1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
#542 csak az igazságban hiszek -
#541 szerencsére azért jézus elég egyszerűen fogalmazott, de még így is félre lehet magyarázni -
#540 minden tiszteletem mikike iránt, de azért nem szeretném, ha egy csoportba általánosítanál minket a hitünk alapján. ő láthatóan valamiféle buddhista-keresztény-szellemjárás dologban hisz, én meg nem igazán... -
#539 így?
http://www.tradicio.org/libridivini/tamasevangeliuma.html
-
Takezó #538 "hát igen jól meg kell nézni, amit tőled nem lehet elvárni
másrészt meg értelmezés kérdése az egész
az apokrif iratokból pl. a114et úgy is lehet értelmezni, de még jézus más mondását is"
--> Jajj, már személyeskedünk is? Hát, de tisztelt keresztény (keresztyén) urak, mi ez a stílus? Persze, értelmezés kérdése, ha eccer úgy szeretnéd látni, úgy is fogod, csak épp meg kéne mmaradni az objektív emgfigyelésnél. Jézust meg még én is képes vagyok nagy kezdőbetvel írni, te mé nem? A link amúgy nekem nem működött, de régebben olvastam Tamás evangéliumát, majd újra leőveszem. -
#537 mit is fogsz te meg a relativításelméletben? -
#536 #526, #530 -
#535 Igen, viszont valamire épít. "Megfogható dologra". A vallásban nem látom ezt -
#534 Mért jössz má' a kormánnyal mindig. Nem csak olvass, értelmezd is, amit leírtam -
#533 lol, a relativitáselmélet Einstein szerint.... hadd ne folytassam -
#532 Már rosszul kezdődik: "AZ EVANGÉLIUM TAMÁS SZERINT"
Igen, szerint. Ugyan nem olvastam végig, de mindehol ez van.
Szerint, azaz az illető értelmezése szerint -
#531 jó hát tőled nem várható el, hogy az igazságot és a hamisságot meg tudd különböztetni
én nem mondtam olyat, hogy mindent el kell hinni
bár persze te a kormányoknak hiszel -
#530 empátiának azért a keresztény valláshoz elég sok köze van, és ez is tanulható.
az esztétika és a filozófia pedig olyan alapok, amikre szükség van a "kultúrális logika" (bocs, nem jutott jobb szó eszembe) felépítéséhez, ahonnan a vallás logikája már elérhető közelségben van. (félre ne értsetek nem azt mondom, hogy a vallás nem logikus, csak azt hogy kell hozzá egyfajta gondolkodásmód.)
nem csak neked: egyébként ez a topik nem a keresztény vallásról szól, végképp nem az egyházról, hanem az ateizmusról és így közvetve a "teizmusról". -
#529 Igen erről hallottam, meg láttam is sok dok filmet.
Egyszer egy embert elvittek egy ilyen hipnotizőrhöz, az más tudati állapotba került vitték, visszavezették élete egyik megállópontjához, ahol állítólag UFO-t látott. Az ember meg lelkesen mesélte, hogy mi történet ott.
A poén csak az volt mindebben, hogy életében nem látott még UFO-t.
Valahogy nem látom, hogy ez biztos módszer lenne.
A másik meg nem tudjuk még, hogy hogyan is működik ez az egész dolog. Ahogy megszületünk, nevelődik belénk a vallással kapcsolatos dolgok.
Nem hiszek a lélekben, mégis naponta használom. Nem hiszek Istenben, mégis naponta felnézek az égre egy adott szituációban.
