Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
1 zsidóknak is megvan a saját Istene a többi meg csak a pénzrõl szól ne keverd bele Istent, miért van leszarva a többi ember? mert õ is ember kicsinyes és önzõ vagy csak betartja az élet alapszabályát azt hogy a gyenge hamarabb hal meg mint az erõs, az a baj a mai világgal hogy túlságosan humánus akar lenni csakhogy az ellenkezik az alapvetõ életösztönökkel olyan dolgokkal ami sok ezer éve benne vannak minden élõlény génjeiben.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Botond
Tradicióból.
torrente
A szememben te is az vagy!
Remélem azok a hozászólásaid is bent maradnak, ahol nagy ívben leszarsz minden haldoklót!
Kösz, hogy ennyi megfogalmazásban leírtátok, hogy néz ki és milyen Isten! Mától sokkal egyszerûbb lesz hinnem benne.

Ahogy én értettem azt akarta írni, hogy ha majd rákos leszel, remélhetõleg visszaemlékszel a szavaidra, beletörõdsz, és akkor is úgy gondolod: "ez az, amit érdemlek".

Más: mindenki félreérti ezt a "kell"-t.
Az egyszerûség kedvéért átfogalmazom: miért pont kereszténységben hiszel, ha hiszel....remélem így már érthetõbb.
Botond
ezt mellécímezted :-o
torrente
És az hogy a több millió halott le van szarva,csak a média miatt halnak meg? Meghogy a zsidó népírás nem is baj, hisz a zsidók nem kötöttek szövetséget Istennel? Vagy az hogy halott embereken veszekedsz (mennyien haltak meg a keresztes háborúban)? Vagy hogy te is halált kívánsz rám? Miért van az hogy te vagy a világ közepe és a többi betegeskedõ ember le van szarva?

Botond
na ez lesz a végszó,ez a topik itt ért véget asszem :-)
Punkerwork
"Réges rég egy messzi messzi galaxisban...."

így jó? 😊

Botond
nem kell,hadd lássa mindenki mennyire 0 emberileg a srác
Punkerwork

Botond
ezt vhogy egyszerûbben kéne azé megfogalmazni :-D
Punkerwork
ha zavar törölhetem, de az alapszabályt ne felejtsd el: "Soha ne vitatkozz idiótákkal, összezavarnak és a rutinjukkal legyõznek...😊"

torrente
Te hogy képzeled el Istent?
Nekem sincs azzal gondom, akivel még életemben nem találkoztam. Pl Izlandon lakik egy nõ, akivel még sosem találkoztam. Hát mért lenne bajom vele? (max mert még nem feküdtem le vele)

mikike
igaz

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Gorvik
Kérdezd Istent. Vagy nem szól hozzád?

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Punkerwork
mikor? régen
hogyan? bonyolultan
miért? miért ne? 😊

Botond
#280as szintû komment,hogy "vigyen el a rák" az btw mennyiben ütközik a moderálási elvekkel?^.^
Bandew
És ez fontos szted?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

szanics
1. Nem vagy köteles hinni benne.
2. Minden világméretû mozgalomnak van szervezõdése, ilyen az egyházé is, nem hiszem, hogy ez probléma.
3. Fenntartható, mert sokak számára rengeteget jelent.

FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!

Én csak papíron vagyok katolikus meg nem hirdetek semmit csak arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak olyan dolgok amit a korlátolt agyunk nem képes megemészteni és ezt ilyen formában hülyeség számonkérni bárkitõl is.

mikike
ennél azért kicsit jobban érdekelne az egséz
mikor, hogyan, miért
meg ilyesmik

Punkerwork
az élet mûködését? ez alatt mégis mire gondolsz? nagyon egyszerû a dolog lényege a kicsi megeszi a nagyot 😊

Botond
ezt nekem 300 kommentben nem sikerült elérni,hogy ne csinálják,még Borg is keverte itten :-D
mikike
de hát már írtam!
élek!

mikike
no 1ben igazad van

Gorvik
De lagalább próbáltunk, ezt részetekrõl nem igen láttam

Punkerwork
hitet ne keverjük össze az egyházzal, ok? Istennel nincs semmi gondom viszont a legtöbb egyháztól illetve azok vezetõitõl hánynom kell.

mikike
igen?
én még mindig nem tudok 1 tudományos leírást sem ami megmagyarázná az élet mûködését

Punkerwork
amúgy szerintem Isten/ tudomány vita lényege az hogy az ember gyarló gyenge lény és szükség van valami felsõbb hatalmas dologra amiben hihet, csak az egyik így hívja a másik úgy.

