Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Gnome alatt így. (második az egy kis ízelítõben.)
Ennél van mondjuk sokal egyszerûbb, ha a terminált akarod az F12-re:
Rendszer --> Beálítások --> Gyorsbillentyûk Megkeresed a terminált és nyomsz neki egy F12-t. 😊

KOXX
Jobb egérgombbal klikkelj mondjuk egy jpg fájlra, tulajdonságok, majd a megnyitás ezzel résznél tudod megadni, hogy a jpg-t mivel nyissa meg. Jobb megoldást hírtelen nem tudok.

KOXX
Beállítások > Gyorsbillentyûk
Itt kikeresed a terminált és beállítod neki az F12-t-

hispan2
No megoldódott a dolog, hibás volt, amit beírtam a konfigba, de most már jó. Javasolták fórumokon, hogy ilyen esetekre érdemes F12-re beállítani a terminált. Hogyan tehetem ezt meg?

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

hispan2
Beírtam a sudo gedit /etc/X11/xorg.conf parancsot, megheggesztettem a fájlt, újraindítottam a gépet, de most sem a TrackPoint, sem semmilyen USB-n csatlakoztatott egér nem mûködik, PS/2 portom meg nincs. :S Egyáltalán hogy lehet ilyenkor navigálni? Windows alatt TABbal meg nyilakkal ment minden, de itt semmi sem történik...

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Pethy23
Alapértelmezetté hogy tudok tenni alkalmazásokat? Megvan a beállítás de oda terminál parancs kell:S De leírom mihez kéne nekem! Gnome player, gthumb viewer.
KOXX
Terminálba a következõt írd:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Divergencia
grafikuson nyitsz egy konzolt,
$>gksu kate /etc/X11/xorg.conf
a szovegszerkeszto nevet amivel akarod szerkeszteni (nekem kate)
keri a jelszot
ennyi

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

hispan2
No az elõzõ probléma részben-egészben megoldódott, ellenben felmerült egy másik: az etc/X11/xorg.conf fájlban kéne módosítanom valamit (hogy mûködjön helyesen a trackpoint), de sehogy sem engedi ezt a fájlt szerkeszteni, jóllehet mikor megnyitom, rendszergazda vagyok. Próbáltam bejelentkezni root-al is, de azt meg a grafikus felület nem engedi. Hogya tudom módosítani ezt a fájlt? (ubuntu)

HiPPoNaX
Az emesene nem hiszem, hogy megoldana a problemajat, leven az egyaltalan nem tamogatja a hang- es videoatvitelt...

#1238: nalam nincs ilyen problema az emesene-vel, de emlekeim szerint az msn protokollja fileatvitel eseten nem p2p, tehat a koztes szerverek terheltesegen is mulik, mennyire lassu az atvitel.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

hispan2
Sziasztok!

Alábbi problémával már márciusban találkozott valaki az ubuntu.hu-n és bekommenteltem én is, hogy fennáll, de eddig ott válasz nem jött:

IBM ThinkPad-ra tettem fel 8.04-es verziót, felment szépen, gond nélkül (övé az egész partíció). Kikapcsolom, majd egy kis idõ múltán újra be és mit látok: Intel Boot Agent Version 4.1.07 azt írja, nem talál OP-rendszert. Ha bent a HDD, ugyanazt az üzenetet kapom, mintha ki van véve, vagyis mintha nem is látná a wincsesztert, holott BIOS-ban megjelenik.

Mindegy neki, mi az elsõdleges BOOT-eszköz, sohasem jó.

PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent.
Operating System not found

Lehetséges, hogy az a probléma, hogy a telepítõ valami, a gép számára ismeretlen fájlrendszert hozott létre és ezért nem látja a BIOS-on kívül semmi a HDD-t? (BartPE sem látja, egyedül a CD-rõl indított Ubuntu).

Külföldi fórumokon is felvetõdött, hogy rengeteg a probléma a régebbi IBM laptopokkal, de megoldást sehol sem leltem. Van valami ötletetek?