Így nem lepődök meg azon, hogy már ilyeneket is álmodom -
#528 hát igen jól meg kell nézni, amit tőled nem lehet elvárni
másrészt meg értelmezés kérdése az egész
az apokrif iratokból pl. a114et úgy is lehet értelmezni, de még jézus más mondását is -
Takezó #527 Hát eegen, empátiát nem igazán tanul az ember (btw mi a fasz köze van annak a valláshoz?), esztétikát már valamivel többet (a kérdés ugyanez), de szvsz a filozófiában, teológiában jártas emberek qrvára nem feltétlen, hogy rájönnek arra, hogy a keresztény hit olyan megajó ;) -
#526 hát tudod a vallás pont erre próbál magyarázatot adni. csakhogy ahhoz hit kell, amit nem lehet egy netes fórumon megszerezni. ha nem hiszel a fizikában, akkor nem hiszel benne. persze logikus az egész, és miért ne hinnél, de ahhoz hogy a logikáját meglásd, hinned kell a matematikában. na valahogy így van ez a vallással is, ha a gondolkodásmódod már megváltozott, akkor az egész logikus. csak ott a probléma ezzel, hogy míg matematikát jó esetben 12 évig minimum tanul az ember, addig empátiát, esztétikát, filozófiát maximum mellékesen, szedett-vedett tanároktól, így aztán nincs is alapja, ahonnan a vallás már logikus lenne. -
#525 neked lehet, hogy nem...
egyébként istent még te is képes lennél bizonyítani
elmész egy emberhez aki ért a regressziós hipnózishoz
odaadod neki a pénzt és megkéred, hogy vezesse vissza a tudatodat a születésed elé
jé itt vannak más lelkek is
jé vannak mesterek akik tanácsokat adnak
kicsit gondolkodsz:
akkor biztos vannak nekik is mestereik... meg nekik... esetleg...
van isten...
szal még te is meg tudnád csinálni -
Takezó #524 hülye-e vaty? az egész Bibliában összesen 1 ilyen megjegyzés van, amiben homályosan utalhat ilyesmire, de az se túl konkrét... Talán olvastad az összes apokrif iratot, hogy ilyen tájékozott vagy (ti. szted kikapták a bybliából :D) -
#523 nem és, és.... -
#522 Erre én is kíváncsi lennék, de erre se a vallás, se a tudomány setud, és nem is tud fogni válaszoni -
#521 miért van világ, miért élek, miért van tudatom, miért vannak érzelmeim?
Ja mer' csak így van???? -
#520 Erre igazán nem tudok mit írni. Ha Marsos példám nem elég meggyőző. De hát mért is lenne, miden hazugság.
Csak akkor azt nem tudom, hogyha hazajövök este, és elsőre felkapcsolom a villanyt mért nem azoonal gyullad meg; ha tök egészséges vagyok, mért nem jön össze a csajommal esőre a gyerek; hogy mért beszélek magamba teliholdkor; ha megkarcolom a CD-t mér baszódik tönkre, (stb). Ja mer' csak így van???? -
#519 te hülye vagy
honnan tudod, hogy van fénysebesség
sehonnan csak elhiszed másoknak
egyébként már volt természetfölötti élményem
csak nem emléxem rá -
Ben C #518 na már megint leírták előttem. :o -
Ben C #517 ti megkaphatnátok az egymás füle mellett elbeszélés díjat. :D
Ez már nem vita hanem mindenki a saját igazát szajkózza - amit más nem hisz el. :) -
#516 Honnan tudod hogy létezik Isten? Mert mondták? Esetleg beléd nevelték? Vagy csak érzed? Én is tudok hülye kérdéseket feltenni, amiknek nincs értelmük.
Egyébként tévedtem nem tízezrek, hanem milliók, mert nem csak az újkorral kell számolni.
Csak úgy megjegyezném, még jóval a kereszténység előtt, meg az ókori görögök előtt, a közel-kelet egyes népei alap fizikai dolgokban kapizsgáltak valamit, ami ma már "biztos". És mi nem tőlük csortuk az eredményeket...
Na ehhez mit szóltok? -
#515 ja értem
szal úgy gondolod a régiek ostobák voltak, te (és a kormányod) meg okos vagy
azt tudtad, hogy régen is egy férfi meg egy nő kellett a gyerekcsináláshoz és ez most is így van?
azt is meg kéne változtatni akkor nem?
