1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • BEAST #822
    ennek az egésznek semmi értelme ... egyik oldal sem győzheti meg a másik oldalt ... és bizonyiték csak a halál után lesz ...

1. az ateisták nagyot néznek ha a pokolba kerülnek :)))
    2. a hívőknek már késő lesz mert őket is széthordják a kukacok :DDDD
  • Gorvik #821
    Azt gondoltam, hogy egy fekete lyuk van az agyad helyén, na de hogy ekkora?
    Ja, bocs nincs is fekete lyuk, mert hát ez még elmélet.

De akkor faszikám, MUTASS OLYAN BÍZONYÍTÉKOT ISTEN LÉTEZÉSÉRE, AMI MÉG EGY KŐKEMÉNY ATEISTÁT IS MEGGYŐZNE (TEHÁT NEM TUDNA SEMMILYEN ELMÉLETTEL ELŐÁLLNI)

DE AZTÁN NE BESZÉLJ MELLÉ MEGINT, MINT EDDIG TETTED
  • Takezó
    oks :P de ne röhögjük ki, az nem vitához méltó dolog!!!4 (/me tényleg nem röhög, kíváncsian várja Mikike válaszát)
  • BEAST #819
    akkoris

:DDDDD
  • Takezó
    Erre már mondtam neki, hogy nem hiszem, mivel másban hiszek Ez egyelőre kielégít, és gyakran vagyok miatta csodálatosan boldog
  • Takezó
    Nem, Mikike...
    1) Stíluson változtass, mert nem hiszem, hogy az ilyen magas-lovas ide való, ti. semmi értelme: nem is meggyőző, és nem is flém, mi más lehetne még, ha vitáról van szó? :D
    2) Te miért hiszel benne, ha elismered, hogy se nem szükséges, se nem valószínűsíthető a létezése?
  • BEAST #816
    hitetlen kutya majd ha életveszélyben leszel hinni fogsz :DDDDDDDDDDDD
  • sz4bolcs
    azt bizonyították, nem?
  • mikike
    jó hát akkor ne higgyjetek semmiben, csak ami a szobában is megvan
    nekem 8
  • Takezó
    Nem mondtam, hogy nincs, fogd már fel Azt mondtam semmi nem ad rá okot, hogy azt higgyem, hogy van, akkor miért tenném? :)
  • BEAST #812
    te télleg ennyire hülye vagy?
  • mikike
    és ami nem szükséges az nincs is igaz?
    akkor nincsenek más naprendszerek
  • mikike
    minek bizonyítsam úgysem hinnéd el te korlátolt
    én már mondtam bizonyítékokat, de te még a levegő létezésében sem hinnél, ha a kormány nem mondaná meg neked, hogy van olyan
  • Takezó
    Lehet, soha nem mondtam, hogy lehet :) Csak azt, hogy nem szükséges
  • BEAST #808
    nem nem ... álltalában azt szokták bizonyitani hogy valami létezik és nem azt hogy nem :))) ... de ha bizonyitásról van szó te rögtön a "nekemnemkelbizonyitékmerténhiszekésezelég" szöveggel jösz :DDDD
  • Gorvik #807
    DCsabaS elméletvel csak egy a gondom. Hogyha mindez így van, akkor mért akarja az egyház (ami elvileg Isten "szóvije") megakadályozni az emberiséget a fejlődésben (pl.őssejtkutatás). Mert ha direkt alkotta meg ezeket a törvszerűségeket Isten, akkor nem véletlen tudunk fejlődni.

Bízonyítsd be hogy van isten a tököm az okoska fejedbe
  • mikike
    bizonyítság be az ateisták, hogy isten nem létezik a tököm az okoska fejükbe
  • sz4bolcs
    maradjál mér szabika, igaz, hogy mindenki abban hisz amiben akar, de szerinted személy szerint neked van annyi agyad mint pl. einsteinnek?
    vannak akik közelebb állnak az igazsághoz és vannak akik rohadt messze vannak tőle

-Nem hiszem, hogy véleményt mondhatok Einstein agyával kapcsolatban, de ő is ember volt hibákkal, erényekkel. Nem hiszem, hogy versenyeznem kéne vele, és hogy ugyanazt el tudnám érni, mint ő egyszerűen azért, mert ő nem én vagyok. De hány dolog van, amiben Einstein sem tudott volna olyat alkotni, mint mások?
    Neki is meg volt az igazsága.

A hitedet meg kitől véded? Neked arra van a hited, hogy megvédhesd, és másokkal háborúzz érte?

Az igazság meg mindenhol ott van, nem hiszem, hogy bárki közel, vagy távol áljon tőle.
  • mikike
    de kicsit továbbgondolva
    nem lehet, hogy vannak nálunk fejlettebbek?
    azoknál is fejlettebbek
    meg azoknál is?
    meg isten?

