1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • QuippeR
    pont ugyanazt csinálod mint egyes ateisták a hívőkkel szemben, hülyének nézed, aki nem úgy gondolkodik mint te. ez nem járható út...
  • mikike
    talán ha érdemben cáfolatot kapok
    de ezzel a hozzászólással nem járultál hozzá
  • QuippeR
    szállj már le a magas lóról!
  • mikike
    maradjál mér szabika, igaz, hogy mindenki abban hisz amiben akar, de szerinted személy szerint neked van annyi agyad mint pl. einsteinnek?
    vannak akik közelebb állnak az igazsághoz és vannak akik rohadt messze vannak tőle
  • mikike
    Te komolyan azt hiszed, hogy minden hívő olyan, hogy mindent elhisz, amit mondanak neki?

Egyébként amikor az iskolában a föld magjáról beszéltek, nem mint elmélet tanították, hanem mint TÉNY.

Egyébként mindenki abban hisz amiben akar, tőlem ha a te primitív elméd nem hisz a teremtésben az a te dolgod (én is voltam azon a szinten), csak ettől ne higgyjétek már magatokat okosabbaknak a hívőknél, mert valójában ostobábbak vagytok.

Én pedig meg fogom védeni az elméletemet és a hitemet egészen addig, amíg valaki valami jobbal elő nem áll.
  • sz4bolcs
    Erre írtam, hogy az igazság a te igazságod, a hazugságod a te hazugságod. Szerintem mindenki eldönti számára mi az igazság, de hogy másokat erről miért kéne meggyőzni, amikor csak egy a sok közül... A fórumon rakás vélemény van, rakás tapasztalat, de hogy bárkié több lenne a másikénál az elég kétes. Tudsz segíteni azoknak, akiket lenézel? - ez költői kérdés volt
  • Aramir
    És azt hol olvastad, hogy én mindent elhiszek? Kormánynak??? Túl sok X-Aktát nézel :D
    Pl "a föld magja szilárd". Max elképzelhetőnek tartom, mint ahogy azt is, hogy folyékony. Te komolyan azt hiszed, hogy minden ateista-materialista olyan, hogy mindent elhisz, amit mondanak neki? Főleg, hogy olyanokat mondanak nekik, hogy "lehetséges" meg "elmélet". Ezeket nem elhinni kell, hanem elfogadni, mint egy lehetséges variáció. Pl evolució, ez is csak egy elmélet, ami számomra még a leghihetőbb a többi variáció közül. Sőt számomra a teremtésnél még azis hihetőbb, hogy az ufónauták avatkoztak be az emberi fejlődésbe, merthogy van ilyen elmélet is.
  • sz4bolcs
    Ezt a mondatodat légyszi fejtsd ki bővebben, mert nem értem, az is lehet másképp használod a hit szót, mint ahogy én.
  • Gorvik #774
    Ugyanott tartunk megint. "gondolkodom és eldöntöm"
    Mégis min gondolkodsz el? Amit a "kormány" állít?
  • mikike
    el tudom dönteni
    gondolkodom és eldöntöm
    érted?
    nem, igaz?
  • Gorvik #772
    sz4bolcs
    A tudósoknál a hit egy cél elérése.
  • Gorvik #771
    Érdekes, folyamatosan azzal jössz, hogy láttad? Be tudod bízonyítani?
    Így, akkor amikor olvasol egy tudományos cikket, mégis hogy tudod eldönteni, hogy van e benne valami, v. nincs???
  • mikike
    nem HISZek el mindent?
    érted ezt?
    elolvasok mindenfélét és válogatok
    érted?
    tehát olvasok tudományos cikket, van amit elhiszek van amit nem
    olvasok vallásos cikkeket van amit elhiszek van amit nem
    gondolkodom, hogy mi lehet belőle az IGAZSÁG
    fel bírod ezt fogni???
  • Gorvik #769
    "én elismerem, hogy van amit elHISZek, mert én magam nem tudok mindent bizonyítani a világegyetemben"
    Már megint szembeköpted magad. Mond kedves Mikike, mégis minben hiszel? Mert ha csak azt hiszed el, amit látsz, akkor szinte létezni sem tudnál.
    És most jöhetnék én is olyan baromságokkal, hogy elhiszel mindent egyháznak?
  • sz4bolcs
    Nem igazán tudom, az ateista szót mire használják, mert elvileg azok az emberek, akik nem hisznek. Miért nem? Dehogynem hisznek. Ahogy észrevettem a legtöbben, akik ateistának vallják magukat, tagadják, hogy hisznek, ezért az én szótáramban ateista=az az ember, aki tagadja, hogy hisz; az az ember, aki hitével nem cáfolja a tudást. Gondolj csak bele egy túdósnak mennyi hitre van szüksége egy olyan dolog föltalálásához, ami még nem bizonyított senki előtte, de ő hiszi, hogy meg lehet csinálni, és ha sok év elteltével végre sikerül bizonyítania, csak akkor lesz belőle tudás. Akkor ez a dolog csak, mint hit létezik addig, amég nem bizonyított? Ki hitte Orville és Wilbur korában, hogy az ember képes repülni? És akkor az a sok ember tudása, vagy nem hívése hitnek bizonyult? A hitből valóság, vagy tudás lehet. Nem gondolom, hogy a hitnek tagadnia kellene a tudást, vagy ellentétesebb lenne a kettő, mint akár két ember tudása. A cél lehet a tudás, a hit az eszköz. Ha mást nem, a célt biztos elhiszi az ember, mert a cél a jövőben van, és ami a jövőben van, az számára nem lehet bizonyított, tehát tudás annak ellenére, hogy a tudomány épp a várható dolgok megjósolása. Nagyobb keretbe foglalva a tudomány, és a tudás még mindig nem a cél, hanem eszköz amit akkor tudsz használni, ha megismered. És itt bejönnek a képbe az érdekek, hogy ki mire hogyan használja. De a hitet is tudod így használni.

