11431
Ubuntu Linux
-
Aha...
Hát nem tom, de hogyha van Windows-ra egy kecijó program, ami nincs Linux-ra, akkor jól jöhet :D -
Orionk #3363 ok :)
köszi
1. Linux alatt hogyan lehet msn-en keresztül üzenetet váltani. Gondolom, hogy msn nincs, de milyen programon keresztül tudom elérni a parnereimet beszélgetésre?
2. Linux alatt egy apróság, hogy nem működnek ezek a bill. parancsok: Alt+num58, ez a ":" jel. Tehát linux alatt a bill. parancsok, amiket a billentyűzet num részén lehet tenni, ezt helyettesíti valami?
köszi -
Linuxon az Edit-ben van a beállítások. De tanácsolom nyomogasd végig a rendszert, mi hol van...:) -
Orionk #3361 Hy!
További segítség, de most más:
Alapból fennt volt a mozilla firefox, és elinditotta, birom használni. Nem olyan mint windows alatt. Tools--> nincs options, hogy beállítsam a mozilla beállításait.
mit lehet tenni?
Telepítsem fel ennek a tetejére az uj mozillát?
köszi -
Rendszer/Adminisztrátor/Eszközmeghajtók
System/Administration/Hardware Drivers
Nemtom milyen nyelven használod:) -
Orionk #3359 Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Először bootolok ubuntu alól, és a fenti menüsornál volt egy ilyen ikon, hogy restricted driver, nem tudom már pontosan a nevét.
Rákattintottam, és az volt a lényeg, hogy pár drivert nem ismert fel. Gondoltam, hogy majd később foglalkozom vele, mert most ugyis megy az Update Manager. Sokmindent update-el igy az első bootolás után.
Szóval bezártam az ablakot, és most meg nem jelent meg ez a restricted diver a fenti menüsorban...
Hogyan tudnám megint előhívni, hogy megnézzem melyik driver volt, és lekezeljem a hibát?
köszi -
Eh, és tényleg. Terminál nem találta meg, az oldalukon pedig csak Fedorás verziót találtam. Thx! -
Amúgy Canonical repóján fent van a bináris is. Applicatons -> Add/Remove -> Kereső: xchat. Ha nem találja, akkor a legördülő menüből válaszd ki, hogy az összes csomagot mutassa. -
System -> Admin -> Synaptic -> Kereső "glib". Azt hiszem "libglib2.0" néven lesz, és kellenek a dev csomagok is általában. -
át akartam fordítani xchatet ubuntura, de a ./confignál kiírja, hogy Cannot find gLib. Hogy lehet ezt megoldani? -
MerlinW: lehet valahogy rendszer indításkor úgy indíteni auto programokat, hogy a háttérbe tölti, de az ablakot nem hozza elő, vagy minimalizálja? Mint OSX-ben, csak mutatja a dock hogy fut, de az ablakot csak akkor hozza elő, ha rákattintasz. -
Oks, köszi! -
Elég. Swapnak 1GB elég, ha van 2GB memóriád. -
Mi baj a linuxos valknuttal?:) -
Az en indokom a wine hasznalatara pl valknut nevre hallgatott :D -
Lenne egy kérdésem: Ha Windows mellé szeretnék Ubuntut telepíteni, akkor elég az Ubuntus partíció, + a swap partíció? SWAPnak mennyi kell kb. ?
-
Reménytelen. Zárt forrású Windows-ról készült emulátorból nem lesz windows. És nem is kell. Ez Linux. OSX-en sem sok Windows-os programot használhatsz, Linuxon sem. Két teljesen különböző rendszer, teljesen más alapokkal, logikával, megoldásokkal. Választanod kell, vagy mindkettőt használnod.
Egyébként nem értem a dolgot. Miért akarna bárki is azért Linuxot használni, hogy windows-os programokat futtasson rajta, mikor arra ott a windows?:) Ezt magyarázza el nekem valaki:) -
És ez még változhat? :D Vagy reménytelen project? -
Nem ellenzem a Wine-t mert okos dolog. Egy probléma van vele, hogy semmire sem jó:)
(na jó, egy két régi játékhoz jó)
-
Tehát akkor Te is ellenzed a Wine-t?
-
Francnak kell szerver:) VMWare Workstation bőven elég. Egyébként jó dolog, de ha fotosopolni szeretnél VMW-n igen izmos gép kell alá. -
Jól beszélt. Gimp, vagy Windows.
