60303
-
Gepo #52143 Na akkor megpróbálom röviden összefoglalni, hogy érthető legyen: az alap gearen három slot van, ami statokat ad (a 4. dye slot csak a kinézeten módosít):armoring, mod és enhancement. Ezeken felül augmentet is lehet rakni mindegyik armor darabba is,amihez kell szerezni egy augmentation kit mk cuccot is vagy a GTN-ről vagy úgy, hogy Te gyártasz. Ennek a kitnek 1-9 szintje van, olyat kell berakni ebből az armor darabodba, amilyen szintű augmentet akarsz belerakni (ez függ a kari szintjétől is), pl.: lvl 55ös karihoz célszerű a legmagasabb szintű augmentet berakni, amihez az mk-9-es kit kell. Ez az egyik része.
Ezen felül természetesen a 4 statot adó cuccosnak is van a lvl szinten kívűl több fajtája: van zöld, kék és lila (erősségi sorrendben). Én szintezés közben kék cuccokat szoktam venni, a lila túl drága és mivel gyorsan megy a szintezés, hamar lecseréled.
A defense chance egy érték, mely a defense ratingedből adódik (ez tankoknak kell, tehát ha dps vagy akkor kerüld el),de őszintén nem nagyon értem az ezzel kapcsolatos kérdésedet (nem tudom, hogy Te mit értesz védelmi értéken). -
Plata #52142 Jah rosszul írtam,enhancement,armoring,mod és enhancement vehető a ruhába fleeten a suppliies részlegben,szinező modult vehetsz GTN-en vagy CC-ért.Vagy készíthetsz magad is. -
Plata #52141 Armoring,enchantment,mod és a negyedik az a szinező modul helye,gondolom.Augmentet az crew skillel kell csinálni rá. -
#52140 Sziasztok! Törlődött a felhasználó, szal meg vagyok lőve. mulli86 lennék.
a lényeg, hogy egészen előre haladtam fejvadásszal. Azt szeretném kérdezni, hogy, ha moddolni akarom mellvértemet/felsőmet, akkor kell bele armoring, mod, enchansment meg valami 4. cucc. Na az mi az isten? Augmentet lehet oda rakni vagy mit? illetve a felső végleges védelmi értéke hogy fog adódni? Csak mert konkrétan védelmi értéket azt hiszem csak az augment ad. Össze lehet adni a modok szintértékét és azoknak az összege fogja adni a defens értéket vagy hogy?
Augmentet csak úgy pluszba lehet hozzáadni a cuccokhoz? -
FNightWalker #52139 Nem is olyan régen... Én is így voltam. Előszeretettel vásároltam dobozos játékot. Így utólag belátva, nem sok értelme volt. Oké, hogy szép a doboz, meg fizikális formában is a kezemben tarthatom mind a tokot, mind a tartalmát így jobban "magaménak" tudva.
De utólag belegondolva nem jó megoldás, mivel ha megunom/vagy éppenséggel szeretnék túladni rajta - és ha a túladás sikerül - a nyakamon marad a tok.
Nem szép dolog, de nem egy MMO-t adtam már el, sosem kérték a tokot. A digitális "világ" már egyre jobban elterjed, idővel kiszorulnak majd a dobozos PC, XBOX, PS termékek a boltok polcairól. Nézzük a jó oldalát, környezetkímélőbb megoldás.
Legalább nem vágnak ki 50 db fát 10 db tok elkészítéséhez. Én azt mondom neked, érdemes "váltani". Figyelj, ha megveszed digitálisan játszhatod tovább az SWTOR-t és tényleg az égvilágon semmi hátrányod nem fog származni abból ha digitálisan vásárolod meg. -
Plata #52138 Ez van nincs mit tenni. -
#52137 Valaki game? :-(( -
Gepo #52136 Akkor Te 50-es leszel az idők végezetéig, mert az SWTOR már nem ad ki egyetlenegy kieget sem dobozos változatban. Az összes nevében benne van, hogy "Digital Expansion".