ezek a régiek biztos rosszul tudták
-
#514 Honnan tudod hány ember él?Mennyivel találkoztál te személyesen?Honnan tudod,hogy van e kínai nagyfal?Hogy egyáltalán Kína van e?Honnan tudod,hogy régen nem volt autó meg számítógép,hiszem amikor te születtél már volt,te sose tapasztál olyat,hogy nem volt.Onnan tudod,hogy más emberek ezt mondták/mondják,és te el HISZED.Istenben nem hiszel,mert van egy pont ahol meghúzod a számodra ismeretlen dolgokról alkotott történetek között a hihető és a hihetetlen határát,van aki máshol húzza meg.És bár te nem fogadod el,de mégis ilyenek az emberek,és ők máshol húzzák meg ezt a határt.Te is rengeteg dologban csak hiszel,személyes élményed nincs róla,és ezzel így vannak más emberek is. -
#513 Hogy mért nem hiszek? Mert régen éltek, és amiről nem tudták hogy mi az ráfogták, hogy az csoda. Nem kétlem, hogy Jézus nagy tetteket vitt véghez, de nem hiszem azt, hogy "csodát" tett. Inkább azt mondanám, hogy a korához képest egy hihetetlen okos embert volt, és tudott valamit. Persze ez is csak egy feltevés.
Hogy a kormánynak mért hiszek. Én nem a kormánynak hiszek, hanem annak a több tízezer embernek, akik a kutatásokat végezték. Egyszerűn lehetetlen, hogy ma egyfajta "mátrixban" éljünk. Egyszerűen lehetetlen. Ahhoz túl sok ember él a földön, hogy valaki rá ne jönne.
Istennel kapcsban meg valami olyat mondjál, ami nem csoda és amire egy mater. is elbizonytalanodna. -
#512 Naponta szoktak újraéleszteni embereket, akik "meghaltak". Tehát meghaltak és visszahozták őket.
Hogy mily csodás a fejlődés.... -
#511 aztán ott van az a sok ember akik leírták jézus történetét
nekik miért nem hiszel
a kormánynak meg miért igen?
komolyan nem értelek -
#510 életben vagyok és te is
ez bizonyíték!
de ha a testem megsemmisülne akkor is lennék, mert már többekkel megtörtént akik elmondták, hogy a tuadutok megmaradt akkor is amikor a testük hulla
de persze nekik meg te nem hiszel
mi alapján válogatod ki kinek hiszel kinek meg nem??
-
#509 Ember
oké nem kell hinni a kormánynak (a föld összes kormányának), mert persze azok becsapnak és manipulálnak. De akkor legalább higgy annak a több tízezer, köztük több ezer magyar embernek, akik kutatásokat végeztek ez ügyben.
De mondok még jobbat. Higgy a szemedben, a felfogóképességeben.
Vagy még ebben sem hiszel Mulder???
Egy bízonyíkot mond egy materialistának, csak egyet, amiben hihetek. Mert én mindenre nyitott vagyok veled ellentétben -
#508 vagy ezt a műholdas dolgot te csináltad vagy csak elHISZed valakinek? -
#507 pajtás bizonyíték van istenre is, csak te nem veszed észre
-
#506 Na jó, akkor tegyük fel, hogy tényleg fellöttek az űrbe műholdakat és azok eljutottak a Marsig. Tegyük fel, mert ezt sem hiszik elsokan...
Mért van az, hogy kell egy kis idő mire az ott fel vett anyag a Földig eljut?
Ha nem is csontig, de ki lehet számolni a fény terjedési sebességét ezáltal az eltelt idő, és út használatával.
Na ilyen egyszerű -
#505 ööö
én elHISZem, hogy van bizonyíték
de az a kérdésem, hogy te magad be tudod-e bizonyítani, vagy csak hallottad valahol?
mert én személy szerint egyiket sem tudom bebizonyítani
mégis elhiszem
de hát én ilyen kis hívő vagyok -
#504 Eddig sem nagyon szóltam hozzá a dolgokhoz, ezek után végképp nem fogok, mert egyes emberek, mint Mikike már tényleg olyanokat mondanak, amitől még egy vallásos is a haját tépné.
"van levegő meg fénysebesség azt ők maguk nem tudják bizonyítani"
Nos, ha én mint ateista korlátolt vagyok, ez a kijelentésed azt bizonyítja, hogy te még jobban, mert olyan bízonyítékaink vannak ezekre a dolgokra, amik még egy ovodást is meggyőznének.
De mindegy is, sosem derül ki, hogy kinek van igaza. Ahogy szokták mondani:
Az igazság oda át van. -
#503 van sátán?
én ezt nem tudtam
úgy tudom csak sötétség van
...
vagy fény