ha lehetséges, akkor minek kizárni, amíg mással meg meg se tudjuk magyarázni dolgok működését?
  • Takezó
    Eegen, én is ezt mondom, kell nekik egy rendező elv Teljes mértékben egyetértünk, szabályok kellenek, törvények, amik léteznek is, találkozunk velük mindennapjaink során. De miért lenne szükség tudatos létező istenre?
  • mikike
    hát...
    pl. mert nem működne?
    vagy pl. mert a dolgok nem teremnek maguktól?
  • Aramir
    És lehet, hogy buta vagyok, mint a tök, de én ezt nem hangoztatom, veled ellentétben :D
  • Takezó
    Mikike: ez így is van, de ki kételkedne abban, hogy egy mindenható erő képes lenne bármit megtenni ;) A gond ott kezdődik, hogy ha belegondolunk, hogy mi feltételezi a mindenható hatalom létét :) Miért ne tudnánk például nélküle elképzelni ezt az egész nagy világegyetemet?
  • Aramir
    Olvass vissza.
  • mikike
    melyik üti melyiket?
    lehetne példát is?
    az nem fordulhat elő, hogy te nem értettál meg valamit?
    esetleg te vagy buta mint a tök?
  • mikike
    kösz a jótanácsot, de nem hiszem, hogy ő 1 nap alatt érte el, hogy olyan legyen amilyen
    szal talán még nekem is van időm
    magamon változni pedig nem tudok, mint ahogy a mocsárban süllyedő ember nem tudja kihúzni magát a saját hajánál fogva
  • Aramir
    Arra céloztam, hogy buta vagy mint a tök. Az egyik hozzászólásod üti a másikat.
    Nomeg a komoly bizonyítékjaid (élsz) :D
    És tényleg nem azért, amiben hiszel, hanem ahogy azt "csinálod".
  • QuippeR
    [egyetértek vele]
  • QuippeR
    azt is el tudod magad dönteni, hogy kinél vagy szerényebb?

lentebb említetted, hogy Jézus a példaképed. ez dícséretes, de szerintem akkor kicsit utána kéne nézned az alázat és szerénység szavaknak. (nem akarok flame-et, csak azt akarom, hogy jobban boldogulj az életben, gondolkozz el ezen légyszíves!)
  • mikike
    (idekopizom 1 részét annak, amit írt, mert ő okos (szerintem)

DCsabaS
    "A viszonylag nyitott gondolkodású vallásos emberek számára egyébként a következőkkelel szoktam emészthetőbbé tenni az evolúcióelméletet:

1.) Megteheti-e a mindenható, hogy bizonyos szándékait úgy érvényesítse, hogy azok számunkra törvényeknek tűnjenek? (A válasz: IGEN.)

2.) Megteheti-e a mindenható, hogy bizonyos más szándékait meg úgy érvényesítse, hogy számunkra garantáltan kifürkészhetetlen (azaz véletlenszerű) maradjon? (A válasz: IGEN.)

3.) Megteheti-e a mindenható, hogy pl. a szaporodás TÖRVÉNYSZERŰSÉGEIT a mutációk VÉLETLENSZERŰSÉGÉVEL kombinálja, majd pedig a körülmények segítségével SZELEKTÁLJA? (A válasz: IGEN.)

Az előbbi "IGEN" válaszok után a következőt mondhatjuk: Isten megteheti, hogy az evolúciós mechanizmus működjön. A természettudósok ebből csak annyit használnak, hogy látják, elfogadják és kihasználják az evolúciós mechanizmust, de nem firtatják, hogy Isten van-e mögötte, mármint a törvényszerűség és a kifürkészhetetlenség kettőse mögött, ugyanis ez már egy további kérdés, mégpedig az evolúció működéséhez és felhasználásához felesleges."
    )
  • mikike
    (szerintem pedig van különbség az emberek között
    sőt...
    én magam el is tudom dönteni, hogy kinél vagyok soványabb, magasabb vagy okosabb
    egyedül
    sőt...
    ismerek nem hívőt, aki okosabb nálam
    a tudományos eszmecserébe szokott írni
    http://www.sg.hu/forum.php3?cat=204
    Darocszi Csaba
    én magam látom úgy, hogy okos
    minidg szívesen olvasom az írásait
    pedig nem hívő
    igaz nem is tagadó)
  • mikike
    pedig mintha arra célzott volna, hogy egyik ember nem okosabb a másiknál
    talán még nem is magasabb
    meg nem is kövérebb...
  • Aramir
    Nem erre :)
  • mikike

akkor einstein sem okosabb nálam
    jézus (példaképem) meg talán még ostobább is volt
    erre céloztál?
  • mikike
    (ahogy nevezted az embereket...
    de ahogy elnéztem ebben az 1ben tényleg igazad volt
    így volt a középkorban és így van most is)
  • Aramir
    Szvsz te most is egy primitív szinten állsz :D És nem azért, mert a teremtésben hiszel. Nálam kiérdemelted az SG bohóca címet, gratulálok :D
  • QuippeR
    ez olyan mint amikor a felnőttek jobbnak képzelik magukat a gyerekeknél. persze néhány dologban előrébb jutottak, de sok mást meg elvesztettek.

és már elnézést, hogy megemlíttem, de egy vitában az én okosabb vagyok érv az nem túl helyénvaló, ráadásul eléggé bunkó felvetés.
  • mikike
    tudom tudom...
    úgy látszik nem vagyok (buta) tömeg
  • BEAST #784
    érdemben cáfolatot?

miért ki vagy te hogy minden embernek az a feladata hogy neked megmagyarázzon mindent?
    mindenki abban hisz amiben akar ... kész ... te a saját hülyeségeidben , örülj magadnak és ennyi ... ahogy a topicot olvasgattam sok "normális" hívő is járt itt , akik télleg mások mint te , és ők is ugyanugy leszolták az elborult hozzászollásaidat ... úgy tünik az ilyen emberek miatt mint amilyen te avgy hiszik azt a legtöbb hívőről hogy szűk látókörű, tudatlan tömeg ... örülök hogy nem igy van
  • mikike
    így van, mert az a véleményem, hogy nem gondolkodnak tovább
    megállnak egy szinten, ahol pedig bekajálnak mindent amit mondanak nekik
    ahelyett, hogy továbbmennének
    erről a viselkedésről pedig tényleg nincs jó véleményem, ez van