Hadd kérdezzem meg, hogy ebben hogy szuperál a file transfer?
Ugyanis eddig az összes chatprogram amit próbáltam (aMSN-en kívül) mindegyikben tetûlassú volt még egy nagyon kicsi file átküldése is.
gabi89
aMSN helyett nézd meg az Emesene nevû szoftvert talán a csomagkezelõben is benne van,de ha nem lenne akkor innen szedd le

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Pethy23
Üdv! Lenne pár kérdésem:

1. Ubuntu alá nincs olyasmi program mint a cFoss speed mert eléggé ugrál a net, és nem csak torrentnél:S
2. Az miért van ha USB-s fülest bedugom akkor a fülesen lemegy a bejelentkezõ hang, de videó alatt külsõ hangszórón szól, már a hangerõ ikonnál is kiválasztottam a fülest, de semmit se ér
3. aMSN-be miért nincs hang videóbeszélgetés alatt, vagy esetleg mit ajánlotok helyette?
Kössz a választ!
Eddig sudo pppoeconf-al próbálkoztam,de mindig hibát jelzett.
Pontosan miben kell ezt beállitani?

OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate

Ha routerrõl kapja a netet akkor nem kell pppoeconf, hanem a tálcán van egy kis ikon amire ha rákattint, van olyan, hogy kézi beállítás. Ott ki kell választani a hálókártyát. Utánna be kell írni egy ip címet, abból a hálózaból amibe a router van. Átjárónak a router címét kell megadni, dns-nek szintén, vagy ha úgy nem jó, akkor 84.2.44.1.

Divergencia
A grafikus felulet kerdese megoldva, KDE4 megoldotta a problemat.
fstab tartalma segit?

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/hdd1
UUID=2f900cd1-b262-4dfc-bd2c-d28649295669 / ext2 nouser,defaults,errors=remount-ro,atime,auto,rw,dev,exec,suid 0 1
# /dev/hdd8
UUID=2de02742-089c-48ca-ab52-af5136aeedba /home ext3 nouser,defaults,atime,auto,rw,dev,exec,suid 0 2
# /dev/hdd7
UUID=9a8b210b-a7fc-48dd-b97b-fc3e9b694e9a none swap sw 0 0
/dev/hdb /media/cdrom0 udf,iso9660 user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid 0 0

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

mumpic
terminál:
sudo pppoeconf

aztán:
pon dsl-provider

(amúgy ezen az oldalon még volt is,lapozni sem kell)

Szevasztok!
A problémám az,hogy nem tudom beállitani az internet kapcsolatomat.ADSL kapcsolatom van .Routerrer kapcsolódok,és ez még egy switchell meg van osztva.Hogy lehetne beállítani Ubuntu alatt az internetet?Elõre is köszönöm a választ!

OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate

MerlinW
Ennyibõl nem tudok segíteni távolról. Telepítsd újra, vagy nem tudom.

[merlinw.org]

mumpic
Én is leginkább azért rendeltem meg, mert LTS kiadás, így sokáig jó szolgálatot tehet a cd, valamint rokonság és barátok körében lehet terjeszteni, mutogatni. Ja, és szép. 😊 (de ettõl még nem kell belõle több 😛)

Sztem a megrendelõk 90%-a azért rendeli meg mert szép 😊
Az elég szar érv manapság hogy nem tudják letölteni + kiírni 😊
Nagyon megéri, neked biztos, Angliából feladják fizetik a postaköltséget mindent, miért nem rendelted egyszerre a kettõt? én is úgy rendeltem, az indoklásnál meg leírtam hogy a laptopomnál 32bites az asztalinál 64bitest használok, és kiküldték, Azért mert milyen szép ne rendeld meg szerintem, letöltöd és kész, ez a cd kérés azoknak van akik nem rendelkeznek nagysebességû internettel vagy körülményes lenne kiírni vagy nemtom.
Divergencia
ez normalis mountolas?
floppy nak mountolt particio.. de mountolta mar /procnak is

Divergencia
most meg mindig nem tudom mi a baj..
bootolaskor nem inditja el a grafikus feluletet, es csak az rc szkripteknek a kimenetet latom

MerlinW
szerintem rendelj minden változatból egyet-egyet, és majd ha megjön az utolsó, akkor kezdheted elõlrõl a 8.10-essel 😊
Flamer
kb.

http://loal.atw.hu

mumpic
De én a piros megament akarooooomm!!!!!!!! 😛PP

SrAta
aha
de nekem kell 32 bites
De le van töltve meg minden csak mégis szebb...😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Trisztin
<#nevetes1><#taps><#nevetes1>

