Ubuntu Linux
-
Orionk #3175 Hello ismét :) !
Elkezdtem telepíteni az ubuntut, és az elején 7 ponton kell végig menni, én az egyik pontnál megakadtam, és most segítséget kérnék:
-Annál a pontnál akadtam el, amikor meg kell adni a particiókat.
Az én gépem most így néz ki: Van egy elsődleges 50 gigás ntfs a vistának, egy logika 150 gigás ntfs adatnak. ÉS a lényeg, hogy van 24 giga szabad az ubuntunak.
Ugy akarom, hogy legyen 10 giga ext3 a /-nek, és 10 giga ext3 a/home-nak. Valamint 2giga swap.
1. probléma:
Rámentem, hogy kézileg hozom létre a particiókat, mert a jelenlegi particióimat nem szeretném elvesziteni. Ott a szabad helyből ki akartam jelölni az első ext3-at a /-nek, de meg kellett adnom, hogy elsődleges partició lesz, vagy logikai. Itt mit jelöljek?
Azt szeretném, hogy a grub-ban ha nem nyomok semit, akkor a vista induljon. Nem tudom, hogy elsődleges-t jelöljek-e, mert ha azt jelölök, akkor a vista elsődleges elveszik, és ubuntu lesz elsődleges?
2-ik probléma:
Ki szerettem volna jelölni a swap-ot, de ezt sem tudtam, hogy elsődleges, vagy logikai legyen, azt sem tudom, hogy melyik mit jelent :), nem találtam swap nevű kiterjesztést, csak ezek vannak:
-ext3 naplózó
-ext4 journaling
-ext2 fájlrendszer
-ReiserF naplózó fájlrendszer
-JFS naplózó
-xfs naplózó fájlrendszer
-fat16
-fat32
-cserehely
-partició mellőzése
MELYIK A SWAP?
3. probléma:
a harmadik partició az ext3 a /home-nak, az elsődleges, vagy logikai legyen?
köszi szépen
üdv.,