Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Üzenem homeless-nek, hogy jó a Vistás témaválogatás, és itt van egérkurzor is:
http://gnome-look.org/content/show.php/Aero+Mouse+Cursors+with+Drop+Shadow?content=67833
Amint kitalálom a jelszavamat visszatérek a fórumra."
[merlinw.org]
Más. Errõl beszéltem. 10 napig nem nézek a teszt gépre (Hardy) és 92 új frissítés, köztük olyanok, mint mount, util, linux, kdelibs, stb. Most indul a foltozás, õket ismerve júniusra pöpec lesz az egész, nem kell várni egy évet az SP1-re mint a másiknál..😊
[merlinw.org]
Ikonok
Vista startmenü
háttér
Login képernyõ
Splash screen
Asszem ennyi😊) A startmenü nagyon kemény😊
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
KDE?
Evenorbi blogján van leírás, hogy hogyan lehet beleerõszakolni a zinternet ekszplórert a linuxba. 😊
12 gépen ilyen ubuntu lesz. Kiváncsi vagyok hány nap után veszik észre, hogy ez linux😊
A startmenü is full vistás, de arról nem tudok screenshotot, mert mindig bezáródik amikor csinálom😞
Az MR1 Hangtár anyagára visszatérve; telepítettem az mplayert-t (System>Adminisztráció>Synaptic csomagkezelõ>Search:"mplayer").
Az Mplayer Movie Player megjelent az Applications>Hang és video alkalmazások között.
Azóta az említett archív hanganyagokat lejátsza.
Mindenesetre neked és a többi hozzászólónak is köszönöm az eddigi segítséget.
Hiába, a Windows után meg kell küzdeni az új filozófiával!
Üdvözlettel: gy?jt?
>>
a fájl nincs az adott könyvtárba. :|
használd az "ls" parancsot hogy megnézd ottvan -e.. a kis és nagybetûk is számitanak.
http://loal.atw.hu
[merlinw.org]
Viszont a realplayerrel megy. A hiba nálad így elsõ blikkre szerintem az hogy mégsem abban a könyvtárban vagy. Vagy nemtudom 😊.
Köszönöm a választ.
Sajnos egyenlõre nem sikerült elõbbre jutnom.
A "RealPlayer11GOLD.bin" fájl könyvtárában megnyitottam a terminált és az általad megadott parancsot kiadtam, de hibaüzenetet kaptam:
"x@x-desktop:~$ chmod +x RealPlayer11GOLD.bin
chmod: cannot access `RealPlayer11GOLD.bin': No such file or directory
x@x-desktop:~$" (megj.: a felhasználó nevem: "x").
Van valami ötleted, mi lehet a hiba?
Az is segítene, ha megadnád annak a totem plugin?-nak a pontos nevét és elérhetõségét, amelyik nálad lejátsza a Hangtár hangfelvételeit.Nem az élõ stream hangra gondolok, az nálam is mûködik, hanem a hangtárban archivált régebbi, órákra bontott hanganyagra.
nekem az MR1 dolgait a totem lejátsza, de találtam megoldást a Real Playerhez:
Nyiss egy terminált, és lépj be abba a mappába, ahova letöltötted a "RealPlayer11GOLD.bin" fájlt. pl: cd /home/user1/
ezután add ki ezt a parancsot:
chmod +x RealPlayer11GOLD.bin
Ha ez megvolt, akkor a /elérési_út/fájl.bin parancsot kell kiadni, pl: /home/user1/RealPlayer11GOLD.bin
Ekkor elvileg elindul, megkérdezi majd hogy hova tegye a dolgait, ott elérési utat kell megadni, meg a végén enter.
Sok szerencsét!
A korábban írt bejegyzéseimben stream video-és hangmegjelenítési problémák megoldásához kértem segítséget.
Az elmúlt napokban töbségükkel sikerült megbírkóznom.
Most a Real Player 11 Gold for Linux médialejátszó aktiválásával akadtam el.
Szeretném, ha segítenétek.
Az MR1 rádió (és sok más rádió) archívumában levõ hanganyagok lejátszásához kéri a rendszer a Real Player-t.
Letöltöttem a https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7 címrõl a programot.
Kaptam egy RealPlayer 11GOLD.bin fájlt.
Hogyan lehet ebbõl a fájlból a Linux alatt mûködõ lejátszót (plugint) varázsolni?
Ha lehet, a megoldás lépéseit írjátok le. Én archiváltam egy RealPlayer 11GOLD.bin.tar.gaz nevû könyvtárba, ott megpróbáltam az Extract paranccsal valamit kezdeni, de eredménytelenül.
Köszönöm a tippeket.
A multimédia tesztoldalon ellenõrzött 3 médiamegjelenítés sikerült, de a kölönbözõ videogyûjteményeket és az egyes internet TV oldalakat böngészve (You Tube, Videa, internetTV Online stb.) egyes megjelenítések nem akarnak életre kelni.
Az az igazság, hogy még alaposabban meg kell ismernem a Linuxot.