És hogy használja föl a hitét, mi a célja annak, aki a tudományt próbálja tagadni áltudománnyal kóklerekre hivatkozva? Valaminek a tagadását, ha lehet egyáltalán cél, hamis célnak gondolom, mert értelme nem sok, ha segítő szándék nincs mögötte.

Egy katolikus ateista hívő.
  • mikike
    de hát nem köptem szembe magam ostobák!
    én elismerem, hogy van amit elHISZek, mert én magam nem tudok mindent bizonyítani a világegyetemben
    ti dumáltok itt, hogy ti csak a tudománynak (kormánynak) HISZtek, bár szintén egy tételt sem tudtok bizonyítani, mégis bekajáljátok amit minden héten (mást) elétek tár és még okosnak is érzitek magatokat tőle

mit olyan rohadt nehéz ezen felgoni?
  • flashX
    Bízol az emberekben?
  • flashX
    Kívántad már a halált a szenvedés helyett?
  • flashX
    Voltál már komoly életveszélyben? Segített valaki?
  • Aramir
    Zuhantál már le repülőgéppel? Vagy ezt csak úgy elhiszed valakinek, hogy amikor zuhan a gép, akkor az ateisták is imádkoznak? Mert ha ez utóbbi, akkor most szépen szembeköpted magad :D
  • Gorvik #762
    Egész nap "izgultam", hogy vajon Mikike mit ír a paradoxonra, amit írtam, de hát semmit, mert ugye nehezen magyarázta volna ki magát.
    A repülős esetre:
    Nos, én valószínűnek tartom, hogy Isteneznék, meg felnéznék az égre. Gyakran csinálom ezt. Ez olyan nálam, amikor reflexból becsukom a szemem egy bogár közeledtére. Vagy amikor egy elejtett csésze után nyúlok. Nem tudatos, mondhatni belém van nevelve.
    A szerencsézéssel is ue. van. Meguszók valamit, egyból mondom, hogy mázli.
    Pedig még csak a szerencsében sem hiszek. Egyszerűen úgy történnek meg a dolgok, ahogy.
  • BEAST #761
    kiskorom óta rengetegszer jártam kórházban ... volt már hogy életveszélyben voltam ... de egyszer sem "tértem" meg ... nem fogod elhinni de ilyen helyzetben nem ilyesmin jr az ember agya ...
  • mikike
    nem haragszol, ha 11 éves korod élettörténetére, tapasztalataidra, felvetéseidre nem reagálok?
    nem vagyok benne teljesen biztos, hogy már kijöhettél az oviból
  • mikike
    voltál már közvetlen életveszélyben?
    vagy voltál már kórházban beteg ember mellett aki tudta, hogy meg fog halni és rettenetesen szenvedett
    és figyeltél is rá?
    mert ÉN igen?
    és te?
    vagy TÉNYLEG olyanról beszélsz amiről fogalmad nincs?
  • flashX
    Az életben nem lesz a tudomány az ellentéte a vallásnak. És úgy gondolom te mindenható vagy, hisz te letudsz ásni a Föld magjához, megnézni szilárd e.
  • Ron Ragm
    "de abban a pillanatban, hogy veszélybe kerül nyomorult kis élete, máris megvilágosodik előtte, amit lelke mélyén mindig is tudott
    hogy van egy felsőbbrendű hatalom, aki segíthet rajta ha akar"
    Mér hazudsz? Vagy csak nem hazudsz, hanem olyanról beszélsz amiről valójában fogalmad sincs? ;)
  • fiG
    Ha hiszel istenben, el döntheted melyik egyház tanait érzed leginkább magadénak.
    És ez nem feltétlenül a kereszténység kell hogy legyen. Lehet akár buddhizmus és taoizmus is.
    Ám ha nem érzded magadénak egyiket sem, nem kötelező választani.
    A lényeg, hogy abban amiben hiszel, őszinte hited legyen.
  • mikike
    te kormány vagy?
    1ébként nem hiszem el (mivel soxor szerepel ugyan, de mind1iknek te vagy a forrása...), de biztos van aki igen
  • Kaszi46
    mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy! mikike sunkó vagy!

