Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mármint a munkaterület váltót😊
Hi all!

Megmondaná nekem valaki, hogy hogyan lehet a 3D flasheket behozni???
Nagyon rajta vagyok!!!

Köszi, bb
Nem tudom. Ezt már elég jól beállítottam magamnak az új Ubunturól meg nem csak pozitívumokat olvasok a fórumokon. De biztosan ki fogom próbálni, mert érdekel.
Flamer
#1093: kay. kirpobálom majd htx.

#1094: ok ok. :| má ellett mondva de htx.

http://loal.atw.hu

MerlinW
Szerintem jobban jársz vele.

[merlinw.org]

Snapticban leszeded a 3asat és felteszed a 2eset.
Ennyi. (Szerintem😊 )
Próbáld a firefox-2 paranccsal indítani. Valahol azt olvastam, hogy így nem a 3béta indul el. Én még nem próbáltam mert pillanatnyilag helyhiány miatt még nem raktam fel az új Ubuntut, az éles rendszeremet (most SuSE 10.3) pedig nem akarom törölni, de alõbb-utóbb felkerül majd a gépemre. 😊
Flamer
hm ez nekem új. :|

Tudtommal benne van a 2-es is, csak a 3-as az alapértelmezett.
eZo
megoldódott 😊
boot.ini szerkesztéssel

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

HiPPoNaX
AcetoneISO

#1085: sry, nem is neked akartam irni, csak melle kattintottam 😄

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

eZo
köszönöm !
még egy kérdésem lenne😊
egy usb vinyóra telepítettem próbaként az ubuntut, de majd egy másik gépre fogom tenni, és éppen ezért erre már nincs szükségem, ezért leformáztam az usb vinyón azt a particiót amire telepítettem az ubuntut, viszont a winxp bootolásakor továbbra is felkínálja, hogy ubunturól is bootolhatok, ezt hogy tudnám kikapcsolni? tehát úgy szeretném mint elötte, csak az xp induljon, minden bootmenü nélkül !

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

SrAta
Valaki pls mondjon LINUX alá virtuális cdmeghajtó kezelõt pl olyant mint win alá a Daemon Tools
Kössz

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Flamer
yóak. ne nekem mondjad 😄 nem énvoltam a lama aki 50gigát akar neki 😄
persze csak szidni akarja a wint..

Dj Faustus
Nem "a linuxé", hanem "egy linuxos, Gnome ablakkezelõhöz készült" állománykezelõ (az XFCE ablakkezelõhöz ott van a Thunar, KDE-hez a Konqueror).
Google elsõ találata a nautilus keresõszóra. 😉

SrAta
Mi az a nautilus?
A linux filekezelõje?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

HiPPoNaX
Igen, az en winem pl evek ota mindig csak 5 gigat kap, nagyon ritkan fordul elo, hogy keves lenne neki vmi miatt. Szvsz majdhogynem mindegy, mekkora particiot ad az ember a winnek, mert addig hizik, amig van helyed 😄

Flamer
simán elég neki 10-20.. :|

SrAta
És mikor lesz elég a windowsnak 50 GB-nál kisebb partíció??
És mikor kell a vistának 2 GB ramnál kevesebb?
😄

Sziasztok!
Vajon mikor ad ki a májkroszoft élõ CDt, ami Linux alatt fut és windóz telepíthetõ róla??? 😄 😄
Leszedtem a Hardy ISOt, bemountoltam Démonnal, majd telepítettem(kapott 15 GB-ot) 😄 😄
Ahh zsír!!!
Nekem szerencsém van, mert Nvidia vidkarim van, szépen felrakta a zárt meghajtót, meg a többi királyságot 😄
Arról nem is beszélve, h percek alatt kész a telepítés, igaz utána még lehet keresni ezt-azt a Synapticban.. 😄
és mindez ingyen!
Maximális köszönetem a fejlesztõknek!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

lck
Tvtime
eZo
Sziasztok !
Milyen tv tuner programot tudnátok ajánlani ubuntuhoz ?

MerlinW
Én is azt használom. Hardy-t csak egy tesztmasinára tettem fel munkahelyen. Itthon majd akkor frissítek, ha megjön a lemez, aminek ugyan semmi köze hozzá, de idõben okés nekem (upgrade = release + 2hónap) 😊

[merlinw.org]

mumpic
Én meg még jól elvagyok a gutsyval 😊

Köszi, most sikerült megoldani, nem voltak bötûk 😊

Safe módban feltelepítette, normál módban sehogy sem akarta.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

MerlinW
Igen ezen én is ki voltam akadva. Tedd vissza a kettest.

