Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gorvik
off
Valami olyasmi. Sajnos még nem olvastam Gorvikkal kapcsban semmilyen regényt. Tudsz esetleg ajánlani címet, vagy csak ismered?
off

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Tudom, hogy idegesítõ ha a vitapartner nem tudja mi az az érvelés, és mindenre csak hülyeségeket ir vissza, de azért a személyeskedéstõl próbáljatok meg tartózkodni.
Punkerwork
a kedvenc teóriám: ha megölünk valakit azzal megszabadolunk bûneinktõl 😊

mondjuk ez még mindig õszintébb mint az hogy fizesünk a papnak feloldozásért 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Gorvik
Részleges infók? Úgy tûnik neked még annyi se a tudományról

lál <#hehe> minnyá felveszem a Krán nevet <#eplus2>
Õ meg egy baromállat lesz akkor, mi a különbség? az, hogy mások mondják rá...
Egyházi adó? A szüleid tehetnek róla, hogy kap az egyház a pénzedõbl, mikor megkereszteltek, akkor írták alá a szerzõdést errõl 😉
Punkerwork
lol most látom a neved, Gorvik emlékezetem szerint Ranagol hívõ államként van kitalálva, halál adó stb, ezek után szavad nem lehet <#eplus2>

Botond
mondjuk ez jogos :-D
Botond
Arról van szó,hogy az éremnek két oldala van.Ahhoz,hogy lássad az egész érmét ismerni kell mind a 2 oldalt,te nem ismered,és ezért vagy buta,mert olyasmirõl alkotsz véleményt amirõl részleges információid vannak.
Gorvik
Hagyjad, Torrente, hagyjad, nem kell fölöslegesen felhúznod magad. Nem ér annyit

Te bûnösnek érzed magad, ha arra gondolsz?
Punkerwork
"Keresztényi szeretet" ez a kedvenc szóviccem 😊

valaki értelmezze nekem hogy hogy lehet az egyik legvéresebb vallást összekapcsolni a szeretet szóval.

Punkerwork
szombat még messze van addig elüthet 1 autó, szal a csocsó még nem biztos 😊

torrente
Azt azért szögezzük le, hogy te is kívántad az enyém. Keresztényi szeretetbõl. De az a baj a te beszûkült agyacskáddal, hogy azt nem vagy képes felfogni, hogy miért írtam. Sajnálom hogy ezeket a mondataimat sem érted, mert kommunikációs szempontból nem ütöm meg a színvonaladat. Végülis mit akarsz ebben a topicban? Azt hogy Isten létezik, de fogalmad sincs, mi-ki az az Isten, de azért próbálod rábeszélni a többiekre, hogy higgyenek benne?

Botond
múlt szombaton volt szó az egyházról mint intézményrõl,elõtte meg a biblia értelmezésérõl,szal ha szombaton nyomunk egy csocsót megosztom mi meg hogy szerintük :-)
Botond
azé ez rendes tõled,de tartok tõle,hogy én se úszom meg :-D
Gorvik
Bassza meg. Szóval nem feltétlenül kell meghalnod

Punkerwork
úgy az egészre 😊

Punkerwork
na jó látom fölösleges irkálok ti csak flémelni akartok, és még egyetlen beírásomra nem jött értelmes komment.

Gorvik
Ja, de attól még feltétlenül kell meghalnod. Gondolom

Botond
konkrétan mire?:-)
Punkerwork
Botond szombaton ha mész a tempomba a fejtágítóra ezt azért említsd meg, kérdezz rá a papnál kiváncsi vagyok az õ verziójára 😊

Bandew
Az IGAZI vallási háborúk inkább régen voltak.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Eye-scream
Szerintem pl. az, hogy mondjuk minden ember köteles egyházadót fizetni kényszerítés. ÉS minden egyéb helyzet, amikor az egyház egy egyértelmûen világi dologba avatkozik be. Ha mondjuk én kijelentem, hogy a zsoltáréneklés a gonoszságok leggonoszabbika, akkor mongyuk mocskos sátánista vagyok. De ha a pápa kijelenti, hogy a rock az ördög mûve az rendben van...<#wow3>

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Botond
meg,hogy üssön el az autó ^.^
Punkerwork
és ezt te elhiszed? rohadtul nem Istenrõl hanem a pénzrõl és a hatalomról szól mindne háború, ja bocs elfelejtettem hogy a 2 ugyanaz 😊

Gorvik
Khm, khm, a halálodat kívántam volna? Nem csak nyavalyát? Mert az AIDS-bõl, v. a rákbõl ki lehet gyógyulni majd a tudomány segítségével. <#mf1>

Punkerwork
te megint hülyeségeket beszélsz 😊
nagyon is vallásos megnyilvánulás volt, hiszen arról a vallásról beszélsz ami több ezer embert küldött máglyára csak mert neki nem volt szimpi 😊

torrente
Mindegyik egyház mást! Lényegében minden mai háború vallási alapon nyugszik (keresztény-iszlám, zsidó-palesztin, stb.). Mindegyik a saját igazáért, a saját Istnéért HARCOL. Harcol fegyverekkel. Mert az Õ Istene jobb, mint a másiké.

