11431
Ubuntu Linux
-
#3003 Helló!
Azt szeretném kérdezni hogy ILYEN pici tálcát, mint ami az előbb linkelt képen van, olyant hogy lehet telepíteni Xubuntu-ra? Előre is köszi! -
erdisrac #3002 Sziasztok!
Új ubuntu felhasználó vagyok! valószínűleg sokat fogok kérdezősködni de kezdjük az első kettővel:
-A youtube-on nem tudok teljes képernyőn videózni mert azonnal visszakapcsol. Ez miért van?
- Leszedtem a compiz kiegészítést vagy, hogy hívják a linuxosok és nem úgy megy mint a videókon nem mutat kockát csak átanimál az asztalok között, azt, hogy lehet beállítani? mint pl ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=ZxfSwzhSn1c&feature=fvst -
johnny1030 #3001 Tiszteletem mindenkinek! A segítségeteket kérném Ubuntu nyűgömmel kapcsolatban. Hálózaton keresztül nem tudok nyomtatni. Samban keresztül megy a nyomtatás. A gond az, hogy a nyomtató minden féle karaktert nyomtat, csak azt nem amit kellene. Pl.: Tesztoldal. A hálózat működik. Lehet amiatt a gondom, hogy a server Windows XP? -
#3000 -
#2999 Már megvan:D
Winfos-os játék, de működik:D -
#2998 És azt még hogy lehet hogy ide telepítsen: /usr/games -
#2997 Köszönöm gyors válaszod MerlinW! -
#2996 AcetoneISO-val mountolhatod: letöltés
De ha nem videóról van szó, hanem valami windows-os programról, akkor most felejtsd. Az linuxon nem nagyon fog menni. -
#2995 Helló! a Segítségeteket kérném! Még kezdő vagyok.
Hogy lehet Ubuntun telepíteni a .cue fájlokat?
Előre is köszi! -
#2994 Pár jóságos cucc (legtöbbet apt-vel húzhatjátok):
- Kényelmes GTK-s Wifi konfiguráló
- Parancssoros lemezkihasználtság monitor: atop
- parancssoros multifunkcionális process manager: htop
- Lemezkarbantartó, fájlpucoló cumó: BleachBit
- Több konzol egy ablakban: terminator
- Szuper kis tweakelő, rendszerkarbantartó, pucoló alkalmazás: ubuntu-tweak -
cash888 #2993 köszi, sikerült! -
cash888 #2992 Merlin, ebben még tudsz segíteni? Aztán a mai napra befejeztem a zaklatást! :D -
#2991 df -h paranccsal nézd meg melyik partició a tmp és onnan törölj.
Vagy indísd újra a rendszert, akkor pucol mindent ami ideiglenes. -
cash888 #2990 azt írja, nem tud fájlt lementeni a tmp-be, mert nincs elég helye... már töröltem le sok fájlt róla, autoremove-t, clean-t is végnyomtam, de még mindig azt írja ki. Mit csináljak ezzel? -
#2989 Dehogynem. Viszont a legegyszerűbb csomagkezelővel, mert kézzel bonyi a sok kde-s libet és függőségeit kikotorni. apt/synaptic meg magától megoldja ezt.
Én is használok 3 KDE-s alkalmazást (Krusader, K3B, Kaffeine (tv tuner miatt))
Tehát a lényeg, hogy csomagkezelővel csináld, ha nem akarsz szopogatni:) -
cash888 #2988 csak azért kérdezem, mert a Kstars nevű proginak szüksége van rá... Enélkül nem is lehet feltenni? -
#2987 Lehet de nem ajánlott. Arra ott a Kubuntu.
leírás -
cash888 #2986 Ubuntu 9.04 alá lehet KDE-t installálni?
Mert folyton ilyet ír ki telepítéskor:
hecking for KDE... configure: error:
in the prefix, you've chosen, are no KDE libraries installed. This will fail.
So, check this please and use another prefix!
-
cash888 #2985 Ezt nem hiszem el! Egy sudo apt-get install stellarium megoldotta a problémámat? :) -
cash888 #2984 sikerült továbblépnem, a cmake paranccsal, elkezdi pörgetni a sorokat, de a végén csak egy hibaüzenettel zár:
CMake Error at /usr/share/cmake-2.6/Modules/FindBoost.cmake:620 (message):
Unable to find the requested Boost libraries.
Unable to find the Boost header files. Please set BOOST_ROOT to the root
directory containing Boost or BOOST_INCLUDEDIR to the directory containing
Boost's headers.
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:108 (FIND_PACKAGE)
-- Found FreeType2: library: /usr/lib/libfreetype.so, include path: /usr/include/freetype2
CMake Error: The following variables are used in this project, but they are set to NOTFOUND.
Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake files:
Boost_INCLUDE_DIR (ADVANCED)
used as include directory in directory /home/cash/stellarium-0.10.2/src
-- Configuring incomplete, errors occurred!
-
#2983 Csak a hibaüzenetből kiindulva Synaptic-ban rákeresnék a 'qmate' csomagra. Illetve annak variációira. Lehet a csomag nevében benne van a QT is. Amúgy nem vagyok egy hozzáértő, de ez tűnik logikusnak. -
cash888 #2982 Próbálom feltenni a Stellarium nevű csillagászati programot Ubuntura, lépésről-lépésre haladok az Install utasításaiban. De mikor beírom, hogy cmake ../.. , akkor ezt a hibaüzit írja ki:
CMake Error at /usr/share/cmake-2.6/Modules/FindQt4.cmake:1472 (MESSAGE):
Qt qmake not found!
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:83 (FIND_PACKAGE)
-- Configuring incomplete, errors occurred!
