Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
próbálj meg nyitni egy konzolt, és pötyögd:
sudo apt-get install ndiswrapper-common
A problémám a következõ: tegnap elindítottam a live cd-t, hogy megnézzem mûködnének-e a hardvereim linux alatt. Minden mûködött, még a kártya is. Én naív meg ebbõl úgy gondoltam, hogy akkor majd ha telepítem is mûködni fog. Hát nem így történt. Egyáltalán nem látja és nem igazán tudom, hogy hogy tudnám ezt megoldani:S A többi dolog mûködik amúgy. Abszolút kezdõ vagyok linux téren. Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon hálás lennék😊 üdv
nem láttam még így összeszedve
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
2. konzolban alsamixer mir ír?
3 alkalmazásokban jl meg van adva a hangkártya? (pl /dev/dsp0 vagy hw0,0 stb)
Guglizz rá, de ha nemmegy próblkozz meg ezzel:
http://www.4front-tech.com/download.cgi
Linux 2.6 x86 DEB
- Letöltöd
- CTRL+ALT+F1-el kilépsz X-bõl
- Kilövöd teljesen: sudo killall gdm
- majd sudo dpkg -i linux-oss....deb (amit letöltöttél)
- végül restart: sudo init 6
Ha nem nenne, ugyanígy kilövöd X-et, kilövöd a hangot: soundoff paranccsal, majd dpkg --purge linux-oss paranccsal eltávolítod. Restart és minden a régi.
[merlinw.org]
Most minden megy, nem fagy (mellesleg a rossz vidkari driver miatt fagyott, amit felrakott magának, viszont az Envy megoldotta). Viszont most van egy másik problémám. Mégpedig az, hogy nincs hang. Ami fennt volt alapból, az szólt, de olyan halkan, hogy az hihetetlen, és akárhogy állítottam, alig lehetett hallani. Felraktam a Realtek honlapján található drivert, és most már abszolút nem megy a hang. A hangkártya egyébként egy Realtek ALC883.
Ha valaki tud, pls. help.
ACER Aspire 5738ZG
ACER Aspire 5738ZG
Más kérdés, hogy azt leszámítva hogy jópofa, semmi értelme. Csak az erõforrást eszi, ill. belassítja, instabillá teszi a futó alkalmazásokat. Vagyis a teljes rendszert. Emellett lassítja a felhasználást is. Ez saját vélemény, én mindig hánytam attól ha egy operációs rendszert teleszarnak mindenféle csilivili kacattal. Az OS egy keretrendszer, fussanak rajta a szoftverek, és egyen minél kevesebbet a vasból.
"A source s.list-ben kiszedem a kommenteket a deb-es kezdetûek elõl"
A backports-ot nem érdemes kikommentezni, ha stabil rendszert szeretnél, ill dolgozni akarsz vele.
Java sokszor akad össze Compizzal, nem célszerû a kettõt együtt használni.
Fagyás dolgot mással nem tudom magyarázni, én még nem találkoztam fagyással Gutsy-n (de Feisty-vel sem igazán az elsõ pár update után)
Valamint ésszel kell upgrade-elni, ez nem windows. Ami default be van lõve sources-ben (+universe) csak az biztosít stabil mûködést.
[merlinw.org]
Megint én. A gép, amire szeretném ráerõltetni az Ubuntu-t, az egy MSI 673x. Olvastam, ezen gondnélkül megy. Feltelepítem, minden fasza. A source s.list-ben kiszedem a kommenteket a deb-es kezdetûek elõl, hogy had frissítse magát. Ugyebár Terminál, apt-get update. Szépen lemegy, meg minden. Utána apt-get upgrade. Ezzel sincs semmi baj. Ugyebár ez a két folyamat internetkapcsolattól függõen akár fél óra is lehet.
Elsõ esetben felraktam a Java SE + a NetBeans-t, aminek következményeképpen az ubi kb. 5 perc használat után kifagyott. Jó, újraraktam.
Második próbálkozás:
Minden felmegy, mint ahogy az elsõ bekezdésben, de gondoltam, hogy most felnyomok egy Compiz-t is (elméletileg nem fusion). Minden mûködik, de fagy :S.
Most lehet arról szó, hogy a frissítések között van valami, amit nagyon nem szeret a gépem? Vagy mi lehet a probléma?
A válaszokat elõre is köszönöm!
ACER Aspire 5738ZG
Ubuntu 7.1-re nyomtam fel talán a sima compiz-t, és a Beállítások-->Megjelenésben bekapcsoltam. Annyit csináltam, hogy még leszedtem a contorl panelt hozzá.
ACER Aspire 5738ZG
Egyébként disztro frissítést is úgy tanácsos intézni, hogy megjelenés után 1-2 hónappal, amíg befoltozzák azokat a hibákat amik elõjönnek éles bevetésen. Sok izzadságcsepptõl kíméli meg az embert ám.
[merlinw.org]
De amiket tudni fog eléggé bizalomgerjesztõ.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
[merlinw.org]
és ha lesz frissebb verzió akkor valahol fent írni fogja és csak rákattintasz a Frissítés ikonra aztán már megy is persze párszor kérdezni fog ezt azt,de az nem bonyolult.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Te melyik rendszerre és hogyan telepítetted a compiz-t? Az se mind1, hogy compiz v. compiz-fusion.
