Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennél van mondjuk sokal egyszerûbb, ha a terminált akarod az F12-re:
Rendszer --> Beálítások --> Gyorsbillentyûk Megkeresed a terminált és nyomsz neki egy F12-t. 😊
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
$>gksu kate /etc/X11/xorg.conf
a szovegszerkeszto nevet amivel akarod szerkeszteni (nekem kate)
keri a jelszot
ennyi
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
#1238: nalam nincs ilyen problema az emesene-vel, de emlekeim szerint az msn protokollja fileatvitel eseten nem p2p, tehat a koztes szerverek terheltesegen is mulik, mennyire lassu az atvitel.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Alábbi problémával már márciusban találkozott valaki az ubuntu.hu-n és bekommenteltem én is, hogy fennáll, de eddig ott válasz nem jött:
IBM ThinkPad-ra tettem fel 8.04-es verziót, felment szépen, gond nélkül (övé az egész partíció). Kikapcsolom, majd egy kis idõ múltán újra be és mit látok: Intel Boot Agent Version 4.1.07 azt írja, nem talál OP-rendszert. Ha bent a HDD, ugyanazt az üzenetet kapom, mintha ki van véve, vagyis mintha nem is látná a wincsesztert, holott BIOS-ban megjelenik.
Mindegy neki, mi az elsõdleges BOOT-eszköz, sohasem jó.
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent.
Operating System not found
Lehetséges, hogy az a probléma, hogy a telepítõ valami, a gép számára ismeretlen fájlrendszert hozott létre és ezért nem látja a BIOS-on kívül semmi a HDD-t? (BartPE sem látja, egyedül a CD-rõl indított Ubuntu).
Külföldi fórumokon is felvetõdött, hogy rengeteg a probléma a régebbi IBM laptopokkal, de megoldást sehol sem leltem. Van valami ötletetek?
Ugyanis eddig az összes chatprogram amit próbáltam (aMSN-en kívül) mindegyikben tetûlassú volt még egy nagyon kicsi file átküldése is.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
1. Ubuntu alá nincs olyasmi program mint a cFoss speed mert eléggé ugrál a net, és nem csak torrentnél:S
2. Az miért van ha USB-s fülest bedugom akkor a fülesen lemegy a bejelentkezõ hang, de videó alatt külsõ hangszórón szól, már a hangerõ ikonnál is kiválasztottam a fülest, de semmit se ér
3. aMSN-be miért nincs hang videóbeszélgetés alatt, vagy esetleg mit ajánlotok helyette?
Eddig sudo pppoeconf-al próbálkoztam,de mindig hibát jelzett.
Pontosan miben kell ezt beállitani?
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
fstab tartalma segit?
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/hdd1
UUID=2f900cd1-b262-4dfc-bd2c-d28649295669 / ext2 nouser,defaults,errors=remount-ro,atime,auto,rw,dev,exec,suid 0 1
# /dev/hdd8
UUID=2de02742-089c-48ca-ab52-af5136aeedba /home ext3 nouser,defaults,atime,auto,rw,dev,exec,suid 0 2
# /dev/hdd7
UUID=9a8b210b-a7fc-48dd-b97b-fc3e9b694e9a none swap sw 0 0
/dev/hdb /media/cdrom0 udf,iso9660 user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid 0 0
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
sudo pppoeconf
aztán:
pon dsl-provider
(amúgy ezen az oldalon még volt is,lapozni sem kell)
A problémám az,hogy nem tudom beállitani az internet kapcsolatomat.ADSL kapcsolatom van .Routerrer kapcsolódok,és ez még egy switchell meg van osztva.Hogy lehetne beállítani Ubuntu alatt az internetet?Elõre is köszönöm a választ!
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
Az elég szar érv manapság hogy nem tudják letölteni + kiírni 😊
floppy nak mountolt particio.. de mountolta mar /procnak is

bootolaskor nem inditja el a grafikus feluletet, es csak az rc szkripteknek a kimenetet latom
[merlinw.org]
de nekem kell 32 bites
De le van töltve meg minden csak mégis szebb...😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
[merlinw.org]
Gondolja bele, az, hogy megcsinálják a CD-t és kipostázzák neked, nagyon nem ingyen van. Az addig ok, h rendelsz mondjuk egyet, mer mondjuk rulez, de minek 10-et? Tapétázol vele? :C
Pont azért lehet letölteni rengeteg helyrõl, több protokollon keresztül, hogy ha szükséged van rá, letöltsd.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Szép sárga😄😄😄
(itt kapod meg az x-et ami lejebb a root-hoz kerül)
find /boot/grub/stage1
(belépés a grub konzolba)
sudo grub
(kiválasztod a root particiót)
root (hd0,x)
(telepíted az mbr-be)
setup (hd0)
(kilépsz a grub konzolból)
quit
(újraindtod a rendszert)
init 6
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Put the boot disk you created on the installation on the floppy drive, boot the system and run grub command
Remember that for grub (hd0,1) means hda (primary controller master), second partition.
Now we need to tell grub where are the grub files:
If you know where they are, type something like:
root (hd0,1)
else if you have no idea, type:
find /boot/grub/stage1
and then the root command with the correct parameters:
setup (hd0)
to install it on hd0, that is MBR of the first HD.
type quit and reboot.
The menu will appear again.
If you want to make some changes to the boot menu, you must edit the file: /boot/grub/menu.lst"
Sok sikert
Én a Windows -okkal járok így néha van amikor szerencsémre, de van amikor agyamra megy. De már az Ubi is kezdi.
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
tom láma kérdés
Tehát
XP újratelepítés(Hmm mily szokatlan XD)
Nah és elszállta Grubom tehát alapból wint bootol
Hogyan lehet visszavarázsolni???
Egész szépen barátkozok vele...
Kiegészítés: ami nagyon tetszik a Képernyõkímélõ... a rubik kígyó 😊 imádom 😊
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
[merlinw.org]
Rendszer/frissítéskezelõt meg kapd elõ gyorsan és frissíts 8.04-re. Minap jött új kernel, azóta minden okés vele.
[merlinw.org]
(fura,hogy aláhúzza pirossal a szavak,de majd megszokom😉 )
A NAME SERVER IP címe (DNS); levelezõszerver neve és egy webszerver (feltöltéshez)
Annyira nem tudtam,hogy mit hogyan,hogy már probáltam az ip címet valahova beilleszteni...
Na de gondoltam megnézem a windows pontosan miket is kér a net beállításhoz és ezt már csukott szemmel is végig tudom csinálni,de ez sem kér semmit csak felhasználónevet és jelszót... úgyhogy az elõzõ hozzászólásos irásomat visszavonom...