Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fravik
hello!
az egy "normális felmatricázott linux-mintás cd" lesz!! ez tuti, mert a 7.10-et is így kaptam meg! 😊
plusz még kapsz 4 matricát is grátiszba!! 😊

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

Nemtudom mi a faszért kell baszogatni a kezdõket. Én is tudnék neked olyan problémát mondani, hogy csak pislognál.

SrAta
Ha én rendelnék egy linux cd-t az egy normális felmatricázott linux-mintás cd-lenne vagy sima egyszerû kép nélküli cd?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Jajj de vicces valaki...😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Köszi sikerült bár a 2. lépést már megse kellett csinálni beírtam az elsõ parancsot a terminálba és már volt is
Kösz

HiPPoNaX
Az elso lepesnel bukik meg a howtod: a kollega nem szereti a terminalt, mert az fujj <#idiota>

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

MerlinW
- terminál:
sudo apt-get install ntfs-3g

- ezután /etc/fstab -ba beírogatod az ntfs particiókat így:
/dev/sda1 /media/winC ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda2 /media/winD ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
stb..

- majd a fent megadott könyvtárakat létrehozod. (pl: /media/winC)
- ujraindítod a gépet és fel lesznek mountolva az ntfs particiók
- nem árt semminek

További infó: Google: ntfs-3g

a dev logika:
sda - primary master (sda1 elsõ partició, sda2 a második, stb)
sdb - primary slave
sdc - secondary master
sdd - secondary slave

De van valami ntfs tools synapticban ami beírogatja az fstab-ba. Aztán lehet 3g is megcsinálja, nem tudom. Nekem mindig automatikusan bemountolta telepítés után.

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Eleresi ut, ezzel a fogalommal windowson is talalkoznod kellett. Csak amig winen egy mappa eleresi utja mondjuk igy nez ki: C:\Program Files\ addig linuxon mondjuk /usr/bin. Na ennek analogiajan el kene talalnod a /media/hd* es /media/sd* "konyvtarakba" is. (A * un. joker karakter, akarhany tetszoleges karaktert helyettesithet, igy mondjuk a teljes eleresi ut lehet /media/sda2 vagy eppen /media/hdc) Ennel szajbaragosabban nem tudom elmondani, hol talalod az ntfs meghajtokat. Baja pedig akkor lesz tole az xp-nek, ha vmi rendszerfilejat torlod.

SrAta
Bocs hogy kérdeztem ha nem szabad többször nem fogok
Na pá

mumpic
Minek neked linux?

SrAta
de hol???
ezt a terminalba???
És ettõl az xpnek amit látni akarok a partíción nem lesz baja??
És akkor mit is kell pontosan írni a terminalba?

HiPPoNaX
/media/hd*, /media/sd* eleresi utat csekkold

SrAta
Hogyan tudom az NTFS partíciók tartalmát linux alól megnézni???
Mindig ez a hibaüzenet, ha rákattintok az "intézõbe" a lemezre:
"Nem csatolható kötet!"
"A kötet nem csatolható"

lck
Azt tudom, csak olyan jól esne 😊

Na, akkor most állhatok neki ...
MerlinW
Igen. Bár 3D-s játékkal sosem játszottam pingvin alatt. Arra ott van a játék oprendszer..(Win) 😊

[merlinw.org]

MerlinW
gmplayer

synaptic-ban találsz kodekcsomagot is hozzá, skineket stb

[merlinw.org]

HiPPoNaX
vlc player

lck
A "normális képernyõ klónozási lehetõség" azt jelenti hogy két képernyõvel is megy a compiz + 3D-s játékok egyszerre ? Mert akkor már rakom is fel 😊
SrAta
Le vagyok nyûgözve:
-nem kellett apicot tiltnom a kernelbe
-a mégnagyobb csoda nem vágott ki a 64bites verzió már a bootnál
-de a legnagyobb meglepetés hogy zavar nélkül megy a compiz a kockától a lötyögõ ablakokig elkezdve minden
így már élvezhetõ a linux
Mondjon nekem pls valaki egy jó media player nevét ami tud videót meg codecet hozzá help
Kösz
SrAta

MerlinW
No. Én is ember vagyok és kíváncsi, feldobtam Hardy-t egy tesztgépre.

A gép egy P4 3Ghz / 2GB RAM / SB audigy1 / és valami régebbi Ati (nem ismerem õket, de a GF6-os idõszakból van)

Elõször Gutsy-t telepítettem rá lemezrõl, majd rálöktem a saját konfigjaimat, beállítgattam, feldobtam pár kisebb/nagyobb, kényesebb programot, frissítettem a rendszert, végül ráküldtem Hardyt.

A telepítés minden rekordot felülmúlt, 8 órába tellett, de közrejátszott az is hogy ebbõl 3-4 óra a letöltéssel telt a terhelt szerverek miatt. Persze vastól is függ, de azért nem gyenge idõ.

Lényeg, hogy csodával határos módon kivételesen minden a helyén maradt. Ment az X, ment minden. Kernelközeli dolgokhoz persze kell a buhera (pl VMware-hez), de minden más okénak tûnik. Sok idõm nem volt még vele foglalkozni, de ami szembetûnõ volt így elsõre az a
+ normális képernyõ klónozási lehetõség
- Firefox 3.0b5-öt teszi fel (nem tudom mi a francnak...)
- Azureus 3.05b (megint egy béta...)
+ Compiz gyorsabb lett (sokan úgyis ettõl kapnak magömlést)
- mplayer bugos (compiz alatt fagy, nélküle meg lassú és mindenfélét pöcsöl a desktopon)
- mkisofs-ot remove-olta telepítés végén, még nem tudom mit tett fel helyette
- gnome commander még mindig úgy néz ki mint egy rakás kaksi (krusader ugyan klassz, de nem szeretek Gnome alatt KDE libeket használni..)