Punkerwork
hogy hogy miért? nincs ebben semmi különös, emberek irányítják az egyházat is, és szerintem az elmúlt pár ezer évben sikerült bebizonyítanunk hogy az emberi fajra sokmindent lehet mondani csak azt nem hogy jó, az hogy más módszereket használnak nem jelenti azt hogy õk mások.

Bandew
HA szexre gondolsz bûnös vagy!
Na pl ezt. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Botond
Csak te és gorvin haverod kívánta itt más halálát,azt azé szögezzük le mielõtt túlfényezed magad.
torrente
Ajánlom figyelmedbe a topic alcímét:
"Eszmecsere a hitrõl, nem hívõk szemszögébõl."

Én hülye már kezdtem azt hinni, hogy egy vallásos vagy és direkt szítod a feszültséget! Már elõbb leeshetett volna nekem, hogy egy vallásos nem szít feszültséget és nem kívánja más halálát, szenvedését. Ezt jól bekajáltam. 1-0 neked.

Miket is kényszerít ránk?
Eye-scream
Beírok én is, némileg talán más szempontból közelítve meg a kérdést:
Semmi bajom azzal ha valaki hisz a keresztény Istenben-én nem teszem. DE
rohadtul nem bírom, hogy az egyház olyasmit kényszerít-vagy próbál kényszeríteni az emberekre, minden emberre ami szerinte jó. És ez máig így van. Nem értem, hogy azért, mert valaki hisz valamiben, milyen jogon képzeli úgy, hogy ezt a hitet más emberekre is rákényszerítheti.

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Punkerwork
na végre kezded kapisgálni a dolgot, persze rossz ha beteg vagy esetleg valaki aki közel áll hozzád, de most nem egyénekrõl hanem tömegekrõl beszélünk.

torrente
Miután meghaltál, légyszi értesíts!

Botond
Most írd ezt le nekünk egyszerû halandóknak is érthetõen,mert ez a pár összefüggés nélkül felvázolt szó az általunk kommunikációnak nevezett információ cserében semmilyen jelentõséggel nem bír.
Punkerwork
a család nem tudománytalan az genetika életösztön, sõt fontosabb mint bármilyen Isten vagy Tudomány csak az számít, mikor megszületsz nem tudod mi az az Isten vagy mi a Tudomyány, de már benned van hogy család kell, pár, utódok, legalábbis a legtöbb normális élõlénynél, mert azért van 1-2 selejtes hibás egyed de az normál körülmények között gyorsan elhullik és nem adja tovább a hibás dolgait 😊

torrente
Nyugodj meg, Neked írtam! Elég csak visszaolvasgatni.

punkerwork: addig jó a gyenge hamarabb hal meg mint az erõs, amíg te nem vagy halálos beteg. Aztán majd rinyálsz, hogy "miért én?" Mondogasd majd magadban, hogy Punkerwork, gyenge vagy!
Ebbõl a logikából kiindulva mindenki gyenge, mert mindenki maghal. Az hogy 30 évvel tovább élek, mint te, számít valamit ha több millió évben nézzük az egészet? Semmit.

Punkerwork
nem tom mit vitáztok itt Jézus Haver szeret titeket, de mindneki más utál 😊

Botond
család tudománytalan dolog :-(
az még rosszabb eset .... 😊
pontosabban a tradíció határozza meg, hogy melyik a legesleg Igaszság a sok kisbetûs igazság (vagyinkább hazugság) közt
Punkerwork
családi tradícióra gondolt 😊

Botond
hogy vmi tudományos tényekkel alátámasztott választ adjak:'nem tudom' :-D
Értem, tehát a tradíció része a az Univerzális Igaszságnak.
Szép <#eljen>
torrente
Hihetnél az ázsiai lélekvándorlásban is, mert az sokkal régebbi! Még tradicíósabb lennél! Miben hinnél ha te most i.e. 400-ban élnél mondjuk a mai Nigéria területén?

És még egy utolsó gondolat: aki nem hisz a tudományban, az miért szed be gyógyszert, megy kórházba, _életét_ bízva a tudományra???
Miért nem Istenre bízza?
Botond
megint mellécímzeted :-o ne nyomkodjál összevissza,a hülyeséget is le lehet írni szépen nyugodtan.