Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(de sokat segitene, ha a konzol kimenetet is bemasolnad, ha valami problemad akad)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
mivel is probálkoztam ... huh ...
terminálnál probáltam a súgóban leírtakat követni (követni tudtam is,csak nem történt semmi 8)) tehát pon dsl-provider és a pppoeconf paranccsal már probálkoztam,de látható eredménye nem volt...
Az igazság az,hogy nekem az elnagyobb bajom, ugyan a felhasználó nevet és a jelszót bekéri,de azt nem,hogy hova akar csatlakozni...
(Probálkoztam a Server Ip cimét több helyre beírni,de sehol semprodukált eredményt <#szomoru1>#szomoru1>)
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Telepítettem a 7.10-es verziót ... a barátkozásunk egész jól alakult,ameddig nem akartam csatlakozni a netre... valahogy nem ment... többször átolvastam a súgót...de úgy nagyon nem jött össze semmi... aztán visszajöttem Winre... hátha valami fórumon találok valamit,de egyik sem jelentett megoldást a problémámra...
úgyhogy most vadászok magamnak valakit,aki tud segíteni...innen a közelbõl 😊 <#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
Konzolban irtam neki > init 1 < et, de a kde vmiert nem akart leallni normalisan. Gondoltam atirom az inittab-ot, ami persze itt nincs 😮
Feltettem az rcconf-ot, kiszedtem, hogy indulaskor a kdm-et elinditsa, feltettem az nvidia drivert, es azota nem indul el a graf.felulet magatol, hiaba kapcsoltam vissza a kdm-et, hiaba irom be, hogy init 5, semmi 😞
Most startx-el leptem be, ugy hogy elotte az xorg.confbol kiszedtem azokat a felbontasokat amiket beleirt, es nem tud a monitorom.
Otlet?
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
(azért a két lépés, mert most nem tudom, konzolból hogyan lehet ezt elérni)
[merlinw.org]
Miért adept-tel frissíted? Ott van a saját frissítéskezelõje erre a célra, vagy apt dist-upgrade.
[merlinw.org]
giganyit toltott le, frissitett
erre restartkor fogadott a karakteres konzol 😞 ez a szivas, hogy miert a disztrib frissites, miert uti ki az nvidia drivert?!!
Firefox3 majd akkor jöhet ha kész lesz 😊 elég nagy ökörség volt beletenni ezt a beta-t
[merlinw.org]
Szóval mit kell pontosan törölni és hol ?
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
A firefox problema meg ugy tunik megoldodott az extensions.rdf file torlesevel, igy vegre lehet extensiont telepiteni is, valamint mar magyarul szolal meg a firefox. (Eddig csak a 3-as volt hajlando magyarul makogni)
Van hogy az ubuntu váratlanul lefagy, és ujrakell indítani , ez azért felháborító mert a vistát nem kellet annyiszor ujraindítani mint az ubuntut 1 nap alatt, most arra gyanakodom hogy a memória csinálhat ilyet mert 2x512 ddr2-es van benne különbözõ órajelen 667mhz meg 555 talán, ez csinálhat ilyen hibát? vagy csak a 8.04 ilyen bugos?
kösz
Minden OK!
Köszönöm.
Üdvözlettel: gy?jt?
#1175: "unknown error -203" ennyit mond, az error console szerint pedig az installLocation valtozonak nincs erteke vmelyik js file-ban.
#1176: a realplayer11gold.bin file nem abban a mappaban talalhato, ahol a parancsot kiadtad. Lepj be elobb a megfelelo mappaba es ott add ki a parancsot (vagy kiadhatod barhol, de akkor a file TELJES eleresi utjat add meg). Ha abban a mappaban allsz, ahol a file talalhato, akkor elirtad a filenevet, probald meg a chmod +c parancs utan a filenev elso nehany karakteret begepelni, aztan pedig nyomd meg a tab gombot, igy kiegesziti a filenevet - ha az letezik az adott mappaban. De vigyazz, a kis- es nagybetuket megkulonbozteti a linux!
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
A realplayerrel ezidáig nem sok szerencsém volt.
Az elsõ lépés - "elvileg futtatási jogot kell adni"-eredményét az alábbi képernyõképen látod:
Képernyõkép
Mi lehet a hiba?
A 3asat meg dobtam a kukába miután jópárszor lefagyott
Másik, hogy letöltöd a honlapjáról és magad telepíted.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
tehát most a 16. napnál tartok, akkor még max 1-1,5 hét és jön???
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Konzolban beírod: chmod +x realplayervalami.bin
utána így tudod futtatni: ./realplayervalami.bin
Ahol a realplayervalami.bin a file neve
ja és értelemszerûen abban a könyvtárban kell állnod ahol a file van
Real-ben így konkrétan nem tudok segíteni (keress arra is rá synaptic-ben), én mplayer-t és annak a webes pluginját használom, az minden elképzelhetõ videó formátumot lejátszik.
[merlinw.org]
Köszönöm a választ. Minden mûkszik!
A RealPlayer 11GOLD telepítéséhez szeretnék még egyszer visszatérni.
A legutóbbi próbálkozásom nem sikerült.
Nem tudom, nem befolyásolja - e, hogy az Ubuntu-t Windows XP alatt telepítettem és ott már él egy Real Player. Legutóbb, amikor a Windows - t indítottam el, valami olyasmit írt ki a Windows alatt telepítõ könyvtárnévnek, hogy Alternatív Real Player.
Most, hogy a Linuxot újratelepítettem, szeretném a RealPlayert mûködõképesen telepíteni.
Ha a "https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7" címen megjelenõ RealPlayer telepítését lépésrõl - lépésre leírnád, nagyon jó lenne.
én is kb 3 hete rendeltem
Telepítsd a totem-mozilla csomagot.
[merlinw.org]
Egy videolejátszó mûködtetésével kapcsolatban akadtam el.
Az alábbi kép mutatja a problémát:
Videoablak
Amennyiben a kép megjelenési mérete kicsi, a lejátszóra és a támogató pluginra vonatkozó megjegyzéseket kimásolom ide:
"totem-plugin-viewer 2.22.1
Browser Plugin using GStreamer 0.10.18
Copyright © 2002-2007 Bastien Nocera"
Kérdéseim:
1./ Hogyan tudom telepíteni az Ubuntu 8.04-re a totem-plugin-viewer 2.22.1 lejátszót?
2./ Hogyan tudom hozzáadni a GStreamer 0.10.18 plugint?
ABSZOLÚT KEZDÕ jeligére!
a ctr+alt+down -al kihozza az asztalokat de az egér nem látszik
[merlinw.org]
mert az egér kurzor nem látszik,de videon láttam hogy huzgállják
Kár hogy az ubuntu.hu fóruma teljesen leamortizálódott , mindenki besértõdött áhh nemértem.