• oz
    Még annyit tennék hozzá, hogy a szakma felvételekor gondolni kell arra, mi a célod. Csak móka, pénzkeresés, később a komolyabb end kontentbe való részvétel.
    Ha end kontent is érdekel (raid és PVP), akkor az egyetlen használható szakma - szerintem, az egész leíráshoz hozzátartozik, hogy szerintem, ezt nem fogom többet kiemelni, valamint nem ismerem az free és preferred megkötéseket - a biochem. Az újrahasználható stim, adrenal, medpac nagyban megkönnyíti a dolgod, és egyben lecsökkenti a költségeidet.
    Ha csak magadnak akarasz ruhát/fegyvert gyártani, akkor nem igazán van értelme semminek. Előbb utóbb úgyis narancs cuccokba fogsz rohangálni, és csak a modokat cserélgeted. A trainernél tanulható zöld cuccok nem jobbak, mint a quest/commendation/drop forrású cuccok, betörésükhöz meg azért sok alapanyag kell, nem biztos, hogy a szintedhez lesz elég.
    Azok a szakmák, amik modokat gyártanak (cybertech, artifice) jó lehet, mert mint mondtam úgyis csak a modokat cserélgeted egy idő után, de itt sem biztos, hogy az adott szinthez lesz elég nyersanyagod (nekem altokhoz szuper, mivel tele vagyok alapanyaggal, a kis karinak kényelmesen tudok kutatni/gyártani a szinthez szükséges motyókat).
    Gyártható cuccokkal nem igazán lehet pénzt keresni, alapvetően az augmentation kitek és az augmentek mennek magas szinten, nem igazán lehet eladni gyártott ruhát/fegyvert (kivétel lehet persze a top cucc, de azoknak a receptjeihez úgysem férsz hozzá). Keresettek lehetnek még a biochemes cuccok (stim, adrenal, medpac), valamint a modok (ezek minden szinten keresettek, de nincs nagy haszon rajtuk, így sokat kell vele foglalkozni).
    A gyűjtögetős szakmákkal lehet pénzt keresni, sokan - mint én is :) - inkább a GTN-en veszik meg az alapanyagokat.