Mi a teendő most? -
#2981 Nah utána olvastam, Compyzt írták, h töröljem, nem tom miért nem googlival kezdtem. sry, my bad -
#2980 Hi, arra tudtok valamit mondani, h a 9.04es ubuntum miért fagy ki induláskor? Mikor be kell adni a felhasználó nevet és a kódod akkor kifagy, ilyen csíkos lesz a képernyő és nem megy semerre és már 2x újra tettem a rendszert. Remélem van valamilyen megoldás erre. Előre köszi:) -
Zénó13 #2979 A README szerint csináltam mindent, pont ezért voltam ideges. Még mindig nem értem miért ezt írja ki, mivel ha terminálból indítom akkor tökéletesen működik...
De köszi! -
#2978 Egyrészt minden forrásban van egy readme. Aztán makizni rootként (sudo) illik, hiszen /usr-be cuccolja a dolgokat.
Ez pedig ugyan readme-ben le van írva, de make install előtt általában van egy configure és make lépés is. -
Zénó13 #2977 Bocsi itt a kép újból: Hibaüzi -
Zénó13 #2976 Hello!
A segítségetekre lenne szükségem! Sehogy nem bírom feltenni a fos conky-colort... Már nem bírom aggyal! Mindig ezt a hibaüzit kapom!
Segítsetek légyszi!
Előre is nagyon köszi!!! -
#2975 Kinek kell egy laptop? Van extrája: linux alatt is naponta 2szer kifagy. Alapon.
Ha felrakom a Cairot, akkor percenként is.
Log fájlokat megvizsgálva kiderült a hiba: clocksource tsc unstable vacak. Ha jól olvastam a processzor öreg/haldokló/gyenge vacak.
Ki kéri? Jutányos áron eladó :DDDD -
#2974 Mondjuk nálam a simított görgetésnek odab@sz. - De a látvány kárpótol a nehézségekért :) -
#2973 -
#2972 tök jól néz ki a topik. grat hozzá! -
cash888 #2971 feltettem a NeroLinux-ot, kicsit gyorsabb, mint a Brasero, meg nem is ír egy DVD-t egy óráig... -
#2970 Brasero, K3B (tudom KDE-s de akkor is jó:)) -
cash888 #2969 linux alatt ti melyik DVD-író progit használjátok? Mert a Brasero nagyon szenved... :S -
#2968 Sosem használtam, most kipróbáltam és rájöttem: Linux alatt Opera odaver. Gyors mint az álom, barátja a flash-nek, szép okos, stb. -
#2967 köszi, kipróbálom nemsokára:) -
#2966 Ha megy localhost-on akkor látszódnia kell kint is, a külső ip-d segítségével, ha ki van engedve tűzfal/routeren.
MySQL
aptitude install mysql-client mysql-server openssl binutils
A MySQL telepítésekor néhány kérdésre válaszolnunk kell:
* New password for the MySQL “root” user: root jelszó
* Repeat password for the MySQL “root” user: root jelszó
* Create directories for web-based administration? <– Nem
* General type of mail configuration: <– Internet Site
* System mail name: <– domain nevünk (server1.otthon.local)
* SSL certificate required <– Ok
Ha kész a telepítés be kell állítanunk, hogy a MySQL minden hálózati interfészen hallgasson
nano /etc/mysql/my.cnf
Keressük meg a következő sort:
bind-address = 127.0.0.1
Majd rakjunk elé egy # jelet (kikommentezzük).
Indítsuk újra a MySQL szervert
/etc/init.d/mysql restart
Majd ellenőrizzük, hogy mindenhol figyel
netstat -tap | grep mysql
Ilyesmit kell látnunk:
root@server1:~# netstat -tap | grep mysql
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 10447/mysqld
root@server1:~#
Apache:
aptitude install apache2 apache2.2-common apache2-doc apache2-mpm-prefork apache2-utils libexpat1 ssl-cert libapache2-mod-php5 php5 php5-common php5-gd php5-mysql php5-imap phpmyadmin php5-cli php5-cgi libapache2-mod-fcgid apache2-suexec php-pear php-auth php5-mcrypt mcrypt php5-imagick imagemagick libapache2-mod-suphp
A Web server to reconfigure automatically kérdésre válasszuk az apache2 opciót.
Engedélyezzük az suexec, rewrite, ssl, actions, és include Apache modulokat
a2enmod suexec rewrite ssl actions include
Töröljük a phpMyAdminhoz tartozó /etc/phpmyadmin/htpasswd.setup fájlt a biztonság érdekében
rm -f /etc/phpmyadmin/htpasswd.setup
Majd nyissuk meg szerkesztésre az Apache konfigurációs fájlját:
nano /etc/phpmyadmin/apache.conf
és távolítsuk el a következő részt (töröljük ki)
# Authorize for setup
<Files setup.php>
# For Apache 1.3 and 2.0
<IfModule mod_auth.c>
AuthType Basic
AuthName "phpMyAdmin Setup"
AuthUserFile /etc/phpmyadmin/htpasswd.setup
</IfModule>
# For Apache 2.2
<IfModule mod_authn_file.c>
AuthType Basic
AuthName "phpMyAdmin Setup"
AuthUserFile /etc/phpmyadmin/htpasswd.setup
</IfModule>
Require valid-user
</Files>
Majd indítsuk újra az Apache kiszolgálót
/etc/init.d/apache2 restart
-
#2965 Olyan kérdésem lenne, h valami jó szájba rágós leírást tudnátok-e adni arról, h hogyan kell beüzemelni egy webszerót. Mármint feltettem az apache-ot. És az oldal be is jön localhoston. De én azt akarom, h más is hozzá tudjon férni. Remélem érthető voltam:) -
#2964 nene. nagyon kicsk a betűk?:o meg. sok ez a logo már :D ojan mintha mindent egy enber irt volna :|