Igen nagy hülyeség kihagyni, se 55ös pvp, se 55ös rédek, se story folytatás, stb... -
#52135 Fenn vagyok :D -
FNightWalker #52134 Gyere Empire oldalra. -
#52133 Kockulyunkmá!4!44!!!!444 :D -
El Protector #52132 Nekem elég a nyolc 55-ös kari, így is bajban vagyok, hogy melyikkel játsszam, annyira szeretem az összeset :)) -
Plata #52131 nekem 14 karim van,a legnagyobb 50-es,nincs hutt kiegem.Amíg nem jelenik meg dobozosan,valszeg nem is lesz. -
El Protector #52130 Nekem van kilenc karim, nyolc az imp oldalon, egy a repen, de szegény commando már három hónapja 54 és háromnegyedes szinten áll, képtelen vagyok befejezni. Indítottam szinte minden karit már repen is, nem kevés creditet áldozva rájuk, de max 35-ös szinten besokalltam rendre, én képtelen vagyok ilyen "szedj le a fáról 20 macskát és vidd vissza a nagymamának" küldetéseket megcsinálni. Én szemétkedni akarok, imp oldalon meg nagyon jól lehet a sztoriban -
Plata #52129 Hát ez a negatív hősöket szereti.
Marvel meg egyéb hősökben is a gonoszok a kedvencei.Joker meg Pingvin.Mega franc tudja,Lego-ból is mindig a gonszok kellenek. -
FNightWalker #52128 SWTOR-ban mi a Worgen megfelelője?
talán Chewbacca?
Amúgy meg tutira igazam van, mert a legtöbb gyerek látta az előzmény trilógiát, meg talán a Clone Wars-ot és ott ugye a Jediké a főszerep... és hááát mint tudjuk - vagy nem tudjuk - a gyerekek előszeretettel választanak hősöket. :D -
Plata #52127 Sztem inkább csontira vonatkozik ez.
Engem régen mindig csontiért piszkált,sose csináltam mert rühellem,de a lányoknak a worgen tetszik. -
FNightWalker #52126 Ez olyan mint amikor WoW-nál
"az orkok csak 10-12 évesek" :D -
Plata #52125 Á most lehetetlen,csak akkor játszom ha egyedül vagyok,vagy nyugton hagynak,de ez most nemfog összejönni,főzés plusz gyerekek. -
Plata #52124 Engem sith miatt piszkáltak. -
FNightWalker #52123 Én úgy tudom, hogy a gyerekek előszeretettel kezdenek Jedi karaktereket :D
-
#52122 Sithek mi ..? Na majd a Republic Trooperem eltöri az állkapcsukat Valaki game? ^^ Red Eclipsen játszok :D -
Plata #52121 Hát engem nem izgat a sötét oldal,azt meghagyom a gyerekeknek,ők szoktak szekálni hogy csináljak gonoszt.Sith warri nem jött be,de a jedi knight sem,sith inq van kettő is sorci és assasin,sorci nagyon tetszik,de nálam a sith is jó.Meg a két ügynök és a két fejvadász is. -
FNightWalker #52120 Ti mi alapján választottatok oldalt ill. fajt, kasztot?
Én valahogy mindig is a Sitheket részesítettem előnyben, az amikor megjelennek, félelmet keltenek, stb. Főleg az a zene :D (2:26 perctől)
Nálam szinte alap minden MMO-ban az ember... Kasztként pedig a Sith Assassint választottam. Tetszik a "Double-bladed lightsaber" illetve a Sith hajók, harci hajók + ugye a Sith Assassin companionok :D -
FNightWalker #52119 köszi -
oz #52118 Még egy dolog, Legacy boundos moddolható páncél és fegyver remekül alkalmas arra, hogy a karaktereid között boundos modokat küldj. Van egy boundos cuccot, kiszeded a modokat belöle. Ezek is boundosak lesznek, így magában nem küldheted el őket másnak. De ha beleteszed egy Legacy boundos moddolható cuccban, akkor szabadon átküldheted az altodnak, és ott ki is szedheted a modot belőle. Persze ott is boundos lesz a mod, de már az altodhoz fog tartozni, szabadon felhasználhatod nála. -
oz #52117 A Legacy rendszer olyan mechanizmus, ami egy szerveren belül összekapcsolja a karaktereidet (összeset, oldaltól függetlenül). Mindig, amikor bármilyen XP-t kapsz, akkor egyúttal kapsz Legacy XP-t is, aminek a szintje maximum -es lehet.
