11431
Ubuntu Linux
-
#3083 A csomagkezelo segitsegevel a legegyszerubb. Rendszer/Adminisztracio/Synaptic csomagekezelo es megkeresed a vlc nevu csomagot, majd telepited. Esetleg nyitsz egy konzolt es beirod a kovetkezot: sudo apt-get install vlc -
geronemo #3082 Hali!
Mától vagyok ubuntu felhasználó és éredeklődnék, hogy VLC-t, hogyan lehet letölteni illetve telepíteni alá? Angolul találtam valami leírást de azt nagyon nem vágom. NAgyon megköszönném ha valaki leírná.
Köszi -
#3081 Áhhá:) -
#3080 A firebug nekem nem akart menni eddig az ubuntu repos rokaval, azert hasznalok mar jo ideje ubuntuzillat. Akkor meg mar le is frissitettem :] -
#3079 na ok most úgy néz ki megtaláltam a hibát -
#3078 ujbol telepitettem, de ugyanaz a hiba, beallitottam az asus laptop bill-t, de nekem csak ott olaszorszag van :S -
#3077 rendszer/beállítások/billentyűzet
Valamit a telepítésnél szúrtál el, mert ha más nem alapértelmezett angol kiosztást beállít a rendszer. -
#3076 syiasytok
most raktam fel ay ubuntut, de a billentzùyet kiosytàs, enzhònz syìlva syar
talàn t0bbet nem is kell irnom, làtjàtok mi a gondom :(
hol lehet beallitani, hogz minden a helyen legyen
ekezetes betuk, a nulla nàlam ey \, yz felcserelodve etc...
elore is koszi -
#3075 -
#3074 ügyes vagy!
Gratulálok!:) -
#3073 Türelmetlen banda:) -
#3072 Megprobalhatod esetleg Ubunztuzillaval, nekem gyonyoruen felpakolta vele a 3.5-os verziot -
#3071 [kihúzza magát] :) -
#3070 Hát mekkora jólett ez a linux topik kinézet:)))
Abi moddolta eztis?:D -
#3069 Vagy kézzel telepíted, vagy vársz pár napot amíg lesz hivatalos ubuntu csomag a repo-ban. -
Miguel125 #3068 Hogyan kell frissíteni Firefoxot 3.5-re? Automata frissítéssel nem frissül, még mindig 3.0.11 van. -
#3067 Ha használod Compiz-t, kapcsold ki és máris gyorsabb lesz minden:) -
#3066 Restricted extrákat feltetted? Hátha az fáj neki, hogy nincs. Synaptic csomagkezelőből dobd fel az ubuntu-restricted-extras csomagot. -
CHA05 #3065 Hát nálam valamiért ha nem teljes képernyőn futtatom a VLC-t szaggat ezerrel...
Kmplayer meg nem nyitja meg az ISO-t.. -
#3064 Nekem egyikkel sem volt problémám, nagyon régen még a VLC tényleg szaggatott nekem is HD filmeknél, ez még Windows alatt volt, azután kezdtem el használni a Windows-os KMPlayer-t. Linux alatt vettem elő újra a VLC-t, azóta eljárt felette az idő és nekem gond nélkül megevett mindent, lassú sem volt, mint annak idején. -
CHA05 #3063 VlC is szaggat ... km kiakad... -
#3062 VLC vagy KMPlayer. Előbbi még mindig nem érte el az 1.0 stabil verziót, vannak is vele problémák, de nagyon jó lesz ha egyszer kész lesz, utóbbi nevében nem is vagyok biztos, az egy MPlayer lejátszó módosított GUI-val, az is elég okos. -
CHA05 #3061 Üdv mindenki...
Tudnátok linkelni Egy lejátszót ami lejátszik avi, mkv fájlokat és dvd-t iso-ból ubuntu 9.04 alá?
Eddíg akármilyen progival próbálkoztam egyszerűen vagy kiakadt az oprendszer vagy a film szaggatott...vagy a lejátszóa adta meg magát...
Előre is köszi... -
grafl #3060 Ok köszi -
Apocalipto #3059 Válasz ott az előző hszben :) -
grafl #3058 szia az everest ezt irja ki.
CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)
CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 MHz
CPU #2 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 MHz
köszi -
Apocalipto #3057 Attól hogy a proceszorod nem tudja a virtualizációt, fel tudsz a gépedre telepíteni 64 bites oprencert. CSak virtuális gépen nem tudsz majd futtatni. Ezért kéne hogy a processzorod támogassa ezt az opciót.
Tehát vagy felrakod élesben az ubuntu x64-et esetleg wubival, vagy amélkül, de vmware-ben, virtualboxban, virtual pc-ben NEM fog menni, mert azt a hibaüzit abja majd. Egyébként milyen processzorod is van?
szerk.: Jah látom már másik topikban. Nem tudja a virtualizációt. Tehát marad a rendes telepítés virtuális gép nélkül vagy hagyd az egészet. -
grafl #3056 megint Én.
szoval. a rendszerem windows7-x64_virtualbox-x64_re
telepiteném az ubuntu-ultimate-edition-2.2-x64.A nyelv
választása után ezt irja ki." this kernel requires an x86-64
CPU,but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use
a kernel appropriate for your CPU.
Az előző válaszokat is köszönöm. -
Apocalipto #3055 Ha a processzorod nem támogatja a virtualizációt, 32 bites windows alól nem tudsz 64 bites oprencereket futtatni virtuális gépen. -
#3054 Ugyanúgy mint a 32biteseket, semmi különbség. -
grafl #3053 sziasztok.
ezt szeretném "virtualbox-ra hogyan kell widows x64-et telepiteni" vagy
valamien virtuális gépre x64 es oprendszert szeretnék telepiteni.
előre is kösz -
#3052 Hangbeállításoknál meg lehet mondani melyik legyen a master -
CHA05 #3051 Nos...
a Front Mic volt a ludas...
Némítottam és most a hangkezelés tökéletes...
Visznont a tálcán a hangerő csúszkája nema fő hangerőt hanema front mic-et állítja... ezzel mit lehetne kezdeni?
(kösz a helpet srácok :D) -
CHA05 #3050 Ha a "front" némítva van megszűnik a zúgás...
De vele minden más hang is... -
#3049 Hangbeállításoknál játsz a meghajtókkal - Pulseaudio/ALSA, alul csatornákkal, keverőben próbálgasd mi okozza - mikrofon, digitális kimenet be van pipálva, egyéb...
Ha még nem menne, flash-hez telepítsd a flashplugin-nonfree csomagot. -
CHA05 #3048 Fenn az újabb disztribóciós frissítés de a sípolás nem múlt el...
fóélahallgaban zúgás , ha kihúzom akkor meg fülsóketetíően hangos sípolás még ha lenémítom a hangokat akkor is...
ötlet? -
Thanatos #3047 állítólag egészséges korán kelni... :D -
CHA05 #3046 Hú emberek...
8.10es disztribúciófrissítés teleplült... a gép újraindult...
Én épp majdnem elaludtam és egy olyan éles és Kurv@h@ngos sípolás indult be hogy majd be$z@rtam... hang már van devan egy folyamatos alapzaj... sercegés ami akkor is van ha a hangoknémítva vannak... most állok neki a következő disztribóciófrissítésnek...
MEgjegyzem szerintem a sípolásra felkelt az eégsz ház :D -
#3045 nem -
CHA05 #3044 jólvanna:P
Kösz...:D
Bepróbálom és meglátjuk mi sül ki belőle...