11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    No akkor törpöljünk, vajh melyikre is van szükséged, ha nem az LTS-re?:)

A "normál" kell neked, hiszen LTS csak 4 évente van.
  • CHA05
    Olyan beállításokat találtam hogy soha, normál és LTS ...
  • MerlinW
    Miért nem frissítesz 9.04-re? Frissítéskezelő elindít, és egy kattintás az upgrade. (8.04 esetében Rendszer/Admin/Szoftverforrások-ban LTS (Long Term Support) upgrade-et "mindegyik"-re kell változtatni)

Elvileg mindegyik felsorolt problémádat megoldja. Minden beállítás, program, stb megmarad érintetlenül - max újabb verzióra cserélve.
  • CHA05
    Hmmm... valami konkrétabb ötlet?
  • Cat 02 #3039
    Flash Player ?
    Hangnál nincs olyan h ki lehet választani h mit használjon ? Linux-hoz van külön vmi hang cucc és nem kell neki elvileg a hangkártya, nekem csak azzal volt hang.
  • LestatVenom
    a 8.10-es nem külön laptopokra lett kiélezve?
  • CHA05
    Esetleg valami más ... használhatóbb ötlet?
  • Ability
    Első körben próbálkozz meg valami frissebb release-zel.
  • CHA05
    Sziasztok!

Lenne 1-2 problémám amikre nem találok megoldást...
    Minden segítséget, ötletet szívesen fogadok.
    ASUS F5 SL laptopomra telepítettem "Ubuntu 8.04.2 LTS"-t és a következő problémák állnak fenn:

1. Nincs egyátalán hang...
    2. a youtubeo videóknál megjelenik a videó helye de nicsnenk a lejátszást kezelő vezérlőgombok...

Várom az ötleteket...

Előre is kösz mindenkinek...
  • Ability
    Canonical repón fent van az előre forgatott 64 bites változat. De nekem még FF is jót töltött le.
  • LestatVenom
    nekem a 64bitesre nem akart felmenni pl. a flashplayer.
  • Ability
    Hát ha 32 bites rendszert akarsz, akkor i386, ha 64 biteset, akkor amd64. Én 64-eset használok, ha már olyan a procim. Konkrétan semmilyen különbség nincs, minden programot fel lehet tenni szintén, kb. annyi az eltérés, mint a Windows-ok alatt, nagyobb memóriát tud megcímezni a rendszer, stb. Szerintem 64-est tegyél fel. Amúgy azért amd64 a jelölés, mert az AMD fejlesztette ki a 64 bites szabványt amit később az Intel is átvett.
  • Dj Faustus #3031
    A 64Bit-es Intel processzorhoz a "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" megfelelő.
  • FGB
    64Bit-es intelhez jó a: "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" vagy ahhoz a "kubuntu-9.04-alternate-i386.iso" kell?
  • MerlinW
    Kb.:)
  • Cat 02 #3028
    Akkormár VirtualBox :)
  • Apocalipto
    Ójajj.
  • MerlinW
    Wubi nézegetésere, tesztelésre jó, de hosszútávú használatra alkalmatlan.
  • Apocalipto
    Lehet bepróbálkozok egy wubis megoldással
  • HiPPoNaX
    Tipp 1: a gnome-ot (ubuntu alapertelmezett ablakkezeloje) is meg lehet csinalni windows (vista, win7) szerure, a dolog titka a gnomenu nevu csomag.
    Tipp 2: ha ez a megoldas nem jon be, akkor meg mindig hasznalhatsz mas ablakkezelot, a windowsos elmeny erdekeben elso korben ajanlanam a KDE-t, masodik sorban pedig az xfce-t.
    Tipp 3: mukodesben es a rendszer logikajaban ne varj sok hasonlosagot a windowssal, inkabb tanuld meg az ujat is, mert erdemes
  • MerlinW
    text tartalomra pedig: panelen jobb klikk, hozzáadás és ott rgadós cetlik, vagy tomboy jegyzettömb
  • Ability
    Nem teljesen értem, de ha ilyen gadgeteket akarsz, akkor keress rá csomagközelőben a "Screenlets" kulcsszóra.
  • papi08
    Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy meglehet-e azt csinálni hogy az a tartalom megjelenjen az asztalon, mint ami a System Monitor-ban, ha igen, akkor hogy, a Conky-ról már hallottam de nem tudtam beindítani. A másik, hogy meglehet-e jeleníteni pl. egy TXT-tartalmát, az asztalon, úgy mint a system monitorosat?
  • LestatVenom
    köszi
  • MerlinW
    smbmount
  • LestatVenom
    Azt meglehet csinálni, h mountolom a havergépén lévő mappámat? ha tudom az ip címét és ha igen akkor, hogyan?
  • papi08
    köszi!
  • MerlinW
    chmod +x valami.bin (futtatási jogot adsz neki) aztán csak elindítod mint valami.bin
  • papi08
    Köszi! Még egy kérdés, a .bin-t hogy lehet futtatni? a google-n rákerestem de csak a mappáról találtam írást.
  • MerlinW
    Ubuntunál barátságosabb Linux perpill nem nagyon létezik.
  • Apocalipto
    Jajj mekkora jól néz ki ez a topik :D
    Egyébként: melyik az a linux verzió, ami kinézetre leginkább hasonlít a winre? Mert nekem volt fennt ubuntu, de az egész annyira barátságtalan hogy nem tudtam megszokni és visszatértem Winre...
  • mumpic
    ki kell csomagolni, és van benne readme
  • papi08
    Ismét hozzátok fordulok! Ez azért van mert még kezdő vagyok:S
    Letöltöttem egy játékot és a kiterjesztése .tgz, hogy lehet akkor telepíteni?
    A választ előre is Köszi!
  • papi08

Most meg hiába indítom be az AWN-t nem mutat semmit. Egyet villan mind amikor frissít de semmi nem jelenik meg.
    A választ előre is köszi!
  • papi08
    Köszi mindenkinek!
  • Ability
    Applications - Add/Remove programs - Felül kiválasztod hogy az összes csomagot nézze - keresőbe beírod hogy "Avant" és kidobja. Alapból nem fogja megtalálni, ki kell választani fent hogy milyen forrásokból keressen. Felteszi helyetted a rendszer, ne foglalkozz tar.gz-vel, fent az a Canonical szerverein.
  • papi08
    tar.gz-be megtudom szerezni, de nekem deb-be kellene:D
  • papi08
    Köszi. bár nekem a csomagkezelőben sem AWN nem Avant Window Navigator-t nem talál. A tar.gz-vel mit lehet csinálni? Előre is köszi!
  • Ability
    Elsőt nem tudom, sosem próbáltam, nem hinném hogy lett is vele volna valami bajom.

Másodikra: System - Admin - Synaptic - Telepíted a CCSM (CompizConfig Settings Manager) csomagot - Telepítés után menübe beteszi valahova, szerintem a System - Preferences-be, ott tudsz játszogatni, sokmindent be lehet állítani.
  • Ability
    AWN (Avant Window Navigator)

Csomagkezelőben megtalálod.