60295
-
Agidius #52294 Nem vettem annak senkitől, csak tisztázni akartam a mi szemszögünkből.
Nekünk első szűrőnek bevált a kérdőív dolog, a lényeg úgy is később derül ki ahogy írjátok :)
-
Kryon #52293 Amúgy ne vedd személyesnek, semmi bajom a Hungarikummal, nem hallottam még rólatok semmi rosszat, csak általánosságban osztottam meg a véleményem erről a kérdőívesdiről. Örülök amúgy, hogy van még viszonylag nagyobb aktív magyar guild a játékban, azt hittem már mind kihalt. -
Pacho #52292 Hát erre célra jó lehet egy alliance, hogy a hiányzó 1-2 embert pótolni lehessen ilyenkor.
Amúgy szerintem minden guild azt ír elő feltételnek amit akar, legfeljebb ha nem szimpatikus nem csatlakoznak hozzá. Én a jelentkezési lapot amúgy teljesen feleslegesnek tartom, az, hogy a játékos normális, vagy csak azért jön, hogy a guildbankot kizsigerelje nem derül ki belőle, ez majd ingame kiderül. Raid tapasztalat/pvp tapasztalat - mindenki azt ír amit akar. Pl. "HC raider voltam napi 12 órában egy szutyok dél-koreai mmo-ban" - amit Mo-on ismernek 40-en - "ez messze a legkeményebb pve kihívás a világon". Vagy: "Megrögzött pvp-s vagyok a warzone az életem, az egyik elsőként megszűnt pvp-rp szerver top guildjének legjobb dps-e cím az enyém volt - US West"
A "papír mindent elbír" alapon bárki állíthat bármit. Az, hogy amúgy egy keyboard-turner, az nem derül ki. Majd leviszitek ops-ra/warzonera és ott kiderül úgyis mit tud. -
Kryon #52291 Na mondjuk az tényleg parasztság, ha bevesznek aztán közlik, hogy ők egy közösség és ne zavard a köreiket. Az ilyen nem tudom miért invel egyáltalán. Mi is egy kialakult közösségként játszunk (sajna már inkább csak múltidő), de nem is invelgetünk össze vissza, csak tag ajánlása alapján. -
Kryon #52290 Attól, hogy paranoiás vagy még nem biztos, hogy nem üldöznek :)
Amúgy én ilyen begyepesedett őskövület vagyok, és teljesen különválasztom az ingame identitásom az irl-től. Sajnos nagyon sok retardálttal találkozni minden játékban, ezért inkább személyenként döntöm el, kivel mit osztok meg. -
EFRM #52289 a hungarikum is egy multtal es jo emberekkel rendelkezo kozosseg. bekerulni konnyu (=ha nem sikhulye picsogo idiota akkor bekerul), aztan minden csak rajtad all, hogy a kozosseg tagja leszel-e, vagy sem.
a kerdoiv csak egy nulladik fazisa a szuresnek ; ) -
oz #52288 Bár én rettentő paranoid vagyok, azért egy kereszt név megadása szerintem nem a világvége.
A jelentkezés írása érdekes dolog, vannak azért előnyei, miközben hátrányairól hirtelen nem tudok mit mondani. Egyrészt már a jelentkezés stílusából le lehet vonni általában néhány dolgot, valamint nagyjából kiderülhet, hogy megfelelsz-e a kívánalmaknak. Ha pl. egy HC guild keres egy dps-t, akkor nem fog felvenni olyan embert, aki épp elérte a max szintet, nincs cucca, és semmilyen raid tapasztalata nincs. Nem beszélve arról, hogy sok embernek kihívást okoz a felvételi űrlap kért kitöltése. Mit várhatok egy olyan embertől, akinek néhány sor elolvasása, annak feldolgozása és ez alapján egy űrlap kitöltése is megoldhatatlan feladatot állít?
Másik kérdés, hogy az új tag hogyan illeszkedik be az új guildbe. Nagyon sok új játékos azonnal akar mindent. Belép a guildbe, majd aztán anyázva kilép, mert amikor kért valamit, akkor nem ugrott az egész guild egyből, és aztán teleír mindent, hogy milyen parasztok voltak vele, mert nem segített neki senki. A beilleszkedés kétoldalú dolog, szükséges mindkét fél hozzá, de meg kell érteni, hogy egy új közösségbe történő beilleszkedésnél az új tagnak kell inkább alkalmazkodnia, neki kell inkább törekednie a sikeres csatlakozáshoz.
