• gunji
    Huh... én kb. másfél éve nem nagyon foglalkoztam komolyabban craftolással, s úgy nézem, több olyan oldal meg is szűnt azóta, amiből anno informálódtam :(
    Ha valaki komolyabban szeretne belemélyedni a témába, akkor érdemes átböngésznie egy-két leírást (pl. SWTOR forum guide: Crew Skills, Crafting Guide, SWTOR Crew Skills Guide, Almar's Guide, stb.)

Régebben az swtor.hu-n volt egy szép kép arról, hogy melyik szakma melyikhez illik, sajnos most nem találom (de a google ilyenkor is segít).
    Ha csak egy crew skillt (szakmát) tudsz választani, akkor én is a slicinget javaslom, mert azzal lehet a legjobban keresni. Ha mást szeretnél, akkor egy mission-skillt ajánlok, mert azok is tudnak ritka és drága itemeket dobni, amiket aztán a GTN-n el lehet adni.
    Ha kettő szakmát választhatsz, akkor szvsz érdemes a harmadikat is unlockolni, ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni.
    Elvileg bármelyik szakmához bármelyiket választhatod, nem kell mindegyik csoportból (gathering, crafting, mission) választani, a crafting csoportból legfeljebb egyet választhatsz, a gathering és mission csoportból akár hármat is.

Vannak ideális kapcsolatok, amihez segítséget nyújtanak a fentebb linkelt képek:

Erőhasználónak érdemes választania:
    archeology - artifice - treasure hunting (főként erőhasználók fegyvereit gyárthatjuk), vagy
    archeology - synthweaving - underworld trading (főként erőhasználó ruházatát gyárthatjuk)

Nem erőhasználók választhatnak:
    scavenging - armortech - underworld trading (főként nem erőhasználóknak ruhadarabok)
    scavenging - armstech - investigation (főként nem erőhasználó fegyvereket)
    scavenging - cybertech - underworld trading (főleg kisebb technikai eszközök: upgrade, modok, fülbevaló mod, gránát, stb)

Ha healer vagy, akkor választhatod:
    bioanalysis - biochem - diplomacy (stimek, medpackok, stb)

Még annyit, hogy sok esetben nem tudsz egy karakterrel minden hozzávalót beszerezni, szükség lesz a GTN-re is. Mindegyik companion rendelkezik egy-egy szakma terén bónusszal, ami növeli az esélyét a sikeres kimenetelnek a crafting/mission terén. A companionoknak létezik egy affection nevű tulajdonságuk (mondjuk úgy: mennyire kedvel téged), ez is befolyásolja a kimenetelt (pl. ha kedvel, akkor nagyobb valószínűséggel gyárt egységnyi nyersanyagból két végterméket).
    Ha meguntál egy szakmát, akkor a flottán választhatsz akár másikat is helyette.

Nos, tehát akkor mit is ajánljunk egy assasinnak? Talán a biochemes vagy a synthweavinges lehetőségből választanám az egyiket. Mindkettő olyan, amivel magadnak is tudsz gyártani tárgyakat, s a GTN-en is lehet keresni.