Ezek voltak a felszínes elsõ blikkes dolgok, a többit majd átnyálazom.

[merlinw.org]

MerlinW
webrõl töltötted akkor persze, de ha apt/frissítéskezelõ -ben az upgrade jött úgy, akkor még pont kifogtad az elsõ perceket😊

[merlinw.org]

SrAta
Nekem full speeddel jött az ubi végig...

Evin
Az miért lehet, hogy a "Rókában" miden bejön, de frissítéskor, meg drivert töltéskor nem talál netet?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

MerlinW
A mai Gutsy frissítés (Firefox) kemény 10k-val jön az ubi szerverekrõl, a terheltség miatt. Úgyhogy aki nem tud ellenállni az készüljön fel egy egész napos Hardy upgrade-re😊

Persze ha rám hallgattok és perpill minden rendben a Gutsy-tokkal, akkor vártok Hardy-val legalább júniusig.

[merlinw.org]

JoeFromHun
A Shell nagy fegyver! <#buck><#vigyor4>
Értõ kezekben!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

JoeFromHun
És Igen! Megjelent! <#circling><#wave><#email>

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

MerlinW
Szarkasztikus példa volt, írhattam volna OSX-et is.
Sapphire-os, Ati-s Compiz telepítés és konfig millió helyen le van írva netszerte és igen kell hozzá terminál. De Nvidiánál is kell. Terminál szeres része a linuxnak, nélküle többnyire csak "átlagfelhasználózni" (azaz annyit tud, amennyit a grafikus felület) tudsz a Linuxal.

[merlinw.org]

SrAta
A vista egy rakás SZAR nekem linux kell meg az effektek de eddig még sehogyse sikerült😞

MerlinW
1. Egy barátomnak hasonló gépe van és azon ment minden Gutsy-n (terminálos dolgot nem fogod elkerülni még hosszú évekig... ez Linux)
2. Olvass utána
3. Hardy, mint írtad holnap jön ki, ergo nem tudjuk.
4. Ne a compiz miatt telepíts linuxot. Ha amiatt akarod akkor ott a Vista. csilivili és nincs terminál. Úgyis ki fogod kapcsolni a csilivili effekteket pár nap/hét után...

[merlinw.org]

SrAta
mármint a Hardy 8.04LTS ami holnap jön ki

SrAta

PLS help
Akkor ez a linux támogatja a procimat: AMD Athlon 64 X2 4200+
És a videokártyámat: Sapphire X1950GT???
Tehát a compiz fog futni és lesznek effektjeim meg 4 asztalom mindenféle mahinálás nélkül tehát terminálba írogatás meg zárt driver kárty vagy mi nélkül(valami zárt valami...)
Kössz
SrAta

zeli
ó, köszi, akkor újratelepítem majd :|
de leírom gondosan a dolgokat.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
Ha nincs "szervízlemezbe csomagolt kerneled" akkor újra.

[merlinw.org]

zeli
Lenne egy kérdésem: Ha totál elfelejtettem az Ubuntus felhasználónevet, meg jelszót, amivel be kell jelentkezni a rendszerbe, akkor telepíthetem újra az Ubut, vagy vhogy meg lehet még menteni?:S

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Divergencia
a CardExport mûködik!
thx

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

MerlinW
Igen teljesen. De ott írják a weboldalán.

[merlinw.org]

gabi89
Ez teljesen ingyenes már,hogy postaköltség meg semmi sincs?
Sose rendeltem még meg így mindig webrõl töltõttem le és írtam ki,azért kérdem csak.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

MerlinW
6-10 hetet írnak az oldalon. Persze ettõl függetlenül jöhet hamarabb, késõbb is.

[merlinw.org]

KOXX
Szerintem ~3 hét a kiszállítási idõ a rendeléstõl számítva. Legalább is nekem meg 1-2 havernak max annyit kellett várni a 7.10-re.

MerlinW
Júliusban meg is kapják😊

[merlinw.org]

KOXX
Már rendelhetõ a 8.04 gyári CD teljesen ingyen:
Request an Ubuntu CD

SrAta
Én már várom most már talán menne ezzel a compiz is eddig a linux nemtúl barátkozott a videokarimmal😄

MerlinW
8 nap múlva mindenki frissít aztán jönnek itt majd a miért nem megy ez meg az kérdések..😊
Türeleeeem😊

[merlinw.org]

Flamer
márcsak 8. 😄

http://loal.atw.hu

mumpic

gabi89
Pontosan 9nap múlva.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

JoeFromHun
Sziasztok!

Lehet tudni,hogy mikor is lesz 8.04 ?

MerlinW
Nem baj, én értem😊

[merlinw.org]

Evin
Ki bánt, én nem? Nem tudod te még mi az... 😊

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

mumpic
Ne bánts, a sráctól kérdeztem hogy vinné-e szerinte a vistát.
Amúgy az ubuntut viszi, gnome megyeget rajta, szerencsére a barátnõm úgysem használ egyszerre 2 prgramnál többet egy idõben. 😊