Még nagyon kezdõ vagyok a linux-ban, és lenne pá kérdésem.
Felraktam a laptopomra (MSI M673x) egy Ubuntu-t, de annak az amd64-es verzióját. Jól ment, nem volt semmi, viszont mikor felraktam a compiz-t, egy idõ után elkezdett fagyni, addig meg semmi.
Olvastam, hogy a Compiz nem szereti a java-t, de sajnos errõl nincs tapasztalatom. Az tény, hogy próbáltam egy java-t felpakolni.
Valakinek valami 5lete?
ACER Aspire 5738ZG
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
/bin/setserial /dev/modem3g spd_warp low_latency" Persze helyettesítettem a /dev/modem3g-t az én /dev/ttyUSB0-val, és így kaptam a fenti hibaüzit. Mindegy, azért köszi!
azért köcce!
Én még nem csináltam ilyesmit, tippem az lenne hogy próbáld újrakonfigurálni és állíts be nagyobb értéket :o)
De inkább várj amíg egy hozzáértõbb fórumozó válaszol, az a biztos :o)
Amennyiben a tisztelt gyartok irnanak rendes tamogatast a termekeikhez (nem csak windows ala), akkor nem lennenek ilyen gondok. Amugy van direct renderinged? Mert ha az van, akkor tokmind1, felismeri-e a kartyat pontosan vagy sem.
Egy raklap jó dolgot fedeztem fel. Pölö blútúsz párosítás most már seperc alatt sikerül, maga a rendszer is sokkal hamarabb felépül, satöbö. Szóval egyelõre minden hepi! <#eljen>#eljen>
1. Próba apic kivágott felrakni se lehtett
2. Próba felmert mert kitiltottam az apicot
3. Proba el is indult mert a grub ban is kitiltottam az apicot
4. Próba az ubi hazavágta a winemet
5. Próba már minden megy de a jóistenér se tom a compizt konfigurálni
6. Próba ez majd lessz ha kijön az új ubi mert kiderült hogy nem támogatja a videokarimat
Tehát nekem olyan jellegû problémáin nem voltak mint neked csak ez a sok kis apróság azt mondják túl újak az alkatrészek a gépemben (kicsit vicces nem??... túl új....)
Csak ennyit akartam mondani bye
SrAta
már évek óta kacérkodok valamilyen linux verzióval, de még egyszer sem sikerült rászánni magam, hogy véglegesen váltsak winrõl, de most úgy döntöttem, hogy az ubi 7.10-et felteszem. A cuccot leszedtem, kiírtam, minden remek. az elsõ gondok a vodafone-os huawei e220 modemmel kezdõdtek, de néhány fórum átolvasgatása után megoldódott. következõ gondom az volt, h nincs hang. Pár fórumot megint megnéztem, de nem találtam megoldást (ASUS p5ld2-es alaplapra integrált ac97, semmi extra) Aztán rájöttem, hogy a videókártya rá van dugva a tv-re, csak már rég nem használtam. Átnyomtam a tévét, hát ott meg van hang. Mondom, oké, akkor a képet is megoldom. Nvidia 7600gt driver fel. Mikor újra be akartam jelentkezni, már hibaüzenet fogadott. Amennyire ki tudtam venni, valami GTK+ okozott gondot (?!?) Újrahúztam az ubit, modem fel, net van, hang nincs (tv-hez alapból nem mertem nyúlni:-)) mondok: blútúsz adapterrel hogy boldogul az ubi? bedugom, felismeri, mondok: ez már teccik! Viszont nem kommunikál. Fórumok: megoldás nincs. Mikor legközelebb bejelentkeztem, már ismerõsként üdvözöltem a GTK-s hibaüzenetet. Kitartó vagyok, újra felhúztam az ubit. Modemet próbálom konfigurálni a leírás alapján, de rosszul írtam be a terminálba a parancssort (/dev/modem/ttyUSB0) erre a wvdial huawei_e220 parancsra hibaüzenet, hogy nincs dev/modem. Mondok, bocsi, javítottam, de innentõl kezdve akármit is írtam, ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. Már ki is töröltem a wvdialconf vagy mi a fene fájlot, de még mindig ugyanez a hibaüzenet.
Tudom, hosszúlére eresztettem, de ha valaki végigolvasta és még normálisnak tart, beszéljen már rá erre az ubira, ami azért k***ra teccik ám! :-) köcce!!!
Az lenne a gondom hogy felrakom az ubuntut és amikor újraindítom a gépet akkor meg semmi nem indul GRUB
csak az XP automatikusan más semmi 3 szor raktam fel 2 winyóra is de egyik se megy mitm tegyek?
Köszi
Üdv SrAta
Egy széttört, faragott fatányér került az egyik polcra, alatta felirat: Fatal error.
Advanced Programmable Interrupt Controller. Developed by Intel to replace the old PIC standard. Mainly to solve the limited available IRQs problem and to support interrupts on SMP systems.
APIC can still cause many problems (often caused by hardware not conforming to the official APIC standard specification) like hard lockups or devices not working properly. You can then try to turn it off to see if APIC is the problem. To turn APIC on/off add this to the kernel parameters:
apic=off
Either in LILO's lilo.conf or GRUB's menu.lst file (or whatever your bootloader uses).
Or to turn off only local APIC:
lapic=off
Do not confuse APIC with ACPI.
[merlinw.org]