A legacy elindításához 10-es szint, és a kezdő bolygó teljesítése szükséges, ami után meg kell adni egy legacy nevet. Ez a név utótagként meg tud jelenni az összes karaktered nevében, vagy egy külön sorban a név táblán.
A legacy-n belüli karaktereiddel szabadon levelezhetsz (ellentétes frakcióval is), küldhetsz pénzt és itemeket (hajót nem, az nemm item). Vannak ún Legacy boundos cuccok, ezek legacy-hez vannak kötve, az összes karaktered szabadon használhatja (pl. a Juggernauthom és a Jedi Knightom gearje megegyezik, az összes ruhája - persze csak a moddolhatók - legacy boundos cuccban van. Csak át kell küldenem a ruhát, és azonnal tudja hordani mindkettő.
Ezen kívül a Legacy szintedtől függően különböző dolgokat tudsz unlockolni a Legacy panelen, karakter vagy account szinten. Pl rocket boost karakterenként, mailbox a hajón account szinten (minden hajódon megjelenik, ha egyszer kilockolod). Azt, hogy miket tudsz csinálni a Legacy képernyőn láthatod (mind a karakter, mind az account szintűeket).
Ott még egy családi kapcsolatot is be tudsz állítani, de ennek nem sok értelme van. -
kicsitopi #52116 Köszike
-
FNightWalker #52115 Lenne még pár kérdésem,
pontosan mi is az a Legacy? (Legacyn keresztül tudok például creditet, itemet esetleg hajót "átadni" az altomnak?)
van-e előnye annak, ha minden területen minden küldetést illetve egyéb tevékenységet 100%-ig teljesítek? (miket lehet teljesíteni a mapokon a küldetések kivételével?)
-
FNightWalker #52114 köszönöm a válaszokat. -
oz #52113 Még annyit tennék hozzá, hogy a szakma felvételekor gondolni kell arra, mi a célod. Csak móka, pénzkeresés, később a komolyabb end kontentbe való részvétel.
Ha end kontent is érdekel (raid és PVP), akkor az egyetlen használható szakma - szerintem, az egész leíráshoz hozzátartozik, hogy szerintem, ezt nem fogom többet kiemelni, valamint nem ismerem az free és preferred megkötéseket - a biochem. Az újrahasználható stim, adrenal, medpac nagyban megkönnyíti a dolgod, és egyben lecsökkenti a költségeidet.
Ha csak magadnak akarasz ruhát/fegyvert gyártani, akkor nem igazán van értelme semminek. Előbb utóbb úgyis narancs cuccokba fogsz rohangálni, és csak a modokat cserélgeted. A trainernél tanulható zöld cuccok nem jobbak, mint a quest/commendation/drop forrású cuccok, betörésükhöz meg azért sok alapanyag kell, nem biztos, hogy a szintedhez lesz elég.
Azok a szakmák, amik modokat gyártanak (cybertech, artifice) jó lehet, mert mint mondtam úgyis csak a modokat cserélgeted egy idő után, de itt sem biztos, hogy az adott szinthez lesz elég nyersanyagod (nekem altokhoz szuper, mivel tele vagyok alapanyaggal, a kis karinak kényelmesen tudok kutatni/gyártani a szinthez szükséges motyókat).
Gyártható cuccokkal nem igazán lehet pénzt keresni, alapvetően az augmentation kitek és az augmentek mennek magas szinten, nem igazán lehet eladni gyártott ruhát/fegyvert (kivétel lehet persze a top cucc, de azoknak a receptjeihez úgysem férsz hozzá). Keresettek lehetnek még a biochemes cuccok (stim, adrenal, medpac), valamint a modok (ezek minden szinten keresettek, de nincs nagy haszon rajtuk, így sokat kell vele foglalkozni).
A gyűjtögetős szakmákkal lehet pénzt keresni, sokan - mint én is :) - inkább a GTN-en veszik meg az alapanyagokat. -
gunji #52112 Huh... én kb. másfél éve nem nagyon foglalkoztam komolyabban craftolással, s úgy nézem, több olyan oldal meg is szűnt azóta, amiből anno informálódtam :(
Ha valaki komolyabban szeretne belemélyedni a témába, akkor érdemes átböngésznie egy-két leírást (pl. SWTOR forum guide: Crew Skills, Crafting Guide, SWTOR Crew Skills Guide, Almar's Guide, stb.)
