Ubuntu Linux
  • Ability
    Ha Vistád van, akkor a Vista alapértelmezett bootmanager-je van fent jelenleg. Pont Vistában újították ezt be, ha szerkeszteni akarod, akkor már eltűnt a jó öreg boot.ini megoldás, neked is BCD parancsokkal vagy segédprogramokkal kell tökölni. Ha felteszed az Ubi-t, akkor az Ubuntus partíció fogja megkapni a boot partíció "jelölést". Vagyis alapértelmezetten az install után GRUB tölt be. A GRUB alapból fel fogja ismerni, hogy van egy telepített Windows, tehát minden jó lesz, igazából nincs is szükség a "visszaállításra". Ha viszont Te ragaszkodsz hozzá, akkor a GParted-es akciót kell meglépned, VISZONT a helyreállítás után manuálisan fel kell venned BCD-be az Ubuntu-t. Szóval ha nincs ilyen mániád mint nekem, hogy nem szeretem a GRUB-ot*, sőt, ha nem is értesz hozzá, akkor egyszerűen csak hagyd úgy. Jó lesz az.

*Win7-et használok, néha frissítek a kiadások között, nálam a GRUB sosem lenne hosszú életű, így viszont egyszer felvettem Ubi-t és örökre ott van. Illetve az OSX-et is beintegráltam a Windos bootmanagerjébe, szóval ez nekem egy tökéletesen univerzális megoldás.