Ahhoz, hogy egy guild minden szinten játszon, sok ember kell. Például én kicsi guildben vagyok, most NM módokat próbálunk csinálni. HM raidekre nem is megyünk, mert már orrba szájba farmoltuk, és csak altokat meg compokat tudnánk öltöztetni. De azért, mert kicsik vagyunk, most éppen - többek között a nyárnak, meg az új kontent hiánya miatt - létszámhiánnyal küzdünk. Kellene ember, de csak NM képes emberre van szükségünk, mert öltöztetni valakit nincs már erő és kedv. Egy nagyobb guildben, ahol van második vonal, onnan egyszerűbb kiemelni egy-egy embert.
De ehhez nagy létszám, sok officer, raid leader szükséges, ami nem igazán van meg most egyik guilben sem. -
Kryon #52287 Írtam is a végén, hogy nem direktbe neked szólt, hanem általánosságban írtam amit írtam. Az ilyen jelentkezésekben nem szívesen adok meg semmilyen irl információt, így pl. valódi név, magamról/bemutatkozás, elérhetőségek rész alapból skip, ahol ilyeneket kérnek. Becenév, életkor, játékos múlt, karakter adatok, ennyi ami nekem belefér. A többit majd, ha már "összehaverkodtunk". Nem mintha bármi titkolnivalóm lenne, csak előfordult már velem, hogy megtaláltak olyanok, hogy csak néztem hogy emmegki és honnan ismer. Na az efféle whispereket szeretném minimalizálni. -
TomStorm #52286 Igen tudom de nem mondják.Most volt nemrég ilyen eset.Odamentem a szerverre ahol vannak,erre írják,hogy ők inkább egy közösség.Ok mondom akkor nincs itt keresni valóm?Na mindegy,van másik alapon kitöltöttem máshol egy jelentkezést erre írják,hogy xx szinttől fognak bevenni.Na itt kicsit berágtam már azért.
Még ha ingame ráírok,hogy vegyen be és nem az kit érdekel de ha ilyen baszom jelentkezéseket töltök és ilyen válasz jön rá akkor fusztráló már kissé.
Én azt gondolom nálatok még okés a helyzet.Kitöltöd hamar,nincs bíráskodás aztán mehetünk is a Guild-be ahogy a honlapon szerepel és itt is leírtad,ez így korrekt -
Agidius #52285 @Kryon A becenév / keresztnév rész arra való, hogy megtudjuk kit hogy szólítsunk guilden belül. Elérhetőséget nem kérünk, nem tudom, hol láttál ilyet.
@Tomstorm vannak olyan guildek akik feltételeket kötnek a tagsághoz. Ha pl. azt mondják, hogy csak max szintű karaktert vesznek be mert pl. progress guild akkor ott úgy működik. Nálunk nincs ilyen megkötés, de már egy sima kérdőív jó szűrő tud lenni, azért használjuk. -
TomStorm #52284 Mondjuk ezért is vannak kitalálva a gyűjtő Guild-ek.
Régen olyan lelkes officerek voltak,hogy minden egyes új taggal foglalkoztak.Ilyen nem volt mint most az biztos -
TomStorm #52283 Senki nem szól azért ha nem írod oda a valódi neved.Ki kell hagyni és kész vagy írsz kezdőbetüket.Alapjában véve én is utálom ezt a fajta jelentkezést.Régen ilyen nem volt.Meg arra is lehet készülni,hogy kitöltöd,elbírálják valakik azt se lehet tudni,hogy kik vagy 5 officer meg 3 guild leader,hogy oké stimmel barátom de lvl 40 alatt nem veszünk be:DVan ilyen is,vicc..
Aztán belépsz és közük nem lesz hozzád,semmi.Nem is foglalkoznak az új taggal.Érj el mindent önszántadból,nőjj fel a kemény maghoz és akkor talán megszólítanak vagy válaszolnak.
Nem mindegyik ilyen de nem akarok megnevezni senkit,ez nem is csak Swtor-os Guild-ekre vonatkozik.