Mégegyszer köszönöm az eddigi segítségedet és a többi fórumozó tippjeit is.
sudo apt-get install flashplugin-nonfree
Mûködnie kellene vele, esetleg még a böngészõ gyorsítórárra gyanakszom, ürítsd:
Szerkesztés --> beállítások haladó --> gyorsítótár:törlés
Edit --> Settings --> Advanced --> Cache
[merlinw.org]
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A #1116 - hoz:
A youtube videokat le tudom játszani.
A #1117 - hez:
Ezt látom:
"Shockwave Flash
File name: libswfdecmozilla.so
Shockwave Flash 9.0 r100
MIME Type Description Suffixes Enabled
application/x-shockwave-flash Adobe Flash movie swf Yes
application/futuresplash FutureSplash movie spl Yes"
példa (nálam ez van, oldal legalja):
Shockwave Flash
Fájlnév: libflashplayer.so
Shockwave Flash 9.0 r115
MIME-típus Leírás Kiterjesztés Engedélyezve
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Igen
application/futuresplash FutureSplash Player spl Igen
Egy kis korrekció kell, mert a korábbi üzenetemben nem minden link jelent meg jelent meg jól.
TV2 Címoldal> rendben!
Videotár fõablak
Kattintás a tár elsõ videoablakára
Ezután (a linknév azonossága miatt nem tudom bemutatni) a videó lejátszó ablaka jelent meg a lejátszósávval az alján, de a lejátszást indító nyilra kattintva nem indult.
A korábbi üzenetedben javasolt programok segítettek, de az alábbi képek mutatják, hogy van még kutatnivalóm.
A TV2 címlapjáról indultam és egy archív videót próbáltam lejátszani.
Az eredmények:
TV2 Címoldal
Kiválasztott video
Indított video (de nem indul)
Az indító ikon nyilak talán a Quick Time plugin hiányát jelzik, de nem biztos!
Köszönöm a gyors választ!
Végignézem az általad leírtakat.
Ez olyan csomagokat tartalmaz, amik az általad leírt problémákat orvosolják. Legkönnyebben terminálból tudod felvenni a tárolót:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update
(forrás)
Vagy használhatsz Kiwi-t is, ami ubuntu, csak tartalmaz jópár media csomagot, valamint az említett tárolót.
Az ubuntuban ezek a multimédiás csomagok jogi okokból nem kerülnek fel, mivel bizonyos országok törvényeibe ütközik, a kiwi viszont pont ide készült, így semmi akadálya, hogy gyárilag tartalmazza ezeket a csomagokat.
Kb. ezekre lesz szükséged (menü --> hozzáadás eltávolításban megtalálod õket):
- Flash player (ezt sztem a firefox felajánlja)
- gstreamer plugin (keresõ kidobja, hatot látok)
- esetleg egy mplayer
Elvileg ezekkel mennie kellene.
Egy kis önbizalmat adott a bejegyzésedben hivatkozott cikk. Ezzel együtt gyorsíthatná számomra az ismeretszerzést néhány információ. Az Ubuntu Linux 8.04-et telepítettem a Windows XP mellett. Amikor a Linuxban böngészek, meglehetõsen sok képi megjelenítésbeli hiányosságot találok az egyes weblapokon. Helyzetemet nehezíti, hogy a Firefox 3 Beta 5 böngészõvel is most ismerkedek. A weblapokon megjelenõ hibáknál (képek, médiaeffektek stb.) valamint a streemhangok és streemvideók lejátszási gondjainál nehéz eldöntenem (kivéve, ha bekér a program valami kiegészítést), hogy a Firefox hiányol kiegészítést vagy a Linuxnak kellene plugin vagy valamilyen programkiegészítés.
Sokat segítene, ha tapasztalatod alapján meg tudnál nevezni olyan Firefox kiegészítéseket és Linux kompatibilis program-kiegészítéseket, amelyek letöltésével a leggyakrabban elõforduló képi megjelenítések és streem-alkalmazások (hang, video) mûködnének.
Természetesen tudom, hogy a két program (Firefox és Linux) megismerése sok energiát kíván egy kezdõtõl (különösen így 63 évesen). Nem is akarom megspórolni, mert érdekel a dolog, csak szeretném csökkenteni szükségképpen bekövetkezõ újratelepítések számát.
A hosszú bejegyzésért elnézést.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ha igen pls írjátok le a méreteit
Báár a témaindítót még nem láttam ide írni...
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Lenne pár kérdésem Linux-al kapcsolatban.Most windows vista-m van de szeretnék feltenni mellé egy ubuntu linux-ot.Ez így mûködni fog rendesen?Jah és az ubuntu jó választás kezdõknek? Mert még csak most ismerkedek a linux-al.
Elõre is köszi a választ!
Egyáltalán hogy kell telepíteni pl egy óra skint...ha jol emléxem, mindent .gz formátumban hoz le, addig oké is, témát tudok váltani, de a munkaterületváltót nem, meg az órát sem pl. Nincsen olyan funkció, amivel értelemszerûen meg lehet változtatni, mint pl a témánál...help me!!!!!