fentebb említett gurunak is, esetleg primítívebb érvekkel lehetne meggyőzni, szal akkor mégis lehet van értelme a topiknak -
#498 "Az egyhaz legnagyobb hazugsaga, "
Ok, eddig értem.
"hogy Satannak tulajdonitja az osszes eszervet, ami a vallas ellen szol."
Ilyennel még nem találkoztam. Mármint észérvvel a vallás ellen. Gondolkodásmódbeli különbséggel már igen, észérvvel még nem. A sátánt meg gőzöm sincs miért kevered bele. -
#497 én sohasem állítottam hogy értek hozzá ... nem vagyok teológus és szerintem ti sem vagytok azok :D mindenki a saját "tapasztalatai" alapján ítél ... énis , már sok értelme nincs a topicnak mert meggyőzni nem akarok senkit sem, és mindenki a saját okosságait ismételgeti -
#496 nem arra gondolok
egyébként egyes kutatások szerint meg nem támadt fel
mert meg se halt -
goblyn #495 Reinkarnacio != Feltamadas, ha erre gondolsz. -
goblyn #494 Akkor olvasd el megegyszer, mert osszemosod a ket allitasomat.
-
#493 ööö...
a kereszténységben is vannak reinkarnációra utaló kijelentések, bocs
bár jézus ezen mondásainak nagy részét azért valóban kikapták a bibliából -
#492 lol, olyanról beszélsz, amiről gőzöd sincs. az egyház tanítása, hogy a hitben mindig meg kell újulni, mert mindenki kételkedik néha. és ennek köze sincs a sátánhoz. -
goblyn #491 Most akkor te buddhista vagy?
Legalabb a sajat vallasod tanitasaival legyel tisztaban.....
Egyebkent meg, remelem eddig sem, es a tovabbiakban sem szedsz be soha tobbet gyogyszert. Imadkozz helyette, az meggyogyit.
Es nem a Stana legnagyobb hazugsaga, hogy tagadja onmaga letezeset, hanem>
Az egyhaz legnagyobb hazugsaga, hogy Satannak tulajdonitja az osszes eszervet, ami a vallas ellen szol. -
#490 (...már ha egyáltalán vetemednek az utóbbira és nem csak hisznek mindenfélében ami szerintük bizonyítva is van) -
#489 (meg szerintem ellentmondás, hogy pl. azt hogy van levegő meg fénysebesség azt ők maguk nem tudják bizonyítani, mégis elHISZik, mert valahol olvastak ilyesmiről, hogy valaki állítólag ezt bebizonyította
szal elég érdekesen gondolkodnak) -
#488 (bár én ezt a fajta életszemléletet inkább korlátoltnak nevezném, de hát istenem...) -
#487 azért mert ők úgy gondolják, hogy aki hisz valamiben az sötét, mert ők meg okosak és csak azt hiszik el ami bizonyítva van és ezért nagyon okosak
(gondolom) -
#486 nem olvastam át a topikot, de valaki magyarázza már meg, hogy a vallásosság miért áll szemben a tudománnyal az ateisták szerint? ezt én mint hívő sosem értettem. -
#485 Hát valószínű -
#484 tönkre -
#483 :D
Én ehez az egész hatalmas vitához annyit fűznék hozzá, hogy szerintem, ha logikusan próbálok gondolkodni (ami nem megy:D) akkor Isten mindenhol jelen van. Körülöttünk van. Csak így tudom elképzelni.
Persze nem vagyok vallásos, tehát nem is nagyon érdekel isten, de láttam, hogy itt vitáztatok arról, hogy hogyan néz ki Isten, hát így:D szerintem:) -
#482 Majd a végítélet és a feltámadás után megtudod :-D -
#481 Én is csak azért szeretnék élni mondjuk 1000 évet, vagy 500-at, hogy megnézzem, mire megy az emberiség :) -
#480 Én úgy, egy jó darabig eltudnék szerintem éldegélni, hogy nem kéne semmilyen szenvedést, betegséget megkapnom. Első lépésem az lenne, hogy belépek valami hadseregbe. :) -
[Walaki]D`Lair #479 én azért el tudnám viselni...kiváncsi vagyok mire megy ez a csűrhe emberiség...:DDD -
#478 az mas
en mar most azt kivanom
de oroklet? elborzaszt
gondolj bele, van vminek ertelme? semminek. ok. eloszor megprobalod ertelmes celra forditani az idot, de aztan melletted meghal mindeki, az eletek kesobb mar csak egy villansok lesznek, azok a dolgok amiket eddig fontosnak tartottal, sulytalanna valnak, mert minek? -
#477 Elég képmutató szöveg. Majd ha öreg leszel, akkor azt kivánod majd újra, hogy legyél fiatal. -
Takezó #476 Honnan tod? Lehet olyan öröklét, amit ugyan nem tudunk felfogni, de egy örökkévalóságon át csodálatos :) -
#475 ti szeretnetek orokeletuek lenni?
en nem
irto unalmas lehet -
#474 no igen, miota is szamoljak?
es miert nincs 0. ev?
a Bibliat meg egy pasztorkodo nep irta, olyan is
ha te egy 2000 eves iromany szerint akarsz elni, hat tedd -
Chaos Mad #473 de igen
ad magyarázatot, majd egyszer rájössz..
és nem a vallás, hanem a hited...
amugy ott a bizonyiték.. Biblia.. A torinoi lepel... stb..
szerintetek az évszámokat miota számolják? biztos pár tag 2005 évvel ezelött hülyeségböl kitalalta hogy legyünk most az 1-ben.. és igy jutottunk el 2005-ig.. -
Emmegki #472 "Csak manapság az "Allah akbar" a terroizmussal fonódott össze." - már akinek... Talán csak a nyugati civilizáció jól manipulálható részének. -
#471 -
[Walaki]D`Lair #470 MEgmonnyam? újjászületik minden szar ember fű formájában, amit lelegel a tehén és kiszarja, így lesz mindenki rendeltetésének megfelelő formában...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#469 baz ha nem hiszünk akkor pokol sincs ... mi lesz igy velünk -
[Walaki]D`Lair #468 Én se... -
#467 Én ateista vagyok és nem is vagyok megkeresztelve.
BÜNTESSETEK! ;) -
#466 hadd szenvedjenek ők is
megérdemlik
egyébként nagyon bízom benne, hogy már csak pár élet van vissza a megvilágosodásig és onnan meg tovább lehet lépni valamerre
ha tévednék...
íj -
Garfield #465 Arra gondoltál már, hogy ennek a másik oldala meg az, hogy téged is "élvezhet" a világ? Nem feltétlenül pozitív értelemben írtam... -
flashX #464 Nem vagyok hívő. -
#463 de újjá fogunk születni és akkor megint idegesíthettek a hülyeségeitekkel