[merlinw.org]

MerlinW
fekete képernyõn vannak bötük?😊

[merlinw.org]

Flamer
tuggyátok mi a vicces.. nekem egyedül az nem teccik egyenlõre a hardyba hogy fogták és betettek egy beta5 firefoxot.. már kétszer meghalt, meg 100%os procihasználat.. elég gáz:|

Üdv!

Lenen egy problémám az új ubuntu 8.04-el. Elõször csak szeretnék megismerkedni vele és erre a legjobb alternatívának a wubis letöltést és telepítést találtam. Nem is volt gond, a telepítés teljesen autómatikusan le is zajlott.
Újraindítás után kiválasztottam, hogy az Ubuntu töltõdjön be, a betöltés le is zajlik és amikor elindulna egy fekete képernyõ fogad és nem is tûnik el. Felbontás probléma nem lehet, hisz a monitorom nem kapcsol ki.
Másik oprendeszerem XP.

Valaki tudna segíteni nekem?

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

MerlinW
"task magnager": gnome-system-monitor
Benne van a rendszerben alapból.

Egyébként az indexelés szokott pörögni. Mondjuk elvileg ha használod a gépet akkor nem megy. Óra mellett nagyító ikon.

[merlinw.org]

ivjoe
szorry, dont szík inglis, biip, biip biip -.-
SrAta
Nem tudok angolul...😄

ivjoe
De, felhívnak, hogy miért akarsz CD-t, add meg a személyi számod, a számlaszámod, bankkártya számod, netbank azonosítód és a jelszavad. -.-

Nyilván az a legjobb elfoglaltságuk, hogy téged felhívjanak. :CCC

Ne legyél buta pls. :C Amúgy mivan, ha felhívnak? :CCC
SrAta
Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni???
Köszi az elõzõ válaszaitokat is
Ok leszokok róla.

ivjoe
Hogyan rendelj gyorsbillentyûket a sûrûn használt alkalmazásokhoz?

Állítsd be a Ctrl+Alt+Del-t a gnome-system-monitor-ra. 😊
mumpic
én úgy szoktam hogy:
ps ax
aztán:
kill

vagy ha tudom hogy a FF rohadt le megint, akkor csak:
killall firefox-bin

mumpic
Htop.

sudo apt-get install htop,
és a htop paranccsal indul.

mumpic
Azt ajánlanám, hogy szokj le a mondatvégi írásjelek többszörözésérõl, mert úgy hat mintha egy idegbajos fórumozó akarna választ, de azonnal, és ez nagyon idegesítõ.

SrAta
mér van olyan hogy rendszerfigyelõ?
Esetleg valami feladatkezelõszerûség mert ctrl+alt+del re semmit se csinált

sziasztok

ubuntu 8.04 alatt van hogy felmegy a processzorhasználat 100%-ra ilyenkor teljesen megfagy a rendszer, rendszerfigyelõ szerint egyik program sem használja a procit 100%-on, ilyenkor ctrl+alt+backspace , valami ötlet? valami konzol parancs a teljes processzek kiiratásához?

köszi
SrAta
Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni???

SrAta
akk ok😊

mumpic
Jó. 😊

SrAta
Az jó ha ez a kép vár???
Kattintsatok rá hogy megnézzétek

SrAta

HiPPoNaX

igy nez ki a toluk rendelt Gutsy CD, szoval tenyleg nem home made kinezetu a cucc

homeless: ha vkit cseszegetni akarok, nem ennyit szolok be. pusztan remelem, hogy rajon, a terminal igenis hasznos dolog, meg ha tobbet is kell a hasznalatahoz tanulni, mintha csak kattintgatna a GUI-n.

gabi89
Igen ingyenes elvileg 6-10hét van kiírva az oldalon.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

fravik
Errõl a címrõl tudod megrendelni:
https://shipit.ubuntu.com/login

Ha még nem vagy regisztrálva: "create a new account" linken csinálj magadnak egy accot!
Ezután majd belépve meg kell adnod az adataidat (hogy hova szállítsák, ill. kinek) és hogy milyen Ubuntu verziót választasz! Ezek szerint neked a 64bites verzió kell, tehát teszel egy pöttyöt e mellé:
Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition (64-bit)

Ennyi az egész! 4-tõl 6 hétig írják a postázási idõt, ennél elõbb tuti nem fogod megkapni!
És tényleg teljesen ingyenes, neked semmit sem kell fizetned érte!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

SrAta
Köszi a válaszodat és ezt honnan tudom megrendelni és milyen szállítási idõvel hozzák???
AMD 64 bites verzió
És komolyan full ingyenes?