PS CS2 megy Wine-n de nagyobb munkától elhalálozik, Virtuális masina+PS-hez csernobil kell, Gimp gyors és okos, csak meg kell tanulni használni:) -
vmware server for linux. kiválló termék. free license cska regelsz valami szpemes mailcimedre éskész. -
MerlinW mit szólsz a #3337 hsz-re? :) -
Ability Grub-jához még annyit, hogy a menüket is variálhatod, ha mozgatod a title szekciókat. Pl ha a windows-t szeretnéd első helyre rakni, akkor felülre teszed:
## ## End Default Options ##
title Windows Vista (loader)
rootnoverify (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic
uuid c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
quiet
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=c5e1c4d6-89ca-4bdc-89c9-7980b9645274 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
title Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST -
Rendszerinfó: panelon jobb klkk, hozzáadás, Rendszerfigyelő
Windows-os widgetek: gdesklets, screenlets
Hőmérséklet:
sudo apt-get install lm-sensors mbmon sensors-applet hddtemp
sudo modprobe coretemp
sudo sensors-detect
panelon jobb klkk, hozzáadás, Hardware Sensor Monitor
Gnome módosítás: rendszer/beállítások/megjelenés
Wine: Photoshop CS2 ami használható a többi nem. De ajánlom Gimp megismerését, szinte ugyanazt tudja, csak kicsit másképp. -
GRUB: Alt + F2 -> "gksudo gedit /boot/grub/menu.lst"
default után írsz egy számot, amit azt jelöli, hogy melyik opció legyen az alapértelmezett opreációs rendszer. Lentebb láthatod a választható opcikat sorrendben. A számláló 0-tól kezdődik, tehát ha az első opciót akarod, akkor 0-t írsz a default után, ha a másodikat, akkor 1-et.
timeout után egy számot írsz, amit azt jelöli, hogy hány mp után indítsa el az alapértelmezett oprendszert.
Kb ennyit kell tudni GRUB-ról, ha új opciót akarsz hozzáadni a boot menühöz, akkor Google.
Asztalra: Gnome-Look.org, itt mindeng megtalálsz, hangok, rendszer témák, program skinek, widgetek, stb. Az én asztalomon a rendszer cuccost Conky-val van kirakva, viszont kezdőknek nem feltétlen ajánlom rögtön azzal kezdeni, rémesen egyszerű, de kicsit macera végig csinálni. Ha van merészséged, kitartásod, akkor olvass jó sokat, minden le van írva hozzá. -
Felejtsd el Wine-t, Linux alatt nem használunk Win-es programot. Sosem lesz tökéletes a Wine, sosem lesz ugyan olyan, szenvedés az egész. Ha nem tudsz elszakadni PS-től, akkor ne használj Linuxot. -
Cat 02 #3336 Eredeti ? -
Nézd meg légyszi
Na most nekem az 1.1.26os van ez elvileg fut az 1.1.24essel, amint látszik, szóval akkor az újabb verzióval meg nem megy????
Kül köszi a segítségeket:) -
igen az új wine alatt elvileg már fut -
Az asztalt nem tudom, de
winehoz: sudo apt-get install wine
A scroll azért nem megy mert az windows specifikus, legalábbis én még nem láttam linuxos gépet amin az úgy működött volna.
Photoshop CS4 wine kompatibilis? -
Ha a Wine-al rákattintok a Photoshop CS4 setup exéjére, akkor miért nem csinál semmitt??
Már az őrületbe kerget:S
Jobbgomb futtatás Wine Program Loader.
De nem csinál semmit se üzenet se semmi...
Megőőrrjííítttt?!!!:S
Légyszi segítsetek
Kössz
SrAta -
ha lenyomoma görgőt a windóz alatt tudok az egér mozgatásával scrollozni.
Ezt linux alatt hogyan tudom megvalósítani mert így nemmegy... -
Sziasztok!
Olyant minthogy, processzor kihasználtság és alkatrészek hőmérséklete grafikusan hogyan helyezhetek ki az asztal szélére (pl mint Ability)
Meg úgy alles zusammen hogyan lehet olyan szép asztalt csinálni?
Jah meg hogy a grubot hogyan módosítom?
Jah és WINE-t hogyan tudok felrakni?
Kössz -
htx -
csomag: compizconfig-settings-manager
bekapcsolás: Beállítások/Megjenelés
állítgatás: Beállítások/Compizconfig beállítások -
mivolt a csomag neve az ati drivernek a laptopokra? ekm valami xserver-xgl rémlik de nincs már ijen csomag. tudja valaki milett a neve?
amugy a driver megvan már meg a zárt meghajtó kérdés már zöld csak kéne az hogy hol lehet állitnai a csilli villi dolgokat. :| -
Akkor no problem. :) Majd akkor a közeljövőben ki fogom próbálni :D -
Ha tisztességesen felismeri a hálózati eszközöket, telepítés után rögtön látsz minden hálózatot (winbind jóvoltából), Linuxos megosztást pedig ugyanúgy mint windows-ban, mappán jobb klikk/megosztás. Illetve ha otthon vagy a dologban saját samba szerverrel.