Kérdem én mi a búbánatért kell mindent oda írni jelentkezésbe ha a kutya nem foglalkozik vele?:) -
Kryon #52282 Csak egy megjegyzés ehhez a jelentkezés kitöltősdihez. Megértem a szükségét az ilyen kérdőíveknek, de személyes adatokat, információkat, mint valódi név, elérhetőség stb. én pl. nem szívesen adom meg sehol se és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Idővel majd ha megismerjük egymást, és összebarátkoztunk majd mindenki megosztja amit akar. Az életkor még belefér a kérdőívbe, illetve a játékos múlt és egyéb játékra vonatkozó információk. De könyörgöm, ne várja már el senki se, hogy személyes dolgokat, és valós irl adatokat kiposztoljon valaki számára egyelőre vadidegenek fórumára. Ez egy játék, nem a facebook. Ez szól minden online jelentkezéses guildnek. Nem mindenki szereti teleszórni a netet személyes adatokkal, információkkal. -
Agidius #52281 Egy kis toborzást engedjetek meg nekem 2.9 közeledtével a Hungarikum guild nevében.
Spoilerbe teszem, hogy akit nem érint / nem érdekel ne másszon az arcába :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Sziasztok!
Most, hogy a guild hajók kezdenek elérhető közelségbe kerülni, szeretnénk felhívni új és visszatérő játékosoknak egyaránt a figyelmét guildünkre.
A játék kezdetekor indult guildünk töretlenül aktív, Birodalmi oldalon a The Red Eclipse EU PvE szerveren. Halálcsillag
Elsősorban olyan játékosokat várunk akik a 2.9-el bevezetendő guild conquest / guild hajós küldetésekbe jönnének velünk.
Természetesen az operation / raid irányultságú játékosok jelentkezését is fogadjuk, a weblapon lévő low/medium/high értékek a raid helyekre illetve role-ra vonatkoznak. Nem vagyunk HC progress guild, de azért stabilan haladtunk HM nehézségben mindig, az eddigi eredményeinket a Progress menüpont alatt megnézhetitek (adott bosskilleket 1-2 kivétellel mindig akkor csináltuk amikor aktuálisak voltak, nem utólag)
PvP irányultságú játékosok napi szinten tudnak tagjainkkal együtt PvPzni, fix ranked csapatok összeállítása terv a jövőre nézve.
Weblapunk: http://hungarikum-swtor.enjin.com/
Toborzás menüpont alatt lehet jelentkezni, ingyenes enjin account szükséges hozzá.
-
Gudott #52280 És itt a végleges verzió: pár dolog meg belekerült ( companion, legacy, repu, commok) ami elírás/elgépelést észrevettem, azt javítottam
Szabadon lehet használni, módosítani, más formátumban (sima doc, PDF Open office, html, stb stb) konvertálni
Vegyétek, vigyétek :)
http://data.hu/get/7906296/SWTOR.docx -
Nephin #52279 Ezt nem kell támogatni vagy ellenezni, valaki írja meg a kódot és kirakom. -
TomStorm #52278 +1 -
Gudott #52277 Köszi :)
Már kaptam pár tippet mivel lehetne bővíteni (companionokról egy kicsit írni, commendation, repu) meg találtam pár elírást.
Szóval lesz még egy kis bővítés, de már nem sok, főleg az elírásokat akarom javítani. -
#52276 Le a kalappal! Szép munka!
Szeretném a közösséget felkérni, hogy bocsássuk szavazásra a FAQ linkjének kirakását a Bannerba! Ki van mellette ki ellenzi? -
#52276 Nálam is ez volt. Csak több mint 2 hét. Nekem másik szerverre is migrált a parasztja. -
El Protector #52275 Egyik guildtársnak pár hónapja feltörték az acc-ját, nála karaktert nem töröltek, de mindenét eladták, lecsupaszították az összes karakterét. Kb egy hét alatt sikerült telefonon lerendeznie az ügyet, s visszaállítottak neki mindent, amije volt. Fontos, hogy meg tudd mondani nekik, mióta van a probléma, pont azért, hogy utólag mindent vissza tudjanak állítani. -
Gudott #52274 Végre elkészült az összefoglaló. Docx-ben a data.hu-ról tudjátok letölteni.
