11431
Ubuntu Linux
-
#3043 No akkor törpöljünk, vajh melyikre is van szükséged, ha nem az LTS-re?:)
A "normál" kell neked, hiszen LTS csak 4 évente van. -
CHA05 #3042 Olyan beállításokat találtam hogy soha, normál és LTS ...
-
#3041 Miért nem frissítesz 9.04-re? Frissítéskezelő elindít, és egy kattintás az upgrade. (8.04 esetében Rendszer/Admin/Szoftverforrások-ban LTS (Long Term Support) upgrade-et "mindegyik"-re kell változtatni)
Elvileg mindegyik felsorolt problémádat megoldja. Minden beállítás, program, stb megmarad érintetlenül - max újabb verzióra cserélve. -
CHA05 #3040 Hmmm... valami konkrétabb ötlet?
-
Cat 02 #3039 Flash Player ?
Hangnál nincs olyan h ki lehet választani h mit használjon ? Linux-hoz van külön vmi hang cucc és nem kell neki elvileg a hangkártya, nekem csak azzal volt hang. -
#3038 a 8.10-es nem külön laptopokra lett kiélezve? -
CHA05 #3037 Esetleg valami más ... használhatóbb ötlet? -
#3036 Első körben próbálkozz meg valami frissebb release-zel. -
CHA05 #3035 Sziasztok!
Lenne 1-2 problémám amikre nem találok megoldást...
Minden segítséget, ötletet szívesen fogadok.
ASUS F5 SL laptopomra telepítettem "Ubuntu 8.04.2 LTS"-t és a következő problémák állnak fenn:
1. Nincs egyátalán hang...
2. a youtubeo videóknál megjelenik a videó helye de nicsnenk a lejátszást kezelő vezérlőgombok...
Várom az ötleteket...
Előre is kösz mindenkinek... -
#3034 Canonical repón fent van az előre forgatott 64 bites változat. De nekem még FF is jót töltött le. -
#3033 nekem a 64bitesre nem akart felmenni pl. a flashplayer. -
#3032 Hát ha 32 bites rendszert akarsz, akkor i386, ha 64 biteset, akkor amd64. Én 64-eset használok, ha már olyan a procim. Konkrétan semmilyen különbség nincs, minden programot fel lehet tenni szintén, kb. annyi az eltérés, mint a Windows-ok alatt, nagyobb memóriát tud megcímezni a rendszer, stb. Szerintem 64-est tegyél fel. Amúgy azért amd64 a jelölés, mert az AMD fejlesztette ki a 64 bites szabványt amit később az Intel is átvett. -
#3031 A 64Bit-es Intel processzorhoz a "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" megfelelő. -
FGB #3030 64Bit-es intelhez jó a: "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" vagy ahhoz a "kubuntu-9.04-alternate-i386.iso" kell? -
#3029 Kb.:) -
Cat 02 #3028 Akkormár VirtualBox :) -
Apocalipto #3027 Ójajj. -
#3026 Wubi nézegetésere, tesztelésre jó, de hosszútávú használatra alkalmatlan. -
Apocalipto #3025 Lehet bepróbálkozok egy wubis megoldással -
#3024 Tipp 1: a gnome-ot (ubuntu alapertelmezett ablakkezeloje) is meg lehet csinalni windows (vista, win7) szerure, a dolog titka a gnomenu nevu csomag.
Tipp 2: ha ez a megoldas nem jon be, akkor meg mindig hasznalhatsz mas ablakkezelot, a windowsos elmeny erdekeben elso korben ajanlanam a KDE-t, masodik sorban pedig az xfce-t.
Tipp 3: mukodesben es a rendszer logikajaban ne varj sok hasonlosagot a windowssal, inkabb tanuld meg az ujat is, mert erdemes -
#3023 text tartalomra pedig: panelen jobb klikk, hozzáadás és ott rgadós cetlik, vagy tomboy jegyzettömb -
#3022 Nem teljesen értem, de ha ilyen gadgeteket akarsz, akkor keress rá csomagközelőben a "Screenlets" kulcsszóra. -
#3021 Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy meglehet-e azt csinálni hogy az a tartalom megjelenjen az asztalon, mint ami a System Monitor-ban, ha igen, akkor hogy, a Conky-ról már hallottam de nem tudtam beindítani. A másik, hogy meglehet-e jeleníteni pl. egy TXT-tartalmát, az asztalon, úgy mint a system monitorosat? -
#3020 köszi -
#3019 smbmount -
#3018 Azt meglehet csinálni, h mountolom a havergépén lévő mappámat? ha tudom az ip címét és ha igen akkor, hogyan? -
#3017 köszi! -
#3016 chmod +x valami.bin (futtatási jogot adsz neki) aztán csak elindítod mint valami.bin -
#3015 Köszi! Még egy kérdés, a .bin-t hogy lehet futtatni? a google-n rákerestem de csak a mappáról találtam írást. -
#3014 Ubuntunál barátságosabb Linux perpill nem nagyon létezik. -
Apocalipto #3013 Jajj mekkora jól néz ki ez a topik :D
Egyébként: melyik az a linux verzió, ami kinézetre leginkább hasonlít a winre? Mert nekem volt fennt ubuntu, de az egész annyira barátságtalan hogy nem tudtam megszokni és visszatértem Winre... -
#3012 ki kell csomagolni, és van benne readme -
#3011 Ismét hozzátok fordulok! Ez azért van mert még kezdő vagyok:S
Letöltöttem egy játékot és a kiterjesztése .tgz, hogy lehet akkor telepíteni?
A választ előre is Köszi! -
Most meg hiába indítom be az AWN-t nem mutat semmit. Egyet villan mind amikor frissít de semmi nem jelenik meg.
A választ előre is köszi! -
#3009 Köszi mindenkinek! -
#3008 Applications - Add/Remove programs - Felül kiválasztod hogy az összes csomagot nézze - keresőbe beírod hogy "Avant" és kidobja. Alapból nem fogja megtalálni, ki kell választani fent hogy milyen forrásokból keressen. Felteszi helyetted a rendszer, ne foglalkozz tar.gz-vel, fent az a Canonical szerverein. -
#3007 tar.gz-be megtudom szerezni, de nekem deb-be kellene:D -
#3006 Köszi. bár nekem a csomagkezelőben sem AWN nem Avant Window Navigator-t nem talál. A tar.gz-vel mit lehet csinálni? Előre is köszi! -
#3005 Elsőt nem tudom, sosem próbáltam, nem hinném hogy lett is vele volna valami bajom.
Másodikra: System - Admin - Synaptic - Telepíted a CCSM (CompizConfig Settings Manager) csomagot - Telepítés után menübe beteszi valahova, szerintem a System - Preferences-be, ott tudsz játszogatni, sokmindent be lehet állítani. -
#3004 AWN (Avant Window Navigator)
Csomagkezelőben megtalálod.