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

MerlinW
ivjoe
Én rendelek 1024-et és eladom az utcán új Win-nek. -.-

Gondolja bele, az, hogy megcsinálják a CD-t és kipostázzák neked, nagyon nem ingyen van. Az addig ok, h rendelsz mondjuk egyet, mer mondjuk rulez, de minek 10-et? Tapétázol vele? :C

Pont azért lehet letölteni rengeteg helyrõl, több protokollon keresztül, hogy ha szükséged van rá, letöltsd.
MerlinW
Annyira "magyar" vagy..😊

[merlinw.org]

SrAta
vagy a 2. rendelés már nincs ingyen???

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Rendelek egy 32 biteset is megéri😄😄😄

SrAta
Gyyerekek ma kereken a 3. héten megjött a 64-bit-es ubi cd-m
Szép sárga😄😄😄

SrAta
kössz

MerlinW
Én a mumpic által bevágott gyakorlatot használom, nem mountolok.

(itt kapod meg az x-et ami lejebb a root-hoz kerül)
find /boot/grub/stage1

(belépés a grub konzolba)
sudo grub

(kiválasztod a root particiót)
root (hd0,x)

(telepíted az mbr-be)
setup (hd0)

(kilépsz a grub konzolból)
quit

(újraindtod a rendszert)
init 6

[merlinw.org]

HiPPoNaX

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

mumpic
"What to do:
Put the boot disk you created on the installation on the floppy drive, boot the system and run grub command

Remember that for grub (hd0,1) means hda (primary controller master), second partition.

Now we need to tell grub where are the grub files:

If you know where they are, type something like:
root (hd0,1)

else if you have no idea, type:
find /boot/grub/stage1
and then the root command with the correct parameters:

setup (hd0)
to install it on hd0, that is MBR of the first HD.

type quit and reboot.
The menu will appear again.
If you want to make some changes to the boot menu, you must edit the file: /boot/grub/menu.lst"

Sok sikert

zoliapu
" nem tudom mit csináltam másképp (most jól) de van net 😊"

Én a Windows -okkal járok így néha van amikor szerencsémre, de van amikor agyamra megy. De már az Ubi is kezdi.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

gabi89
Ubuntu Live cd-t berakod és avval helyreállítod a Grubot.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

SrAta
õõõ
tom láma kérdés
Tehát
XP újratelepítés(Hmm mily szokatlan XD)
Nah és elszállta Grubom tehát alapból wint bootol
Hogyan lehet visszavarázsolni???

Trisztin
ok,köszi már megvan 😊 de meglepett,hogy ez mozilla "extra" 😊 amúgy a gond a helyesen írással volt 😊

Egész szépen barátkozok vele...

Kiegészítés: ami nagyon tetszik a Képernyõkímélõ... a rubik kígyó 😊 imádom 😊

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

MerlinW
Ha X-bõl a zárt meghajtós dolgot csinálod, nem kell telepíteni driver-t, megteszi saját maga.

[merlinw.org]

MerlinW
van ám hozzá magyar nyelvi szótár (kiegészítõk), oszt akkor nem lesz piros amennyiben helyesen írsz😊

Rendszer/frissítéskezelõt meg kapd elõ gyorsan és frissíts 8.04-re. Minap jött új kernel, azóta minden okés vele.

[merlinw.org]

Flamer
kielehet kapcsolni. firefox.

http://loal.atw.hu

Trisztin
õõõõ izé..... sikerült <#taps><#taps> nem tudom mit csináltam másképp (most jól) de van net 😊

(fura,hogy aláhúzza pirossal a szavak,de majd megszokom😉 )

Trisztin
Még anno ... kaptunk egy CD-t amin ilyen kapcsolodó program van,annak a borítóján szerepelnek az invitel fontosabb adatai...
A NAME SERVER IP címe (DNS); levelezõszerver neve és egy webszerver (feltöltéshez)
Annyira nem tudtam,hogy mit hogyan,hogy már probáltam az ip címet valahova beilleszteni...

Na de gondoltam megnézem a windows pontosan miket is kér a net beállításhoz és ezt már csukott szemmel is végig tudom csinálni,de ez sem kér semmit csak felhasználónevet és jelszót... úgyhogy az elõzõ hozzászólásos irásomat visszavonom...