na ez igaz egy helyen van de mégis sokszor szerepel benne az a bizonyos mondat. AKKOR EZT MOST ELHISZED????

srácok, nem értem mi értelme van ezzel az emberrel vitatkozni, szerintem az ilyenekre legjobb ha ráhagyják a hülyeségeit.
    egy hívő ateista, Kaszi46
  • FtranX
    "zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták"....

....hanem csak csalódott hívők.
  • Takezó
    Nem, én nem hiszek a kormánynak, honnan tudjam pl. hogy van-e Amerika???
    Amúgy itt válaszoltam a kérdésedre:
    Szeretd-e a nedves puncit? topik.
  • mikike
    tudoooom...
    csak a kormánynak hiszel

nem mintha eddig érdemi választ láttam volna akármelyik felvetésemre
  • Takezó
    Erre nem tudok mit válaszolni - megdönthetetlen bizonyítékok sora
  • mikike
    mert én okos vagyok
    ja és néha gondolkodom is
    ettől még persze tévedhetek, de valószínűtlenebb, mint olyan esetében aki nem is gondolkodik
  • Takezó
    Olyan nagy az arcod, drága Mikike, menjé el ácshoz, hogy lecsiszoljon belőle. Én így érzem, Te úgy érzed. Miért is lenne neked igazad? ;)
  • mikike
    tehát akkor nem hazudsz, hanem olyanról beszélsz amiről valójában fogalmad sincs
  • Takezó
    Nem tudhatom persze, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem imádkoznék hozzá ilyen esetben, ti. van olyan erős a meggyőződésem, hogy ne így legyen ;)
  • mikike
    mér hazudsz?
  • Takezó
    maga a mondás hülyeség ;) ÉN például nem rimánkodnék istenhez ;)
  • mikike
    jaj eszembe jutott mit nem bírok még az ateistáknak
    ismeri valaki azt a mondást, hogy a "zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták"
    nos mivel vannak itt olyanok, akik nem szeretnek gondolkodni, elmondom ez mit jelent

azt, hogy bár egy ateista, otthon, melegben az internet előtt nagyon okosnak vallja magát, mert neki bizonyíték kell nem ígéret, nem hisz el mindent, csak amit a kormány elé tár
    de abban a pillanatban, hogy veszélybe kerül nyomorult kis élete, máris megvilágosodik előtte, amit lelke mélyén mindig is tudott
    hogy van egy felsőbbrendű hatalom, aki segíthet rajta ha akar
    és ilyenkor szebben imádkozik hozzá, mint egy elvakult hívő

tehát nem elég, hogy nem gondolkodik, nagyképű, de még képmutató, hazug is