Ateizmus, antiklerikalitás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"de eddig a vallásoknak több hasznát vettem, az nem változik hetente, mint a tudományos elméletek"
Pedig a tudomány egyik legfõbb erénye az, hogy képes állításait felülbírálni, változni. Nincsenek évezredekre bebetonozott dogmái. De a legfontosabb az, hogy a tudomány a -vallásokkal ellentétben- az igazságok feltárására törekszik, nem pedig azok megírására. Vagy máshogy kifejezve: a tudományt az igazság írja és nem fordítva, a tudomány az igazságot.
"mint ahogy flashx elhisz mindent amit a tudomány (a kormány) elétár, pedig õ semmit nem tud bizonyítani a dolgokból, még az atomokat sem tudná..."
De neki miért kéne bármit is bizonyítani? Az a tudomány mélyebb mûvelõinek a dolga...
Nekem például ahhoz, hogy bízzak bennük, pont elég, hogy ismerem a módszereiket.
"szívesen elfogadnék egy mûködõ ateista világképet, ha lenne olyan ami megállja a helyét"
Mitõl lesz egy világkép mûködõképes?
A jelenlegi ateista világkép miért nem az? Hiszen nap mint nap használjuk eredményeit, kényelmesebbé teszi az életünket...
Amúgy azzal sincs semmi gond, ha valaki a hitet választja. Egy hívõnek szerintem sokkal könnyebb, hiszen van egy biztos képe a világról, amely biztonságérzetet nyújt számára. "Választ" kap olyan nagy kérédésekre, amelyekre
a nem hívõknek esélye sincs és boldogan él, amíg meg nem hal... Aki viszont nem képes "hinni", az valahogy mindig fél lábbal áll a világban, mivel kénytelen a lelki szükségletei ellenére nyitott kérdések között élni. Én legalábbis így érzem.
<#vigyor3>#vigyor3>
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
De ne legyen az, hogy olyan tényeket próbál valaki letagadni, vagy megkérdõjelezni, amiket nem lehet.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ugyanakkor bízonyítást akarsz, mert enélkül nem hiszed el hogy van
Számomra ez egy ellentmodás, de nem is kicsi
nekifutsz még egyszer?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Fölösleges olyan kérdéseket feltenned, amire nem csak egy általános mûveltségû ember, de egy tudós sem tud válaszolni. Mert mint mondottam mindenhez idõ kell.
Nem mondod, hogy nincs elektromosság meg atomenergia meg fénysebbesség.
Tehát van, azaz hiszel benne. De te bebízonyítottad?
bár lehet, hogy csalsz
sokan állítják, hogy amit copperfield dávid csinál és ott van a szemük elõtt, az valójában nem történik meg
azt mondják csal
Van egy szar anyag egy üvegben, rávilágítunk a lámpával, erre megmozdul. Mit kell ezen jobban megnézni??? Biztos mágia
Elhinnéd ha 1 méterre tõled csinálnák?
de tudod, hogy van amikor az is téved
képzeld el...
jövök a múltkor, né ott ül a suli elõtt egy cigányasszony
közelebb érek
egy robogó volt
szal végülis kiderült az igazság, de közelebb kellett menni hozzá
Tehát bebizonyítottad????
Én betudom az elõbbit, a saját két szép szememel láttam
gyere ide és mutasd meg jó?
de még mindig nem érted a #719et, olvasd el megint 3szor, hátha megkarcolja az agyadat
De ha rákeresel a neten, otthon simán megcsinálod. Persze akkor sem kell hinni a szemednek.
De nem tudom, mért magyarázok.
olvasd el még 3szor, hátha megvilágosodsz
tessék itt az alkalom!!!
én azt mondtam, hogy TI nem tudjátok bebizonyítani, hogy van hanem elHISZitek másoknak (a kormánynak), hogy van
HISZtek valamiben, amirõl semmit nem tudtok
közben meg lenéztek másokat, akik szintén hisznek valamiben
és akik SZERINTEM sokkal közelebb vannak az igazsághoz mint TI
érthetõ ez valamennyire???
mit akartál ezzel mondani?
mire világítottál te rá?
és én mire nem?
Nem kell megmondanod, hogy miben higgyek, én sem ezt teszem.
De én rávilágítok olyan dolgokra, amik hívõt-nem hívõt valamennyire meggyõznek. De te a félrebeszélésen kívül semmi olyat nem mondtál, mutattál, amin elgondolkozhatnánk. Mert mint mondottam, nyitott vagyok mindenre
Amit te keresel, az a "mellébeszél" 😉
azt sajna magadnak kell csinálni
én nem fogom neked megmondani miben higgy
http://index.hu/tech/tudomany/nolyuk/
Egyébként érdekes, én magyarázok, de te még semmit olyat nem mutattál fel, amin esetleg elgondolkozhatnék. Ez az életes példád nagyon gyenge.
ezeken a dolgokon kívül, még egy csomó mindent lehet tapasztalni, de az hogy esetleg korlátolt vagy és nem veszed észre, az nem jelenti azt, hogy nem léteznek
Szerinted honnan a rákból kapjuk az energiát? Atomerõmekbõl (is). Már pedig azok, vannak léteznek, nem lehet letagadni. És mint sokat halhattál róla, elég kényes dolgot mûködtetni.
De egy másik dolgot: mért nem széndioxidot pumpálnak a kórházban belénk, mért oxigént? <#wilting>#wilting>
csak nem hiszek automatikusan kormányoknak, mint te
nekem még úgy tanították az iskolában, hogy a földnek folyékony magja van
nagyon forró volt, aztán elkezdett hûlni és nyílván elõbb a külseje hûlt le, a belseje még folyékony
aztán most meg nézd meg az sg-s cikket, ott a hír, hogy szilárd magja van
mert ugye nagyon nagy ott a nyomás és ilyenkor más az olvadás és a forráspont
ja bocs...
és ezt eddig nem tudtátok?
akkor mi a fenének tanítjátok iskolákban?
legutóbb meg egy indexes cikket olvastam, hogy a fekete lyuknál valami mégsem úgy van, mint eddig feltételezték (már nem emléxem pontosan a cikkre)
szóval nem úgy van?
akkor minek kellett körbeadni marhaságot?
a sok ostoba ateista meg elhitte...
hehe
és te jól ismered?
vagy hiszel másoknak, akik azt állítják, hogy õk jól ismerik
és a kormány fizeti õket
Atomok
Ugyebár van az atomerõmû. Szerinted hogy mûködik egy ilyen létesítmény? Csakúgy "összeöntenek" pár dolgot, azt mûködik magától?
Nem, nem, ott bezony olyan szigorúan kontrolált folyamatok mûködnek, amihez csontra ismerni kell az anyagok viselkedését atomi! szintem.
Mert ha nem, egy kis hiba és bumm. Dehát elég ha Csernobilt említem meg.
Meg mit gondolsz, mért nincsen minden országnak atombombája. Ja, mert ismerni kell az atomok viselkedését?
Aztamááááá
te mindent személyesen ellenõriztél le?
akkor elég kicsiny világegyetemben élhetsz
*Posse*T.W.D*
Na jó tagadást addig is
tehát akkor az ms is igaz eredményekkel állt elõ
köszi
(hogy ezek után miért is NEM hiszek neked...)
Hö-hö, szép is lenne
ezzel kapcsolatban hadd kérdezzek valamit
lehetséges-e az, hogy ha valaki pénzel egy kutatást, akkor tudja befolyásolni az eredményt, vagy az minden esetben objektív lesz?
pl. amikor az MS win vs. linux biztonsági kutatásokat pénzel
azokat az eredményeket te elhiszed?