Gorvik
De hát mért is próbáltál volna? Minden a helyén van, semmit sem kell megmagyarázni

mikike
ez azért kicsit erõs
inkább hazugság, mert ott sem láttam érveket
csak széttárt kezeket
de azért isten biztos nincs a tudomány meg császár

Bandew
Ott majd meglátod a kügyüket. Ne fárassz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

torrente
Ha Istenre nem tudtok magyarázatot adni, akkor én hogy adjak ezekre? Ti szervezetileg, az egyház köntösébe bújva hirdetitek a semmit én meg a semmi semmijében magyarázom a semmit. A lényeg ugyanaz, nem? A végeredmény: nem tudunk semmit.

Gorvik
Az a baj, hogy eddig nem próbáltál érveket lefektetni. Ezt csak mi tettük meg eddig

mikike
és ott?

Punkerwork
mert nincsenek észérvek 😊
1 nincs Isten
2 több van

Bandew
Elég kinézned az ablakon.

mikike
hát ennek tényleg nincs sok értelme
de lehetséges, hogy nem így mûködik a dolog, ahogy azt te elképzelted

Botond
már semmirõl,kicsit átmentünk a szórakoztatóipar felé,és éppen jól szórakozok :-) mióta 2en is a halálom kívánták a topikban azóta nem próbálok észérveket fektetni a dologba
Punkerwork
férfi ember 100 kilónál kezdõdik 😊 amúgy meg:

- God is black.
- ?????
- Yes, She is! 😊

mikike
1. miféle nagy dolgokra?
2. mindenfelé keresem, ne aggódj emiatt
3. szerintem azért nem olyan egyszerû a dolog

Botond
na,mesélj mit szívtál <#vigyor3>
Punkerwork
ti most mirõl vitáztok?

torrente
Én nem hiszek Big-Bang-ben, de Istenben sem. Van értelme ennek vagy annak? Élsz, meghalsz, semmi több. 30 év múlva az sem tudják hogy léteztél.
Amikor megkérdezek egy vallásost, hogy képzeli el Istent, akihez éjjel-nappal imádkozik, miért van az, hogy poénkodással, marhasággal üti el a kérdést?
Füllel rendelkezõ anyagáramlás vagy romacsávó?

Bandew
1. Nem istenítem a tudományt, úgyhogy ne támadj nekem, én csak arról beszélek, hogy a tudomány nagy dolgokra képes.
2. Ha az élet értelme izgat, akkor minek vagy itt egy netes fórumban? Annyit segítek, hogy itt nem találod meg.
3. Nem egy nagy dolog az élet értelme, nem kell azt annyira keresgélni, mint hiszik.

mikike
teremtmények igen
bár nem tudjuk kié, de ha istené bizonyosan szükség van rájuk is

Te meg írd le, hogy képzeled el ahogy görbül a tér vagy azt, ahogy fénysebességgel tágul. Esetleg azt amikor nem volt téridõ csak 1 pont. Vagy képzelj el 1 olyan alapszínt amit a szemed nem lát stb.
Szal ez a kérdés marhaság.

Botond
1,80magas, 75kiló,szõke kékszemû jómunkás árja ember, vastag fukszot hord a nyakában,adidas cipõben küldi,szabadidejében szörfözik,és van ilyen varázsgömbje amibe belenézve lát mindent.

Namostmár ezt tudjuk,akkor kezdjük a tudományos dolgokat.Honnan került oda az õsmassza,mikor és miért robbant szét,a robbanás hõjébõl,hogy lett az ûr -255celsiusos hidege,a nagy hidegben hogy alakult ki az élet,és mi céllal.
torrente
Annyi értelme van az írásomnak, mint a Bibliának.

mikike
jé tudják hogy mûködik a számítógép!
hát gratulálok
ismerik a turmixgép és a nyergesvontató elvét is
ez igen!
kár hogy engem ezek a kérdések hidegen hagyjnak, engem az élet értelme valahogy jobban izgat