Régebben az swtor.hu-n volt egy szép kép arról, hogy melyik szakma melyikhez illik, sajnos most nem találom (de a google ilyenkor is segít).
Ha csak egy crew skillt (szakmát) tudsz választani, akkor én is a slicinget javaslom, mert azzal lehet a legjobban keresni. Ha mást szeretnél, akkor egy mission-skillt ajánlok, mert azok is tudnak ritka és drága itemeket dobni, amiket aztán a GTN-n el lehet adni.
Ha kettő szakmát választhatsz, akkor szvsz érdemes a harmadikat is unlockolni, ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni.
Elvileg bármelyik szakmához bármelyiket választhatod, nem kell mindegyik csoportból (gathering, crafting, mission) választani, a crafting csoportból legfeljebb egyet választhatsz, a gathering és mission csoportból akár hármat is.
Vannak ideális kapcsolatok, amihez segítséget nyújtanak a fentebb linkelt képek:
Erőhasználónak érdemes választania:
archeology - artifice - treasure hunting (főként erőhasználók fegyvereit gyárthatjuk), vagy
archeology - synthweaving - underworld trading (főként erőhasználó ruházatát gyárthatjuk)
Nem erőhasználók választhatnak:
scavenging - armortech - underworld trading (főként nem erőhasználóknak ruhadarabok)
scavenging - armstech - investigation (főként nem erőhasználó fegyvereket)
scavenging - cybertech - underworld trading (főleg kisebb technikai eszközök: upgrade, modok, fülbevaló mod, gránát, stb)
Ha healer vagy, akkor választhatod:
bioanalysis - biochem - diplomacy (stimek, medpackok, stb)
Még annyit, hogy sok esetben nem tudsz egy karakterrel minden hozzávalót beszerezni, szükség lesz a GTN-re is. Mindegyik companion rendelkezik egy-egy szakma terén bónusszal, ami növeli az esélyét a sikeres kimenetelnek a crafting/mission terén. A companionoknak létezik egy affection nevű tulajdonságuk (mondjuk úgy: mennyire kedvel téged), ez is befolyásolja a kimenetelt (pl. ha kedvel, akkor nagyobb valószínűséggel gyárt egységnyi nyersanyagból két végterméket).
Ha meguntál egy szakmát, akkor a flottán választhatsz akár másikat is helyette.
Nos, tehát akkor mit is ajánljunk egy assasinnak? Talán a biochemes vagy a synthweavinges lehetőségből választanám az egyiket. Mindkettő olyan, amivel magadnak is tudsz gyártani tárgyakat, s a GTN-en is lehet keresni. -
FNightWalker #52111 Milyen crewskilleket érdemes választani?
melyek azok amelyekkel leginkább pénzt és másodsorban magamnak itemeket tudnék készíteni ? (Sith Assassin) -
gunji #52110 A legegyszerűbben erre a klasszikussal lehetne válaszolni: játék, játék, játék. Kibontva: a küldetések végrehajtása előtt, közben és után az ellenNPC-ket gyilkolászva mindig esik pénz és valamilyen tárgy. A tárgyakat eladhatod a vendoroknak, a jobb minőségűeket felteheted GTN-re. Küldetések közben gyűjtsd a craftos nyersanyagokat (attól függően, milyen crew skill(eke)t választottál: kristályok, fémek, pénzes kazetták, stb.), ezeket is el tudod adni a GTN-en. Ha tudsz craftolni (gyártani), akkor azokat is érdemes lehet kitenni a GTN-re. -
#52109 Szólsz azt végig darálok veled flash pointot bármennyiszer .. :É -
FNightWalker #52108 neked akartam írni, nem magamnak. :D -
FNightWalker #52107 Holnap - ha minden igaz és nem jön közbe semmi - fent leszek délelőtt és délután is. -
FNightWalker #52106 Milyen lehetőségeim vannak alacsony szinten kreditszerzésre? (Űr PvP-n, Slicing-en kívül) -
#52105 Na de how? Ha éppen nem vagy fent, akkor hogy lehet ismerősöket keresni? Nekem pld aláírásban van a felhasználóm, de van még 8 különböző karakterem
-
FNightWalker #52104 Nadeus néven megtaláltok a Sith Empire oldalon.