Szabadon lehet használni, módosítani, más formátumban (sima doc, PDF Open office, html, stb stb) konvertálni
http://data.hu/get/7903662/SWTOR.docx -
Gudott #52273 Account lopásnál sajnos csak telefon keresztül tudsz ügyet intézni -
#52272 Az lehet, hogy törlődött/törölték az accom? A hivatalos oldalon a leaderboards-nál nem találok olyan nevű karaktert amim volt.
Nincs ezeknek egy kurva emailcímük amire irni lehet ez ügyben? Csak telefon? Nem tudok annyira angolul se németül. -
Pilutika #52271 sziasztok! uj vagyok még és nem tudom h meddig tart ma a karbantartas és keresnék magyar guildota The red eclipse szerveren -
#52270 De azt , hogy tudom megnézni? Nem tudok belépni az acc-ra :( -
#52269 Azt nézd meg hogy az email cimedet nem változtatták e meg. -
#52268 Szerintem én is kaptam már, de kb beleolvasok, a nincs benne releváns infó már delet is :) -
Vincentcloud #52267 Köszönöm szépen, sikerült :) -
#52266 Az szívás mert annyira nem tudok angolul :(
-
#52265 Lopják az accot. Nekem is lenyúlták. Modjuk jól tudtam kijönni belőle hála a supportnak. De csak telefonon lehet velük beszélni. -
#52264 Sziasztok!
Kaptam egy csomó levelet a [email protected]ól, hogy password reset kérelem meg ilyenek. Én nem kértem semmi ilyet!
az utolsó az ez volt :
Your account on the Star Wars™: The Old Republic™ website has been successfully updated! Remember, we have also updated your EA account using this email address.
Azóta hiába kérek password resetet meg display name kérést nem jön semmi. Ilyenkor mi van? -
gunji #52263 Igen-igen. Bemész az Interface Editorba, bal egérgombbal kiválasztod a Player Frame-t (ahol a karaktered avatarja és hp-je van), ekkor a dialógusban megjelennek ennek a beállításai (pl. size, alpha, stb). Lejjebb tekered, s lesz egy Show Information Text, ezt kell hozzá becsekkolni.
Ha a karaktereid különböző interface-eket használnak, akkor mindegyikben külön be kell állítani. -
Vincentcloud #52262 Be lehet valahogy állítani hogy számokban mutassa a hp-t? nem csak piros csíkban? -
Plata #52261 Ránézésre nekem bűn randának tűnik,ügynöknek valami jobb kinézetű ruhát vennék. -
gunji #52260 Ez pont medium itemek, de van belőle más néven heavy is, jaja :D
-
#52259 De ez amúgy ránézésre nekem eléggé Sith Juggernautos cucc. -
gunji #52258 A cikkben, ahonnan e kép származik, leírják, milyen ruhadarabok kellenek, mindegyik 50-es szint felett birodalmi oldalon szerezhetők be vagy gyárthatók. A tagban a linkek az itemekhez:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A köztársasági oldalon nem használhatók (mert az azonosítóikhoz más kinézet tartozik). -
oz #52257 Lehet, rég csináltam bountys küldiket, kezdetben még biztos lehetett mindet csinálni.
A repus dolgokhoz azt írod, nem érted, viszont nem írod le, mi az, amit nem értesz. Hivatkozol egy táblázatra, de tudni, mi van abban a táblázatban. Ha linkeled a táblázatot, és leírod, mit nem értesz, akkor biztosan tisztázni tudjuk a dolgokat.
A 10% egyébként azt jelentheti, hogy ha guildben vagy, akkor minden 5 aktív guild tag után (elmúlt 30 napban legalább 1x belogolt preferred vagy előfizető) kapsz 1% bónuszt a kapott XP-re és reputációra, maximum 10%-ig. A reputációra a 12000-s limit nem változik, de a tokenekért ennyivel több reput kapsz. -
Gudott #52256 Egy kis pontosítás a bounty contract weekhez
Egy karakterrel naponta egy kingpin és 1 henchman küldit lehet csinálni, de a kingpinhez kell 5 token. És nincs karakterkorlát, szóval ha van 6 karaktered egy héten akkor pl 6*7 henchman küldit tudsz csinálni. Repu itemet később is be tudod váltani, nem kell bounty weeken.
Az összefoglaló készülget, sajnos nagyon sok minden összejött, csak annyira léptem ba a játékba hogy a guildekből ne vágjanak ki. igyekszem holnapra vagy legkésőbb szerdára végleges formába önteni.